Wielrennen: World Tour-transfers 2018

Wielrennen: World Tour-transfers 2018 De transferperiode in het wielrennen begint officieel elk jaar op 1 augustus. Volgens de regels van de UCI, de internationale wielerunie, mogen er voor 1 augustus nog geen transfers gemaakt worden. Daar lijkt zich echter niemand wat van aan te trekken, omdat veel renners tijdens de Tour de France, die in juli wordt verreden, al een contract tekenen. De transfers worden echter wel pas vanaf 1 augustus bekendgemaakt. Tijdens de transferperiode voor het seizoen van 2018 werd onder andere bekend dat de Spaanse topklimmer Mikel Landa vertrok naar het Spaanse Movistar Team en dat topsprinter Marcel Kittel naar Team Katusha - Alpecin ging.

Transfers AG2R La Mondiale

Clément Venturini

Al gelijk op 1 augustus 2017 werd bekend dat Clément Venturini van de Pro Continental Tour-ploeg Cofidis, Solutions Crédits naar AG2R La Mondiale vertrok. De Franse wielrenner, die in de winter nog wel eens een paar veldritten rijdt, is een snelle man die ook de heuveltjes wel goed kan verteren. Daardoor kan hij mooie ereplaatsen behalen in veel Franse wedstrijden.

Tony Gallopin

Een dag later volgde met Tony Gallopin de tweede aankoop van AG2R La Mondiale. Tony Gallopin komt over van Lotto Soudal en moet bij AG2R La Mondiale Oliver Naesen ondersteunen in de kasseienklassiekers. Verder mag hij in een paar rondjes van een week en in de heuvelklassiekers voor zijn eigen kans rijden. Dat deed hij voor 2018 al een paar keer met succes, want hij won al eens een etappe in de Tour de France van 2014 en de Clasica San Sebastian van 2013.

Vertrekker

Aan het eind van 2017 besloot Domenico Pozzovivo dat hij AG2R La Mondiale ging verlaten omdat hij op zoek was naar een andere uitdaging. Hij vertrok naar Bahrain Merida Pro Cycling Team. Verder vertrok Sondre Holst Enger naar de Pro Continental Tour-ploeg Israel Cycling Academy.

In Uit
Tony Gallopin (Lotto Soudal)Domenico Pozzovivo (Bahrain Merida Pro Cycling Team)
Clément Venturini (Cofidis, Solutions Crédits)Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy)
Silvan Dillier (BMC Racing Team)

Transfers Astana Pro Team

Omar Fraile

De eerste wielrenner die Astana Pro Team binnenhaalde voor 2018 was Omar Fraile. De meervoudig bergtruiwinnaar van de Vuelta a Espana kan redelijk goed klimmen en moet in 2018 knechten voor één van de kopmannen. Hierdoor krijgt hij toch wel wat minder kansen voor zichzelf dan bij zijn oude ploeg Dimension Data.

Magnus Cort Nielsen

Op 7 augustus 2017 werd bekend dat Astana Pro Team Magnus Cort Nielsen binnenhaalde. De Deen was niet tevreden met het aantal eigen kansen dat hij kreeg bij ORICA - Scott en hij hoopt die wel te krijgen bij Astana Pro Team. Hij heeft voor 2018 al een paar keer bewezen dat hij die kansen zou moeten krijgen, want hij wist al twee etappes in de Vuelta a Espana van 2016 te winnen.

Davide Villella

De derde aankoop van Astana Pro Team, Davide Villella werd bekendgemaakt op 10 augustus 2017. De heuvelspecialist moest weg bij Cannondale - Drapac en hoopt bij Astana Pro Team kansen te krijgen in de heuvelklassiekers, waarin hij met een vijfde plek in Il Lombardia van 2016 al zeker wat getoond heeft. Verder moet hij knechten in het hooggebergte voor de kopmannen.

Jan Hirt

Jan Hirt verbaasde in de Giro d'Italia van 2017 velen door in de laatste bergetappes met de besten mee te kunnen. Door die goede prestatie wist hij als twaalfde te eindigen in het eindklassement. Hij had hierna de ploegen voor het uitkiezen en uiteindelijk was het Astana Pro Team dat aan het langste eind trok. Hij wordt daar een belangrijke knecht voor één van de kopmannen.

Vertrekker

Paolo Tiralongo stopt aan het eind van 2017 met fietsen en daardoor komt de meervoudig etappewinnaar in de Giro d'Italia in 2018 niet meer voor Astana Pro Team uit.

In Uit
Magnus Cort Nielsen (ORICA - Scott)Paolo Tiralongo (Stopt)
Davide Villella (Cannondale - Drapac Pro Cycling Team)
Omar Fraile (Dimension Data)
Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice)

Transfers Bahrain Merida Pro Cycling Team

Gorka Izagirre

Vanaf begin 2017 reed het jongere broertje van Gorka Izagirre, Ion, voor Bahrain Merida Pro Cycling Team. Ion Izagirre had het er daar zo naar zijn zin dat een jaar later zijn oudere broer, Gorka, hem achterna ging. Bij Movistar kreeg Gorka Izagirre af en toe zijn eigen kansen, maar bij Bahrain Merida Pro Cycling Team krijgt hij die in 2018 veel meer.

