Oranje: wedstrijden Nederlands elftal bekijken op livestream

Oranje: wedstrijden Nederlands elftal bekijken op livestream Alle wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal zijn live op tv te zien. Ook zijn alle interlands van Oranje op het internet te bekijken via een livestream. Dat geldt zowel voor wedstrijden op WK's en EK's voetbal, maar ook voor oefeninterlands, wedstrijden van de Nations League en kwalificatiewedstrijden. Bij welke omroep en op welke zenders is het Nederlands elftal te bekijken? En waar vindt men een livestream van de wedstrijden van Nederland?

Historie: voetbal op tv in Nederland

Er is in Nederland van oudsher een innige band tussen de voetbalsport en de televisie. Zo zorgde het WK voetbal van 1958 ervoor dat veel mensen in Nederland voor het eerst een televisietoestel gingen kopen. In de jaren zeventig zorgden de successen van Oranje ervoor dat veel Nederlanders voor het eerst een kleurentoestel kochten, zodat ze de wedstrijden van het Nederlands elftal voortaan niet meer in zwartwit, maar in kleur konden kijken.

Televisie-uitzendingen werden ook een financiële melkkoe voor de voetbalbonden. Met ingang van 1953 ging de KNVB geld vragen aan de publieke omroep om wedstrijden van Oranje uit te mogen zenden. Toch leek de KNVB niet meteen de waarde van zo'n live tv-uitzending in te zien. Jarenlang hadden zij als beleid dat een interland pas live op tv uitgezonden mocht worden als de toegangskaarten uitverkocht waren. Ze waren bang dat anders zo'n live-uitzending zou zorgen voor tegenvallende kaartverkoop. Pas vele jaren later bemerkten ze dat die live-uitzendrechten voor tv, indien goed op de markt gebracht, vele malen meer geld konden opbrengen dan die toegangskaartjes.

Nederlands elftal: welke wedstrijden bij welke omroep en zender?

Vele jaren waren alle uitzendrechten van het Nederlands elftal in handen van de Nederlandse publieke omroep (NOS Studio Sport). De uitzendrechten van de grote eindtoernooien (EK voetbal en WK voetbal) bleven dat ook altijd. Dat geldt ook voor het WK voetbal 2022 en het EK voetbal 2024. De live-uitzendrechten van de kwalificatiewedstrijden en oefenwedstrijden van het Nederlands elftal verhuisden echter met ingang van de jaren negentig diverse malen naar onder meer RTL Nederland, SBS6 en Veronica, om uiteindelijk met ingang van medio 2018 weer terug te keren naar de NOS.

In principe zijn sindsdien alle duels van het Nederlands elftal live te zien bij de NPO. In ieder geval geldt dat al hun kwalificatieduels, de wedstrijden op de grote toernooien en de duels bij de Nations League van het Nederlands elftal. Men heeft de hoop en verwachting dat dit ook voor de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal geldt. Daarbij bestaat echter in theorie de mogelijkheid dat, indien de NOS echt totaal geen interesse zou hebben in een bepaalde oefenwedstrijd van het Nederlands elftal, die uitzendrechten alsnog aan een andere (commerciële) partij worden verkocht.

Nederlands elftal: welk zender?

Op welke zender zijn de interlands van het Nederlands elftal bij de publieke omroep live te zien? Door de NPO worden de interlands van Oranje doorgaans live op tv uitgezonden op NPO1 of NPO3. Voor grote wedstrijden van het Nederlands elftal heeft men doorgaans de voorkeur voor NPO1. Als het echter daar moeilijk is qua programmering, dan verhuist de wedstrijd van het Nederlands elftal naar NPO3.

Livestream van duels van Oranje

Livestream Nederlands elftal bij de NPO (gratis)

De wedstrijden van Oranje worden in Nederland via een livestream van de NPO online uitgezonden. Met zo'n livestream kan men zo'n live bekijken op bijvoorbeeld een smartphone, tablet, laptop of desktop computer. Dit is een gratis livestream. De officiële livestream bevindt zich op de website van de NOS. Ook kan men hun livestream van Oranje bekijken via de NOS-app. Deze officiële livestream van op die site is geo-restricted: alleen in Nederland mag men de livestream op die site bekijken. De livestream van het Nederlands elftal op de app is ook in overige landen van de Europese Unie te bekijken.

