Europa League live op tv en livestream

Europa League live op tv en livestream De duels van de UEFA Europa League zijn live op televisie te zien bij diverse omroepen in Nederland en België. Ook is elke wedstrijd van de Europa League via een livestream online te bekijken. Hoe is de geschiedenis van de Europa League verlopen? Bij welke omroepen en streamingdiensten vindt men een live tv-uitzending of livestream van een duel uit de Europa League?

Historie: Europa League

Midden jaren vijftig begon de UEFA met een Europacup voor landskampioenen: de Europa Cup I (de voorloper van de Champions League). Met ingang van 1960 kwam er ook een Europees toernooi voor de winnaars van de nationale bekers: de Europacup II. In 1971 kwam er ook een toernooi voor de subtopclubs, die zich niet voor de Europacup I of II hadden geplaatst: de UEFA Cup. In de volksmond werd dat toernooi ook wel de Europacup III genoemd.

In het jaar 2000 fuseerden de Europacup II en de UEFA Cup. In eerste instantie werd voor dit nieuwe toernooi de oude naam UEFA Cup nog gebruikt. Na enkele jaren, toen men besloot om bij dit toernooi een groepsfase in de eerste ronde in te voeren, besloot men om een nieuwe naam te bedenken. Dit werd de UEFA Europa League.

Europa League live op tv in Nederland

Live op tv bij RTL7

RTL Nederland heeft de live tv-uitzendrechten van de Europa League. Zij zenden een beperkt aantal wedstrijden live uit op televisie. Per speelronde kiezen zij twee duels. Indien er Nederlandse clubs meedoen aan een speelronde, dan verkiezen ze hun wedstrijden boven de overige matches. Als er drie Nederlandse club meedoen aan een ronde, dan zit hun voorkeur bij het kiezen van de wedstrijden meestal bij de traditionele topclubs (Feyenoord en PSV) boven andere Nederlandse clubs. Ook zenden zij de finale live uit. De wedstrijden zijn live te zien op de zender RTL7.

Live op tv bij FOX Sports

Ook FOX Sports heeft in Nederland de live tv-uitzendrechten van de Europa League. Zij zenden heel veel wedstrijden live uit op hun tv-kanalen. Om hun live-uitzendingen te kunnen bekijken, dient men een betaald abonnement op FOX Sports te hebben. Voor klanten van KPN geldt hierop echter één uitzondering: de wedstrijden die op FOX Sports 1 worden uitgezonden, kunnen zij 'gratis' bekijken op hun digitale kanaal 14.

Live op tv in België

In Vlaanderen wordt een aantal wedstrijden van de Europa League live op tv uitgezonden door de publieke omroep VRT (Sporza). Alle wedstrijden zijn in Vlaanderen live op televisie te zien bij de betaalzender Telenet Play Sports. In Wallonië is een aantal topwedstrijden te zien bij het publieke tv-zender RTBF en zijn alle wedstrijden te zien bij de betaalzender VOO.

Livestream Europa League

Livestream FOX Sports

Via een livestream van FOX Sports kan men de wedstrijden van de Europa League online bekijken op een computer of smartphone. Elke livestream bevindt zich op de wedstrijddag op hun FOX Sports Go App. Om bij hen een livestream te kunnen bekijken, dient men een betaald abonnement op die app te hebben.

Livestream Europa League bij NLZIET

Op de populaire tv-app NLZIET zijn ook wedstrijden van de Europa League te bekijken. Hierop zijn echter alleen de uitzendingen van RTL7 te zien en niet die van FOX Sports. Om NLZIET te gebruiken, dient men een abonnement op die app te hebben.

Livestream Europa League via Go App

Via een livestream op de de Go App (online live tv) kunnen mensen met een abonnement op digitale tv bij Ziggo de live tv-uitzendingen van RTL7. Indien men een aanvullend abonnement op FOX Sports heeft, kan men via die app ook de uitzendingen van FOX Sports per livestream bekijken. De livestreams op die app zijn in de hele Europese Unie te bekijken en ook in diverse landen daarbuiten (waaronder Groot-Brittannië, Liechtenstein, Frans-Guyana en Noorwegen). Via die app kan men zeven dagen lang elke live-uitzending ook op een stream terugkijken.

Livestream iTV

Abonnees van Interactieve Tv bij KPN kunnen de Europa League online volgen via een livestream op de iTV-app. Iedereen met zo'n abonnement kan bij hen sowieso per livestream de live tv-uitzendingen bekijken van de tv-zenders RTL7 en FOX Sports 1. De overige tv-zenders van FOX Sports zijn op die app alleen te bekijken met een aanvullend abonnement. De app van KPN is in de hele EU te gebruiken om via een livestream naar televisie te kijken.

Livestream Sporza (VRT)

Een aantal wedstrijden van de Europa League wordt ook via een gratis livestream van Sporza uitgezonden. Dat is de sportafdelign van de Vlaamse publieke omroep VRT. Die livestream is te vinden op de site en de app van Sporza. Hun livestream van de Europa League is echter alleen beschikbaar in België.

Livestream Play Sports

Via een livestream van Telenet Play Sports kan men heel veel wedstrijden van de Europa League online bekijken. Om zo'n livestream bij hen te bekijken, dient men wel een abonnement op Play Sports te hebben. Dit kan via de tv-provider Telenet of via de app van Play Sports. Wie een digitaal abonnement neemt via die app, kan elke livestream van Play Sports in de hele EU bekijken.

Livestream DAZN?

Ook via een livestream van de streamingdienst DAZN zijn in diverse landen wedstrijden van de UEFA Europa League 2021 te bekijken. Tot die landen behoren onder meer Duitsland, Japan, Oostenrijk en Canada. In Nederland en België is echter geen officiële livestream van DAZN beschikbaar bij dit voetbaltoernooi.
© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Finale Europa League 2021, live op tv en livestreamFinale Europa League 2021, live op tv en livestreamOp woensdag 26 mei 2021 staat de finale van de UEFA Europa League 2021 op de kalender. Deze finale vindt plaats in het S…
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
Sevilla-Manchester United, live tv en livestream (2020)Sevilla-Manchester United, live tv en livestream (2020)Op zondag 16 augustus 2020 speelt Manchester United tegen Sevilla FC. Dit is een halve finale in de UEFA Europa League.…
EK hockey voor heren en dames, live op tv en livestreamEK hockey voor heren en dames, live op tv en livestreamHet Europees kampioenschap hockey voor heren bestaat sinds 1970. Het EK hockey voor dames bestaat sinds 1984. De Europes…

Premier League: succesvolle Nederlanders, tot en met 2019-20Premier League: succesvolle Nederlanders, tot en met 2019-20Sinds de start van de Premier League, in het seizoen 1992-93, zijn er steeds meer Nederlanders die een goede indruk hebb…
Champions League live op tv en livestreamChampions League live op tv en livestreamDe Champions League is de hoogste divisie van het Europese clubvoetbal. De wedstrijden van dit toernooi zijn in Nederlan…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UEFA_Europa_League_broadcasters
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Europa_League
  • https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/

Reageer op het artikel "Europa League live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-11-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!