Compleet overzicht evenementen TT Circuit Assen

Compleet overzicht evenementen TT Circuit Assen In dit artikel kunt u zien welke evenementen, wanneer plaatsvinden op het TT Circuit Assen. De niet publieksevenementen zijn meestal gratis te bezoeken, voor de publieksevenementen kijkt u voor toegangsprijzen op de site van de organisatie.

KNMV-cuprace

Races van de KNMV-cuprace zijn gratis te bezoeken, toegang tot het paddock is ook mogelijk. Er wordt onder andere gereden in de volgende klassen:

Autosport Competitie Noord Nederland

ACNN organiseert op het TT circuit van Assen de meeste wedstrijden. De BMW Aprisco Cup voorheen BMW Ziengs Cup gaat het zesde jaar in, met een nog immer groeiend aantal deelnemers. Andere klassen dit jaar zijn: Mustang Challenge, Zilhouette Cup en Peugeot, Toyota en Citröen Cup.

International Ducati Clubraces

Het grootste amateur motorsport evenement van Europa wordt gehouden met deelnemers uit de hele wereld. Tribunes en paddock open voor iedereen, speciale motoren, open pitboxen, stands met allerlei spullen voor zowel klassieke als moderne motoren en ook met de eigen motor door de tunnel en parkeren of het hele weekend kamperen op de paddock.

TT Assen

Het evenement waardoor iedereen wel bekent is met het TT Circuit. De Dutch TT van Assen op de traditionele laatste zaterdag in juni. Met méér dan 100.000 bezoekers op de wedstrijddag, is de TT van Assen al decennia lang het grootste ééndaagse sportevenement van Nederland.

Gamma Racing Day

Het zal wederom een weekend worden vol auto-, motor- en kartplezier. Naast een vol en spectaculair raceprogramma, zal het publiek vermaakt worden met vele stunts en demonstraties. Een grote variatie aan verschillende auto- en motorracesporten wordt gecombineerd in één weekend! Een evenement voor elke raceliefhebber, dat zeker niet op de kalender mag missen! Tip: Koop een paddock kaart en maak alles van nog dichterbij mee.

Truckstar Festival

Het Truckstar Festival is een geweldig dagje uit voor het hele gezin. Je komt oren en ogen tekort! Er staan maar liefst 2.000 vrachtwagens uit het hele land opgesteld langs de baan. Er is een chauffeursbraderie en kinderen kunnen zich vermaken in het kinderdorp en op de kermis. Op het grote beursplein showen de grote truckfabrikanten hun recente modellen. Op de paddock van het circuit staan honderden showtrucks, oldtimers, groot hijsmaterieel, Amerikanen en zwaar transportvoertuigen.

De Vijverberg Trofee en RVT

De dagen dat bijvoorbeeld De Vijverberg Trofee op het circuit aanwezig is zijn gratis te bezoeken en je maakt grote kans om een keer in een snelle Porsche, Ferrari of in andere bolides een paar ronden mee te kunnen rijden! Natuurlijk wordt er ook op dit soort dagen serieus gereden, getest of met sponsorgasten rondgereden. Indien er rijvaardigheidstrainingen zijn is het paddock en het dak van de pitboxen gratis toegankelijk voor publiek, door nationale coureurs wordt er op deze dagen ook getraind, er rijden zowel beginners als ervaren coureur hun ronden.
© 2009 - 2024 Bazeman, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De TT, de MotoGP van AssenDe TT, de MotoGP van AssenJaarlijks wordt de TT, de MotoGP van Assen, verreden. De TT van Assen is een jaarlijks motorfestijn met races in alle Gr…
Dag zelf racen op circuit (Zandvoort of Assen)Dag zelf racen op circuit (Zandvoort of Assen)Daar rijd je dan in je auto die met gemak 200 of meer kilometer per uur kan rijden… Autorijden in het Nederlandse verkee…
Assen, het hart van DrentheAssen, het hart van DrentheEr zullen niet veel mensen zijn wiens hart bij het horen van de naam Assen sneller zal gaan kloppen. En inderdaad, qua s…
Bezienswaardigheden DrentheBezienswaardigheden DrentheDrenthe is een provincie gelegen in Nederland in het noordoosten. Drenthe grenst aan de provincies Groningen, Friesland…
Betekenis en uitleg van vlagsignalenBetekenis en uitleg van vlagsignalenWat is nou precies de betekenis van de verschillende vlaggen die gebruikt worden in de autoren- en motorsport? Dit artik…
Bazeman (5 artikelen)
Laatste update: 05-12-2012
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.