ColorRain by Night - lopen door wolken kleurstof

ColorRain by Night - lopen door wolken kleurstof Naast de ColorRun is er nu ook de ColorRain, een knotsgekke kleurenren overdag of in de avond. De ColorRain is niet gericht op snelheid maar op gezelligheid en plezier met vrienden, collega’s en familie. De kleurenrennen zijn vrolijke en populaire evenementen en worden op heel veel plaatsen in de wereld georganiseerd. Hardlopers doen het graag in kleur en bij een ColorRain by Night lopen ze graag met velen in de avond door wolken kleurstof.
Bron: ColorrainBron: Colorrain

ColorRain Breda

De Color Run is op 26 mei 2013 voor het eerst in Amsterdam en het is zo’n succes, dat het evenement in no time is uitverkocht. Naast de Color Run wordt de ColorRain georganiseerd. Op dezelfde dag als de Color Run in Amsterdam wordt de ColorRain in Zwolle gehouden. Je loopt tijdens dit evenement in je eigen tempo, door een wolk van kleuren. De ColorRain is 4 tot 5 kilometer lang. De ColorRain, of de rainbow run, is een variatie op de Color Run. Het principe is hetzelfde maar het is officieel niet dezelfde wedstrijd. Met een kleine variatie in de naam is er een nieuw circuit kleurenlopen ontstaan.

ColorRain by Night

In diverse plaaten, in 2013 Noordwijk en Sneek ondermeer, wordt een ColorRain by Night georganiseerd. Tijdens die ColorRain is het parcours vier kilometer. De deelnemers lopen door een kleurenwolk in het donker en luiden de nacht in met een spektakel van kleur en muziek. De lopers zijn zoveel mogelijk in lichtgevende kleding gekleed of dragen lichtgevende accessoires. Na elke kilometer worden de lopers in een wolk van kleurstof gedoopt: blauw, groen, geel en roze. De finish is een explosie van kleuren.

TwinsAllround

De ColorRain wordt georganiseerd door de tweelingzusjes Nanja en Rianne Schorrel en de stichting TwinsAllround.
TwinsAllround organiseert verschillende activiteiten om mensen in beweging te krijgen. De stichting werkt aan verbinding tussen mensen en TwinsAllround zet zich in voor projecten met goede doelen; ze ondersteunen projecten die een betekenis hebben in de maatschappij.

Vrijwilligers

De ColorRain heeft veel vrijwilligers nodig om het evenement goed te laten verlopen. Wie mee wil helpen kan zich bij de organisatie melden. Het zijn ondermeer deze vrijwilligers die de kleurenbommen werpen en de lopers onderdompelen in wolken kleur. Bij de kleurenstations kunnen de lopers zelf bepalen of ze veel kleur over zich heen krijgen of weinig. Wie aan de zijkant loopt, links of rechts, krijgt de volle lading. Wie in het midden loopt vangt veel minder kleur. De kleurpoeders zitten verpakt in speciale colorrain zakjes. Die inhoud gaat in bekertjes die over de kleurenrenners worden uitgestort. Het kleurpoeder bestaat uit een natuurlijk poeder, waar een biologisch afbreekbare kleurstof aan is toegevoegd. Het is maïsmeel waar kleurstoffen aan zijn toegevoegd die zijn goedgekeurd om in levensmiddelen te gebruiken.

ColorRain by Night Sneek

Nieuw op de sportieve evenementenkalender is de ColorRain by Night. Op maandag 5 augustus 2013 vindt zo'n happening plaats in Sneek. Op 17 augustus 2013 is Noordwijk aan de beurt. De Nederlandse
Bron: Colorrain by NightBron: Colorrain by Night
primeur van de ColoRain van TwinsAllround is in Breda op 23 juni 2013. De editie in Sneek vindt tijdens de Sneekweek, het bootjesevenement in de Friese stad, plaats. De ColorRain by Night begint bij strandpaviljoen Sneekermeer. Gekke verlichte kostuums zijn bijzonder welkom. Hoe meer hoe liever. Deelnemen kan alleen of met teams. Het parcours is vier kilometer lang en verlicht met vele lichtjes. De deelnemers lopen door verschillende kleurzones en vanuit de richting van het publiek wordt met kleurstof naar de lopers gegooid met een apotheose aan het eind. De ColorRain by Night start om 22.00 uur. De opbrengst van het evenement is voor Stichting Twinsallround, die zich inzet voor zieke en kansarme kinderen.

Stichting

 • Stichting TwinsAllround
 • Westerlaan 51
 • 8011 CA Zwolle
 • KVK nummer Stichting TwinsAllround: 54545552

Goed doel

Stichting TwinsAllround zet zich in voor verschillende doelen. Een daarvan is het project ShirtStar dat dromen waar maakt voor kinderen met kanker in Nederland. Make a Star Day is het doel: het realiseren van dromen voor ernstige zieke kinderen. Een van de acties is voor Ilse. Zij is acht jaar en heeft kanker. Ilse haar droom is om om de ski-latten te staan en te gaan skiën. De ColorRain haalt geld op om deze droom te verwezenlijken.

Er worden regelmatig ColorRains georganiseerd, al is de hype van 2013 een beetje gezet. In 2015 werd er nog een ColorRain-festival georganiseerd.

Lees verder

© 2013 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
CSS - werken met pseudo classCSS - werken met pseudo classNaast de Class mogelijkheden heeft CSS ook de mogelijkheid nog een aantal Pseudo Class te definiëren. Daarmee kun je de…
De Oscarwinnaars 1985De Oscarwinnaars 1985De Academy Awards van het jaar 1985. De beste films van dit jaar waren Out of Africa, The color purple, Cocoon, Witness,…
Intercity direct: Amsterdam - Breda (voorheen Fyra)Intercity direct: Amsterdam - Breda (voorheen Fyra)Sinds 15 december 2013 heet de Fyra 'Intercity direct'. In dit artikel leest u belangrijke dingen over reizen met de Int…

Korte en effectieve workoutKorte en effectieve workoutJe kunt trainer wat je wilt en uren bezig zijn, maar dat zegt nog niet veel over de effectiviteit van de training. As je…
Traint u wel goed?Traint u wel goed?Zodra de temperaturen weer wat stijgen, drijft dat veel joggers naar buiten. Maar om fit te worden, moeten we niet overh…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Affiche Color Rain Zwolle
 • www.colorrain.nl
 • Persbureau Ameland
 • www.vvvbreda.nl
 • www.facebook.com/pages/Colorrain
 • www.hardloopevenementen.nl
 • www.colorboost.nl
 • www.forum.girlscene.nl
 • Afbeelding bron 1: Colorrain
 • Afbeelding bron 2: Colorrain by Night
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 10-04-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.