Matej Mohoric

De tweede transfer van Bahrain Merida Pro Cycling Team was het binnenhalen van Matej Mohoric. De Sloveen werd al op negentienjarige leeftijd prof na wereldtitels bij de junioren en de beloften. Op een etappe in de Tour of Hainan van 2016 na heeft hij de verwachtingen echter nog niet echt waargemaakt. Dat hoopt hij wel te doen bij Bahrain Merida Pro Cycling Team, waar hij hoopt op meer kansen voor zichzelf.

Kristijan Koren

Kristijan Koren was de derde renner die werd aangekondigd door Bahrain Merida Pro Cycling Team. De Sloveen is al zijn hele carrière een belangrijke knecht bij de ploegen van Cannondale en dat is ook wat van hem wordt verwacht in 2018.

Hermann Pernsteiner

Hermann Pernsteiner was tot 2017 een mountainbiker die af en toe een keer een wedstrijd reed op de weg voor Amplatz - BMC. Tijdens die wedstrijden reed hij zo goed dat Bahrain Merida Pro Cycling Team hem een contract aanbood. Daarom richt Hermann Pernsteiner zich in 2018 volledig op de weg.

Domenico Pozzovivo

Bahrain Merida Pro Cycling Team was op zoek naar een derde kopman voor in de bergen. Uiteindelijk kwamen ze daarbij uit bij Domenico Pozzovivo. Domenico Pozzovivo reed met een top tien plek in de Giro d'Italia zeer sterk in 2017 en nu mag hij ook in 2018 voor eigen kans rijden. Daarnaast zal hij echter ook soms moeten knechten.

In Uit
Gorka Izagirre (Movistar Team)
Matej Mohoric (UAE Team Emirates)
Kristijan Koren (Cannondale - Drapac Pro Cycling Team)
Hermann Pernsteiner (Amplatz - BMC)
Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale)

Transfers BMC Racing Team

Alberto Bettiol

Op 3 augustus 2017 maakte BMC Racing Team bekend dat Alberto Bettiol vanaf 2018 voor hen zou rijden. De Italiaan moest vertrekken bij Cannondale - Drapac Pro Cycling Team en moet in 2018 een belangrijke knecht worden voor Greg Van Avermaet in de klassiekers. Daarnaast mag hij ook in sommige wedstrijden voor eigen kans rijden. Hij liet in 2016 en 2017 al zien dat hij dan behoorlijk goede uitslagen kan behalen.

Jurgen Roelandts

Een dag later werd bekend dat BMC Racing Team nog een knecht voor Greg Van Avermaet had binnengehaald voor 2018. Jurgen Roelandts kwam in 2017 uit voor Lotto Soudal en was daar één van de kopmannen in kasseienklassiekers. Het lukte hem echter niet echt om wat te presteren en daardoor besloot hij dat hij Greg Van Avermaet zou gaan helpen in de kasseienklassiekers. Daarnaast krijgt hij ook zelf kansen in de iets kleinere wedstrijden.

Silvan Dillier

Met Silvan Dillier haalde AG2R La Mondiale een zeer sterke renner binnen. Silvan Dillier kan namelijk redelijk goed klimmen, tijdrijden en hij rijdt goed over de kasseien. Daardoor is hij een ideale knecht voor renners als Romain Bardet en Oliver Naesen.

Vertrekkers

Maar liefst zes renners verlaten BMC Racing Team na 2017. Manuel Quinziato heeft besloten om te stoppen met wielrennen. Verder vertrekken ook Daniel Oss, Amaël Moinard, Manuel Senni, Ben Hermans en Silvan Dillier.

In Uit
Jurgen Roelandts (Lotto Soudal)Manuel Quinziato (Stopt)
Alberto Bettiol (Cannondale - Drapac Pro Cycling Team)Daniel Oss (BORA - Hansgrohe)
Amaël Moinard (Fortuneo - Oscaro)
Manuel Senni (Bardiani - CSF)
Ben Hermans (Israel Cycling Academy)
Silvan Dillier (AG2R La Mondiale)

Transfers BORA - hansgrohe

Daniel Oss

Tijdens de kasseienklassiekers van 2017 had Peter Sagan er soms last van dat hij te weinig goede knechten had. Daarom werd er hard gezocht naar een goede meesterknecht voor die klassiekers. Die meesterknecht werd uiteindelijk Daniel Oss. Daniel Oss heeft al heel erg veel ervaring in het knechten voor een grote favoriet in de kasseienklassiekers. Hij was namelijk al jaren de meesterknecht van Greg Van Avermaet.

Peter Kennaugh

Naast een knecht in de kasseienklassiekers zocht BORA - hansgrohe ook nog een renner die zijn mannetje kon staan in de heuvels en bergen. Hierbij kwamen ze uit op Peter Kennaugh. Peter Kennaugh heeft al zijn hele profcarrière voor Team Sky gereden en daar kreeg hij eigenlijk geen kansen voor zichzelf. Bij BORA - hansgrohe mag hij voor eigen kans gaan in een paar World Tour-wedstrijden van één week.

