EK voetbal 2021 - live op tv en livestream

EK voetbal 2021 - live op tv en livestream Het EK voetbal wordt gehouden in 2021. Oorspronkelijk zou dit voetbalkampioenschap in 2020 plaatsvinden, maar vanwege de coronacrisis is het uitgesteld naar 2021. De Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport) en de Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) hebben de uitzendrechten voor dit voetbaltoernooi. NOS Studio Sport en Sporza zenden alle wedstrijden van dit toernooi live op tv uit. Ook is dit EK voetbal per livestream op het internet te bekijken.

Coronavirus: het EK werd uitgesteld met één jaar

Net als veel andere grote sportevenementen kan het EK voetbal dus niet plaatsvinden in 2020. Om commerciële redenen (onder meer omdat er op veel reeds geproduceerde merchandise het jaartal 2020 staat) noemt de organisatie het toernooi nog steeds officieel 'Euro 2020', ook al vindt het dus in het jaar 2021 plaats. In de praktijk noemen de meeste mensen dit toernooi echter gewoon het EK voetbal 2021.

Historie: EK voetbal

Het Europees kampioenschap voetbal bestaat sinds 1960. Dat eerste EK voetbal werd gehouden in Frankrijk. Het toernooi werd dat jaar gewonnen door de Sovjet-Unie. De succesvolste landen uit de historie van het EK voetbal zijn Duitsland en Spanje. Zij wonnen allebei drie keer het EK voetbal. Frankrijk won het EK twee keer. Het Europees kampioenschap voetbal werd één keer gewonnen door Portugal, Nederland, Italië, de Sovjet-Unie, Denemarken, Griekenland en Tsjecho-Slowakije.

Nederland en het EK voetbal

Oranje heeft negen keer deelgenomen aan het Europees voetbalkampioenschap. De eerste deelname was in 1976, toen Nederland als derde eindigde. Het succesvolste toernooi voor Oranje was vanzelfsprekend in 1988, toen het Nederlands elftal de Europese titel won. Het Nederlands elftal strandde 1992, 2000 en 2004 in de halve finale.

België en het EK voetbal

De 'Rode Duivels' hebben vijf keer meegedaan aan het Europees voetbalkampioenschap. De eerste deelname was in 1972. Het Belgische team eindigde toen als derde. De succesvolste deelname was in 1980. België werd toen tweede op het EK.

EK voetbal 2021

Het EK voetbal van 2021 is de 16e editie van dit toernooi. In tegenstelling tot de voorgaande edities wordt dit EK voetbal niet in één of twee landen georganiseerd, maar worden de wedstrijden van dit eindtoernooi in 12 verschillende landen gespeeld. Er doen 24 landen mee aan het EK voetbal 2021. In de eerste ronde zijn de landen ingedeeld in zes poules van vier teams. Er staan bij het Europees kampioenschap voetbal 2021 in totaal 51 wedstrijden op het programma. De openingswedstrijd Italië-Turkije wordt op 11 juni 2021 gespeeld in Rome. De EK-finale wordt op 11 juli 2021 gespeeld in Londen.

Ook EK voetbal onder 21 in 2021 (met Jong Oranje)

Voorafgaand aan het reguliere Europese kampioenschap, wordt in 2021 ook het Europese kampioenschap voor spelers onder 21 gespeeld. Dit begint in maart, maar ook in mei en juni vinden er duels plaats. Op donderdag 3 juni speelt Jong Oranje de halve finale tegen Duitsland. De wedstrijden van Jong Oranje op dit toernooi zijn eveneens live op tv en via een gratis livestream bij de NOS te volgen. De uitzending van de halve finale was donderdag 3 juni 2021 te zien om 20u25 op NPO3 (Nederland 3) en op de stream.

Loting EK voetbal live op tv en livestream

Loting EK voetbal 2021 voor Nederland?

Nederland was bij deze loting voor dit EK voetbal vooraf reeds ingedeeld in poule C. Dit komt doordat Nederland mede-organisator van dit kampioenschap is: de drie poulewedstrijden van het Nederlands elftal worden gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Hoe ziet het programma van het Nederlands elftal eruit op dit voetbalkampioenschap? Hieronder vindt u het wedstrijdschema van Oranje. Nederland won de poulewedstrijden en plaatste zich voor de achtste finale van dit EK. Die wedstrijd speelt Oranje op 28 juni tegen Tsjechië.

