Voetbal: wedstrijden van PSV via een livestream bekijken

Voetbal: wedstrijden van PSV via een livestream bekijken De Eindhovense club PSV behoort samen met Ajax en Feyenoord tot de traditionele topclubs van de Nederlandse eredivisie. PSV is een afkorting van Philips Sport Vereniging. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Philips Stadion. Alle wedstrijden van PSV in de eredivisie, KNVB Beker en het Europees voetbal zijn live op tv en online via een livestream te bekijken. Dat geldt dus ook voor PSV-FC Twente op 30 oktober 2021. Op welke zender is PSV-FC Twente live te zien? Waar is een livestream van PSV-FC Twente te vinden?

30 oktober 2021: PSV-FC Twente

Hoe laat begint de wedstrijd tegen FC Twente?

Hoe laat is op zaterdag 30 oktober 2021 de aftrap van de wedstrijd tegen FC Twente? Het duel tegen FC Twente begint op die zaterdagmiddag om 16u30.

Locatie?

Waar wordt op zaterdag 30 oktober 2021 het duel tegen FC Twente gespeeld? Het is een thuiswedstrijd van de Eindhovense club in het Philips Stadion.

FC Twente

Op 1 juli 1965 werd FC Twente. Deze voetbalclub ontstond door een fusie van twee profclubs uit Enschede: de Enschedese Boys en Sportclub Enschede. FC Twente groeide eind jaren zestig, onder leiding van de legendarische trainer Kees Rijvers, uit tot een subtopper in de Nederlandse eredivisie. FC Twente heeft sindsdien een groot deel van zijn bestaan doorgebracht in die subtop van de eredivisie. In sommige periodes FC Twente zelfs tot de absolute topclubs van Nederland. Een hoogtepunt in de historie van FC Twente was de landstitel die behaald werd in 2010. FC Twente speelt sinds 1998 haar thuiswedstrijden in de Grolsch Veste.

In 1983 vond er een sportief dieptepunt plaats in de geschiedenis van FC Twente. Dat jaar degradeerde FC Twente naar de eerste divisie. Een jaar later promoveerde FC Twente echter (onder leiding van de flamboyante trainer Fritz Korbach) weer naar de eredivisie. Een ander sportief dieptepunt van FC Twente vond plaats in 2018. Dat jaar degradeerde FC Twente wederom naar de eerste divisie. Ook toen slaagde FC Twente erin om een jaar later weer te promoveren naar de eredivisie.

30 oktober 2021: PSV-FC Twente live op tv en livestream

Live tv-uitzending thuiswedstrijd tegen FC Twente, welke zender?

Op welke zender is dit duel tegen FC Twente op 30 oktober 2021 live te zien? De live tv-uitzending van de thuiswedstrijd tegen FC Twente is te bekijken op de abonneezender ESPN 2.

Hoe laat?

De live tv-uitzending van het duel tegen FC Twente begint om 15u45 met een voorbeschouwing. De aftrap van deze wedstrijd tegen FC Twente is op 30 oktober 2021 live te zien om 16u30.

Livestream PSV-FC Twente (30 oktober 2021)

Ook is het duel tegen FC Twente online te volgen via een livestream van ESPN Sports.

PSV

In 1910 werd het Philips Elftal opgericht. Dit was een voetbalploeg van werknemers van het Eindhovense elektronicaconcern Philips. Daarnaast werd er in de zomer van 1913 bij dat elektronicaconcern een algemene sportvereniging opgericht, die de mogelijkheid bood aan werknemers van Philips om aan diverse sporten te doen. Die vereniging kreeg als naam PSV (Philips Sport Vereniging). In het najaar van 1913 besloot het Philips Elftal om een onderdeel te worden van de algemene sportvereniging PSV.

Eerste successen

Hoewel er in de beginjaren alleen werknemers van Philips lid mochten worden van PSV, boekte het voetbalteam in die periode toch behoorlijk wat sportieve successen. PSV bereikte in 1921 de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal (de toenmalige 'eerste klasse'). Daaruit degradeerde men in 1925, maar in 1926 keerden ze weer terug in de hoogste divisie. In 1928 besloot men om een einde te maken aan de regel dat alleen medewerkers van Philips bij de club mochten spelen. PSV won in 1929 voor het eerst de Nederlandse titel. Sindsdien is de Eindhovense club altijd één van de meest vooraanstaande voetbalclubs in Nederland gebleven.

