Lasergamen (lasershooten): ook voor kinderen

Lasergamen (lasershooten): ook voor kinderen Zin in een leuk middagje uit met vrienden, kennissen of familie? Denk dan eens aan lasergamen, in België lasershooten genaamd. Maar wat is lasergamen nu juist? Lasergamen en paintball is niet hetzelfde. Lasergamen is toegankelijk voor kinderen vanaf tien jaar, bij paintballen moet je zestien zijn. Bedoeling bij lasergamen is elkaar te raken met laserstralen. Erg goedkoop is lasergamen niet echt. Maar wat trek je nu best aan? Natuurlijk iets gemakkelijk, want je zal veel moeten lopen en sluipen!

Wat is lasergamen?

Lasergamen (lasershooten in België) is met een lasergeweer trachten je tegenstrever zo veel mogelijk te raken. Aangezien er uit het geweer een laserstraal komt, doet het ook helemaal geen pijn. Dit in tegenstelling tot paintball, waar wel met balletjes geschoten wordt. Deze kunnen wel eens hard aankomen, met soms een blauwe plek als gevolg. Lasershooten kan dan ook al vanaf 10 jaar, terwijl paintball slechts vanaf 16 jaar toegestaan is. Ook blijven je kleren proper bij lasergamen, dus je moet niets speciaals aantrekken. Bij paintball moet je een overall aan, om je kleren te beschermen. Uit de geweren komen er immers balletjes verf. Bij paintballen krijg je ook iets om je gezicht te beschermen, bij lasergamen moet je niets over je gezicht doen. Lasergamen is binnen, paintball is buiten. Het terrein van lasergamen is kleiner dan dat van paintball, er moet dus minder gelopen worden en er moet ook niet over de grond gekropen worden. Wel moet je zien dat je tegenstanders je zo weinig mogelijk zien.

Wat trek je het best aan?

Om te lasergamen ga je een arena binnen. De arena is een soort doolhof, soms zijn er ook trapjes. Je moet dus zien dat je goede schoenen aan hebt, liefst geen hakken of teenslippers voor de vrouwen. Je draagt dan ook het best gemakkelijke kleding, en liefst geen al te dikke trui, want het kan best warm zijn in de arena. Het liefst donker ook, dan val je minder op.

Hoe gaat het in zijn werk?

Reserveren

Het is aan te raden op voorhand te reserveren, om zeker te zijn van je plaats. Is je groep groot genoeg, dan mag je alleen in de arena binnen. Is je groep te klein, dan worden er andere mensen bijgezet.

Introductiefilm

Je komt binnen op het afgesproken uur en krijgt eerst een korte uiteenzetting, eventueel aangevuld met een kort filmpje. GSM's moeten afgezet worden, aangezien zij de laserstralen verstoren. Je krijgt even tijd om je teams samen te stellen. Ieder team kiest een kleur.

Harnas aantrekken

Daarna ga je naar een lokaal waar de harnassen hangen. Iedereen kiest een harnas in zijn kleur. Op het borststuk staat een naam. Deze naam moet je onthouden om daarna te weten hoeveel je score is. Heb je een vestje aan, dan kan je dit het best uittrekken, want in de arena is het best warm en aangezien je veel rondloopt, ga je ook zweten. Op het harnas staan allerlei lichtjes, in de kleur van je team. Ben je geraakt, dan gaan de lichtjes uit. Kan je terug spelen, dan floepen ze terug aan.

Team A tegen team B

Het ene team vertrekt langs een kant, het andere team langs een andere kant. Bedoeling is nu om zoveel mogelijk te schieten op de leden van het andere team. Raak je iemand, dan gaat zijn geweer voor een bepaalde periode inactief worden. Deze persoon kan dan even niet schieten. Aangezien het donker is en er achter ieder hoekje wel iemand kan staan, gebeurt het ook wel eens dat je op iemand van je eigen team schiet. Dan gaan er punten van je score. Je kan de persoon raken op de borst, op de rug en op de schouders.

Score checken

Na een bepaalde periode, is het afgelopen en moet je terug naar buiten. Via een computersysteem wordt dan berekend hoeveel je score is. Je krijgt een blad per team met daarop welk team heeft gewonnen en per persoon de individuele scores. Verder kan je er ook op aflezen wie wie heeft geraakt, hoeveel maal je gescoord hebt en hoeveel maal je geraakt bent geweest.

Voor wie is lasergamen geschikt?

Zoals reeds vermeld is lasergamen geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en zowel voor jong als oud. Aangezien het terrein niet heel groot is, moet er minder gelopen worden dan bij paintball. Alle mensen met ietwat conditie kunnen het dus doen, ongeacht de leeftijd. Het is er wel donker, maar je krijgt geen opgesloten gevoel. Je kan altijd buiten, je zit niet opgesloten in de arena. Daardoor is het dus ook geschikt voor mensen met bijvoorbeeld claustrofobie. Je hebt ook geen masker op je gezicht, dus ook dat is beter voor mensen die het snel benauwd krijgen.

Wat is de kostprijs?

Erg goedkoop kan je het jammer genoeg niet noemen. Je moet toch rekenen op tussen 8 à 10 euro per spelletje. Dat kan dus aardig oplopen bij bijvoorbeeld een kinderfeestje met pakweg 10 kindjes. Een eventueel tweede spelletje is iets goedkoper. Een spelletje duurt zo'n tien à vijftien minuten. Niet erg lang dus.

Lasergamen is misschien wel softer dan paintball, maar het is erg leuk! Veel plezier!
© 2012 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Communie of lentefeest: toffe activiteit met de hele familieCommunie of lentefeest: toffe activiteit met de hele familieEen communie of lentefeest is een belangrijke gebeurtenis in het leven van een kind. Daar hoort dan ook een groot (famil…
Uitrusting: het spelen van paintballUitrusting: het spelen van paintballPaintballen is een relatief nieuwe sport die vanuit de Verenigde Staten is komen overwaaien. Het kan in Nederland op vee…
Verpleegkunde: EWS-score - Early Warning SystemVerpleegkunde: EWS-score - Early Warning SystemIn het ziekenhuis is het de taak van het medisch personeel om een patiënt zo goed mogelijk te monitoren, zodat verder le…
Wat is het IQ? Informatie over intelligentiequotiëntWat is het IQ? Informatie over intelligentiequotiëntIQ is een afkorting voor intelligentiequotiënt en het is een meting om te kijken hoe intelligent iemand is. Er wordt vaa…

Wandeluitrusting ... om te beginnenWandeluitrusting ... om te beginnenSteeds meer mensen gaan wandelen, het truttige idee is er gelukkig eindelijk vanaf. Enerzijds omdat het gezond is en and…
Sportief Ameland - een actief, gezond en gastvrij eilandSportief Ameland - een actief, gezond en gastvrij eilandAmeland profileert zich als Actief, Gezond en Gastvrij. Bij het actieve Ameland horen tal van sportieve evenementen die…
Bronnen en referenties
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 23-07-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.