Davide Formolo

Davide Formolo moest weg bij Cannondale - Drapac Pro Cycling Team en daardoor moest hij op zoek naar een nieuwe ploeg. Die vond hij met BORA - hansgrohe. Bij BORA - hansgrohe wil de klimmer zich verder ontwikkelen in het rijden van een Grote Ronde. Hij reed al twee keer top tien in een Grote Ronde en hij hoopt in de toekomst mee te kunnen doen om de podiumplekken. Daar krijgt hij bij BORA - hansgrohe zeker de kans voor.

In Uit
Daniel Oss (BMC Racing Team)
Peter Kennaugh (Team Sky)
Davide Formolo (Cannondale - Drapac Pro Cycling Team)

Transfers Cannondale - Drapac Pro Cycling Team

Vertrekkers

Van de ploegleiding van Cannondale - Drapac Pro Cycling Team mochten de Italianen niet meer blijven na 2017. Daardoor moesten Alberto Bettiol, Davide Villella en Davide Formolo alledrie op zoek naar een andere ploeg. Ook Kristijan Koren en Tom-Jelte Slagter vertrokken bij Cannondale - Drapac Pro Cycling Team.

In Uit
Kristijan Koren (Bahrain Merida Pro Cycling Team
Davide Formolo (BORA - hansgrohe)
Davide Villella (Astana Pro Team)
Alberto Bettiol (BMC Racing Team)
Tom-Jelte Slagter (Dimension Data)

Transfers Dimension Data

Nickolas Dlamini

Nickolas Dlamini was in 2017 één van de grootste talenten uit Zuid-Afrika en dat liet hij dat jaar ook zien met goede prestaties in de Tour de Hongrie en de Giro Ciclistico d'Italia. De enige Afrikaanse ploeg besloot hem daarom een contract aan te bieden voor 2018 en 2019 en dan mag hij zich bewijzen in de World Tour.

Louis Meintjes

Louis Meintjes wilde na twee jaar in buitenlandse dienst weer terugkeren naar zijn oude team uit zijn geboorteland. Daar is hij de absolute kopman, terwijl er bij UAE Team Emirates waarschijnlijk mannen komen die hoger dan hem zouden staan in de hiërarchie. De Zuid-Afrikaan hoopt in 2018 net als in de jaren daarvoor een mooie top tien plek te behalen in één van de Grote Rondes.

Julien Vermote

De derde aankoop van Dimension Data was de Belg Julien Vermote. Julien Vermote wilde meer voor eigen kans gaan in de kasseienklassiekers en dat zat er niet in bij zijn oude ploeg Quick-Step Floors. Daarom vertrok hij naar de Afrikaanse ploeg. Buiten de kasseienklassiekers moet hij veel op kop gaan rijden voor Mark Cavendish in 2018.

Tom-Jelte Slagter

Door het vertrek van Nathan Haas moest Dimension Data op zoek naar een nieuwe kopman in de heuvelklassiekers. Die kopman vonden ze in de Nederlandse Tom-Jelte Slagter. In 2016 en 2017 liet hij niet heel erg veel meer zien, maar daarvoor behaalde hij een paar mooie overwinningen in de heuvels. Dat moet hij ook in 2018 gaan doen voor zijn nieuwe ploeg.

Vertrekkers

Met Nathan Haas en Omar Fraile vertrokken er twee redelijk belangrijke namen voor Dimension Data. Nathan Haas reed een ontzettend goed voorjaar in 2017 en wilde dat ook graag bij een iets grotere ploeg, Team Katusha - Alpecin, proberen en Omar Fraile vertrok naar Astana Pro Team waar hij moet gaan knechten voor z'n kopmannen in de bergen.

In Uit
Louis Meintjes (UAE Team Emirates)Nathan Haas (Team Katusha - Alpecin)
Nickolas Dlamini (Dimension Data for Qhubeka)Omar Fraile (Astana Pro Team)
Julien Vermote (Quick-Step Floors)
Tom-Jelte Slagter (Cannondale - Drapac Pro Cycling Team)

Transfers FDJ

Ramon Sinkeldam

Doordat de echte topsprinters in de loop van de jaren waren vertrokken bij Team Sunweb wilde Ramon Sinkeldam graag weg bij dat team. Hij kon nu namelijk niet meer doen wat hij het best kan en dat is de sprint aantrekken voor een betere sprinter. De Franse sprinter Arnaud Démare zocht nog een sprintaantrekker en die vonden ze in Ramon Sinkeldam.

Georg Preidler

Een andere renner die van Team Sunweb overkwam naar FDJ was Georg Preidler. Georg Preidler moet een belangrijke knecht worden voor Thibaut Pinot in de bergen. Daarnaast hoopt hij op een paar kansen voor hemzelf, die hij het laatste jaar bij Team Sunweb niet echt heel erg veel meer kreeg.

Valentin Madouas

Na een paar goede resultaten in de Ronde de l'Isard en Paris - Roubaix Espoirs kreeg Valentin Madouas een stagecontract voor het eind van 2017 bij FDJ. Tijdens die stageperiode liet hij zich goed zien in de Tour de l'Ain en dat overtuigde de ploeg ervan om hem een contract aan te bieden voor 2018.