Erelijst PSV

Hoe ziet anno 2021 de erelijst van PSV eruit? Internationale hoogtepunten waren de eindzeges in de Europacup I (in 1988) en de UEFA Cup (in 1978). 24 keer won PSV het Nederlands landskampioenschap. 9 keer won PSV de KNVB Beker.

Concurrenten: Ajax en Feyenoord

De eeuwige rivalen van het Eindhovense PSV zijn in de Nederlandse eredivisie Ajax en Feyenoord. Deze drie clubs zijn anno 2021 de enige teams die al sinds de oprichting van de eredivisie altijd in de hoogste Nederlandse voetbaldivisie hebben gespeeld. De topper PSV-Ajax is vanzelfsprekend een beladen wedstrijd. Dat geldt natuurlijk ook voor PSV-Feyenoord.

Live op tv: PSV

Eredivisie en KNVB Beker

De wedstrijden van PSV in de eredivisie en KNVB Beker zijn allemaal live op tv te zien bij ESPN (het voormalige FOX Sports). Het merendeel van de duels van het Eindhovense team zijn live te zien op de abonneezender ESPN2. Sommige duels van PSV zijn echter live te zien op ESPN1. De zender ESPN (FOX Sports) 1 met ingang van 23 juli 2019 'gratis' live te ontvangen door abonnees van interactieve tv bij KPN. Sindsdien zit deze 'gratis' zender bij KPN op kanaal 14 in hun digitale zenderpakket. Dat is mooi nieuws voor voetbalfans die klant bij KPN zijn, aangezien men hierdoor veel wedstrijden 'gratis' live kan bekijken. Sinds de zomer van 2020 is deze zender ook gratis live te bekijken door klanten van Ziggo.

Europees voetbal: Europa League en Champions League

De wedstrijden die PSV in de UEFA Europa League speelt, waren in de eerste helft van 2021 nog live te zien bij RTL7. Met ingang van het seizoen 2021-2022 verhuizen die live-uitzendrechten naar Talpa. Dat gaat dan de Nederlandse wedstrijden live uitzenden op hun tv-zenders (SBS6 en Veronica) en online via een gratis stream van Kijk. Het contract van Talpa met de Europa League geldt ook in de seizoenen 2022-2023 en 2023-2024. In Vlaanderen zijn ondertussen de Europa League-wedstrijden en eredivisiewedstrijden van de Eindhovense club soms live op tv te zien bij Telenet Play Sports.

Als PSV zich weer voor de Champions League plaatst, dan zijn die wedstrijden bij RTL7 te zien. Zij hebben met ingang van 2021-2022 de live-uitzendrechten van de Champions League. Ook in 2022-2023 en 2023-2024 hebben zij de uitzendrechten van dit belangrijkste toernooi in het Europese clubvoetbal.

Livestream PSV

Livestream PSV bij ESPN

Het is ook mogelijk om wedstrijden van PSV online via een livestream van ESPN Sports te bekijken. Met zo'n livestream kan men de eredivisiewedstrijden, bekerwedstrijden en Europa League-duels van PSV bijvoorbeeld op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer live bekijken. De officiële livestream voor Nederland van zo'n duel bevindt zich op de ESPN Sports Go App. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om bij hun zo'n livestream van PSV te kunnen bekijken. De livestream begint tegelijk met hun live tv-uitzending.

Livestream PSV bij Play Sports (hele EU)

PSV is ook via een livestream te zien bij Telenet Play Sports. Zij hebben de uitzendrechten (live tv en livestream) van de eredivisie. Ze zenden anders dan ESPN niet alles uit, maar slechts enkele duels per speelronde. Veel wedstrijden van de EIndhovense topclub zijn wel bij hen per livestream te zien. Ook veel duels van Ajax in de eredivisie zijn bij hen per livestream te zien. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Duels van PSV in de Europa League zijn ook soms bij hen per livestream te zien. Telenet is van oorsprong een Vlaamse sportomroep op tv die haar uitzendingen ook op het internet middels een livestream aanbiedt. Zij zenden behalve voetbal onder meer ook veel veldrijden, formule 1, hockey en motorcross live uit op tv en per livestream. Bij diverse veldritten heeft Play Sports zelfs exclusief de enige officiële livestream en live-uitzending ter wereld. (Tot de wedstrijden die zij exclusief live online hun livestream aanbieden behoren onder meer de GP Pelt, de Kasteelcross en de GP Gullegem.) Elke livestream van hen is onder meer beschikbaar op de Play Sports Go App. Hiermee kan men annoe 2021, 2022 en 2023 in de hele EU per livestream naar hun sportuitzendingen kijken. Is dit een gratis livestream? Neen, men dient op die app een betaald abonnement te hebben om daarop deze Nederlandse competitiewedstrijd te kunnen bekijken. Het is echter niet per se nodig om een vast abonnement bij die sportomroep te hebben om toch een livestream bij hen te kunnen bekijken. Men kan ook een dagpas of een weekendpas kopen, om daarmee per livestream naar deze sportomroep te kijken. Via zo'n pas kan men dus ook elke andere livestream bekijken, die Play Sports op die dag of dat weekend uitzendt. Deze Vlaamse sportomroep zendt per competitiewedstrijd van de eredivisie meestal één of twee wedstrijden live online via een livestream uit. Meestal zenden zij sowieso de wedstrijd van Ajax per livestream uit. Dikwijls (doch niet altijd) zenden ze daarnaast ook het duel van de Eindhovense topclub per livestream uit. Soms zenden zij ook wedstrijden van Feyenoord of AZ via hun livestream uit.

