Nederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftal

Nederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftal In de zomer van 2021 neemt Nederland deel aan het Europees kampioenschap voetbal. Op zondag 27 juni 2021 speelt Oranje haar wedstrijd in de achtste finale tegen Tsjechië. De wedstrijd Nederland-Tsjechië wordt live op tv uitgezonden door de NPO. Ook kan men deze wedstrijden van Oranje tijdens het EK voetbal 2021 via een livestream op het internet volgen. Waar vindt men zo'n livestream van Nederland-Tsjechië?

Nederland-Tsjechië op 27 juni 2021: hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van het duel van Oranje tegen het Tsjechische nationale voetbalelftal bij hun wedstrijd in de achtste finales van het EK voetbal? De aftrap is op zondag 27 juni 2021 om 18u00. Waar wordt de interland van Oranje tegen Tsjechië gespeeld? De achtste finale Nederland-Tsjechië op het EK voetbal 2021 vindt plaats in Boedapest (Hongarije).

Historie: Nederland en het EK voetbal

In 1976 deed Oranje voor het eerst mee aan het EK voetbal. Het Nederlands elftal eindigde toen als derde. In 1980 was er de tweede deelname aan het EK. Het Nederlandse elftal werd toen in de eerste ronde uitgeschakeld. In 1988 beleefde Oranje zijn grootste gloriemoment: Nederland won het EK voetbal.

In 1992 speelde Nederland erg goed voetbal op het EK, vooral in de poulewedstrijd tegen Duitsland. In de halve finale werd Oranje echter door Denemarken via strafschoppen uitgeschakeld. In 1996 werd Oranje in de kwartfinale uitgeschakeld. In 2000 en 2004 bereikte Oranje de halve finale en dat was beide keren het eindstation. In 2008 werd het Nederlands elftal in de kwartfinale uitgeschakeld. In 2012 werd het Nederlands elftal al in de groepsfase uitgeschakeld.

Selectie Oranje op het EK 2021

Welke spelers zijn door bondscoach Frank de Boer geselecteerd om mee te gaan naar dit Europese kampioenschap voetbal in de zomer van 2021? Hieronder vindt u de selectie van Oranje voor dit toernooi. De selectie bestaat uit 26 spelers. Oorspronkelijk zat ook keeper Cillessen (Valencia) in de selectie, maar als gevolg van een positieve PCR-test vlak voor de deadline van het toernooi, heeft bondscoach De Boer moeten besluiten om hem niet mee te nemen en te vervangen door Bizot (AZ).

Selectie Oranje

 • Keepers: Krul (Norwich City), Stekelenburg (AFC Ajax) en Bizot (AZ).
 • Verdedigers: De Vrij (Internazionale Milaan), De Ligt (Juventus), Blind (AFC Ajax), Aké (Manchester City), Dumfries (PSV), Veltman (Brighton), Timber (AFC Ajax), Van Aanholt (Crystal Palace) en Wijndal (AZ).
 • Middenvelders: Wijnaldum (Liverpool FC), Klaassen (AFC Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona),
 • Gravenberch (AFC Ajax), De Roon (Atalanta Bergamo), Koopmeiners (AZ) en Van De Beek (FC Manchester United).
 • Aanvallers: Malen (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (FC Sevilla), Gakpo (PSV), Promes (Spartak Moskou), Berghuis (Feyenoord) en Weghorst (Vfl Wolfsburg).

Programma Nederland op het EK voetbal 2021

Hoe ziet het programma van Nederland eruit op het EK voetbal 2021? Oranje zit in de groepsfase in één poule met Oekraïne, Oostenrijk en de Republiek Noord-Macedonië. Hieronder vindt u het programma van het Nederlands elftal in de groepsfase. Alle poulewedstrijden van het Nederlands elftal worden gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De wedstrijd in de achtste finale tegen Tsjechië wordt echter in Boedapest gespeeld.

Programma poulewedstrijden Oranje op het EK voetbal 2021:


Live op tv: Nederlands-Tsjechië (27 juni 2021, achtste finale EK voetbal 2021)

Het EK voetbal 2021 wordt op 27 juni 2021 in Nederland live op tv uitgezonden door de publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Zij zenden alle wedstrijden van het EK live op tv uit. Daarom omheen hebben de ook diverse achtergrondprogramma's over het EK voetbal, waarbij ze vanzelfsprekend extra veel aandacht besteden aan het Nederlands elftal. Daarnaast zijn alle wedstrijden onder meer ook live op tv te bekijken bij de Vlaamse publieke omroep VRT en diverse andere Europese tv-omroepen.