Benjamin Thomas

Benjamin Thomas was de grote verrassing op het Continentale Tour-circuit van 2017. Hij wist meerdere keren een top tien positie te behalen in eindklassementen van wedstrijden als de Tour de Wallonie en de Tour du Poitou Charentes. FDJ wilde dit grote talent graag inlijven en dat lukte ze uiteindelijk.

Vertrekker

Na 2017 besloot het grote talent Odd Christian Eiking te vertrekken bij FDJ. Hij vond dat hij daar te weinig voor eigen kans mocht rijden en daarom vertrok hij naar de Pro Continental Tour-ploeg Wanty - Groupe Gobert. Daarnaast vertrokken maar liefst vier renners naar de nieuwe Pro Continental Tour-ploeg Vital Concept. Dat waren Johan Le Bon, Kévin Réza, Lorrenzo Manzin en Marc Fournier. Verder was er één wielrenner die besloot dat hij stopte met wielrennen aan het eind van 2017 en dat was Cédric Pineau. Jérémy Maison vertrok naar de Pro Continental Tour-ploeg Fortuneo - Oscaro.

In Uit
Ramon Sinkeldam (Team Sunweb)Odd Christian Eiking (Wanty - Groupe Gobert)
Georg Preidler (Team Sunweb)Johan Le Bon (Vital Concept)
Valentin Madouas (-)Kévin Réza (Vital Concept)
Benjamin Thomas (Equipe Cycliste Armée de Terre)Lorrenzo Manzin (Vital Concept)
Marc Fournier (Vital Concept)
Cédric Pineau (FDJ)
Jérémy Maison (Fortuneo - Oscaro)

Transfers Lotto Soudal

Vertrekkers

Bij Lotto Soudal vertrekken twee van hun kopmannen. Jurgen Roelandts schikt zich in een knechtenrol voor Greg Van Avermaet en Tony Gallopin gaat naar AG2R La Mondiale waar hij ook redelijk vaak moet knechten. Daarnaast vertrekken ook Kris Boeckmans en Louis Vervaeke. Kris Boeckmans gaat naar de nieuwe Pro Continental Tour-ploeg Vital Concept om daar meer voor eigen kans te rijden en Louis Vervaeke gaat naar Team Sunweb.

In Uit
Jurgen Roelandts (BMC Racing Team)
Tony Gallopin (AG2R La Mondiale)
Kris Boeckmans (Vital Concept)
Louis Vervaeke (Team Sunweb)

Transfers Movistar Team

Eduardo Sepúlveda

Eduardo Sepúlveda is een klimmer uit Argentinië, die al heel wat jaren voor Fortuneo - Oscaro reed. In 2017 waren zijn prestaties niet heel erg goed meer, maar toch denk Movistar Team een goede knecht aan hem te hebben. Eduardo Sepulvéda mag bij Movistar Team waarschijnlijk bijna nooit voor eigen kans rijden.

Jaime Roson

De tweede renner die Movistar Team binnenhaalde was Jaime Roson. Jaime Roson liet in 2016 en 2017 bij Caja Rural - Seguros RGA al een paar mooie dingen zien in het gebergte en daarom bood de enige Spaanse World Tour-ploeg de Spanjaard een contract aan. Hij krijgt waarschijnlijk zijn kansen in de kleine wedstrijden in Spanje.

Mikel Landa

De derde renner die Movistar Team binnenhaalde was Mikel Landa. Mikel Landa liet in de Tour de France van 2017 zien dat hij niet veel onderdeed aan zijn toenmalige kopman Chris Froome bij Team Sky. Daarom wilde hij graag naar een ander team waar hij wel voor eigen kans mag rijden in de belangrijkste wedstrijden. Bij Movistar Team heeft hij dan wel concurrentie, maar hij wordt wel minstens één keer de echte kopman in één van de drie Grote Rondes.

Vertrekkers

Adriano Malori moest helaas zijn carrière halverwege 2017 beëindigen vanwege een blessure. De voormalige tijdritkampioen van Italië zal waarschijnlijk nooit meer op het hoogste niveau kunnen fietsen door de gevolgen van een valpartij begin 2016. Verder vertrok ook Gorka Izagirre. Die ging achter zijn broertje aan, die eind 2016 naar Bahrain Merida Pro Cycling Team vertrok.
Verder vertrokken ook Jonathan Castroviejo, Alex Dowsett en Rory Sutherland, Jesus Herrada en José Herrada.

In Uit
Mikel Landa (Team Sky)Adriano Malori (Stopt)
Eduardo Sepúlveda (Fortuneo - Oscaro)Gorka Izagirre (Bahrain Merida Pro Cycling Team)
Jaime Roson (Caja Rural - Seguros RGA)Jonathan Castroviejo (Team Sky)
Rory Sutherland (UAE - Team Emirates)
Alex Dowsett (Team Katusha - Alpecin)
Jesus Herrada (Cofidis, Solution Crédits)
José Herrada (Cofidis, Solution Crédits)

Transfers ORICA - Scott

Mikel Nieve

De eerste aankoop van ORICA - Scott voor 2018 was de Spanjaard Mikel Nieve. De renner die zelf ook in staat is om top tien te rijden in een Grote Ronde wordt daar één van de belangrijkste knechten voor Esteban Chaves en de gebroeders Yates. Hij gaat daar dus hetzelfde doen als dat hij in zijn jaren bij Team Sky deed.

