Voetbal: wedstrijden van PSV via een livestream bekijken

Voetbal: wedstrijden van PSV via een livestream bekijken De Eindhovense club PSV behoort samen met Ajax en Feyenoord tot de traditionele topclubs van de Nederlandse eredivisie. PSV is een afkorting van Philips Sport Vereniging. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Philips Stadion. Alle wedstrijden van PSV in de eredivisie, KNVB Beker en het Europees voetbal zijn live op tv en online via een livestream te bekijken. Op welke zenders worden de wedstrijden van de Eindhovense club live uitgezonden? Waar vindt men een livestream van de duels van PSV?

PSV

In 1910 werd het Philips Elftal opgericht. Dit was een voetbalploeg van werknemers van het Eindhovense elektronicaconcern Philips. Daarnaast werd er in de zomer van 1913 bij dat elektronicaconcern een algemene sportvereniging opgericht, die de mogelijkheid bood aan werknemers van Philips om aan diverse sporten te doen. Die vereniging kreeg als naam PSV (Philips Sport Vereniging). In het najaar van 1913 besloot het Philips Elftal om een onderdeel te worden van de algemene sportvereniging PSV.

Eerste successen

Hoewel er in de beginjaren alleen werknemers van Philips lid mochten worden van PSV, boekte het voetbalteam in die periode toch behoorlijk wat sportieve successen. PSV bereikte in 1921 de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal (de toenmalige 'eerste klasse'). Daaruit degradeerde men in 1925, maar in 1926 keerden ze weer terug in de hoogste divisie. In 1928 besloot men om een einde te maken aan de regel dat alleen medewerkers van Philips bij de club mochten spelen. PSV won in 1929 voor het eerst de Nederlandse titel. Sindsdien is de Eindhovense club altijd één van de meest vooraanstaande voetbalclubs in Nederland gebleven.

Erelijst PSV

Hoe ziet anno 2022 de erelijst van PSV eruit? Internationale hoogtepunten waren de eindzeges in de Europacup I (in 1988) en de UEFA Cup (in 1978). 24 keer won PSV het Nederlands landskampioenschap. 9 keer won PSV de KNVB Beker.

Concurrenten: Ajax en Feyenoord

De eeuwige rivalen van het Eindhovense PSV zijn in de Nederlandse eredivisie Ajax en Feyenoord. Deze drie clubs zijn anno 2022 de enige teams die al sinds de oprichting van de eredivisie altijd in de hoogste Nederlandse voetbaldivisie hebben gespeeld. De topper PSV-Ajax is vanzelfsprekend een beladen wedstrijd. Dat geldt natuurlijk ook voor PSV-Feyenoord.

Live op tv: PSV

Eredivisie en KNVB Beker

De wedstrijden van PSV in de eredivisie en KNVB Beker zijn allemaal live op tv te zien bij ESPN (het voormalige FOX Sports). Het merendeel van de duels van het Eindhovense team zijn live te zien op de abonneezender ESPN2. Sommige duels van PSV zijn echter live te zien op ESPN1. De zender ESPN (FOX Sports) 1 met ingang van 23 juli 2019 'gratis' live te ontvangen door abonnees van interactieve tv bij KPN. Sindsdien zit deze 'gratis' zender bij KPN op kanaal 14 in hun digitale zenderpakket. Dat is mooi nieuws voor voetbalfans die klant bij KPN zijn, aangezien men hierdoor veel wedstrijden 'gratis' live kan bekijken.

Europees voetbal: Europa League en Champions League

De wedstrijden die PSV in de UEFA Europa League speelt zijn live op tv te zien bij zenders van Talpa (Veronica) en online via een gratis stream van Kijk. Het contract van Talpa met de Europa League geldt ook in de seizoenen 2022-2023 en 2023-2024. Voor abonnees van ESPN zijn de wedstrijden van de Europa League ook bij hen te bekijken. In Vlaanderen zijn ondertussen de Europa League-wedstrijden en eredivisiewedstrijden van de Eindhovense club soms live op tv te zien bij Telenet Play Sports.

Wedstrijden van PSV in de Champions League zijn bij RTL7 te zien. Zij hebben del ive-uitzendrechten van de Champions League in 2022-2023 en 2023-2024 van dit belangrijkste toernooi in het Europese clubvoetbal. Ook Ziggo Sport Totaal zendt deze wedstrijden live uit, doch zij doen dat alleen voor abonnees.

Livestream PSV

Livestream PSV bij ESPN

Het is ook mogelijk om wedstrijden van PSV online via een livestream van ESPN Sports te bekijken. Met zo'n livestream kan men de eredivisiewedstrijden, bekerwedstrijden en Europa League-duels van PSV bijvoorbeeld op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer live bekijken. De officiële livestream voor Nederland van zo'n duel bevindt zich op de ESPN Sports Go App. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om bij hun zo'n livestream van PSV te kunnen bekijken. De livestream begint tegelijk met hun live tv-uitzending.

