Voetbal 2021: Turkije-Nederland, live op tv en livestream

Voetbal 2021: Turkije-Nederland, live op tv en livestream Het Nederlands voetbalelftal speelt tegen het nationale voetbalelftal van Turkije. De wedstrijden tussen Nederland en Turkije worden live op tv uitgezonden. Ook is het mogelijk om de voetbalwedstrijden tussen Turkije en Nederland op het internet via een gratis livestream te bekijken. Waar bevindt zich zo'n livestream?

Nederland

Het Nederlands elftal heeft negen keer deelgenomen aan het EK voetbal. Eén keer behaalde Oranje op dit toernooi de eindzege: in 1988. Nederland heeft tien keer deelgenomen aan het WK voetbal. Drie keer was Nederland op dit toernooi de verliezende finalist: 1974, 1978 en 2010. In 2014 werd Nederland derde op het WK voetbal.

Daarna is het Nederlandse voetbal enige jaren in een crisis verzeild geraakt. In het najaar van 2018 is Nederland echter aan een grote wederopstanding begonnen. Dit leidde met name tot grote successen in de Nations League, waarin Nederland uiteindelijk de finale haalde (en daarin van Portugal verloor). Nederland plaatste zich ook voor het EK voetbal 2021.

Turkije

Het Turkse nationale voetbalteam speelde zijn eerste officiële interland in het najaar van 1923. Op 26 oktober van dat jaar speelde Turkije met 2-2 gelijk tegen Roemenië. Hoe ziet anno 2021 de erelijst van Turkije eruit? Twee keer deed Turkije mee aan het WK voetbal. De beste prestatie van Turkije was de derde plaats op het WK van 2002. Vier keer deed Turkije mee aan het EK voetbal. De beste prestatie was het behalen van de halve finale in 2008.

Turkije deed één keer mee aan de Confederations Cup (in 2003). Dat jaar werden zij derde op dat toernooi. Wat is de grootste zege die Turkije ooit heeft behaald? Tegen drie landen won Turkije met 7-0: in 1949 tegen Syrië, in 1954 tegen Zuid-Korea en in 1996 tegen San Marino.

Persconferentie bondscoach Oranje via livestream

Op de dag voor de wedstrijd geeft de bondscoach een persconferentie. Deze persconferentie van de bondscoach is via een gratis livestream te volgen bij de NOS. (Die gratis livestream is te vinden op de site van de NOS en op hun app.)

Live op tv: Nederland-Turkije, welke zender?

De wedstrijd tussen Turkije en Nederland is live op tv te zien. De live-uitzendrechten (live tv en livestream) van alle WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje zijn in handen van de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Dat geldt dus ook voor dit duel van Nederland tegen Turkije.

Hoe laat en welke zender live?

Hoe laat begint de live-uitzending van het duel van Oranje tegen het Turkse nationale voetbalelftal en op welke zender vindt die uitzending plaats? De live tv-uitzending is te zien op de zender NPO1. De aftrap is om 21u00.

Livestream Nederland-Turkije

Gratis livestream Nederland-Turkije

De interland tussen Nederland en Turkije wordt ook live online uitgezonden via een livestream. Met deze livestream kan men bijvoorbeeld op een computer of smartphone naar Nederland-Turkije kijken. De officiële livestream van de wedstrijd Nederland-Turkije bevindt zich op de website van de NOS. Ook kan men de livestream Turkije-Nederland bekijken op de NOS-app. Men kan voorafgaand aan deze wedstrijd van Oranje ook de voorbeschouwing van Turkije-Nederland bij de NOS per livestream bekijken. De livestream van Nederland-Turkije op de site van de NOS (van zowel de voorbeschouwing als van de wedstrijd) is helemaal gratis. Hoe laat begint deze stream? De livestream (inclusief voorbeschouwing) begint om 20u00. De aftrap is om 21u00 op de livestream te zien.

Livestream Nederland-Turkije bij de NOS is geo-restricted

De gratis livestream van de NOS is wel geo-restricted. Dit houdt in: voor kijkers van buiten Nederland is deze gratis livestream van Nederland-Turkije 'geo-blocked' (geblokkeerd). Er zijn echter wel legale opties voor voetbalfans die van buiten Nederland toch per livestream naar de live-uitzending van de NOS van deze wedstrijd willen kijken. Tot de opties om in andere EU-landen per livestream naar de wedstrijd Turkije-Nederland te kijken behoren de Go App (Ziggo) en de iTV-app.

