Voetbal 2021: Nederland-Noorwegen, live op tv en livestream

Voetbal 2021: Nederland-Noorwegen, live op tv en livestream In 2021 spelen de nationale voetbalteams van Nederland en Noorwegen kwalificatiewedstrijden tegen elkaar voor het wereldkampioenschap voetbal. De WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Noorwegen vindt plaats op dinsdag 16 november 2021. De wedstrijd tussen Nederland en Noorwegen wordt live op tv uitgezonden. Ook is het mogelijk om deze kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen het team van Noorwegen op het internet te bekijken via een livestream.

Nederland

WK voetbal

Hoe ziet de erelijst van het Nederlands voetbalelftal er anno 2021 uit? Oranje deed in de loop der jaren 10 keer mee aan het WK voetbal. De succesvolste deelnames waren in 1974, 1978 en 2010. Bij die drie deelnames was Nederland de verliezende finalist. In 2014 werd Oranje derde op het WK voetbal. In 1998 werd Nederland vierde.

EK voetbal

Oranje deed in 1976 pas voor het eerst mee aan het Europees kampioenschap voetbal. Het EK was in die tijd qua opzet nog een heel klein toernooi, waaraan slechts vier landen deelnamen. Oranje eindigde op dat toernooi als derde. In 1980 deden er acht landen mee aan het EK voetbal. Bij die editie werd Nederland in de eerste ronde uitgeschakeld.

De derde deelname van Nederland aan een EK voetbal was in 1988. Dat was het succesvolste eindtoernooi aller tijden van Oranje: Nederland pakte de eindzege door in de finale met 2-0 de Sovjet-Unie te verslaan. Ruud Gullit en Marco van Basten scoorden in die finale; Hans van Breukelen stopte een penalty.

Nederland haalde bij latere deelnames drie keer de halve finale van het EK voetbal: in 1992, 2000 en 2004. Twee keer werd Nederland in de kwartfinale uitgeschakeld: in 1996 en 2008. Bij het EK voetbal van 2012 werd Nederland al in de eerste ronde (groepsfase) uitgeschakeld. Bij het EK van 2016 slaagde Nederland er niet eens in om zich voor het eindtoernooi te kwalificeren. Die mislukte kwalificatiecyclus was het eerste deel van een grote duistere periode van het Nederlandse voetbal. Vervolgens slaagde Nederland er ook niet in om zich voor het WK voetbal van 2018 te plaatsen. Daarna begon Oranje echter aan een wederopstanding, onder meer met grote successen in de Nations League. In 2021 deed Oranje weer mee aan het EK. Bij die editie werd het team uitgeschakeld in de achtste finales.

Noorwegen

Op 12 juli 1908 speelde het nationale voetbalteam van Noorwegen zijn eerste officiële interland. De tegenstander was Zweden. Noorwegen verloor dit duel met 3-11. Hoe ziet (tot aan 2021) de erelijst erelijst eruit die Noorwegen in de loop der jaren in de voetbalwereld heeft opgebouwed? Drie keer deed Noorwegen mee aan het WK voetbal. Het beste resultaat van Noorwegen was het halen van de achtste finale in 1998. Eén keer deed Noorwegen mee aan het EK voetbal. Dat was in 2000. Noorwegen werd toen reeds in de eerste ronde uitgeschakeld. De grootste prestatie die Noorwegen behaalde in het herenvoetbal was de derde plek op de Olympische Spelen van 1936.

Nederland-Noorwegen: hoe laat, welke data, opstelling?

Thuiswedstrijd: hoe laat en welke datum?

Op welke data worden in 2021 de WK-kwalificatieduels van Oranje tegen Noorwegen gespeeld? De thuiswedstrijd Nederland-Noorwegen wordt gespeeld op dinsdag 16 november 2021. Hoe laat begint die wedstrijd? Om 20u45. Eerder in het jaar vond op 1 september 2021 de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tussen deze ploegen plaats. Die eindigde in een gelijkspel.

Opstelling Nederland? Opstelling Noorwegen?