Nederland-Tsjechië: hoe laat live?

Op welke datum is dit duel tegen Tsjechië en hoe laat is de aftrap? De wedstrijd van Oranje tegen Tsjechië begint op zondag 27 juni 2021 om 18u00. Hoe laat begint de voorbeschouwing op Nederland-Tsjechië? Die begint om circa 17u00.

Achtste finale Nederland-Tsjechië: op welke zender live?

Het duel tegen Tsjechië is op 27 juni 2021 bij NOS Studio Sport live te zien op de zender NPO1. Bij de Vlaamse publieke omroep Sporza is deze wedstrijd van Oranje tegen Tsjechië live te zien op de zender Canvas.

Opstelling Nederland? Opstelling Tsjechië?

Hoe ziet de opstelling van Nederland eruit bij deze achtste finale van het EK voetbal op zondag 27 juni 2021? En met welke opstelling speelt Tsjechië dit duel? Hieronder vindt u de opstellingen van Nederland en Tsjechië voor deze wedstrijd. De scheidsrechter is Karasev uit Rusland.

Opstelling Nederland:

Stekelenburg, Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind, Van Aanholt, De Roon, Frenkie de Jong, Wijnaldum, Malen en Memphis.

Opstelling Tsjechië:

Vaclik, Coufal, Celustka, Kalas, Kaderabek, Holes, Soucek, Masopust, Barak, Sevcik en Schick.

Livestream Nederland-Tsjechië (EK voetbal 2021, achtste finale op 27 juni)

Livestream NOS op 27 juni 2021

De wedstrijden van Oranje in op het EK worden in 2021 door de NOS ook via een livestream uitgezonden. Dat geldt dus ook voor het duel van 27 juni 2021 tegen Tsjechië. Met zo'n stream zijn deze interlands van het Nederlands elftal live op het internet te bekijken met een smartphone of computer. De officiële livestream van het Nederlands elftal bevindt zich elke keer op wedstrijddag op de website van de NOS. Op 27 juni 2021 vindt men daar dus een officiële stream om Nederland-Tsjechië live te bekijken. Ook kan men zo'n livestream van elke interland van het Nederlands elftal op die avond vinden op de NOS-app. Eveneens is het mogelijk om zo'n voetbalmatch van het Nederlands elftal live via een livestream op de NPO Start App live te bekijken. De livestream van het Nederlands elftal op de NOS-website is wel 'geo-restricted'. Dat houdt in dat men de officiële livestream op hun site alleen in Nederland mag bekijken. Buiten Nederland is de livestream van zo'n voetbalwedstrijd 'geo-blocked' (geblokkeerd). Nederlanders mogen de stream van het Nederlands elftal op het EK voetbal echter wel in andere EU-landen kijken met de NOS-app. Om die livestream daarop te mogen gebruiken moet die app officieel wel eerst in Nederland gedownload zijn.

Livestream via Go App (hele EU) van Nederland-Tsjechië op het EK voetbal 2021

Men kan deze wedstrijden van het EK ook via een livestream op de Go App (online tv) bekijken. Hiermee kan men op het internet (dus op een computer of smartphone) per livestream naar live tv-uitzendingen kijken, waaronder dus ook de live-uitzendingen van Oranje (Nederlands elftal). Elke livestream op die app is in de hele Europese Unie (EU) te bekijken. Men kan hierop dus ook de live tv-uitzendingen van deze voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal per livestream bekijken als men op vakantie is in een EU-land. (Buiten de EU is de livestream op die app echter in veel landen 'geo-blocked'.) Deze Go App is een product van VodafoneZiggo. Elke klant die digitale tv via dat bedrijf heeft, kan deze app gratis gebruiken om per livestream online live tv te kijken. Niet alleen kan men live de tv-uitzendingen op die app per livestream bekijken, ook kan men 7 dagen lang elke uitzendingen (en dus ook deze voetbalmatch Nederland-Tsjechië) via een stream terugkijken.

Livestream Nederland-Tsjechië (EK voetbal 2021) op 27 juni via NLziet

Het is ook mogelijk om het Nederlands elftal te bekijken via een livestream op NLziet. Om bij die streamingdienst per livestream naar de wedstrijd van Oranje te kunnen kijken, dient men wel een abonnement op die dienst te hebben. Via die app is namelijk een stream van de tv-zender te bekijken waarop dit duel te zien is. De livestream van het Nederlands elftal is te zien op zowel hun site als hun app. Bij de site moet men inloggen om de livestream van tv-uitzendingen te kunnen bekijken. De app voor deze livestream-dienst kan men op een smartphone downloaden. Zo'n livestream is bij hen voor abonnees in de hele EU live te bekijken op de NLziet-app. Bij NLziet kan men per livestream naar de EK-wedstrijden (waaronder Nederland-Tsjechië) kijken op NPO1. De live-uitzendingen van deze EK-wedstrijden (waaronder het duel tegen Tsjechië) bij andere omroepen (zoals Sporza, BBC en de ARD) zijn niet per livestream op deze applicatie te bekijken.

