Marco van Ginkel, een nieuwe ster

Marco van Ginkel, een nieuwe ster Marco van Ginkel is een voetballer die zijn debuut maakte bij Oranje op 14 november 2012. Hij begon toen als wisselspeler en mocht na 60 minuten invallen. Hij is geboren op 1 december 1992 en wordt anno 2012 gezien als een van de grote, nieuwe, sterren van het voetbal. Hij komt in de seizoenen van 2009 tot en met 2013 uit voor vitesse. Zijn vader is ook profvoetballer geweest, deze speelde voor FC Utrecht. Volgens sommige voetbal experts zal van Ginkel in principe niet bij FC Utrecht terecht komen, aangezien ze verwachten dat hij gelijk zal doorgroeien maar een grotere club.

Inhoudsopgave


Algemeen

Marco van Ginkel is geboren op 1 december 1992. Hij heeft een voorliefde voor voetbal en in het algemeen sport. Hij speelt voor vitesse tijdens de seizoenen 2009 tot en met 2013. In de seizoenen 2009 tot en met 2012 heeft hij 60 wedstrijden gespeeld en is een steeds belangrijkere waarde geworden voor het elftal. Uiteindelijk resulteerde dit in een debuut bij Oranje, waar hij 30 minuten mee speelde. Oorspronkelijk komt Marco van Ginkel uit Amersfoort, dit is gelegen in Utrecht vlakbij de grens met Gelderland. Naast dat hij voetbalt gaat hij ook graag stappen.

Familie

Zijn ouders zijn heel erg belangrijk voor hem. Hij noemt ze zijn steun en vertrouwen en zegt dat ze hem altijd steunen. Dit vond hij prettig op het moment dat hij jong was, omdat hij destijds erg veel aan ze had, omdat ze hem hielpen aangezien hij nog niet volledig zelfstandig was. Naast dat zijn ouders simpelweg erg belangrijk voor hem zijn, heeft zijn vader ook nog betaald voetbal gespeeld. Hij speelde destijds voor FC Utrecht, in het seizoen van 1987/1988. Het is bij dat ene seizoen gebleven vanwege een knieblessure. Zijn vader, Alex, heeft toen 9 wedstrijden gespeeld.

Naast zijn ouders heeft hij ook nog een oudere zus en een jongere zus. Toen hij in Scherpenzeel woonde, woonde hij nog samen met zijn jongere zus en gedurende een deel van die tijd werkte zijn oudere zus op een strandtent in Aruba. Zijn ouders hebben hem christelijk opgevoed, maar hij geeft aan dat hij nooit meer naar de kerk gaat en dus niet meer gelovig is.

Clubs en historie in het betaalde voetbal

Hij is op jonge leeftijd begonnen en voetbalde bij SV de valleivogels. Toen hij 9 was is hij begonnen bij vitesse. Hij had destijds ook de keuze om bij FC Utrecht te gaan, maar zoals reeds gezegd, heeft hij gekozen voor vitesse in verband met bereikbaarheid van zijn school. Hij heeft zijn debuut gemaakt bij RKC waalwijk en hij scoorde zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal tegen Ajax in de Arena. Hij geeft zelf aan dat zijn eerste goal een moment is dat hij nooit zal vergeten. Hij heeft in zijn eerste drie seizoenen in de hoofdmacht van vitesse 60 wedstrijden gespeeld in de competitie. Hij maakte in die wedstrijden tien doelpunten. In het bekertoernooi speelde hij in de eerste drie seizoenen zes wedstijden en maakte één goal.

In het seizoen van 2010/2011 werd bekend, na een onderzoek, dat hij de ziekte van Pfeiffer had. Hij was hierdoor voor enige tijd uitgeschakeld, maar heeft dit seizoen nog wel 26 wedstrijden gespeeld, waarin hij vijf keer trefzeker was.

Oranje

Marco van Ginkel heeft zowel bij het Oranje voor onder 19 gespeeld, als bij het Oranje voor onder 21 en bij het "grote" Oranje. Hij speelde voor Oranje 19 drie wedstrijden en maakte geen enkele goal. Voor het Oranje 21 speelde hij al diverse wedstrijden en heeft hij al diverse goals gemaakt. Voor het "grote" Oranje maakte hij zijn debuutwedstrijd op 14 november 2012 en zijn teller kan daar dus nog enorm groeien.
© 2012 - 2024 Mattie010, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Marco van Basten, voetballerEen voetballer van net 17 jaar vervangt in de wedstrijd Ajax - NEC op 3 april 1982 zijn grote voorbeeld Johan Cruijff. V…
Cruyff Courts, een geweldig initiatief!Cruyff Courts, een geweldig initiatief!Je vindt in steden steeds minder speelplekken, op straat voetballen is er ook bijna niet meer mogelijk. Kinderen moeten…
Veenendaal in de Franse tijdVeenendaal in de Franse tijdDe Franse tijd begon in 1795 toen het Franse leger over de bevroren rivieren ons land binnentrok en stadhouder Willem V…
Ajax 1986-1987: Ajax wint de beker ten koste van FC Den HaagAjax 1986-1987: Ajax wint de beker ten koste van FC Den HaagNa twee amateurclubs te hebben uitgeschakeld werd de wedstrijd in de derde ronde tegen Sparta een ware thriller. Ajax-do…
Paul Gazza GascoignePaul Gazza GascoignePaul 'Gazza' Gascoigne, of 'gewoon' Gazza was misschien wel het grootste 'enfant terrible' dat Engels voetbal ooit geken…
Bronnen en referenties
  • Vitesse.org
  • Nl.wikipedia.org
Mattie010 (86 artikelen)
Laatste update: 04-09-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.