Hockey Pro League dames live op tv en livestream

Hockey Pro League dames live op tv en livestream De Hockey Pro League is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en België nemen deel aan deze competitie. De wedstrijden van de Nederlandse en Belgische vrouwen zijn live op tv te volgen. Daarnaast zijn deze wedstrijden van de Hockey Pro League via een livestream op het internet te bekijken.

Hockey World League

Sinds 2012 organiseerde de FIH (Féderation Internationale de Hockey) de Hockey World League. Er bestond zowel een Hockey World League voor mannen als één voor vrouwen. Via deze competities konden landenteams zich kwalificeren voor de grote mondiale toernooien: de Olympische Spelen en de wereldkampioenschappen.

Vervanger: Hockey Pro League

Met ingang van 2019 werd de Hockey World League (HWL) vervangen door de Hockey Pro League. Dit is een competitie voor de beste landenteams ter wereld. Hierbij is er ook weer een herentoernooi en een damestoernooi. Aan de Hockey Pro League doen zowel bij de heren als de dames negen landen mee. De landenploegen spelen onderling een competitie.

Live op tv: Hockey Pro League (Nederland en België)

De wedstrijden van Nederland en België in de Hockey Pro League voor dames worden live op tv uitgezonden door respectievelijk Ziggo Sport Totaal en Telenet Play Sports. Deze omroepen zenden ook de duels van het herentoernooi live uit.

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport (alle duel van Nederland)

Alle wedstrijden van het Nederlandse vrouwenteam op de Hockey World League worden dus live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De meeste live-uitzendingen van het Nederlands team vinden plaats op het open net Ziggo Sport (kanaal 14, gratis te bekijken voor alle abonnees van digitale tv bij Ziggo). Wedstrijden die live uitgezonden worden op de 'open zender' Ziggo Sport worden doorgaans ook live op de betaalzender Ziggo Sport Select uitgezonden.

Livestream Hockey Pro League voor Nederland

Livestream Hockey Pro League bij Ziggo Sport Totaal

Van alle wedstrijden van Nederland op de Hockey Pro League wordt een livestream door de Ziggo Sport Totaal Go App beschikbaar gesteld. Via de livestream kan men de wedstrijden tijdens de Hockey Pro League online bekijken op een smartphone, laptop, of andere computer. De livestream van de duels begint telkens tegelijkertijd met de live-uitzending op televisie. Deze livestream van de duels van Nederland bij de Hockey Pro League is beschikbaar voor abonnees van die applicatie. Voor mensen zonder abonnement zijn de wedstrijden via de livestream bij Ziggo Sport ook via 'pay per view' (PPV) te bekijken.

Livestream van de Hockey Pro League (wedstrijden Nederland) via Go App

Wedstrijden die live op het 'open net' (kanaal 14) worden uitgezonden, zijn ook te bekijken via een livestream op de reguliere Go App (online Tv). Deze app dient men niet te verwarren met de Ziggo Sport Go App, die hierboven werd genoemd. Via de reguliere Go App kan men bij Ziggo alle zenders per livestream bekijken, die men ook thuis op televisie kan bekijken. De zender Ziggo Sport 14 kan men dus automatisch als klant van digitale tv bij Ziggo per livestream op die app bekijken. En daarop zijn dus ook heel wat duels live te zien (tv en livestream). De overige zenders van Ziggo Sport kan men op die app echter alleen per livestream bekijken als men een aanvullend abonnement heeft. Zo'n aanvullend abonnement waarmee de overige zenders per livestream en live op tv te ontvangen zijn, is echter ook als 'gratis' bonus te verkrijgen bij Ziggo voor mensen die bepaalde abonnementen bij hen combineren.

Livestream iTV-app? Alleen bij aanvullend abonnement

Is het ook mogelijk om de wedstrijden van de Nederlandse dames bij deze Hockey Pro League per livestream te bekijken op de iTV-app van KPN? Via die app kunnen klanten van Interactieve Tv bij KPN anno 2022 per livestream dezelfde zenders online bekijken als thuis op tv. Indien men niet een aanvullend abonnement heeft voor het complete zenderpakket van Ziggo Sport Totaal, dan kan men daarop niet per livestream naar de live-uitzendingen van de Pro Hockey League Dames kijken. Het is nodig om een abonnement bij Ziggo te hebben om zo'n livestream te kunnen bekijken.