Livestream PSV bij Play Sports (hele EU)

PSV is ook via een livestream te zien bij Telenet Play Sports. Zij hebben de uitzendrechten (live tv en livestream) van de eredivisie. Ze zenden anders dan ESPN niet alles uit, maar slechts enkele duels per speelronde. Veel wedstrijden van de EIndhovense topclub zijn wel bij hen per livestream te zien. Ook veel duels van Ajax in de eredivisie zijn bij hen per livestream te zien. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Duels van PSV in de Europa League zijn ook soms bij hen per livestream te zien. Telenet is van oorsprong een Vlaamse sportomroep op tv die haar uitzendingen ook op het internet middels een livestream aanbiedt. Zij zenden behalve voetbal onder meer ook veel veldrijden, formule 1, hockey en motorcross live uit op tv en per livestream. Bij diverse veldritten heeft Play Sports zelfs exclusief de enige officiële livestream en live-uitzending ter wereld. (Tot de wedstrijden die zij exclusief live online hun livestream aanbieden behoren onder meer de GP Pelt, de Kasteelcross en de GP Gullegem.) Elke livestream van hen is onder meer beschikbaar op de Play Sports Go App. Hiermee kan men anno 2022 en 2023 in de hele EU per livestream naar hun sportuitzendingen kijken. Is dit een gratis livestream? Neen, men dient op die app een betaald abonnement te hebben om daarop deze Nederlandse competitiewedstrijd te kunnen bekijken. Het is echter niet per se nodig om een vast abonnement bij die sportomroep te hebben om toch een livestream bij hen te kunnen bekijken. Men kan ook een dagpas of een weekendpas kopen, om daarmee per livestream naar deze sportomroep te kijken. Via zo'n pas kan men dus ook elke andere livestream bekijken, die Play Sports op die dag of dat weekend uitzendt. Deze Vlaamse sportomroep zendt per competitiewedstrijd van de eredivisie meestal één of twee wedstrijden live online via een livestream uit. Meestal zenden zij sowieso de wedstrijd van Ajax per livestream uit. Dikwijls (doch niet altijd) zenden ze daarnaast ook het duel van de Eindhovense topclub per livestream uit. Soms zenden zij ook wedstrijden van Feyenoord of AZ via hun livestream uit.

Livestream PSV via de Go App

PSV is ook via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Met die applicatie kan men per livestream naar tv kijken en dus ook live wedstrijden van PSV zien. Zo'n livestream van PSV is in de hele Europese Unie te bekijken. Het is nodig om een abonnement op ESPN te hebben om bepaalde duels van PSV Eindhoven op deze livestream te bekijken, het is altijd nodig om een abonnement op digitale tv bij Ziggo te hebben voor deze live online uitzendingen. Via de Go App kan elke abonnee van digitale tv bij Ziggo namelijk online dezelfde zenders (per livestream) bekijken als thuis op het toestel.

Livestream PSV via iTV-app

Zijn de duels van PSV voor abonnees van digitale tv bij KPN, die ook een aanvullend abonnement op ESPN Sports hebben, live online via een livestream te bekijken op de iTV-app? Of via een livestream van Interactieve Tv? Ja, deze wedstrijden zijn live online per livestream op die diensten van KPN te bekijken als men een abonnement op Interactieve Tv heeft. Sommige wedstrijden zij ook zonder een aanvullend abonnement op ESPN Sports te bekijken. De iTV-app is geschikt om een livestream op een smartphone of tablet te kijken. De website Interactieve Tv is geschikt om tv-uitzendingen via een livestream op een laptop of desktop computer te bekijken. Via die app en die site kan men als klant van KPN per livestream dezelfde zenders live online bekijken als thuis op televisie. Zo'n livestream is in de hele EU te gebruiken. In een beperkt aantal landen daarbuiten is deze livestream ook te bekijken.

Livestream Videoland

Als PSV erin slaag om zich in 2022, 2023 of 2024 voor het hoofdtoernooi van de Champions League te kwalificeren, dan zijn de duels te bekijken op een livestream van RTL Nederland. Die wordt mede geproduceerd door RTL XL, RTL7 en Videoland. Ook is zo'n livestream van de Europese duels van PSV dan te bekijken bij NLZIET.

Livestream PSV bij Kijk

De duels van PSV in de Europa League en Conference League zijn via een gratis livestream van de streamingdienst Kijk online te bekijken. Dat is een dienst van Talpa. Hierop zijn gratis per stream de wedstrijden te zien die live op de tv-zenders SBS6, Veronica en SBS9 live worden uitgezonden.

Lees verder

© 2019 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamDe nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK v…
Europa League live op tv en livestreamEuropa League live op tv en livestreamDe duels van de UEFA Europa League en de Conference League zijn live op televisie te zien bij diverse omroepen in Nederl…
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…

Voetbal: Feyenoord-PSV, live op tv en livestreamVoetbal: Feyenoord-PSV, live op tv en livestreamPSV en Feyenoord behoren samen met Ajax tot de traditionele topclubs van Nederland. De topduels tussen PSV en Feyenoord…
Oranje: wedstrijden Nederlands elftal bekijken op livestreamOranje: wedstrijden Nederlands elftal bekijken op livestreamAlle wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal zijn live op tv te zien. Ook zijn alle interlands van Oranje op het in…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_PSV_(voetbal)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Grolsch_Veste
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Twente
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 31-12-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.