Livestream Nederland-Tsjechië op EK voetbal 2021 bij NPO Start

Het is ook mogelijk om de wedstrijd via een livestream op NPO Start te bekijken. Dit is wel een gratis livestream van het Nederlands elftal, waarvoor men geen abonnement nodig heeft. Via die site kan men op een computer per livestream gratis naar NPO-zenders kijken, waaronder dus ook de tv-zender waarop deze duels van Oranje uitgezonden. Ook is het mogelijk om de livestream van het Nederlands elftal via de NPO-app op een smartphone te bekijken. Doorgaans is een livestream van NPO Start op hun site echter wel sterk geo-restricted. Dat houdt in dat zo'n gratis livestream alleen in Nederland op hun site te bekijken is. Met hun app zijn de interlands van het Nederlands elftal op dit EK voetbal wel in andere landen van de EU per livestream te bekijken. Via deze app zijn logischerwijs overigens alleen de NPO-zenders per stream live te bekijken. Andere zenders die dit live op tv uitzenden (bijvoorbeeld Canvas) zijn niet per livestream op deze applicatie te ontvangen.

Livestream iTV (KPN), Nederland-Tsjechië op het EK voetbal 2021

Klanten van Interactieve Tv bij KPN kunnen via de iTV-app in de hele EU per livestream naar het Nederlands elftal kijken. Via die app kunnen die klanten namelijk live online via een stream naar tv kijken. Tot de zenders die daarop per stream te bekijken zijn, behoren ook zenders waarop deze duels te zien zijn, waaronder dus ook Nederland-Tsjechië. Met die app kunnen ze per livestream naar Nederland-Tsjechië kijken op NPO1. Ook kunnen ze ervoor kunnen om per livestream naar Nederland-Tsjechië te kijken op bijvoorbeeld de BBC of Canvas (Sporza).

Livestream Nederland-Tsjechië bij Sporza

De wedstrijden van het Nederlands elftal op het EK voetbal zijn ook per livestream te bekijken bij Sporza. Dat geldt dus ook voor Nederland-Tsjechië. Hun stream van Nederland-Tsjechië (en de overige EK-duels) is echter in principe wel echt bedoeld voor de Belgische kijkers. De stream van de duels van het Nederlandse elftal op dit EK voetbal is op hun website geo-blocked voor kijkers van buiten België. De stream van de wedstrijden van dit EK is op hun gratis app wel buiten België live te bekijken. (Om zo'n gratis stream op die app te kunnen bekijken, dient u die applicatie officieel echter wel in België te hebben gedownload.) De livestream begint op 27 juni tegelijkertijd met hun live tv-uitzending.

Lees verder

© 2019 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oranje: wedstrijden Nederlands elftal bekijken op livestreamOranje: wedstrijden Nederlands elftal bekijken op livestreamAlle wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal zijn live op tv te zien. Ook zijn alle interlands van Oranje op het in…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
Voetbal 2021: Turkije-Nederland, live op tv en livestreamVoetbal 2021: Turkije-Nederland, live op tv en livestreamIn 2021 speelt het Nederlands elftal twee keer tegen Turkije. Dit zijn een kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampio…
Nederland - Noord-Macedonië, live tv & livestream (EK 2021)Nederland - Noord-Macedonië, live tv & livestream (EK 2021)Op maandag 21 juni 2021 speelt Nederland zijn derde poulewedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal tegen de Republ…

Eerste Divisie: alle kampioenen (1957-2020)Eerste Divisie: alle kampioenen (1957-2020)De Eerste Divisie, het tweede voetbalniveau van Nederland, is opgericht in 1956. Ieder seizoen gaat de kampioen van de E…
Voetbal 2021: Lille-Ajax live op tv en livestreamVoetbal 2021: Lille-Ajax live op tv en livestreamAFC Ajax speelt in de UEFA Europa League tegen Lille OSC uit Frankrijk. Op donderdag 25 februari speelt de Amsterdams cl…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Estádio_do_Dragão
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Estádio_do_Dragão
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League_2018/19
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Porto_(stad)
 • https://www.uefa.com/uefanationsleague/season=2019/draws/round=2000956/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 27-06-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.