Europa League live op tv en livestream

Europa League live op tv en livestream De duels van de UEFA Europa League zijn live op televisie te zien bij diverse omroepen in Nederland en België. Ook is elke wedstrijd van de Europa League via een livestream online te bekijken. Hoe is de geschiedenis van de Europa League verlopen? Bij welke omroepen en streamingdiensten vindt men een live tv-uitzending of livestream van een duel uit de Europa League?

Historie: Europa League

Midden jaren vijftig begon de UEFA met een Europacup voor landskampioenen: de Europa Cup I (de voorloper van de Champions League). Met ingang van 1960 kwam er ook een Europees toernooi voor de winnaars van de nationale bekers: de Europacup II. In 1971 kwam er ook een toernooi voor de subtopclubs, die zich niet voor de Europacup I of II hadden geplaatst: de UEFA Cup. In de volksmond werd dat toernooi ook wel de Europacup III genoemd.

In het jaar 2000 fuseerden de Europacup II en de UEFA Cup. In eerste instantie werd voor dit nieuwe toernooi de oude naam UEFA Cup nog gebruikt. Na enkele jaren, toen men besloot om bij dit toernooi een groepsfase in de eerste ronde in te voeren, besloot men om een nieuwe naam te bedenken. Dit werd de UEFA Europa League.

Europa League live op tv in Nederland

Live op tv bij RTL7 tot met met de finale van 2021

RTL Nederland heeft de live tv-uitzendrechten van de Europa League tot aan zomer van 2021. Zij zenden een beperkt aantal wedstrijden live uit op televisie. Per speelronde kiezen zij twee duels. Indien er Nederlandse clubs meedoen aan een speelronde, dan verkiezen ze hun wedstrijden boven de overige matches. Als er drie Nederlandse club meedoen aan een ronde, dan zit hun voorkeur bij het kiezen van de wedstrijden meestal bij de traditionele topclubs (Feyenoord en PSV) boven andere Nederlandse clubs. Ook zenden zij de finale live uit. De wedstrijden zijn live te zien op de zender RTL7. Met ingang van de zomer van 2021 gaat RTL7 de Champions League live uitzenden. De laatste wedstrijd die RTL7 van de UEFA Europa League uitzendt is de finale van de Europa League 2021.

Talpa zendt Europa League live uit in de seizoenen 2021-2022, 2022-2023 en 2023-2024

Met ingang van de zomer van 2021 zendt Talpa de UEFA Europa League live uit. Zij hebben de uitzendrechten in de seizoenen 2021-2022, 2022-2023 en 2023-2024. Voor hun live tv-uitzending op tv hebben ze in die jaren in principe de tv-zenders SBS6, Veronica Tv en SBS9 tot hun beschikking. Zij zenden de Nederlandse wedstrijden (en diverse andere topwedstrijden) in die periode ook via een gratis livestream uit bij hun streamingdienst Kijk.

Welke zender in het seizoen 2021-2022? Veronica Tv

Met ingang van augustus 2021 is Veronica Tv weer de voetbalzender van Talpa. Daarop zijn daarom doorgaans de wedstrijden van de Europa League en Conference League live te zien.

Live op tv bij ESPN Sports

Ook ESPN Sports heeft in Nederland de live tv-uitzendrechten van de Europa League. Zij zenden heel veel wedstrijden live uit op hun tv-kanalen. Om hun live-uitzendingen te kunnen bekijken, dient men een betaald abonnement op ESPN Sports te hebben. Voor klanten van KPN geldt hierop echter één uitzondering: de wedstrijden die op ESPN Sports 1 worden uitgezonden, kunnen zij 'gratis' bekijken op hun digitale kanaal 14.

Live op tv in België

In Vlaanderen wordt een aantal wedstrijden van de Europa League live op tv uitgezonden door de publieke omroep VRT (Sporza). Alle wedstrijden zijn in Vlaanderen live op televisie te zien bij de betaalzender Telenet Play Sports. In Wallonië is een aantal topwedstrijden te zien bij het publieke tv-zender RTBF en zijn alle wedstrijden te zien bij de betaalzender VOO.