Met welke opstelling speelt Oranje op 16 november 2021? En hoe ziet de opstelling van Noorwegen eruit? Voorafgaand aan deze wedstrijd vindt u hier op de avond van16 november 2021 de opstellingen van beide ploegen.

Opstelling Nederland:

Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, Frnkie de Jong, Wijnaldum, Klaassen, Bergwijn, Danjuma en Memphis Depay.

Opstelling Noorwegen:

Nyland, Pedersen, Strandberg, Hanche, Meling, Odegaard, Normann, Thorsby, Elyounoussi, Sorloth en Solbakken

Nederland-Noorwegen live op tv (16 november 2021)

Welke zender?

De live-uitzendrechten (live tv en livestream) van de kwalificatieduels van Oranje zijn in handen van de Nederlandse publieke omroep (NPO - NOS Studio Sport). Zij zenden dus ook de wedstrijd van Nederland tegen Noorwegen live op tv uit. Op welke zender van de NPO is het duel op 16 november 2021 live te zien? Hun live tv-uitzending vindt plaats op NPO3.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van deze interland tegen het Noorse nationale elftal? Die begint op 16 november 2021 om 20u00. De aftrap is live te zien om 20u45.

Livestream Nederland-Noorwegen op 16 november 2021

Gratis livestream van de interland Nederland-Noorwegen

Er is ook een gratis livestream van de wedstrijden van Oranje online beschikbaar. Met zo'n livestream kan men op een computer (of smartphone) bijvoorbeeld naar de wedstrijd tussen Nederland en Noorwegen kijken. Hoe laat begint de livestream? De gratis stream begint om 20u00. Op de stream is dus ook de voorbeschouwing live te zien. De aftrap is om 20u45 op deze livestream te zien. Deze gratis livestream vindt men op de wedstrijddagen van de duels van het Nederlands elftal op de website van de NOS. Ook kan men de livestream bekijken via de NOS-app. De livestream op de site is vooral bedoeld voor mensen die zo'n tv-uitzending als deze interland van Oranje tegen Noorwegen live op een desktop computer of laptop willen bekijken. De livestream op de app is geoptimaliseerd voor het gebruik op een smartphone of tablet. Elke gratis livestream van de NOS bij een interland van Oranje is officieel overigens 'geo-restricted'. Dat geldt dus ook voor deze stream van de duels van Oranje tegen Noorwegen. Men mag deze gratis livestream van Nederland-Noorwegen alleen in Nederland bekijken. Voor kijkers van buiten Nederland is deze livestream van Nederland-Noorwegen op de site (en de app) van de NOS 'geo-blocked' (geblokkeerd). Het is echter wel mogelijk om legaal de live-uitzending van deze wedstrijd van Oranje tegen Noorwegen buiten Nederland op een andere manier online via een livestream te bekijken, bijvoorbeeld via een stream op een tv-app (zoals de hieronder genoemde Go App), waarmee men in de hele EU tv-uitzendingen live kan streamen. Zo'n livestream is buiten de EU in de meeste landen geblokkeerd.

Livestream Nederland-Noorwegen bij Go App (live online)

Men kan Nederland-Noorwegen ook bekijken via een livestream op de Go App (online live tv). Met deze digitale applicatie kan men live naar televisie kijken op bijvoorbeeld een smartphone, tablet of laptop. Hiermee kan men alle zenders van het tv-pakket live online per livestream bekijken, dus ook de zender waarop Nederland-Noorwegen live wordt uitgezonden. Die wedstrijd is immers live op een zender van de NOS uit hun standaardpakket te zien. De Go-applicatie waarmee men per livestream tv kan kijken is een product van Ziggo. Het is bedoeld voor klanten van digitale tv bij hen. Hun livestream is te bekijken in de gehele EU. Ook in diverse landen buiten de EU kan men op die app per livestream tv kijken, waaronder Noorwegen, Martinique en IJsland. In de meeste landen buiten Europa is elke livestream op deze applicatie officieel 'geo-blocked'. Dat houdt in dat de livestream daar niet bekeken mag worden.