Programma Nederland op het EK voetbal 2021:


Loting EK voetbal voor België

In tegenstelling tot Nederland is België niet een mede-organisator van dit EK Voetbal. Vanwege de sterke resultaten van België had dit team wel een beschermde (geplaatste) status bij de loting van het EK voetbal. België was hierdoor voorafgaand aan de loting automatisch ingedeeld in poule B, samen met Denemarken en Rusland. In de loting kwam Finland daarbij als vierde land. De Belgen werden poulewinnaar in de openingsronde van het EK en plaatsten zich voor de achtste finale, waarin ze op 28 juni tegen Portugal speelden. België won die wedstrijd en plaatste zich voor de kwartfinale. Wanneer spelen de Rode Duivels de kwartfinale en wie is de tegenstander? België speelt op vrijdag 2 juli in de kwartfinale tegen Italië. Hieronder vindt u het programma van de Rode Duivels op dit voetbalkampioenschap.

Programma België op het EK voetbal 2021:


Loting: indeling van de poules voor het Europees kampioenschap 2021

Om organisatorische redenen is voorafgaand aan de loting reeds een groot deel van het schema ingevuld. Het was bijvoorbeeld reeds zeker dat Nederland en Oekraïne bij elkaar in de poule zitten. Wie de andere twee landen in die poule zijn, werd duidelijk bij de loting. Hieronder vindt u de poules. In dit schema zijn tijdens de openingsronde de standen van de poules bijgehouden en staan nu de eindstanden. Hoe werden bij dit voetbalkampioenschap de standen in de poules bepaald bij gelijke aantallen punten? Bij de standen in de poules gaat dan het onderlinge resultaat van de ploegen boven het doelsaldo.

Eindstanden in de poules van de eerste ronde van het EK voetbal 2021
Poule A
 1. Italië 3-9 (7-0)
 2. Wales 3-4 (3-2)
 3. Zwitserland 3-4 (4-5)
 4. Turkije 3-0 (1-8)
Poule B
 1. België 3-9 (7-1)
 2. Denemarken 3-3 (5-4)
 3. Finland 3-3 (1-3)
 4. Rusland 3-3 (2-7)
Poule C
 1. Nederland 3-9 (8-2)
 2. Oostenrijk 3-6 (4-3)
 3. Oekraïne 3-3 (4-5)
 4. Noord-Macedonië 3-0 (2-8)
Poule D
 1. Engeland 3-7 (2-0)
 2. Kroatië 3-4 (4-3)
 3. Tsjechië 3-4 (3-2)
 4. Schotland 3-1 (1-5)
Poule E
 1. Zweden 3-7 (4-2)
 2. Spanje 3-5 (6-1)
 3. Slowakije 3-3 (2- 7)
 4. Polen 3-1 (4- 6)
Poule F
 1. Frankrijk 3-5 (4-3)
 2. Duitsland 3-4 (6-5)
 3. Portugal 3-4 (7-6)
 4. Hongarije 3-2 (3-6)

EK voetbal 2021 live op tv bij NOS Studio Sport (NPO)

De uitzendrechten van het EK voetbal 2021 zijn gekocht door de European Broadcast Union (EBU). De EBU is het samenwerkingsverband van een groot aantal Europese publieke omroepen, waaronder de NOS en Sporza. Deze omroepen beschikken door dit contract bij het EK voetbal niet alleen over de live uitzendrechten voor tv en radio, maar ook voor internet (livestream) en Video On Demand.

Uitzendingen EK voetbal - NOS Studio Sport

Alle 51 wedstrijden van het EK voetbal worden live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport. Dat geldt dus ook voor de laatste poulewedstrijden van dit EK voetbal, wanneer er telkens twee wedstrijden tegelijk zijn; die wedstrijden zullen door de NOS dus allebei tegelijk op twee verschillende zenders worden uitgezonden.

De meeste wedstrijden van het EK voetbal 2021 worden op de zender Nederland 1 (NPO1) uitgezonden. Uitzonderingen daarop zijn de helft van de laatste (derde) poulewedstrijden, aangezien de teams uit een poule dan tegelijk moeten spelen. De helft van die laatste poulewedstrijden wordt wel 'gewoon' op NPO1 uitgezonden en de andere helft tegelijk op een andere zender (afwisselend op NPO2 of NPO3).