Livestream Oranje bij Go App: online live tv (hele EU)

Het is ook mogelijk om duels van Oranje met een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Middels deze app kan men op het internet per livestream naar allerlei tv-zenders kijken. Elke livestream hierop is in de gehele EU te bekijken. Dit is een dienst van VodafoneZiggo. Wie digitale tv bij dat bedrijf heeft, kan deze app automatisch gebruiken, zonder iets bij te betalen om live online naar tv te kijken. Voor voetbalfans die dus al klant van digitale tv bij Ziggo zijn, is op deze app dus in de praktijk eigenlijk een 'gratis livestream' van het Nederlands elftal beschikbaar. Met die app kan elke klant per livestream naar elke zender van het tv-abonnement bij Ziggo kijken, dus ook naar de zender die het Nederlands elftal uitzendt. Men kan niet alleen per livestream naar de wedstrijd van Nederlands elftal kijken, men kan elke de tv-uitzending van zo'n interland op deze app ook een week lang middels een stream terugkijken.

Livestream Nederlands elftal (Oranje) bij NPO Start

Ook via een livestream van NPO Start kan men de duels van Oranje live bekijken. Bij NPO Start kan men gratis online live de basiszenders van de NPO per livestream bekijken. Ook de tv-zender waarop deze interland van Oranje live wordt uitgezonden is via zo'n gratis livestream bij hen te zien. Die gratis livestream is op hun site alleen in Nederland te bekijken. Wie de NPO Start-app gebruikt, kan echter in de hele EU per livestream deze interland bekijken. Om daarop zo'n livestream te kunnen bekijken dient u echter wel thuis in Nederland, voorafgaand aan uw reis, deze app te downloaden.

Livestream Oranje (Nederlands elftal) bij NLZIET

De duels van Oranje zijn ook via een livestream van NLZIET te bekijken. Op die app zijn diverse Nederlandse tv-zenders per livestream te bekijken, waaronder de tv-zender waarop dit duel te zien is. Om zo'n livestream bij hen te kunnen bekijken, dient men wel een abonnement op die dienst te hebben. Elke livestream van NLZIET is online in de hele EU live te zien, dat geldt dus ook voor elke stream van Oranje (het Nederlands elftal).

Livestream Oranje bij KPN TV-app: live tv online

Klanten van Interactieve Tv bij KPN kunnen dit duel live online in de hele EU middels een livestream bekijken via de TV-app. Via die app kunnen KPN-klanten dezelfde tv-zenders live middels de livestream bekijken als ze thuis op hun televisietoestel kunnen ontvangen. Tot die tv-zenders die live online (per livestream) te bekijken zijn, behoort vanzelfsprekend ook de zender waarop zo'n duel van het Nederlands elftal live te zien is.

Livestream duels Oranje Nations League bij Eleven Sports

Er wordt ook een stream van de interlands van het Nederlands elftal in de Nations League verzorgd door Eleven Sports. Om hun stream live te kunnen bekijken, dient u echter wel een abonnement bij hen te hebben. Deze livestream is niet in alle landen beschikbaar.

Lees verder

© 2019 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
Voetbal 2021: Turkije-Nederland, live op tv en livestreamVoetbal 2021: Turkije-Nederland, live op tv en livestreamIn 2021 speelt het Nederlands elftal twee keer tegen Turkije. Dit zijn een kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampio…
Nederland - Noord-Macedonië, live tv & livestream (EK 2021)Nederland - Noord-Macedonië, live tv & livestream (EK 2021)Op maandag 21 juni 2021 speelt Nederland zijn derde poulewedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal tegen de Republ…
Voetbal: Nederland-België live op tv en livestreamVoetbal: Nederland-België live op tv en livestreamDe bijnaam van de voetbalinterland tussen Nederland en België is de 'Derby der Lage Landen'. De wedstrijd tussen de Rode…

Voetbal: wedstrijden van PSV via een livestream bekijkenVoetbal: wedstrijden van PSV via een livestream bekijkenDe Eindhovense club PSV behoort samen met Ajax en Feyenoord tot de traditionele topclubs van de Nederlandse eredivisie.…
El Clasico: FC Barcelona-Real Madrid live op tv & livestreamEl Clasico: FC Barcelona-Real Madrid live op tv & livestreamFC Barcelona en Real Madrid zijn twee clubs met een rijke geschiedenis. De bijnaam van de wedstrijd tussen deze twee Spa…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Coat_of_arms_of_Portugal#Quinas
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Portugal_national_football_team
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League_2018/19_Divisie_A
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wapen_van_Portugal
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Switzerland_national_football_team
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 16-06-2024
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.