Cameron Meyer

Cameron Meyer stopte halverwege 2016 omdat hij motivatieproblemen had, maar in 2018 rijdt hij toch weer in een World Tour-ploeg. De Australiër tekende een contract bij ORICA - Scott. Cameron Meyer krijgt wat kansen voor zichzelf in een paar kleinere wedstrijden, maar verder moet hij vooral knechten.

Matteo Trentin

Matteo Trentin wilde graag voor eigen kans gaan in de kasseienklassiekers, maar bij zijn ploeg in 2017, Quick-Step Floors kreeg hij daar de kans niet voor. Daarom zocht hij een nieuwe ploeg waar hij die kansen wel zou kunnen krijgen. Die ploeg vond hij in ORICA - Scott. ORICA - Scott had nog niet zo veel renners voor in de kasseienklassiekers en dus is Matteo Trentin in 2018 één van hun speerpunten in de klassiekers.

Jack Bauer

ORICA - Scott zocht nog een goede knecht die op meerdere terreinen in te zetten is. Die knecht vonden ze in de persoon van Jack Bauer. Jack Bauer presteert zelf niet heel erg veel doordat hij altijd moet knechten, maar het is wel een ontzettend sterke renner.

Vertrekker

Magnus Cort Nielsen besloot te vertrekken bij ORICA - Scott, omdat hij niet tevreden was over het aantal kansen dat hij kreeg. In zijn zoektocht naar een ploeg die die kansen wel bood kwam hij uit bij Astana Pro Team. Daarnaast vertrok ook Ruben Plaza. Hij moest in 2017 vooral knechten en hij hoopt dat hij dat in 2018 bij de Israel Cycling Academy niet meer hoeft te doen.

In Uit
Mikel Nieve (Team Sky)Magnus Cort Nielsen (Astana Pro Team)
Matteo Trentin (Quick-Step Floors)Ruben Plaza (Israel Cycling Academy)
Cameron Meyer (-)
Jack Bauer (Quick-Step Floors)

Transfers Quick-Step Floors

Jhonatan Narvaez

In 2016 reed de jonge Jhonatan Narvaez al voor de opleidingsploeg van Quick-Step Floors, maar ze vonden hem toen nog te jong om de overstap te maken naar de World Tour-ploeg. Daarom lieten ze hem eerst nog een jaartje voor Axeon Hagens Berman rijden. Daar liet hij weer zien wat hij in zich heeft en daardoor kon hij eind 2017 een contract tekenen voor 2018.

Florian Sénéchal

Florian Sénéchal was de tweede aankoop van Quick-Step Floors. De Fransman moet gaan knechten in de kasseienklassiekers. In 2012 mocht hij al een paar maanden stage lopen bij de ploeg, maar toen besloten ze hem geen contract aan te bieden. Door goede prestaties in Le Samyn in 2016 en 2017 en een goede Paris - Roubaix in 2015 en 2017 wist hij de ploeg nu wel te overtuigen.

Elia Viviani

Door het vertrek van Marcel Kittel moest er een andere sprinter binnengehaald worden. Die werd gevonden met Elia Viviani. De Italiaan was niet tevreden bij Team Sky omdat hij niet naar de Giro d'Italia mocht. Bij Quick-Step Floors mag hij daar wel naar toe en dan kan hij daar weer vol voor een etappezege gaan.

Fabio Jakobsen

Eind 2017 was Fabio Jakobsen één van de grootste sprinttalenten van het peloton. Quick-Step Floors wilde hem graag inlijven en dat lukte ze uiteindelijk ook. In 2018 krijgt Fabio Jakobsen in een paar kleine wedstrijden al kansen voor zichzelf. In de andere wedstrijden moet hij voor de snellere sprinters knechten.

Michael Mørkøv

Na het aantrekken van Elia Viviani moest Quick-Step Floors nog op zoek naar een goede sprintaantrekker voor hem. Die vonden ze in Michael Mørkøv. Bij Team Katusha - Alpecin moest hij in 2017 de sprint aantrekken voor Alexander Kristoff en hij heeft daar dus veel ervaring in.

Vertrekkers

Tom Boonen stopte halverwege het seizoen van 2017 en hij komt in 2018 dus niet voor Quick-Step Floors uit. Marcel Kittel ging weg omdat hij niet de concurrentie met Fernando Gaviria aan wilde gaan en omdat hij nu weer voor de sponsor Alpecin kan gaan fietsen bij zijn nieuwe ploeg Team Katusha - Alpecin. Met Daniel Martin vertrok er nog een andere kopman omdat hij vond dat hij te weinig steun kreeg in de bergen. Verder vertrokken Matteo Trentin, Jack Bauer en Julien Vermote voor meer eigen kansen. David de la Cruz ging naar Team Sky om daar voor Chris Froome te knechten.