Livestream Nederland-Turkije via Go App (online tv in de hele EU)

Men kan ook naar zo'n match kijken via een livestream op de Go App (online tv). In Nederland en alle andere EU-landen kan men per livestream naar tv kijken middels die applicatie. Hiermee kan men dus ook per livestream naar de zenders van de NOS kijken en dus de live tv-uitzendingen van de match Turkije-Nederland zien. Zo kan dus ook buiten Nederland (in andere EU-landen) geheel legaal naar een livestream van Oranje gekeken worden. De livestream van de Go App van Ziggo is in de meeste landen buiten de Europese Unie overigens wel geo-blocked. Tot de landen buiten de EU waar men wel toestemming heeft om een livestream op de Go App te gebruiken behoren onder meer IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.

De livestream-dienst Ziggo Go is te gebruiken door iedereen die een abonnement voor digitale tv heeft bij VodafoneZiggo. Men kan met die app niet alleen live online per livestream naar de interland Nederland-Turkije kijken. Men kan met deze dienst van Ziggo de kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen het Turkse nationale voetbalteam ook een week lang daarna nog via een stream terugkijken.

Livestream Nederland-Turkije NLZIET

Via een livestream van NLZIET kan ook per livestream naar deze wedstrijd van Nederland tegen Turkije kijken. Via die applicatie kan immers live online (per livestream) onder meer naar de zenders van de NPO gekeken worden. U dient echter wel een abonnement te hebben op NLZIET om die livestream van Nederland-Turkije te kunnen bekijken. Deze livestream is in de hele EU te bekijken door abonnees van die dienst.

Livestream Nederland-Turkije NPO Start

Ook via een livestream van NPO Start kan men naar de wedstrijd Nederland-Turkije kijken. Via die app kan immers via de livestream naar de zenders van de Nederlands publieke omroep (NPO) gekeken worden, waaronder dus ook de zender waarop dus wedstrijd Nederland-Turkije live wordt uitgezonden (Nederland 1). Die livestream kan geheel gratis gebruikt worden. De livestream op hun site is wel 'geo-restricted'. Die livestream op de website kan dus alleen in Nederland bekeken worden. Wie de app gebruikt kan daarmee de livestream van deze interland overal in Nederland, maar ook in alle andere landen van de EU bekijken.

Livestream Nederland-Turkije iTV KPN (smartphone en tablet)

Het is ook mogelijk om deze wedstrijd tussen Turkije en Nederland via een livestream op de iTV-app te bekijken. Om een livestream op die app te kunnen bekijken, dient men een abonnement op interactieve tv bij KPN te hebben. Deze app is bedoeld om per livestream (of via een terugkijk-stream) naar tv te kijken op een smartphone of tablet. Men kan als klant van KPN hierop online dezelfde zenders live online per livestream bekijken, als men thuis in de woonkamer op het televisietoestel kan ontvangen. Zo kan men via die applicatie dus ook live online per livestream naar de zender NPO kijken waarop deze interland wordt uitgezonden. Met die applicatie kunnen KPN-klanten live online (per livestream)in de hele EU deze zender ontvangen. In de meeste landen buiten Europa is zo'n livestream op die applicatie van KPN echter 'geo-blocked'.

Livestream Nederland-Turkije Interactieve Tv KPN (desktop computer of laptop)

De bovengenoemde iTV-app is bedoeld voor het live online bekijken van een livestream op een smartphone, of eventueel op een tablet. Klanten van KPN die per livestream tv willen kijken op een desktop computer of notebook kunnen daarentegen een stream op de site van Interactieve Tv gebruiken. Ook daarop is het voor KPN-klanten mogelijk om live (per livestream) alle zenders te bekijken die ook thuis op tv te zien zijn. Daarop kan men dus eveneens per livestream in de hele EU naar deze interlands kijken.

Lees verder

© 2011 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…
Openingswedstrijd EK: Italië-Turkije live op tv & livestreamOpeningswedstrijd EK: Italië-Turkije live op tv & livestreamDe openingswedstrijd van het EK voetbal 2021 vindt plaats in Rome. De wedstrijd gaat tussen Italië en Turkije. Dit duel…
Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamDe nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK v…
Ronde van Turkije (Tour of Turkey) live op tv & livestreamRonde van Turkije (Tour of Turkey) live op tv & livestreamDe Presidential Cycling Tour Of Turkey is een wielerwedstrijd die jaarlijks wordt verreden. Deze Turkse rittenkoers was…

De voetbaljaren van Johan CruijffDe voetbaljaren van Johan CruijffAlles over de sportieve jaren van Johan Cruijff, van jaar tot jaar beschreven. De grootste voetbalheld van Nederland, Eu…
Debutanten Nederlands elftal onder bondscoach Van BastenEind juli 2004 trad Marco van Basten aan als bondscoach van het Nederlands elftal. De KNVB en Van Basten tekenden voor e…
Bronnen en referenties
  • https://www.onsoranje.nl/teams/185184/programma/wedstrijd/30419
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_voetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Amsterdam_ArenA
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Duits_voetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League_201819
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 03-07-2024
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.