Omkadering EK voetbal

Behalve de live-uitzendingen van de wedstrijden verzorgt de NOS (NPO) ook dagelijks een magazineprogramma over het EK voetbal, getiteld Studio Europa Het is qua opzet vergelijkbaar met bijvoorbeeld het programma Studio Brasil dat tijdens het WK voetbal van 2014 door de NOS werd uitgezonden en het programma NOS Studio France dat tijdens het EK voetbal 2016 te zien was. Ook Talpa Media produceert een talkshow rondom dit Europees kampioenschap: zij verzorgen een programma in de stijl van Veronica Inside, met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Die show is overigens niet te zien op Veronica, maar op SBS6. De titel van het programma is De Oranje Sportzomer. Ook is het te bekijken via een gratis livestream bij Kijk. (Via een stream bij Kijk is elke live-uitzending van die talkshow ook terug te kijken.) Op de meeste dagen van het voetbalkampioenschap zijn er twee uitzendingen van deze talkshow: deel één begint om circa 20u00 (voorafgaand aan de avondwedstrijd) en deel twee begint om circa 22u55 (na afloop van dat duel).

Livestream NOS - EK voetbal 2021

Alle wedstrijden van dit EK voetbal worden met een livestream in Nederland uitgezonden op het internet. Met zo'n stream kan men alle wedstrijden van de Europese kampioenschappen voetbal 2021 live online bekijken op bijvoorbeeld een smartphone, laptop, tablet of desktopcomputer. De officiële stream bevindt zich op de website van de NOS. Ook is die livestream te vinden op de NOS-app. Elke livestream van de Nederlandse publieke omroep bij dit EK voetbal geheel gratis.

Stream van de NOS bij het EK voetbal is geo-restricted

De officiële livestream op de website van de NOS voor het EK voetbal is echter wel geo-restricted. Dit houdt in dat de wedstrijden van dit EK voetbal op hun website alleen binnen Nederland via de gratis livestream van de NOS zijn te bekijken. In andere landen is de gratis livestream van de NOS voor deze voetbalwedstrijden officieel geblokkeerd ('geo-blocked'). De Nederlandse publieke omroep heeft namelijk alleen de online live-uitzendrechten voor deze voetbalmatches binnen Nederland.

Sporza (VRT) en het EK voetbal

Ook de Vlaamse publieke omroep VRT heeft, als onderdeel van de European Broadcasting Union (EBU), de uitzendrechten verworven van het EK voetbal 2021. Net als de andere sportuitzendingen van de VRT, worden ook de uitzendingen van het EK voetbal geproduceerd onder de merknaam Sporza. Het EK voetbal 2021 wordt door Sporza live uitgezonden op tv, radio en per livestream ook op het internet. Vanzelfsprekend heeft Sporza in haar uitzendingen bij het EK voetbal een grote focus op het Belgische nationale team, de Rode Duivels, dat tot de belangrijke kanshebbers voor de Europese titel behoort.

Het overgrote merendeel van de live tv-uitzendingen van Sporza vindt bij dit EK voetbal plaats op de Vlaamse zender VRT één. Er is echter ook een deel van dit toernooi live te zien op de zender Canvas. Bij de poulefase geldt met name dat de wedstrijden waarvan de aftrap om 18u00 is, uitgezonden worden op Canvas. Dit komt onder meer doordat op de Vlaamse zender VRT één doorgaans het zeven uur journaal ('s avonds om 19u00) voorrang heeft boven het EK voetbal.

Livestream EK voetbal 2021 bij Sporza

Net als bij NOS Studio Sport worden ook bij het Vlaamse Sporza (VRT) de wedstrijden ook live op het internet uitgezonden via een stream. Elke livestream van de VRT voor dit EK voetbal is op de wedstrijddag te vinden op de website van Sporza. Deze Vlaamse livestream is ook geheel gratis (net als de stream van de Nederlandse publieke omroep). De livestream van Sporza begint bij het EK voetbal doorgaans tegelijk met de live tv-uitzending; dit houdt in dat deze gratis stream omstreeks 10 minuten voor de aftrap van de match begint.