In Uit
Elia Viviani (Team Sky)Tom Boonen (Stopt)
Florian Sénéchal (Cofidis, Solutions Crédits)Marcel Kittel (Team Katusha - Alpecin)
Jhonatan Narvaez (Axeon Hagens Berman)Matteo Trentin (ORICA - Scott)
Fabio Jakobsen (SEG Racing Academy)David de la Cruz (Team Sky)
Michael Mørkøv (Team Katusha - Alpecin)Julien Vermote (Dimension Data)
Daniel Martin (UAE Team Emirates)
Jack Bauer (ORICA - Scott)

Transfers Team Katusha - Alpecin

Nathan Haas

Na een goed voorjaar met goede prestaties in de heuvelklassiekers wilde Nathan Haas graag naar een iets groter team waar hij ook nog voor eigen kansen zou mogen rijden. Dat team heeft hij gevonden in de vorm van Team Katusha - Alpecin. De ploeg heeft niet echt veel goede renners in de heuvels en hij kan daar bijna in elke heuvelwedstrijd voor zichzelf rijden.

Ian Boswell

Ian Boswell kreeg bij Team Sky, waar hij van 2013 tot 2017 reed, bijna nooit de kans om voor zichzelf te rijden. Daar wilde hij verandering in brengen door naar een andere ploeg te gaan. Team Katusha - Alpecin had interesse in hem en in 2018 mag hij daar in kleinere wedstrijden voor eigen kans rijden. In de grotere wedstrijden moet hij echter weer knechten.

Matteo Fabbro

Naast Ian Boswell zocht Team Katusha - Alpecin nog een andere wielrenner die goed kan klimmen. Bij die zoektocht kwamen ze uit bij Matteo Fabbro. De klimmer bewees in de Ronde van de Aosta-vallei van 2017 dat hij heel erg goed kan klimmen. Matteo Fabbro hoopt dat hij bij zijn nieuwe ploeg gelijk een paar keer voor eigen kans mag rijden in 2018.

Marcel Kittel

De tweede sponsor van de ploeg Team Katusha - Alpecin, het Duitse Alpecin, wilde graag een bekende Duitse topwielrenner in de ploeg hebben naast Tony Martin. Daarvoor vonden ze Marcel Kittel het meest geschikt. Kittel wilde eigenlijk al weg bij Quick-Step Floors doordat hij daar stevige concurrentie kreeg van Fernando Gaviria. Hij hoefde dus niet lang op zoek naar een geschikt team.

Alex Dowsett

De vijfde renner die Team Katusha - Alpecin binnenhaalde was de tijdrijder Alex Dowsett. Alex Dowsett wilde zich graag wat meer richten op het rijden van klassementen in rittenkoersen en daar kreeg hij bij Movistar Team geen ruimte voor. Daarnaast wil hij ook nog scoren in de tijdritten.

Vertrekkers

Ángel Vicioso stopte met wielrennen aan het eind van 2017 en daardoor komt hij in 2018 niet meer voor Team Katusha - Alpecin uit. Daarnaast besloot Michael Mørkøv te vertrekken naar Quick-Step Floors om daar in 2018 de sprint aan te trekken voor Elia Viviani. Verder vertrok Alexander Kristoff na een ruzie met de ploegleiding over zijn gewicht samen met Sven Erik Bystrøm naar UAE Team Emirates.

In Uit
Marcel Kittel (Quick-Step Floors)Ángel Vicioso (Stopt)
Nathan Haas (Dimension Data)Rein Taaramäe (Direct Energie)
Ian Boswell (Team Sky)Michael Mørkøv (Quick-Step Floors)
Matteo Fabbro (-)Alexander Kristoff (UAE Team Emirates)
Alex Dowsett (Movistar Team)Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates)

Transfers Team LottoNL - Jumbo

Pascal Eenkhoorn

Team LottoNL - Jumbo wilde zich graag versterken met een jong talent. Daarbij kwamen ze uit op één van de grootste talenten uit Nederland in 2017, Pascal Eenkhoorn. In 2018 moet hij vooral knechten, maar misschien mag hij ook al een paar keer voor zichzelf rijden.

Vertrekker

Team LottoNL - Jumbo was niet tevreden over de prestaties van Steven Lammertink in 2016 en 2017 en daarom kreeg hij geen nieuw contract. Ondanks de niet al te beste resultaten vond Steven Lammertink met Vital Concept toch nog een ploeg. Verder besloot Jurgen van den Broeck dat hij aan het eind van 2017 stopte met wielrennen.

In Uit
Pascal Eenkhoorn (-)Jurgen van den Broeck (Stopt)
Steven Lammertink (Vital Concept)

Transfers Team Sky

David de la Cruz

Door het vertrek van een heleboel knechten in de bergen moesten er ook weer nieuwe versterkingen gehaald worden door Team Sky. David de la Cruz was de eerste renner die binnengehaald werd door Team Sky. Hij heeft zelf al eens top tien gereden in de Vuelta a Espana van 2016 en dus is hij een topknecht voor Chris Froome.

