Teckel Messi de populaire stamgast van Studio Brasil 2014

Teckel Messi de populaire stamgast van Studio Brasil 2014 Teckel Messi heeft de harten van menig voetbalfan, die naar het commentaar op het WK in Studio Brasil in 2014 keken, gestolen. Dagelijks ontving de hond zakken fanmail. Wat was Studio Brasil? Wie is teckel Messi? Wie is de eigenaar van Teckel Messi? Waarom was de hond zo populair en welke nadelen kleefden hieraan?

Studio Brasil

Studio Brasil was de dagelijkse NPO show rondom het WK voetbal in 2014. Studio Brasil was te zien en te horen van 12 juni 2014 tot 13 juli 2014 via alle denkbare platforms (denk aan televisie, radio, teletekst, online, mobiel, apps) met de 64 WK voetbalwedstrijden. De presentatie van het programma was in handen van;
 • Dionne de Graaff
 • Gertjan ’t Hof
 • Jeroen Stomphorst
 • Henry Schut
 • Hugo Borst

De vaste gasten van Studio Brasil waren;
 • Co Adriaanse (analyseert de wedstrijden de dag erna)
 • Milow (Belgische singer- songwriter als België watcher en met een vrije muzikale rol)
Tom Egberts praatte in het WK journaal elke dag de kijkers rond 20:00 bij over de actuele gebeurtenissen. Daarnaast was een belangrijke rol weggelegd voor de teckel Messi.

Teckel Messi

Teckel Messi (dit is de echte naam van de hond) was een vaste gast in Studio Brasil. Hugo Borst heeft er voor gezorgd dat de teckel te zien was in het programma. Hij zag in de loslopende teckel de perfecte vaste gast om zowel in de studio als thuis het huiskamergevoel te verhogen.

Wie is de eigenaar van teckel Messi?

Veel mensen dachten dat de teckel van Hugo Borst was (de teckel werd in de media ook wel Messi Borst genoemd), maar dit was niet het geval. De teckel is van één van de medewerkers van het programma, maar deze eigenaar wil het liefst anoniem blijven.

Waarom is de Teckel Messi zo populair?

Messi was ten tijde van het programma pas vier jaar en nogal speels. Hij was een echte allemansvriend en alle gasten in Studio Brasil waren dol op hem. Hij liet zich graag aaien en knuffelen, liep lekker door te studio of lag gewoon te slapen. Het is moeilijk te zeggen in hoeverre de teckel Messi bijdroeg aan de kijkcijfers van Studio Brasil, maar één ding was zeker; de hond was ontzettend populair. Ali B heeft zelfs een rap voor de teckel gemaakt en inmiddels heeft Messi zijn eigen Facebookpagina (met foto's en filmpjes) en er zijn ook Twitteraccounts van Messi in omloop.

Nadelen populariteit Messi

Gelukkig hebben honden geen last van sterallures. Het deed Messi zelf weinig dat hij elke dag meer fanmail kreeg en steeds vaker herkent werd tijdens een wandeling met zijn baasje. Waar wel voor opgepast moest worden tijdens de programma weken was dat Messi niet te dik werd. Messi is dol op lekkers en dit was in de Studio flink voor handen. Elke dag werden er zakken vol voer gestuurd door de toenemende stroom fans van het hondje. Daarnaast at Messi ook regelmatig een toastje of een stukje kaas mee. Om te voorkomen dat Messi veel te zwaar werd, ging hij extra vaak wandelen met zijn baasje.

Populaire honden

De populariteit van de teckel Messi heeft niet geleid tot extra vraag naar honden van dit ras. Dit was anders bij de hond van Yvon Jaspers, die regelmatig te zien was in de afleveringen van Boer zoekt Vrouw in 2014. Dit leidde tot meer vraag voor een Labradooldle. Als reactie hierop plaatste Yvon Jaspers een berichtje waarin zij schreef dat een hond niet alleen maar leuk en lief is, maar ook veel werk om op te voeden en daarna ook veel aandacht en zorg nodig heeft.

Lees verder

© 2014 - 2024 Informeren, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De teckel, uw huisdier?De teckel. Een grappig ietwat langwerpig hondje. Kenmerkend voor dit hondje zijn ze lange rug en zijn lange oren.
Alles over de TeckelDe Teckel komt oorspronkelijk uit Duitsland. Het ras bestaat al sinds de middeleeuwen. De hond werd gefokt voor jacht on…
De teckel, een kleine jagerDe teckel, een kleine jagerDe teckel is dan wel klein, maar het is zeker geen schoothondje. Het is een jachthond met een moedig, levendig en onderz…

Het Nederlands voetbalelftal op de grote toernooienHet Nederlands voetbalelftal op de grote toernooienHet Nederlands voetbalelftal maakte in 1974 furore met een voetbal, dat de hele wereld overging. Nog steeds, na zovele j…
Luis Suárez - de bijtende voetballerLuis Suárez - de bijtende voetballerLuis Suárez is een van de beste spelers van de wereld, maar hij heeft een probleempje: hij kan, als het spannend wordt,…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: OpenClipartVectors, Pixabay
 • ‘Paul de Leeuw hekelt Studio Brasil’ (www.glamoura.ma)
 • ‘Wat doet de NOS tijdens het WK?’ www.nos.nl, 12 juni 2014)
 • ‘Iedereen is dol op Messi’ door Louis de Moulin (Algemeen Dagblad, 24 juni 2014)
 • ‘Teckel Messi verovert harten in Nederland’ (www.ad.nl, 24 juni 2014)
 • 'Nos-teckel Messi populair op internet' (www.mediamagazine, 21 juni 2014)
 • 'Overgewicht dreigt teckel Messi' (www.detelgraaf.nl, 24 juni 2014)
 • ‘Hugo Borst: NOS-teckel Messi ontvangt bergen fanmail’ (www.televisier.nl, 24 juni 2014)
 • ‘Wie is toch die teckel op tv?’ (www.nos.nl, 20 juni 2014)
 • 'Nederland is dol op teckel Messi' (www.lindanieuws.nl)
Informeren (88 artikelen)
Laatste update: 11-01-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.