Geo-restricted livestream van Sporza bij het EK voetbal

Vanwege de contracten met betrekking tot de online uitzendrechten geldt echter eveneens voor elke gratis livestream van Sporza bij dit EK voetbal 2021, dat die 'geo-restricted' is. Buiten België is de gratis livestream van Sporza dus geblokkeerd ('geo-blocked'). Vanuit Nederland mag men dus officieel niet naar de livestream van Sporza kijken. Als men dit EK in Nederland online live wil bekijken op een computer (zonder gebruik te maken van stream op een tv-app), dan dient men dat dus te doen via een livestream van de NOS.

EK voetbal livestream op tv-app

Het is ook mogelijk om dit voetbalkampioenschap via een livestream op een tv-app te bekijken. Een voordeel van zo'n tv-app is, dat men hiermee vaak de livestream in de hele EU kan bekijken. Hierdoor kan men via zo'n tv-app dus ook live naar de Nederlandse tv-uitzendingen van de wedstrijden van Oranje en de Rode Duivels op het Europees kampioenschap voetbal 2021 kijken, indien men op vakantie is in een ander EU-land.

Livestream EK voetbal bij Go App

Dit voetbalkampioenschap is bijvoorbeeld per livestream op de Go App te bekijken. Via die app kan men naar een groot aantal tv-zenders per livestream bekijken. Tot de zenders die men op het internet via die app per livestream kan bekijken behoren onder meer de zenders waarop de NOS en Sporza dit Europees kampioenschap uitzenden. Deze Go App is een livestream-dienst van Ziggo. Alle klanten met een abonnement op digitale tv bij VodafoneZiggo kunnen via die app, zonder iets bij te betalen, per livestream naar tv kijken. Deze stream is dus ook in de hele EU op een smartphone, tablet of computer live te bekijken. Ook in sommige andere Europese landen, die niet tot de EU behoren, is zo'n stream live te gebruiken, zoals Groot-Brittannië en Noorwegen. In de meeste landen buiten de EU is zo'n livestream op de Go App van Ziggo echter officieel geo-blocked (geblokkeerd).

Livestream EK voetbal NLziet

Het is ook mogelijk om de tv-uitzendingen van de NPO bij dit EK voetbal te bekijken via een livestream op de app van NLziet-app. (Men dient wel een abonnement op die dienst te hebben om daarop een livestream te kunnen bekijken.) In de begintijd van deze tv-app kon men elke livestream op die app alleen in Nederland bekijken. Sinds 2019 kan men elke livestream van hen in de hele EU bekijken. In de meeste landen buiten de EU is de stream van NLziet geo-blocked.

Livestream EK voetbal iTV-app

Klanten van KPN kunnen het EK voetbal bekijken via een livestream op de iTV-app. Om hierop per livestream naar tv te kunnen kijken dient men een abonnement te hebben op interactieve tv bij KPN. Zo'n stream is in de hele EU te bekijken. Die iTV-app is vooral bedoeld voor KPN-klanten die live tv via een stream op een smartphone willen bekijken. KPN-klanten die interactieve tv op een desktop computer (of laptop) via een stream live willen bekijken, kunnen daarvoor in plaats van die app een aparte website van de KPN gebruiken. Daarop kan men als KPN-klant met de klantgegevens inloggen en dan via de stream live tv kijken. Ook via die stream is zo'n tv-uitzending van dit Europese voetbalkampioenschap dan live te bekijken in de hele EU.

Programma en speelschema EK voetbal 2021: de live uitzendingen (tv en livestream)

Welke wedstrijden worden op live welke zenders uitgezonden en hoe laat beginnen ze? Hieronder vindt u het uitzendschema van de live-uitzendingen van wedstrijden uit de eerste ronde van het EK voetbal 2021 bij de NPO (NOS Studio Sport) en VRT (Sporza). In dit schema worden de uitslagen bijgehouden. De wedstrijd van de Rode Duivels tegen de Russen zou oorspronkelijk integraal op NPO1 te zien zijn, maar de live-uitzending van de eerste helft is verschoven naar NPO3. De oorzaak hiervan is de gruwelijke gebeurtenis met Christian Eriksen op die avond, in het duel Denemarken-Finland. Die wedstrijd werd daarom enige tijd gestaakt. Dat duel tussen Denemarken en Finland is bij de hervatting weer op NPO1 te zien. Het duel van de Rode Duivels tegen Rusland begint daardoor op het moment dat de twee Scandinavische teams nog spelen. Daarom heeft men besloten om het restant van Denemarken-Finland op NPO uit te zenden en de eerste helft van het duel van de Rode Duivels tegen Rusland op NPO3. De tweede helft van dat duel is wel live te zien op NPO1. Telkens indien er een wijziging in het uitzendschema plaatsvindt, dan wordt het onderstaande schema geüpdatet. In de loop van het toernooi wordt het uitzendschema (live tv en livestream) van het EK voetbal 2021 ook telkens uitgebreid, elke keer wanneer de uitzendtijden van de wedstrijden van een volgende ronde weer bekend zijn.

