Goedkope sportschoenen, voor voetbal, tennis en meer!

Zelfs je favoriete sportschoenen verouderen en slijten na verloop van tijd. Als het tijd is voor nieuwe exemplaren zijn er gelukkig veel manieren om aan nieuwe te komen. Ben je op zoek naar de goedkoopste optie, die ene kleur of maat en de snelste levering? Bekijk dan dit artikel met handige weetjes over sportschoenen en tips voor het aanschaffen van (goedkope) sportschoenen.

Slijtage en schade van voetbalschoenen

Nieuwe sportschoenen dienen vaak ingelopen te worden. Dit is met name het geval bij leren schoenen, deze vormen zich namelijk vaak naar de vorm van de voeten. Draag nieuwe sportschoenen niet meteen te lang bij het eerste gebruik, zo voorkom je blaren en mogelijk blessures. Ook het doorwisselen van sportschoenen wordt aangeraden. Wanneer je schoenen de tijd geeft te luchten en de demping weer in originele staat te laten terugkeren gaan ze langer mee. Over het algemeen gaan sportschoenen zo'n 12 tot 15 maanden mee, afhankelijk van het gebruik. Kunstgras is vaak de oorzaak van slijtage bij voetbalschoenen, gebruik hiervoor dus ook voetbalschoenen die daar speciaal voor zijn gemaakt.

Hier volgen enkele tips voor sportschoenen:
 1. Maak sportschoenen na gebruik goed schoon. Verwijder ondergrondresten voor optimale grip bij het volgende gebruik.
 2. Gebruik ledervet of andere artikelen die geschikt zijn voor het onderhouden van leren schoenen.
 3. Laat natte sportschoenen nooit in een vochtige omgeving liggen voor een lange tijd.
 4. Het wordt afgeraden schoenen te laten drogen bij kachels of in de zon.

De beste maat sportschoenen

Vooral bij voetbalschoenen is het van belang de juiste maat aan te schaffen en niet schoenen te kopen die vanaf het begin al niet lekker zitten. Neem sportsokken mee naar de winkel en pas de voetbalschoenen met die sokken aan. Zo benader je de situatie waarin de sportschoenen gebruikt gaan worden.

Voetbalschoenen en zweetvoeten / transpiratie

Hieronder enkele tips voor mensen die vaak/veel transpireren, met name bij de voeten:
 • Regelmatig wisselen van schoenen
 • Draag katoenen sokken of wissel sokken regelmatig
 • Gebruik poeders geschikt voor transpirerende voeten

Goedkope sportschoenen

Waar vind je nu de goedkoopste sportschoenen? Internetwinkels die sportschoenen aanbieden zijn er in grote getalen. Hieronder volgen de grootste, meest bekende winkels met het grootste assortiment of de goedkoopste:

NaamOmschrijving
http://www.plutosport.nl/Plutosport heeft een groot assortiment van sportartikelen. Er staan enorm veel verschillende sportattributen op, voor alle leeftijden en geslacht. Daarnaast biedt Plutosport ook artikelen aan voor dagelijkse kleding of bijvoorbeeld kamperen.
http://avantisport.nl/Avantisport is een bekende en grote aanbieder van voetbalschoenen, hardloopattributen en bijvoorbeeld tennis en fitnessonderdelen.
http://www.aktiesport.nl/Aktiesport heeft veel filialen in veel steden in Nederland. Daarnaast zijn er op de site vaak acties en kortingen te vinden. Aktiesport heeft een goed voetbalschoenen assortiment maar verkoopt ook sportonderdelen voor andere sporten als tennis, hardlopen en fitness.
http://www.perrysport.nl/Vergelijkbaar met Aktiesport. Kijk dus naar de verschillende prijzen en acties die bij de sites lopen voor de beste prijs.
http://www.intersport.nl/Intersport heeft ook veel fysieke filialen in Nederland. Daarnaast heeft het in deze winkels vaak specialistische kennis en meetapparaten voor de juiste voetbal- of hardloopschoenen. Naast artikelen voor voetbal, tennis en bijvoorbeeld fitness is er ook een afdeling voor alledaagse kleding.

Waar vind je de beste prijs voor sport of voetbalschoenen?

Vind de beste prijs van nieuwe sportschoenen door op bovenstaande sites de prijzen van je favoriete schoenen te vergelijken of tik de naam van deze schoenen in bij de volgende vergelijkingssites: Kieskeurig.nl, Prijsvergelijk.nl, Vergelijk.nl.
© 2012 - 2024 Hvdv, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sportschoenen: voor elke sport de juiste schoenenVoetballen op de blote voeten? Menige profspeler is zo ooit begonnen en heeft blootsvoets de eerste technieken van het v…
De eerste schoenen voor je kind kopenDe eerste schoenen voor je kind kopenWanneer je kind begint met lopen is het belangrijk om goede schoenen aan te schaffen die de ontwikkeling van de voeten n…
Hoe kun je je voetbalschoenen het beste onderhouden?Hoe kun je je voetbalschoenen het beste onderhouden?Veel mensen weten niet hoe zij het beste hun voetbalschoenen schoon kunnen maken na een training of wedstrijd. Vaak pakt…

Buikspieren trainenBuikspieren trainenIedereen heeft wel eens van een strak buikje of sixpack gedroomd, maar voor vele mensen is dit helaas nog geen werkelijk…
Bekende gestrafte wielrenners voor dopinggebruikBekende gestrafte wielrenners voor dopinggebruikDoping en wielrennen lijken helaas onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Hieronder staat een lijst met enkele beke…
Bronnen en referenties
 • http://www.vrijhoeven.nl/pages/inlopen-reparatie-onderhoud-schoenen.php
 • http://www.intersport.nl/producten/voetbal/tips/hoe-onderhoud-je-je-voetbalschoenen
 • http://www.kieskeurig.nl/
 • http://www.prijsvergelijk.nl
 • http://www.vergelijk.nl/
Hvdv (19 artikelen)
Laatste update: 11-09-2012
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.