Jonathan Castroviejo

Tegelijkertijd met David de la Cruz werd ook Jonathan Castroviejo binnengehaald. Jonathan Castroviejo kan ook redelijk klimmen maar net wat minder dan David de la Cruz. Daarnaast kan de Spanjaard ontzettend goed tijdrijden, wat zeer handig is voor een ploegentijdrit. In 2018 gaat hij waarschijnlijk veel op kop rijden voor Chris Froome.

Egan Arley Bernal

Team Sky wilde graag één van de grootste talenten van 2017 binnenhalen. Dat is met het binnenhalen van Egan Arley Bernal gelukt. De Colombiaan won de Ronde van de Toekomst van 2017 en won in 2016 en 2017 ook de nodige jongerentruien. Er wordt hem een heel erg grote toekomst voorspeld.

Kristoffer Halvorsen

Naast Egan Arley Bernal wilde Team Sky nog meer grote talenten binnenhalen om de toekomst van Team Sky te verzekeren. Kristoffer Halvorsen wordt in 2017 gezien als het grootste sprinttalent in de wereld en hij mag bij Team Sky in 2018 in de wat kleinere wedstrijden voor eigen kans rijden.

Pavel Sivakov

Na Egan Arley Bernal en Kristoffer Halvorsen volgde er nog een toptalent dat naar Team Sky vertrok. Ze haalde namelijk Pavel Sivakov binnen voor 2018. Pavel Sivakov won in 2017 de Ronde de l'Isard, de Giro Ciclistico d'Italia en de Giro Ciclistico della Valle d'Aosta Mont Blanc. Alleen in de Tour de l'Avenir wist hij niet met de beste mee te komen. Ook hem wordt een heel erg grote toekomst voorspeld.

Christopher Lawless

Het vierde grote talent dat Team Sky binnenhaalde was de Britse sprinter Christopher Lawless. De Brit won een sprintetappe in de Tour de l'Avenir van 2017, maar ook in andere wedstrijden liet hij dat jaar zijn snelheid zien. Christopher Lawless wordt in 2018 de tweede sprinter achter Kristoffer Halvorsen.

Vertrekkers

Eind 2017 vertrokken er maar liefst vijf renners bij Team Sky. Vier daarvan, Mikel Nieve, Mikel Landa, Peter Kennaugh en Ian Boswell, waren belangrijke knechten voor Chris Froome. Zij zochten allemaal een ploeg waar ze meer kansen voor zichzelf krijgen. Verder vertrok ook sprinter Elia Viviani, die niet tevreden was bij de ploeg omdat hij niet naar de Giro d'Italia mocht.

In Uit
David de la Cruz (Quick-Step Floors)Elia Viviani (Quick-Step Floors)
Jonathan Castroviejo (Movistar Team)Mikel Nieve (ORICA - Scott)
Egan Arley Bernal (Androni - Sidermec - Bottecchia)Mikel Landa (Movistar Team)
Kristoffer Halvorsen (Team Joker Icopal)Peter Kennaugh (BORA - hansgrohe)
Pavel Sivakov (BMC Development Team)Ian Boswell (Team Katusha - Alpecin)
Christopher Lawless (Axeon Hagens Berman)

Transfers Team Sunweb

Martijn Tusveld

Eind 2016 mocht Martijn Tusveld stage lopen bij Team Sunweb. Toen was hij nog net niet goed genoeg voor een contract. In 2017 liet hij echter zien dat hij dat contract wel had moeten krijgen en daarom bood Team Sunweb hem voor 2018 wel een contract aan.

Louis Vervaeke

De tweede aankoop van Team Sunweb was Louis Vervaeke. De Belg kan redelijk goed klimmen en hij krijgt bij Team Sunweb de kans om door te groeien. In 2018 moet hij vooral knechten voor Tom Dumoulin, maar hij krijgt ook zijn kans in de kleinere World Tour-wedstrijden.

Edward Theuns

Naast Louis Vervaeke werd er nog een Belg aangetrokken voor 2018. Edward Theuns mag in 2018 in de kasseienklassiekers voor zijn eigen kans gaan en verder moet hij soms voor een andere sprinter de sprint aantrekken. Daarnaast mag hij soms ook zelf sprinten.

Jai Hindley

Team Sunweb haalde voor 2016 met Michael Matthews en Chris Hamilton al twee Australiërs binnen en voor 2017 volgden er nog een paar. Jai Hindley was er daar één van. Jai Hindley liet in 2017 zien dat hij een heel erg goede klimmer is. Hij eindigde namelijk in de top tien van de Tour de l'Avenir en de Giro Ciclistico d'Italia. Twee zeer belangrijke wedstrijden voor wielrenners onder de 23 jaar.

Michael Storer

De andere Australiër die Team Sunweb binnenhaalde was Michael Storer. Ook hij liet in 2017 zien dat hij goed kan klimmen. Michael Storer is echter ook heel erg goed in de heuvels. Net als Jai Hindley wist hij in de top tien te eindigen van de Tour de l'Avenir van 2017 en daarnaast eindigde hij derde in de Giro Ciclistico della Valle d'Aosta Mont Blanc van 2017.