Programma: wedstrijden eerste ronde EK voetbal 2021

 • Vrijdag 11 juni 2021 om 21u00: Italië-Turkije live op tv (NPO1 en VRT één) en livestream, 3-0.
 • Zaterdag 12 juni 2021 15u00: Zwitserland-Wales live op NPO1 (NOS), VRT één (Sporza) en livestream, 1-1.
 • Zaterdag 12 juni 2021 om 18u00: Denemarken-Finland live op NPO1 (NOS), Canvas (Sporza) en livestream, 0-1.
 • Zaterdag 12 juni 2021 om 21u00: België-Rusland live op NPO3 (2e helft NPO1), VRT één en livestream, 3-0.
 • Zondag 13 juni 2021 15u00: Engeland-Kroatië live op tv (NPO1 en VRT één) en livestream, 1-0.
 • Zondag 13 juni 2021 18u00: Oostenrijk - Noord-Macedonië live op NPO 1, Canvas en livestream, 3-1.
 • Zondag 13 juni 2021 om 21u00: Nederland-Oekraïne live op NPO1, VRT één en livestream, 3-2.
 • Maandag14 juni 2021 om 15u00: Schotland-Tsjechië live op NPO1 (NOS), VRT één en livestream, 0-2.
 • Maandag 14 juni 2021 om 18u00: Slowakije-Polen (Sporza) live op NPO1, Canvas Tv en livestream, 2-1.
 • Maandag 14 juni 2021 om 21u00: Spanje-Zweden, live op VRT één, NPO1 (NOS) en livestream, 0-0.
 • Dinsdag 15 juni 2021 om 18u00: Hongarije-Portugal live op NPO1 (NOS), Canvas (Sporza) en livestream, 0-3.
 • Dinsdag 15 juni 2021 21u00: Duitsland-Frankrijk live op NPO1, VRT één (Sporza) en livestream, 0-1.
 • Woensdag 16 juni 2021 15u00: Rusland-Finland live op VRT één (Sporza), NPO1 (NOS) en livestream, 1-0.
 • Woensdag 16 juni 2021 18u00: Wales-Turkije live op NPO1, livestream en Canvas (Sporza), 2-0.
 • Woensdag 16 juni 2021 21u00: Italië-Zwitserland live op VRT één (Sporza), NPO1 (NOS) en livestream, 3-0.
 • Donderdag 17 juni 2021 15u00: Noord-Macedonië - Oekraïne live op NPO1, VRT één en livestream, 1-2.
 • Donderdag 17 juni 2021 18u00: België-Denemarken live op VRT één, NPO1 en livestream, 2-1.
 • Donderdag 17 juni 2021 21u00: Nederland-Oostenrijk live op NPO1, VRT één en livestream, 2-0.
 • Vrijdag 18 juni 2021 om 15u00: Zweden-Slowakije live op NPO1 (NOS), VRT één (Sporza) en livestream, 1-0.
 • Vrijdag 18 juni 2021 18u00: Tsjechië-Kroatië live op NPO1 (1e helft), NPO2 (2e helft), Canvas en livestream, 1-1.
 • Vrijdag 18 juni 2021 om 21u00: Engeland-Schotland live op NPO1 (NOS), VRT één (Sporza) en livestream, 0-0.
 • Zaterdag 19 juni 2021 om 15u00: Hongarije-Frankrijk live op NPO1, VRT één (Sporza) en livestream, 1-1.
 • Zaterdag 19 juni 2021 18u00: Duitsland-Portugal live NPO1 (NOS), Canvas Tv (Sporza) en livestream, 4-2.
 • Zaterdag 19 juni 2021 21u00: Polen-Spanje live op VRT één (Sporza), NPO1 (NOS) en livestream, 1-1.
 • Zondag 20 juni 2021 om 18u00: Italië-Wales live op VRT één (Sporza), NPO1 (NOS) en livestream, 1-0.
 • Zondag 20 juni 2021 18u00: Turkije-Zwitserland live op NPO2 (NOS), Canvas (Sporza) en livestream, 1-3.
 • Maandag 21 juni 2021 18u00: Nederland - Noord-Macedonië live op NPO1, VRT één en livestream, 3-0.
 • Maandag 21 juni 2021 18u00: Oekraïne-Oostenrijk live op NPO2 (NOS), Canvas (Sporza) en livestream, 1-0.
 • Maandag 21 juni 2021 21u00: Denemarken-Rusland live op Ketnet (Sporza), NPO1 (NOS) en livestream 4-1.
 • Maandag 21 juni 2021 21u00: België-Finland live op VRT één, NPO3 en livestream, 2-0.
 • Dinsdag 22 juni 2021 21u00: Engeland-Tsjechië live op NPO1 (NOS), VRT één (Sporza) en livestream, 1-0.
 • Dinsdag 22 juni 2021 21u00: Schotland-Kroatië live op Ketnet (Sporza), NPO3 (NOS) en livestream, 1-3.
 • Woensdag 23 juni 2021 18u00: Spanje-Slowakije live op NPO1 (NOS), VRT één (Sporza) en livestream, 5-0.
 • Woensdag 23 juni 2021 18u00: Polen-Zweden live op Sporza (Canvas), NOS (NPO2) en livestream, 2-3.
 • Woensdag 23 juni 2021 21u00: Duitsland-Hongarije live op NPO3 (NOS), Sporza (Ketnet) en livestream, 2-2.
 • Woensdag 23 juni 2021 21u00: Frankrijk-Portugal live op NPO1 (NOS), VRT één (Sporza) en livestream, 2-2.