Livestream Europa League

Livestream ESPN Sports

Via een livestream van ESPN Sports kan men de wedstrijden van de Europa League online bekijken op een computer of smartphone. Elke livestream bevindt zich op de wedstrijddag op hun FOX Sports Go App. Om bij hen een livestream te kunnen bekijken, dient men een betaald abonnement op die app te hebben.

Livestream Europa League bij NLZIET

Op de populaire tv-app NLZIET zijn ook wedstrijden van de Europa League te bekijken. Hierop zijn echter alleen de uitzendingen van RTL7 te zien en niet die van FOX Sports. Om NLZIET te gebruiken, dient men een abonnement op die app te hebben.

Livestream Europa League via Go App

Via een livestream op de Go App (online live tv) kunnen mensen met een abonnement op digitale tv bij Ziggo de live tv-uitzendingen bekijken van onder meer Talpa en RTL. Indien men een aanvullend abonnement op ESPN Sports heeft, kan men via die app ook de uitzendingen van ESP Sports per livestream bekijken. De livestreams op die app zijn in de hele Europese Unie te bekijken en ook in diverse landen daarbuiten (waaronder Groot-Brittannië, Liechtenstein, Frans-Guyana en Noorwegen). Via die app kan men zeven dagen lang elke live-uitzending ook op een stream terugkijken.

Livestream iTV

Abonnees van Interactieve Tv bij KPN kunnen de Europa League online volgen via een livestream op de iTV-app. Iedereen met zo'n abonnement kan bij hen sowieso per livestream de live tv-uitzendingen bekijken van de tv-zenders RTL7 en FOX Sports 1. De overige tv-zenders van FOX Sports zijn op die app alleen te bekijken met een aanvullend abonnement. De app van KPN is in de hele EU te gebruiken om via een livestream naar televisie te kijken.

Gratis livestream Kijk in de seizoenen 2021-2022, 2022-2023 en 2023-2024

Er wordt een gratis livestream van de streamingdienst Kijk in Nederland verzorgd voor de seizoenen 2021-2022, 2022-2023 en 2023-2024 van de UEFA Europa League.

Livestream Sporza (VRT)

Een aantal wedstrijden van de Europa League wordt ook via een gratis livestream van Sporza uitgezonden. Dat is de sportafdelign van de Vlaamse publieke omroep VRT. Die livestream is te vinden op de site en de app van Sporza. Hun livestream van de Europa League is echter alleen beschikbaar in België.

Livestream Play Sports

Via een livestream van Telenet Play Sports kan men heel veel wedstrijden van de Europa League online bekijken. Om zo'n livestream bij hen te bekijken, dient men wel een abonnement op Play Sports te hebben. Dit kan via de tv-provider Telenet of via de app van Play Sports. Wie een digitaal abonnement neemt via die app, kan elke livestream van Play Sports in de hele EU bekijken.

Livestream DAZN?

Ook via een livestream van de streamingdienst DAZN zijn in diverse landen wedstrijden van de UEFA Europa League 2021 te bekijken. Tot die landen behoren onder meer Duitsland, Japan, Oostenrijk en Canada. In Nederland en België is echter geen officiële livestream van DAZN beschikbaar bij dit voetbaltoernooi.

Lees verder

© 2020 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hockey Pro League dames live op tv en livestreamHockey Pro League dames live op tv en livestreamDe Hockey Pro League is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en België nemen deel aan deze compe…
Champions League live op tv en livestreamChampions League live op tv en livestreamDe Champions League is de hoogste divisie van het Europese clubvoetbal. De wedstrijden van dit toernooi zijn in Nederlan…
Voetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestreamHet Belgische nationale voetbalteam speelt in 2021 een interland tegen Frankrijk. De wedstrijd vindt plaats in Turijn. D…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…

Premier League: succesvolle Nederlanders, tot en met 2019-20Premier League: succesvolle Nederlanders, tot en met 2019-20Sinds de start van de Premier League, in het seizoen 1992-93, zijn er steeds meer Nederlanders die een goede indruk hebb…
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UEFA_Europa_League_broadcasters
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Europa_League
  • https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 27-07-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.