Sport jezelf gelukkig en stressvrij!

Sport jezelf gelukkig en stressvrij! Een goede manier tegen stress is sporten en bewegen. Iedereen die regelmatig met te veel stress in zijn leven te maken krijgt, zou tijd vrij moeten maken om te gaan sporten. De voordelen van sporten en regelmatig bewegen tijdens veel stress zijn talrijk. U zult zich herboren voelen na een gezonde sportsessie. Uw lichaam raakt alle opgelopen spanning door de stress kwijt en geestelijk bent u ook weer helder. Enkele voordelen van gezond sporten ten tijde van veel stress:

Gezond bewegen

Wie regelmatig met stress en met te veel stress te maken heeft, zou tijd vrij moeten maken om meer te gaan sporten en vaker gezond te bewegen. Waarom? Omdat gezond sporten en gezond bewegen:
  • Zorgt dat u goed in uw vel komt te zitten,
  • U voelt zich gezonder en fitter,
  • U ziet er veel beter uit en
  • U voelt zich veel minder gestrest.

Conditie

Door gezond te sporten en vaker te bewegen, verbetert dat uw conditie. Het grote voordeel van conditie is: dat u meer energie hebt en lichamelijk meer aan kan dan ooit te voren. Zeker als u dagelijks veel met stress te maken heeft, is extra energie hebben een groot voordeel!

Zelfvertrouwen

Als u dagelijks met veel stress te maken heeft, kan door de zware belasting van een dag, het zelfvertrouwen verminderen. Door gezond te sporten en regelmatig te bewegen, houdt u uw lichaam goed in vorm. Een aantrekkelijk en gezond lichaam geeft iedereen zelfvertrouwen en is bijzonder goed voor uw geluksgevoel.

Stofwisseling

Niet alleen door het ouder worden, maar ook door de dagelijkse portie stress, vertraagt onze stofwisseling. Blijven we dezelfde hoeveelheid voedsel eten met een vertraagde stofwisseling, kunnen er behalve darmproblemen ook gewichtstoename ontstaan. Niet goed voor het zelfvertrouwen en al helemaal niet voor ons geluksgevoel. Door vaker en regelmatig te bewegen verhoogt u uw stofwisseling.

Weerstand

Door gezond te sporten en regelmatig te bewegen versterkt u uw weerstand. Uw afweersysteem wordt sterker. Een goede afweer is uitstekend tegen ziekte, maar ook als u dagelijks met te veel stress te maken hebt is een goed werkend afweersysteem van belang.

Gelukkig

Na een intensieve maar gezonde sportsessie voelt u zich misschien uitgeput, maar ook heel gelukkig. U voelt zich voldaan! Door het sporten komen er neurotransmitters vrij. Een van deze neurotransmitters, endorfines, maakt dat u zich bijzonder goed gaat voelen! Stress kan u volledig uitputten en na een dag hard werken voelt u zich alles behalve gelukkig of voldaan. Sporten geeft u behalve een geluksgevoel ook een voldaan gevoel!

Ontstressen

Alle opgehoopte spanningen die in het lichaam terechtkomen door stress en te veel stress, kunnen eindelijk d.m.v. het sporten uw lichaam verlaten. Sporten tijdens veel stress in uw leven is een uitstekende ontstresser! Na het sporten voelt u zich weer heerlijk ontspannen! Niet alleen lichamelijk is sporten gunstig na veel stress, ook geestelijk bent u weer helder.
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ontspannen en ontstressen, hoe en wanneer?Ontspannen en ontstressen, hoe en wanneer?Heeft iemand met te veel stress een verhoogd risico op burn out? Heeft iemand met te veel stress in zijn leven nog een m…
Hoe voorkom je stress die uitmondt in een burn-out?Hoe voorkom je stress die uitmondt in een burn-out?Door gezonde stress presteert u beter. Zodra de stress verdwijnt, daalt de spanningen kunnen lichaam en geest zich herst…
Hoe kan je ontstressen? Tips om te ontspannen bij stressHoe kan je ontstressen? Tips om te ontspannen bij stressStress en spanning: in het moderne leven is het dagelijkse kost. Zelfs in de zomer hebben alsmaar meer mensen last van v…
9 redenen om te sportenSporten is leuk en aardig, maar waarom doen we het eigenlijk? Iedereen weet dat sporten goed en gezond voor je is maar h…

Gezondheid: ConditietrainingGezondheid: ConditietrainingAan je conditie werken kan een opgaaf zijn, maar je kunt het ook proberen leuk voor jezelf te maken. Dat kan door er afw…
Doping, hoe het werktDoping, hoe het werktBehandeld worden de verschillende dopingproducten, dopingmethoden en groepen van stoffen en preparaten die op de dopingl…
Bronnen en referenties
  • http://www.sochicken.nl/lichaam/sport_jezelf_gelukkig_9_feiten.html
  • http://www.sochicken.nl/lichaam/krijg_jezelf_weer_aan_het_sporten_12_tips.html
  • http://www.gezondenzo.net/sport-jezelf-gelukkig-tips/
  • http://www.assistantplus.be/Sport_jezelf_gelukkig
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 16-02-2011
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.