Bokshandschoenen kopen doe je zo

Als je bokshandschoenen gaat kopen, dan is gewicht, grootte en sluiting van de handschoen een factor om op te letten. Lees dit artikel voor meer informatie over deze dingen. Doe eens een online zoekopdracht naar bokshandschoenen en je krijgt meer resultaten terug dan je bekijken kunt. Als eerste moet je bepalen wat het doel is van jouw boxhandschoenen. zijn deze voor full contact boksen? Martial arts sparren? voor trainen op de boksbal? Of toch op de bokszak? Bepaal dus eerst wat voor soort boksen je wilt doen. Ga dan kijken naar de verschillende soorten, groottes en gewichten van bokshandschoenen.

Ga als eerste maar eens naar een sportwinkel of naar marktplaats en koop daar een paar goedkope handschoenen. Maar helpen deze je om een betere vechter te worden? of zijn ze waardeloos? Veel vechters zullen zeggen dat leren bokshandschoenen de beste keuze zijn. Ze kosten dan wel eenbeetje meer, maar dan heb je wel kwaliteit. Voor het gemak zal ik er in dit artikel vanuit gaan dat je wel serieus bent over boksen en dat het niet een paar handschoentjes zijn voor een fitnessklas.

Je krijgt inderdaad waar je voor betaalt. Dat is natuurlijk ook prima in sommige gevallen. Wanneer je niet vanplan bent om op topniveau mee te vechten, dan zijn bokshandschoenen van 300 euro misschien een beetje overdreven. Als je echter maar 10 euro uitgeeft aan een paar handschoenen, dan hoef je niet de verwachten dat je de volgende Oscar De la Hoya wordt. Als je dus een beetje serieus bent is een goed paar bokshandschoenen wel belangrijk.

Gewicht

Het gewicht van de bokshandschoen is belangrijk. Er zijn handschoenen voor boksen tussen de 10 ons en de 20 ons. In professionele bokswedstrijden dragen de vechters meestal 10 ons handschoenen. Voor trainingsdoeleinden weegt een bokshandschoen vaak wel 12,14 of 16 ons. In de regel biedt een zwaardere handschoen betere bescherming. Voor starters zijn 14 of 16 ons bokshandschoenen aan te raden. Bij sparren worden bijna altijd 16 ons handschoenen gebruikt.

Grootte

Zorg voor de juiste grootte. Meestal zijn bokshandschoenen in klein, gemiddeld en groot te krijgen. Mannen dragen meestal groot en vrouwen vaak klein. Natuurlijk is dit afhankelijk van de grootte van je hand en sommige leveranciers van bokshandschoenen hebben wat afwijkende groottes. Over het algemeen is het echter redelijk gelijk allemaal.

Sluiting

Een andere belangrijke factor is de sluiting van de bokshandschoen. Heb je liever klittenband of veters? De klassieke stijl bokshandschoenen is altijd met veters, deze handschoenen met veters passen ook goed om je pols. Let wel op dat bokshandschoenen met veters door twee personen aangetrokken moeten worden.

Het voordeel van een paar bokshandschoenen met klittenband is dat je ze gemakkelijk zelf aan en uit kan doen. Als je ooit geprobeerd hebt een paar bokshandschoenen met veters alleen aan te trekken, dan weet je wel dat dit bijna onmogelijk is. Voor de gemiddelde persoon met gemiddelde trainingsdoeleinden zijn handschoenen met klittenband een prima keuze.

Conclusie

Een paar bokshandschoenen kopen is dus eigenlijk niet eens zo moeilijk. Je moet alleen een beetje meer nadenken dan in één keer naar de winkel te rennen en het eerste paar te kopen wat er wel leuk uit ziet. Bepaal dus wat goed bij je past. En nu wil ik wat combo's zien!
© 2011 - 2023 Evertvlage, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wedstrijdboksen en gewichtsklassenWedstrijdboksen en gewichtsklassenBoksen is een tactische sport waar snelheid centraal staat. Wat ook erg belangrijk is, is de positie van de voeten, ogen…
Afvallen door te boksenAfvallen door te boksenVeel mensen denken dat boksen alleen beoefend kan worden door gespierde kooivechters en professionele boksers, niks is m…
Muay Thai BoksenWat is Muay Thai boksen en waar komt het precies vandaan? Is Muay Thai boksen het zelfde als kickboksen? Is deze harde s…
Latex handschoenenLatex handschoenenLatex is een natuurrubber. Op dit moment wordt de handschoen het meest gebruikt bij onderzoek. Ook worden latex-handscho…

Frans kickboksen: Savate Boxe FrançaiseFrans kickboksen: Savate Boxe FrançaiseSavate Boxe Française, ook wel bekend als Frans kickboksen is een Europese vechtsport gebaseerd op verschillende soorten…
Zelfverdediging voor vrouwen, kies de sport die bij jou pastZelfverdediging voor vrouwen, kies de sport die bij jou pastVeel vrouwen hebben de ervaring hoe het is om te worden lastig gevallen op straat. Dit varieert van het moeten aanhoren…
Evertvlage (10 artikelen)
Gepubliceerd: 08-03-2011
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.