EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestream

EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestream Op het EK voetbal 2021 speelt Oranje tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde van het Europees kampioenschap in poule C. Nederland-Oostenrijk vindt plaats in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De wedstrijd tussen Nederland en Oostenrijk wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze wedstrijd van Oranje via een livestream bekijken.

Coronacrisis: wat is de nieuwe datum?

Als gevolg van het coronavirus is het EK voetbal op de kalender verplaatst van 2020 naar 2021. Zodra de nieuwe datum van deze wedstrijd en meer info bekend is, wordt dat hier allemaal geplaatst.

Nederland

Oranje op WK's voetbal

Hoe ziet de erelijst van het Nederlands voetbalteam eruit? Tien keer deed Oranje mee aan het WK voetbal. Drie keer behaalde Nederland de tweede plaats (1974, 1978 en 2010), één keer werden de Nederlanders derde (in 2014) en één keer vierde (in 1998). Daarmee is Nederland in theorie het succesvolste land van alle landen die nog nooit de wereldtitel hebben gewonnen.

Oranje op EK's voetbal

Negen keer deed Oranje mee aan het EK voetbal. Eén keer slaagde het Nederlands elftal erin om het Europees kampioenschap te winnen. Dat was in 1988, toen het EK voetbal plaatsvond in West-Duitsland. In de finale van dat Europees kampioenschap versloeg Nederland de Sovjet-Unie met 2-0, dankzij doelpunten van Gullit en Van Basten.

Oranje op de Olympische Spelen

Acht keer deed Nederland mee aan het Olympisch voetbaltoernooi. De eerste keer was in 1908. Nederland heeft drie keer een Olympische voetbalmedaille gewonnen. In 1908, 1912 en 1920 won het Nederlands team de bronzen medaille.

Oostenrijk

In 1902 speelde Oostenrijk zijn eerste officiële interland. Het team won met 5-0 van Hongarije. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Oostenrijk eruit in het mondiale voetbal? Zeven keer heeft Oostenrijk deelgenomen aan het WK voetbal. Het succesvolste WK van Oostenrijk was in 1954, toen het team derde werd. In 1934 werd Oostenrijk vierde in de eindstand van het WK voetbal. Oostenrijk heeft twee deelgenomen aan het EK voetbal. Zowel in 2008 als in 2016 werd Oostenrijk reeds in de eerste ronde uitgeschakeld.

Wedstrijdinfo Nederland-Oostenrijk op 18 juni 2020: Opstelling Nederland? Hoe laat de aftrap? Scheidsrechter?

Hoe laat?

Als bekend is hoe laat de aftrap is, dan wordt dat hier gemeld. T.z.t. wordt hier ook de naam van de scheidsrechter gemeld.

Opstelling Oranje? Opstelling Oostenrijk?

Voorafgaand aan dit duel worden hier de opstellingen van Nederland en Oostenrijk geplaatst.

Live op tv: Nederland-Oostenrijk (18 juni 2020)

Live op tv in Nederland (NOS): welke zender?

De Nederlandse publieke omroep (NOS Studio Sport) heeft de uitzendrechten (live tv en livestream) voor de EK-wedstrijden van Oranje. De live tv-uitzending van de wedstrijd vindt plaats op de zender Nederland 1 (NPO1).

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Nederland-Oostenrijk? Zodra dit bekend is, wordt die info hier gemeld.

Livestream Nederland-Oostenrijk op 18 juni 2020 (EK voetbal)

Gratis livestream NPO

Behalve op tv, worden de wedstrijden van Nederland ook allemaal op het internet live uitgezonden op een livestream. De officiële livestream is geheel gratis voor kijkers in Nederland. Deze livestream bevindt zich op de website van de NOS. Ook is die gratis livestream op de wedstrijddag te vinden op de NOS-app. Via de gratis livestream kan men niet alleen de wedstrijd, maar ook de voorbeschouwing bekijken.

Livestream via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om deze interland van Nederland via een livestream op de Go App (online tv) op 18 juni 2020 te bekijken. Dit is een dienst waarmee klanten van Ziggo online (per livestream) naar tv-zenders kunnen bekijken. Elke livestream (en dus ook de stream van deze interland) is via die app te bekijken in de hele EU. Zo'n livestream op deze app is te bekijken door iedereen die een abonnement heeft op digitale tv bij Ziggo.

Livestream NPO Start

Het is ook mogelijk om deze interland van Oranje via een gratis livestream bij NPO Start te bekijken. Bij die dienst kan men via een gratis livestream naar zenders van de NPO kijken, waaronder de zender waarop deze interland wordt uitgezonden. Deze gratis livestream is wel geo-restricted. Buiten Nederland kan men NPO Start niet gratis gebruiken om per livestream naar tv te kijken. Als men de livestream van deze tv-zender op een smartphone of tablet wil bekijken, dan kan men daarvoor de NPO Start-app gebruiken. Indien men die gratis livestream op een desktop computer of laptop wil bekijken, dan kan dat op de website van NPO Start.

Livestream iTV

Voor klanten van KPN is het mogelijk om per livestream tv te kijken op de iTV-app. Daarmee kan men dus ook per livestream naar deze interland van Oranje kijken. Om via die app per livestream tv te kunnen kijken dient men een abonnement op Interactieve Tv te hebben bij KPN. Elke livestream op die app (en dus ook van deze zender van de NPO) is niet alleen in Nederland te bekijken. Net als bij de Go App van Ziggo kan men ook via deze app per livestream tv kijken in de gehele EU. De livestream van iTV is geoptimaliseerd voor het bekijken van tv op een smartphone. (Ook is die app zeer bruikbaar om een livestream op een tablet te bekijken.) Klanten van KPN die deze interland van Oranje op 18 juni 2020 daarentegen liever op een desktop computer, laptop of notebook bekijken, kunnen daarvoor beter inloggen op de site van Interactieve Tv van KPN. Ook de livestream op die site van deze live tv-uitzending van de wedstrijd tussen Noord-Ierland en Nederland is in de hele EU te zien.

Lees verder

© 2018 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Openingswedstrijd EK voetbal 2021: Italië-TurkijeOpeningswedstrijd EK voetbal 2021: Italië-TurkijeDe openingswedstrijd van het EK voetbal 2021 vindt plaats in Rome. De wedstrijd gaat tussen Italië en Turkije. De openin…
EK hockey 2021 voor heren en dames, live op tv en livestreamEK hockey 2021 voor heren en dames, live op tv en livestreamHet Europees kampioenschap hockey voor mannen en vrouwen wordt in 2021 georganiseerd in Amsterdam (Nederland). Het EK ho…

Nederland-Verenigde Staten, live op tv en livestream (2020)Nederland-Verenigde Staten, live op tv en livestream (2020)Nederland zou op donderdag 26 maart 2020 voetballen tegen de Verenigde Staten. Dit zou een oefenwedstrijd van Oranje zij…
Premier League (Engeland): alle kampioenen tot en met 2019Premier League (Engeland): alle kampioenen tot en met 2019Vanaf 1992 wordt er in Engeland gevoetbald in de competitie Premier League. De Premier League bestaat uit twintig teams…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Noord-Iers_voetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/George_Best
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Ireland_national_football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Ireland
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_olympisch_voetbalelftal

Reageer op het artikel "EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!