De Appalachian Trail (AT) wandelen

De Appalachian Trail (AT) wandelen De Appalachian Trail (AT) is het langste wandelpad van de wereld. Het loopt in de Verenigde Staten van de staten Georgia naar Maine. De totale lengte is 2190 miles (3525 kilometer), het doorkruist veertien staten en er zijn ongeveer drie miljoen bezoekers per jaar. Als je de volledige trail hebt gewandeld mag je jezelf een "2000 miler" noemen. Wat kun je verwachten van het wandelpad en op welke manieren kun je deze wandelen?

Op welke manieren kun je het pad wandelen?

Het pad passeert acht verschillende National Forests, zes verschillende National Parks en veel State Parks. Dit zijn beschermde natuurgebieden in de Verenigde Staten. Je hoeft niet elke kilometer te wandelen om de AT te ervaren. Je kunt er op verschillende manieren plezier van hebben:
  • Dagwandeling: een wandeling van een uur over het pad doen of een stevige dagwandeling, dezelfde dag weer naar huis. Er zijn honderden plaatsen waar je toegang tot het pad hebt en in de meeste plaatsen is er geen vergunning nodig om erop te mogen wandelen.
  • Meerdere dagen wandelen: van backpacken en één nachtje op het pad verblijven tot het wandelen van het gehele pad in meerdere secties met als doel een "2000 miler" te worden.
  • Thru-hiking: de hele AT hiken in een jaar, vaak binnen 5,5 tot 7 maanden.

Thru hiking, het pad volledig wandelen

Het pad volledig wandelen is één van de meest spannende outdooractiviteiten die de Verenigde Staten te bieden hebben. Hoewel de trip een goede fysieke gesteldheid vereist is doorzettingsvermogen ook erg belangrijk. Soms moet je voor langere tijd pijn en ongemak kunnen doorstaan. Het biedt een onvergetelijke ervaring.

Wie kan het hele pad wandelen?

Iedereen die in goede gezondheid is en kan wandelen kan in potentie het pad helemaal wandelen. In goede fysieke vorm zijn en goed gekozen lichtgewicht uitrusting waarvan je weet hoe je het moet gebruiken biedt een groot voordeel, met name in de eerste kritieke weken van de wandeling. Weten wat je kan verwachten en goed voorbereid zijn is ook heel belangrijk. Het vermogen om te kunnen genieten van het moment, een gevoel voor humor hebben als er onverwachte uitdagingen zijn en een passie voor het volbrengen van de wandeling zijn goede indicatoren voor het hebben van succes. Er zijn mensen in de leeftijd van 6 tot 81 die de wandeling hebben volbracht.

Hoe lang duurt het?

Gemiddeld iets minder dan zes maanden. De serieuze wandelaar die goed voorbereid is doet er tussen de vijf en zeven maanden over.

Wanneer starten?

De meeste wandelaars starten tussen eind februari en midden april op Springer Mountain in Georgia. De meesten finishen in Kathadin in Main tussen augustus en begin oktober. Elk jaar starten wandelaars eerder om drukte op het pad te vermijden. Toch stoppen er veel mensen voortijdig door kou, sneeuw en ijs in de hoge Appalachen, omdat het zo hoog is zijn de condities zwaar, met temperaturen onder het vriespunt en er is kans op sneeuw tot in mei. Als er een dikke laag sneeuw ligt moet je soms zelfs van het pad af en wachten tot de sneeuw smelt voor je verder kunt. Voorbereid zijn op deze condities betekent dat je een zwaardere last moet dragen. Het beste is om eind maart te starten, misschien zie je dan nog sneeuw in de Smoky Mountains, maar het is sneller lente.

Moet je je registreren?

Nee, er is geen officieel registratiesysteem. Je moet wel je vrienden en familie laten weten waar je bent en wat je plannen zijn.

Heb je kaarten en wandelgidsen nodig?

Alle wandelaars zouden een kaart en kompas mee moeten nemen en weten hoe ze het moeten gebruiken. De AT is heel goed aangegeven op de meeste plekken maar een kaart is noodzakelijk voor een goede planning en essentieel voor als er een ongeluk gebeurt. Alle officiële AT-kaarten geven de hoogteverschillen aan, een indicatie van hoe ver omhoog of omlaag er gewandeld moet worden in elke sectie van het pad. Kaarten kunnen daarnaast handig zijn om de waterbronnen te vinden.

Wat zijn de kansen om te finishen?

Eén op de vier wandelaars die starten in Georgia halen het niet helemaal tot Maine. Velen stoppen al vroeg, simpelweg omdat het niet is wat ze ervan verwacht hadden. Het kan zwaarder zijn dan verwacht of ze krijgen heimwee. Anderen zijn sneller door hun geld heen dan verwacht. Sommigen moeten van het pad worden gehaald door een blessure of door ziekte. Maar degenen met een optimistische inslag en een passie voor het wandelen zelf en het doel om te finishen hebben een goede kans op succes. Houding is veel belangrijker in de kans om het einde te halen dan een flitsende uitrusting.

Hoe zit het met de bevoorrading?

Je kan overal langs het pad eten kopen en pakketten afhalen die je tevoren naar jezelf hebt verstuurd of beide. Een truc is om elke keer een pakket naar de volgende locatie te sturen.

Wat gebeurt er als je de eindstreep haalt?

De grootste beloning is op persoonlijk vlak; herinneringen, vriendschappen, foto's, het idee dat je het hebt gehaald en de verbondenheid met de natuur en de bergen. Als je het hele pad wandelt word je een 2000 miler. Je kan een formulier invullen op de website van de Appalachian Trail. Als je dit formulier invult krijg je een certificaat en een embleem. Je naam wordt toegevoegd aan de lijst 2000 milers.
© 2016 - 2024 Tennessee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
recensieRecensie: Cheryl Strayed WildEnkele jaren na het overlijden van haar moeder maakte Strayed een 1700 kilometer lange solovoettocht langs de Amerikaans…
De Painted Hills in OregonDe Painted Hills in OregonDe Painted Hills, heuvels in zulke diverse kleuren rood en geel dat ze geschilderd lijken, zijn in Nederland voornamelij…
In hand trail (discipline in de westernsport)De in hand trail is een relatief nieuwe tak van de westernsport. Het onderdeel is te vergelijken met de gewone (gereden)…
Zion National Park: Angels Landing trailZion National Park: Angels Landing trailZion National Park is een minder bekend nationaal park in het zuidwesten van de Verenigde Staten, maar toch zeker de moe…

De Pacific Crest Trail wandelenDe Pacific Crest Trail wandelenVoor duizenden mensen in de wereld is het wandelen van de Pacific Crest Trail (PCT) het hoogtepunt van hun leven. Het is…
Fietsroutes in en rond Het GooiFietsroutes in en rond Het GooiHet Gooi staat bekend als de tuin van Amsterdam. De uitgestrekte heide, grote plassen en landgoederen maken Het Gooi tot…
Bronnen en referenties
  • www.appalachiantrail.org
Tennessee (40 artikelen)
Laatste update: 23-06-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.