Een kaartje voor een voetbalwedstrijd kopen

Elke zondag gaan een hoop voetballiefhebbers richting de stadions om hun favoriete voetbalclub te zien spelen. Er zijn veel mensen die graag ook eens een wedstrijd zouden willen bezoeken, maar niet precies weten hoe ze daar terecht komen. Het is namelijk lang niet altijd mogelijk om gewoon een kaartje voor de deur van het stadion te kopen. Voor populaire wedstrijden zijn de kaartjes meestal ook snel uitverkocht en bijna niet verkrijgbaar zonder seizoenkaart.

Vrije verkoop

Bij minder populaire wedstrijden vindt er meestal een vrije verkoop plaats. Bij een vrije verkoop heeft iedereen de mogelijkheid om een kaartje voor de wedstrijd aan te schaffen. Op de website van de voetbalclubs staan bij de wedstrijden aangegeven of u een ticket kunt kopen via de vrije verkoop of dat er een lidmaatschap nodig is.

Lidmaatschap

Bij alle eredivisie voetbalclubs kunt u kiezen om een seizoenskaart te kopen. Met een seizoenskaart heeft u toegang tot alle competitiewedstrijden die thuis (in het stadion van de door uw gekozen club) gespeeld worden. U kunt deze kaart ook om laten zetten naar een uitkaart waarmee u ook de uitwedstrijden zou kunnen bezoeken. Speelt de club play-offs of bijvoorbeeld een UEFA wedstrijd, dan hebben seizoenkaarthouders meestal voorrang om eerst hun eigen plek terug te kopen. Deze wedstrijden zitten meestal niet bij een standaard seizoenkaart in.

Buitenom een seizoenkaart kunt u ook kiezen voor een clubkaart. Deze kaart is bij de meeste clubs gratis aan te vragen. Let op het kan wel even duren voor deze in huis is. Met een clubkaart kunt u losse kaartjes kopen voor een voetbalwedstrijd van de club waar u een kaart van heeft aangevraagd. Zowel seizoenkaarthouders als clubkaarthouders hebben bij de meeste wedstrijden de mogelijkheid om extra kaarten voor een wedstrijd aan te schaffen. Bij sommige wedstrijden zit er een limiet op van bijvoorbeeld één extra kaart.

Waar kunt u een kaart kopen?

Met een clubkaart of seizoenkaart kunt u makkelijk via de website van de desbetreffende club kaartjes kopen. De tickets kunt u uitprinten en laten scannen bij het stadion. U kunt ook een kaartje kopen bij de Primera-winkels.

Sommige stadions beschikken over kassa's voor het stadion, deze zijn alleen geopend als er op de wedstrijddag zelf nog kaartjes verkrijgbaar zijn. Het is dus wel een risico of ze nog genoeg kaarten hebben als u aankomt. Het is alsnog mogelijk dat er een clubkaart of seizoenkaart verplicht is om een kaartje bij de stadion kassa te kopen.

De prijzen

De prijzen verschillen heel erg en zijn afhankelijk van:
  • naar welke club u gaat
  • op welke plaats u wilt zitten
  • wie de tegenstander is

De seizoenkaarten kunnen verschillen van zo'n 100 tot wel 500 euro. De prijs van een losse kaart ligt zo tussen de 15 en 45 euro. Vaak kunnen kinderen en senioren korting krijgen.

De beste plek?

Als u het goed wilt overzien kunt u het best in het midden gaan zitten, dus niet te hoog maar ook niet te laag. Bij de korte zijde heeft u vaak het beste overzicht en daar hoeft u niet constant uw hoofd mee te draaien om de bal te volgen. Veel voetbalclubs hebben een harde kern die een vaste plek in het stadion heeft, zoek van te voren wat informatie op als u niet daar tussen wilt belanden. Sommige stadions hebben ook een familievak, hier zit u in principe veilig met andere families en kinderen om u heen. Bij de kaartverkoop kunt u meestal een voorkeur opgeven voor een vak en plaats en wordt er gekeken naar een plek die in de buurt beschikbaar is. Als u met iemand wilt gaan die een seizoenkaart heeft, dan kan het gebeuren dat u niet naast diegene kunt zitten.

Hoe werkt het kaartje?

Op uw kaart staat een vak, dit wordt meestal aangeduid met een letter en er staat een stoelnummer op. Bij de stadions staat aan de buitenkant aangegeven waar u naar binnen moet voor elk vak. In de meeste stadions moet u door een hek, u stopt het kaartje met de barcode naar boven in de scan en het hek gaat in werking. In de oudere stadions worden de kaarten nagekeken en afgescheurd. Als u in het hek bent heeft u ten alle tijden kans dat u gefouilleerd word, weiger dit niet anders komt u verdacht over en er wellicht niet in.
© 2009 - 2020 Bembi, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Postcrossing, wat is het en hoe kan ik beginnen?Postcrossing, wat is het en hoe kan ik beginnen?Wat is nou leuker dan een vrolijk ansichtkaartje in je brievenbus? Tegenwoordig gaat alles digitaal en door alle social…
Voetbal 2020: Italië-Nederland, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Italië-Nederland, live op tv en livestreamOp woensdag 14 oktober 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
ATC: klein kaartje, leuke manier van communicerenATC: klein kaartje, leuke manier van communicerenATC of Artist Trading Card. Een klein kaartje met specifieke afmetingen, niet groter dan 64 x 89 millimeter. Erg leuk om…
Doorverkoop kaartjes voor concerten voorlopig niet verbodenDoorverkoop kaartjes voor concerten voorlopig niet verbodenMojo Concerts is het bedrijf dat in Nederland de kaartverkoop doet voor popconcerten. Zwarthandel is een groot probleem.…

Jaap Stam... de voetbalcarrière van 'De rots van Kampen'Jaap Stam kreeg tijdens zijn actieve voetbal carrière een aantal bijnamen; ‘De rots van Kampen’, ‘The Dutch Destroyer’,…
Frank Rijkaard, de voetballerFranklin Edmundo Rijkaard, geboren 30 september 1962 te Amsterdam, heeft een grootse voetbalcarrière achter de rug. Gesp…

Reageer op het artikel "Een kaartje voor een voetbalwedstrijd kopen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Bembi
Laatste update: 28-05-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Schrijf mee!