Vertrekkers

Eind 2017 vertrok met Warren Barguil één van de kopmannen. De Fransman wilde de absolute kopman zijn, maar met Tom Dumoulin in de ploeg was dat niet mogelijk. Daardoor ging hij in 2018 voor de Pro Continental Tour-ploeg Fortuneo - Oscaro rijden. Verder vertrokken ook Ramon Sinkeldam, Georg Preidler en Bert de Backer naar andere ploegen.

In Uit
Martijn Tusveld (Roompot - Nederlandse Loterij)Warren Barguil (Fortuneo - Oscaro)
Louis Vervaeke (Lotto Soudal)Ramon Sinkeldam (FDJ)
Edward Theuns (Trek - Segafredo)Georg Preidler (FDJ)
Michael Storer (Mitchelton Scott)Bert de Backer (Team Sunweb)
Jai Hindley (Mitchelton Scott)

Transfers Trek - Segafredo

Vertrekkers

Wel drie renners besloten dat ze aan het eind van 2017 stopten met wielrennen. De meervoudig Grote Ronde-winnaar Alberto Contador is daarvan natuurlijk de bekendste, maar ook Haimar Zubeldia heeft een mooie carrière gehad. Verder stopt ook de vriend van Alberto Contador Jesús Hernández. Naast de stoppers vertrok er één renner. Dat was Edward Theuns die naar Team Sunweb vertrok.

In Uit
Alberto Contador (Stopt)
Haimar Zubeldia (Stopt)
Jesús Hernández (Stopt)
Edward Theuns (Team Sunweb)

Transfers UAE Team Emirates

Rory Sutherland

De eerste renner die UAE Team Emirates binnenhaalde was Rory Sutherland. De Australiër die ook zeer goed Nederlands spreekt moet daar gaan knechten voor de kopmannen in de bergen. Dat deed de Australiër voor 2018 ook al jaren voor zijn toenmalige kopmannen Alejandro Valverde en Nairo Quintana bij Movistar Team.

Daniel Martin

Met Daniel Martin haalde UAE Team Emirates hun klimkopman voor 2018 binnen. De Ier wilde weg bij Quick-Step Floors omdat hij vond dat hij niet genoeg steun kreeg in de bergen. Die steun kan hij bij UAE Team Emirates wel krijgen. De eerder binnengehaalde Rory Sutherland is één van de mannen die hem moeten helpen.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff wilde vertrekken bij Team Katusha - Alpecin omdat hij in 2017 een ruzie had met de ploegleiding over zijn gewicht. Bij UAE Team Emirates zal hij de kopman worden in de kasseienklassiekers en in de sprints. Hij hoopt het dan weer iets beter te doen dan in 2017, toen het allemaal niet zo goed ging als dat hij had gehoopt.

Sven Erik Bystrøm

Alexander Kristoff wilde alleen naar Team Katusha - Alpecin als zijn vriend Sven Erik Bystrøm meemocht met hem. Sven Erik Bystrøm is echter wel een heel erg goede wielrenner, want hij won in 2014 het wereldkampioenschap voor wielrenners onder de 23.

Vertrekkers

Bij UAE Team Emirates zou er een heleboel extra budget komen voor het seizoen van 2018 en daardoor zouden ze veel versterkingen binnen gaan halen. Daardoor besloten Louis Meintjes en Matej Mohoric te vertrekken, want door die versterkingen zouden ze nog maar weinig eigen kansen krijgen in 2018.

In Uit
Rory Sutherland (Movistar Team)Matej Mohoric (Bahrain Merida Pro Cycling Team)
Daniel Martin (Quick-Step Floors)Louis Meintjes (Dimension Data)
Alexander Kristoff (Team Katusha - Alpecin)
Sven Erik Bystrøm (Team Katusha - Alpecin)
© 2017 - 2024 Wicow, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wedstrijd- en ploegcategorieën binnen het wielrennenWedstrijd- en ploegcategorieën binnen het wielrennenIn het wielrennen zijn er verschillende niveau's voor wedstrijden en ploegen. Niet elke wedstrijd is namelijk even belan…
Biografie: Maarten DucrotBiografie: Maarten DucrotMaarten Ducrot was een redelijke wielrenner van Nederlandse afkomst. Sinds 2004 is Ducrot in dienst van de NOS, waar hij…
Tour de France 2020, deelnemers: startlijst met rugnummersTour de France 2020, deelnemers: startlijst met rugnummersIn 2020 wordt de 107e editie gehouden van de Tour de France. Deze Tour zou oorspronkelijk van start gaan op zaterdag 27…
Voetbal; Opleidingsvergoeding bij internationale transfersBij internationale transfers van grote voetballers is vaak een hoop geld gemoeid. Een deel van dat geld, te weten 5%, vl…
World Cup Cyclocross Waterloo, live op tv en livestreamWorld Cup Cyclocross Waterloo, live op tv en livestreamIn de Amerikaanse plaats Waterloo (Wisconsin) wordt jaarlijks een veldrit gehouden die meetelt voor de Telenet UCI Werel…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Ludovic, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)
  • http://www.procyclingstats.com/teams?id=&c=5&season=2017
Wicow (4 artikelen)
Laatste update: 04-09-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.