Achtste finales van het EK voetbal

De achtste finales van dit EK voetbal worden gespeeld van zaterdag 26 juni tot en met dinsdag 29 juni. De achtste finale van Nederland wordt gespeeld op zondag 27 juni in de Puskas Arena te Boedapest. Wie is de tegenstander? Dat is Tsjechië. Het duel van Oranje tegen Tsjechië is live op tv (NPO1) en via de livestream te bekijken. Ook België speelt op zondag 27 juni 2021 zijn achtste finale op dit EK voetbal. Hun tegenstander is Portugal. Hoe laat beginnen de achtste finales van het EK in 2021? Op welke data worden ze gespeeld? Op welke zenders zijn de achtste finales van het EK live op tv te bekijken? De wedstrijden zijn ook weer allen online live via een stream te bekijken.

Programma achtste finales EK voetbal:

 • Zaterdag 26 juni om 18u00: Denemarken-Wales live op NPO1, Canvas (Sporza) en livestream, 4-0.
 • Zaterdag 26 juni om 21u00: Oostenrijk-Italië live op NPO1, VRT één (Sporza) en livestream 1-2 (n.v.).
 • Zondag 27 juni om 18u00: Nederland - Tsjechië, live op NPO1 (NOS), Canvas (Sporza) en livestream, 0-2.
 • Zondag 27 juni om 21u00: België - Portugal, live op VRT één (Sporza), NPO1 en livestream, 1-0.
 • Maandag 28 juni om 18u00: Spanje-Kroatië, live op Canvas (Sporza), NPO1 en livestream, 5-3 (n.v.).
 • Maandag 28 juni om 21u00: Zwitserland-Frankrijk., live op NPO1, VRT één en livestream, 3-3 (Zw. wns).
 • Dinsdag 29 juni om 18u00: Engeland-Duitsland., live op NPO1, Canvas en livestream, 2-0.
 • Dinsdag 29 juni om 21u00: Oekraïne-Zweden, live op VRT één, NPO1 en livestream, 2-1 (n.v.).

Kwartfinales van het EK voetbal: wanneer welke wedstrijd?

