Afvallen: Krachttraining en cardiotraining combineren

Afvallen: Krachttraining en cardiotraining combineren Steeds meer mensen willen graag wat kilo's kwijtraken. Wil jij ook afvallen? Dan zul je ook echt moeten bewegen. Dit is een goede manier om je overtollige kilos kwijt te raken. En je behaalt nog beter resultaat wanneer je krachttraining en cardiotraining met elkaar combineert. Waarom is dit zo goed en waarom kun je er zo veel meer kilo's mee kwijtraken?

Krachttraining en cardiotraining combineren

Mensen die willen afvallen, doen er goed aan om krachttraining en cardiotraining met elkaar te combineren. Dit is een feit dat algemeen bekend is, maar waarom is dit zo goed? Het komt erop neer dat beide trainingsvormen verschillende voordelen hebben. Wanneer je dit dus met elkaar combineert heb je profijt van alle voordelen. Dit maakt het afvallen gemakkelijker. Je zult sneller resultaat zijn. Wat zijn nou precies de voordelen van beide trainingsvormen?

Voordelen van krachttraining

Krachttraining betekent dat je je spieren traint. Dit doe je bijvoorbeeld met spieroefeningen of gewichten. Bij krachttraining krijg je meer spieren en dit heeft een positieve werking op je stofwisseling. Je verbrandt dus sneller vet. Ook blijf je vaak nog tot 24 uur na de training vet verbranden.

Voordelen van cardiotraining

Een cardiotraining wordt ook wel duurtraining genoemd. Cardio is bijvoorbeeld hardlopen, fietsen of zwemmen. Bij een cardiotraining kun je je conditie verbeteren en ook verbrand je veel vet tijdens het trainen. In een korte tijd kun je veel calorieën verbranden.

Combinatie van kracht en cardio

Wanneer je kracht en cardio combineert, kun je dus sneller calorieën verbranden met je versnelde stofwisseling. En ook verbrand je extra veel calorieën in een korte tijd. Een perfecte combinatie dus voor mensen die willen afvallen.

Hoeveel moet je sporten?

Als je wilt afvallen, moet je minstens een half uur per dag bewegen. Probeer het echter op te bouwen tot zeker een uur. Wanneer je heel intensief beweegt, is het raadzaam om je spieren daarna zeker een dag rust te gunnen. Zeker wanneer je spierpijn hebt, is het niet verstandig om meteen daarna weer te gaan sporten.

Met een ander sporten

Leuk is natuurlijk om met een ander te sporten. Hierdoor raak je gemotiveerd en is het makkelijk vol te houden om met regelmaat te sport. Je kunt elkaar dus motiveren. Is er helemaal niemand die met je wilt sporten? Ga dan bijvoorbeeld naar de sportschool. Hier worden vaak groepslessen gegeven. Dit kan ook erg motiverend werken. Probeer vooral een sport te vinden die je ligt en die je met heel veel plezier doet.

Gezond eten

Alleen sporten is niet voldoende wanneer je wilt afvallen. Je moet ook gezond eten. Eet zeker niet te weinig, dit is een fout die veel mensen maken. Probeer vooral afwisselend te eten en zorg dat je genoeg vitamines, mineralen, calorieën en gezonde vetten binnenkrijgt. Verstandig is om zeker drie maaltijden en drie tussendoortjes op een dag te nemen.Het is belangrijk om niet te weinig te eten. Veel mensen maken de fout om amper te eten als ze proberen af te slanken, maar je lichaam gaat dan in een spaarstand en dat is precies wat je niet wilt.
© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen door krachttraining: spieren als energievretersAfvallen door krachttraining: spieren als energievretersAls je wilt afvallen kun je door middel van conditietraining of cardiotraining veel calorieën verbranden. Door conditiet…
Fitnessschema afvallen: Cardio, krachttraining en voedingFitnessschema afvallen: Cardio, krachttraining en voedingAfvallen kan op verschillende manieren. Een heel belangrijk onderdeel is voeding. Naast voeding is sporten een belangrij…
Afvallen: verhoog je stofwisselingAfvallen: verhoog je stofwisselingWanneer je wilt afvallen, is je stofwisseling van groot belang. Hoe hoger je stofwisseling is, hoe meer je verbrandt in…
Voldoende bewegen om te kunnen afvallenVoldoende bewegen om te kunnen afvallenOm uw gewichtsverlies te versnellen is het belangrijk om voldoende te sporten. Afhankelijk van ieder zijn tijd dient hie…

Hardlopen als blote voeten werkHardlopen als blote voeten werkHardlopen is een prima activiteit om het uithoudingsvermogen te trainen en om spieren op te bouwen. Maar hardlopen is ni…
Paardensport: VoltigeVoltige is een tak binnen de paardensport die een combinatie is tussen paardrijden en gymnastiek of turnen. De voltigeur…
Bronnen en referenties
  • Eigenkracht.nl
  • Fitness.blog.nl
Reactie

Raymond, 04-03-2014
Onder het kopje Gezond eten:
"Verstandig is om zeker drie maaltijden en drie calorieën op een dag te nemen."
Lijkt mij ook heel verstandig om zeker drie calorieën op een dag te nemen anders haal je het einde van de maand niet. LOL Lijkt mij een tikfout. Verder een heel interessant artikel.

Ik combineer al een hele lange tijd cardio en kracht, omdat ik uit krachttraining alleen geen voldoening haal. Vroeg me al een tijdje af of dit elkaar niet bijt. Ben weer een stuk wijzer, thx. Reactie infoteur, 05-03-2014
Haha dat was inderdaad een tikfout en is bij dezen aangepast :)

Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.