Livestream Nederland-Noorwegen NLziet op 16 november 2021

Er zijn echter ook diverse andere, eveneens legale alternatieven waarmee men live online op een computer (per livestream) naar Nederland-Noorwegen kan kijken. Zo kan men deze kwalificatiewedstrijd ook via een livestream op NLZiet bekijken. Men dient echter wel een abonnement op die dienst te hebben, om deze livestream van deze interland te kunnen gebruiken. Via de app van NLziet kan men een aantal Nederlandse tv-zenders via een livestream bekijken. Daaronder behoren ook de zenders van de NPO, dus men kan via die app de livestream naar Nederland-Noorwegen kijken. Zo'n livestream is in elk EU-land te bekijken. Ook op vakantie kan men dus met die applicatie per livestream naar tv kijken.

Livestream Nederland-Noorwegen bekijken via NPO Start

De interland van Oranje is daarnaast ook via een legale livestream bijvoorbeeld te bekijken op de app NPO Start. Dit is de streamingdienst van de Nederlandse publieke omroep (NPO). Daarop kan men per livestream naar de zenders van de NPO kijken. Daaronder is dus ook de zender waarop de ze kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Noorwegen te zien zijn. Het bekijken van een livestream van de standaardzenders is geheel gratis. Zo'n gratis livestream op hun site is echter wel geo-restricted. Dat houdt in dat men zo'n gratis livestream van NPO Start bij Nederland-Noorwegen op hun site niet in het buitenland mag bekijken. De livestream op de app is wat minder geo-restriced. Die livestream is ook in andere landen van de Europese Unie te bekijken. Om de livestream-app in andere landen te gebruiken, is het wel aan te raden om de livestream-app eerst op Nederlands grondgebied te downloaden.

Livestream Nederland-Noorwegen iTV op 16 november 2021

KPN heeft voor haar klanten twee diensten die vergelijkbaar zijn met de Go App van Ziggo, zodat ook KPN-klanten online (via een livestream) tv kunnen kijken. Om zo'n livestream van de duels tussen Nederland en Noorwegen te kunnen bekijken dient men wel een abonnement te hebben op 'interactieve tv' bij KPN. Deze klanten kunnen per livestream dezelfde tv-zenders online bekijken, als ze thuis op hun tv-toestel kunnen ontvangen. (Zo kan men dus ook per livestream naar dit duel kijken op NPO1). Elke livestream bij deze diensten van KPN is in de hele EU te bekijken. Als men zo'n livestream op een smartphone wil bekijken, dan kan men hiervoor de dienst 'iTV' gebruiken. Dit is een livestream-app van KPN.

Livestream van deze WK-kwalificatiewedstrijd bij Interactieve Tv

Als men zo'n livestream op een desktop computer wil bekijken, dan biedt KPN daar ook een goede mogelijkheid voor. Men kan zo'n livestream dan bekijken via de site 'Interactieve Tv' van KPN. Daarmee zijn eveneens alle tv-zenders van het basispakket per livestream te bekijken. Zo zijn dus eveneens per livestream de zenders te zien van de NPO waarop deze WK-kwalificatiewedstrijden tussen Noorwegen en Nederland worden uitgezonden. Ook zo'n livestream is in de hele EU te bekijken.

Lees verder

© 2018 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…
Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamDe nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK v…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Voetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamVoetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamDe bijnaam van het Belgische nationale voetbalelftal is 'De Rode Duivels'. De wedstrijden van het Belgische nationale te…

Alle Europa League winnaars (1971-2020)Alle Europa League winnaars (1971-2020)Vanaf 1971 wordt er door teams gevoetbald in de tweede grootste internationale competitie van Europa. Waar voor het seiz…
Nederland - Noord-Macedonië, live tv & livestream (EK 2021)Nederland - Noord-Macedonië, live tv & livestream (EK 2021)Op maandag 21 juni 2021 speelt Nederland zijn derde poulewedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal tegen de Republ…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wit-Russisch_voetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wit-Rusland
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_kampioenschap_voetbal_2020_(kwalificatie)#Groep_C
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_voetbalelftal
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 16-11-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.