Livestream Pro Hockey (wedstrijden Nederland) via NLziet? Nee

De app NLziet heeft een groeiende populariteit bij Nederlanders die online via een livestream naar televisie willen kijken. Is het ook mogelijk om via een livestream op die app naar de duels in de Hockey Pro League Dames te kijken? Neen, het is anno 2022, 2023 en 2024 niet mogelijk om op die app per livestream naar de Hockey Pro League te kijken. De zenders die deze hockeycompetitie live uitzenden, zijn namelijk niet per livestream op die app te bekijken.

Live op tv in België: Telenet Play Sports

In België zijn de uitzendrechten van dit toernooi (live tv en livestream) in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden alle wedstrijden van België op tv uit op de abonneezenders van Play Sports. Het Belgische Telenet Play Sports zendt behalve de Pro League van de dames ook bij de Hockey Pro League voor de heren live alle wedstrijden van België uit op tv en via hun livestream.

Livestream hockey Pro League voor België

De wedstrijden van België zijn per livestream te bekijken bij Telenet Play Sports. Deze livestream begint telkens tegelijk met hun live tv-uitzendingen van deze hockeycompetitie. De livestream bevindt zich op hun website. Iedereen die een passend tv-abonnement bij hen heeft (inclusief het sportpakket), kan zo'n livestream bij hen bekijken.

Livestream Play Sports Go (hele EU)

Ook is hun livestream te bekijken via de Play Sports Go App. Elke livestream op die app is in de hele EU te bekijken. Om bij deze hockeywedstrijden de officiële livestream van Play Sports te bekijken op een computer of smartphone, dient men een abonnement op die dienst te hebben. Zo'n livestream kan bekeken worden door mensen met een tv-abonnement bij Play Sports. Het is echter ook mogelijk om puur een digitaal abonnement te nemen, waarbij men de uitzendingen niet op tv kan bekijken, doch alleen online via een livestream. Wie geen vast abonnement wil hebben, kan echter ook een livestream bekijken met een dagpas. Ook is het mogelijk om via een weekendpas naar hun livestream te kijken.

Lees verder

© 2015 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
WK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenWK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenDe veertiende editie van het wereldkampioenschap hockey wordt gehouden van 21 juli 2018 tot en met 5 augustus 2018. Het…
Europa League live op tv en livestreamEuropa League live op tv en livestreamDe duels van de UEFA Europa League en de Conference League zijn live op televisie te zien bij diverse omroepen in Nederl…
Atletiek: Diamond League live op tv en livestreamAtletiek: Diamond League live op tv en livestreamDe IAAF Diamond League is een reeks atletiekwedstrijden die jaarlijks wordt georganiseerd. Het is te beschouwen als een…
Voetbal: wedstrijden van FC Barcelona via een livestreamVoetbal: wedstrijden van FC Barcelona via een livestreamFC Barcelona is één van de populairste voetbalclubs ter wereld. De wedstrijden van FC Barcelona zijn in veel landen, waa…

Amerikaans basket (NBA) volgen in Nederland en VlaanderenAmerikaans basket (NBA) volgen in Nederland en VlaanderenHet intensief volgen van het beste wat basketbal te bieden heeft, namelijk de Amerikaanse competitie NBA is in Nederland…
Goalball: Balsport voor blinden en slechtziendenGoalball: Balsport voor blinden en slechtziendenGoalball, ook vaak geschreven als "goalbal" is een bekende teamsport die blinden en slechtzienden beoefenen, maar het sp…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_Women%27s_FIH_Hockey_World_League
  • http://www.fih.ch/events/hockey-world-league/hockey-world-league-final-rosario-2015-w/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Rosario_(Argentini%C3%AB)
Reacties

Peter En Lineke Matla, 30-06-2017
Met dank aan de accuratesse en het snel geven van de uitslagen + data en tijden van de uitzending via Ziggo.
Mvgr,
Opa en Oma van Fréderique Matla, speelster van Nederland. Reactie infoteur, 30-06-2017
Hartelijk dank voor uw reactie!

Moda (infoteur), 21-06-2017 #2
Goed verhaal, en ben erg blij met de uitzenddata en -tijden. En complimenten voor de accuraatheid qua bijhouden - NL heeft amper van Schotland gewonnen en je hebt het al in je InfoNu-artikel verwerkt! Chapeau!

Met vriendelijke groet,

Monique Cremer
mede-hockeyfan en mede-infoteur Reactie infoteur, 22-06-2017
Dank!

Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 10-12-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Balsport
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.