Livestream PSV via de Go App

PSV is ook via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Met die applicatie kan men per livestream naar tv kijken en dus ook live wedstrijden van PSV zien. Zo'n livestream van PSV is in de hele Europese Unie te bekijken. Het is nodig om een abonnement op ESPN te hebben om bepaalde duels van PSV EIndhoven op deze livestream te bekijken, het is altijd nodig om een abonnement op digitale tv bij Ziggo te hebben voor deze live online uitzendingen. Via de Go App kan elke abonnee van digitale tv bij Ziggo namelijk online dezelfde zenders (per livestream) bekijken als thuis op het toestel.

Livestream PSV via iTV-app

Zijn de duels van PSV voor abonnees van digitale tv bij KPN, die ook een aanvullend abonnement op ESPN Sports hebben, live online via een livestream te bekijken op de iTV-app? Of via een livestream van Interactieve Tv? Ja, deze wedstrijden zijn live online per livestream op die diensten van KPN te bekijken als men een abonnement op Interactieve Tv heeft. Sommige wedstrijden zij ook zonder een aanvullend abonnement op ESPN Sports te bekijken. De iTV-app is geschikt om een livestream op een smartphone of tablet te kijken. De website Interactieve Tv is geschikt om tv-uitzendingen via een livestream op een laptop of desktop computer te bekijken. Via die app en die site kan men als klant van KPN per livestream dezelfde zenders live online bekijken als thuis op televisie. Zo'n livestream is in de hele EU te gebruiken. In een beperkt aantal landen daarbuiten is deze livestream ook te bekijken.

Livestream RTL NL

Als PSV erin slaag om zich in 2021, 2022 of 2023 voor het hoofdtoernooi van de Champions League te kwalificeren, dan zijn de duels te bekijken op een livestream van RTL Nederland. Die wordt mede geproduceerd door RTL XL, RTL7 en Videoland. Ook is zo'n livestream van de Europese duels van PSV dan te bekijken bij NLZIET.

Livestream PSV bij Kijk

Met ingang van het seizoen 2021-2022 zijn via een gratis livestream van de streamingdienst Kijk de duels van PSV in de UEFA Europa League online te bekijken. Dat is een dienst van Talpa. Hierop zijn gratis per stream de wedstrijden te zien die live op de tv-zenders SBS6, Veronica en SBS9 live worden uitgezonden.

Lees verder

© 2019 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamDe nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK v…
Europa League live op tv en livestreamEuropa League live op tv en livestreamDe duels van de UEFA Europa League zijn live op televisie te zien bij diverse omroepen in Nederland en België. Ook is el…
Hockey Pro League dames live op tv en livestreamHockey Pro League dames live op tv en livestreamDe Hockey Pro League is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en België nemen deel aan deze compe…

Voetbal: Feyenoord-PSV, live op tv en livestreamVoetbal: Feyenoord-PSV, live op tv en livestreamPSV en Feyenoord behoren samen met Ajax tot de traditionele topclubs van Nederland. Op zondag 19 september 2021 vindt de…
Oranje: wedstrijden Nederlands elftal bekijken op livestreamOranje: wedstrijden Nederlands elftal bekijken op livestreamAlle wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal zijn live op tv te zien. Ook zijn alle interlands van Oranje op het in…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_PSV_(voetbal)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Grolsch_Veste
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Twente
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 24-10-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.