De kwartfinales van dit EK voetbal staan op vrijdag 2 juli en zaterdag 3 juli op het programma. Op beide dagen worden twee kwartfinales van dit EK voetbal 2021 gespeeld. De Rode Duivels spelen hun kwartfinale bij dit EK voetbal op vrijdag 2 juli 2021. Op welke zender worden de kwartfinales van het EK voetbal live uitgezonden? Dat vindt u in het volgende uitzendschema. De kwartfinales zijn vanzelfsprekend ook weer op het internet via een livestream te volgen.

Programma kwartfinales EK Voetbal 2021

 • Vrijdag 2 juli om 18u00: Spanje-Zwitserland, live op NPO1 (NOS), Canvas (Sporza) en livestream 1-1 (Sp. wns).
 • Vrijdag 2 juli om 21u00: België-Italië, live op VRT één (Sporza), NPO1 en livestream, 1-2.
 • Zaterdag 3 juli om 18u00: Tsjechië-Denemarken, live op NPO1 (NOS), Sporza (Canvas) en livestream, 1-2.
 • Zaterdag 3 juli om 21u00: Engeland-Oekraïne, live bij de NOS (NPO1), Sporza (Canvas) en livestream, 4-0.

Programma: wanneer zijn de halve finales en finale van het EK voetbal?

De halve finales van het EK voetbal vinden plaats op dinsdag 6 juli en woensdag 7 juli. Op welke datum wordt de finale van het EK voetbal gespeeld? De EK-finale vindt plaats op zondag 11 juli. De halve finales en de finale zijn in Nederland en België live op tv te zien bij respectievelijk NPO1 en VRT. Vanwege de aanslag op Peter R. de Vries verhuist bij de NOS de live-uitzending van de verlenging van de halve finale Spanje-Italië vanaf circa 23u00 naar de zender NPO3. Online zijn deze wedstrijden per livestream bij respectievelijk de NPO (Nederland) en Sporza (Vlaanderen) live te bekijken. Ook is het mogelijk om deze wedstrijden online op een tv-app via een stream live te bekijken. De scheidsrechter bij de finale op zondag 11 juli is de Nederlander Björn Kuipers.

Programma halve finales EK voetbal 2021

 • Di. 6 juli om 21u00, halve finale: Spanje-Italië live op NPO1, VRT één en livestream, 1-1 (It. wns).
 • Wo. 7 juli om 21u00, halve finale: Engeland-Denemarken live op VRT één (Sporza), NPO1 (NOS) en livestream, 2-1 (nv).

Programma finale EK voetbal 2021

 • Zo. 11 juli om 21u00: finale EK voetbal 2021, Engeland-Italië live op VRT één, NPO1 en livestream, 1-1 (Ita. wns).

Lees verder

© 2016 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
EK indoor atletiek, live op tv en livestreamEK indoor atletiek, live op tv en livestreamDe Europese kampioenschappen indoor atletiek worden gehouden sinds 1970. Deze indoor kampioenschappen atletiek worden li…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
Nederland - Noord-Macedonië, live tv & livestream (EK 2021)Nederland - Noord-Macedonië, live tv & livestream (EK 2021)Op maandag 21 juni 2021 speelt Nederland zijn derde poulewedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal tegen de Republ…
Nederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalNederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalIn de zomer van 2021 neemt Nederland deel aan het Europees kampioenschap voetbal. Op zondag 27 juni 2021 speelt Oranje h…

NK wielrennen live op tv en livestreamNK wielrennen live op tv en livestreamDe Nederlandse kampioenschappen wielrennen worden ieder jaar in de zomer gehouden. Deze nationale wielerkampioenschappen…
Europa League 2019-20: speelschema en uitslagenEuropa League 2019-20: speelschema en uitslagenOp 27 juni 2019 start de Europese campagne van de Europa League met de eerste voorronde van de kwalificatie. Op 21 augus…
Bronnen en referenties
 • http://sporza.be/cm/sporza/voetbal/1.2375155
 • http://nos.nl/artikel/2075085-het-complete-speelschema-van-het-ek-voetbal-2016.html
 • http://www.nu.nl/mixed-zone/3382084/nos-koopt-uitzendrechten-ek-2016.html
 • http://www.totaaltv.nl/nieuws/nos-behoudt-uitzendrechten-wk-voetbal/https://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/competitions/EURO/02/62/53/02/2625302_DOWNLOAD.pdf
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 11-07-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.