Voetbal: wedstrijden van FC Barcelona via een livestream

Voetbal: wedstrijden van FC Barcelona via een livestream FC Barcelona is één van de populairste voetbalclubs ter wereld. De wedstrijden van FC Barcelona zijn in veel landen, waaronder Nederland en België, live te bekijken op televisie. Ook kan men de duels van FC Barcelona online volgen via een livestream. Op woensdag 20 oktober 2021 kan men live kijken naar het duel tegen Dynamo Kiev in de Champions League. Door welke omroepen wordt de wedstrijd FC Barcelona-Dynamo Kiev in Nederland en België live op tv uitgezonden? Waar vindt men op woensdag 20 oktober 2021 een livestream van FC Barcelona-Dynamo Kiev?

FC Barcelona-Dynamo Kiev op 20 oktober 2021

Op woensdag 20 oktober 2021 speelt de Spaanse topclub een thuiswedstrijd tegen Dynamo Kiev. Dit is voor beide teams de derde wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League 2021-2022.

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van de wedstrijd tegen Dynamo Kiev? De aftrap is op woensdag 20 oktober 2021 om 18u45.

FC Dynamo Kiev

De voetbalclub Dynamo Kiev werd in 1927 opgericht in de Sovjet-Unie. Hoe ziet anno 2021 de erelijst van Dynamo Kiev eruit? Dynamo Kiev werd 13 keer landskampioen in de Sovjet-Unie. Negen keer won Dynamo Kiev de USSR Cup. Nadat de Sovjet-Unie begin jaren negentig uit elkaar viel, werd Dynamo Kiev 16 keer landskampioen van Oekraïne. Dertien keer won Dynamo Kiev de beker van Oekraïne. De grootste internationale successen boekte Dynamo Kiev in 1975 en 1986: beide jaren won de club de Europacup II. Bij die beide grote Europese zeges van Dynamo Kiev was de legendarische Valeri Lobanovsky de trainer van deze club. Als eerbetoon aan hem heet sinds 2003 het stadion van Dynamo Kiev het Valeri Lobanovskystadion.

20 oktober 2021: Opstelling FC Barcelona? Opstelling Dynamo Kiev?

Met welke opstellingen spelen beide ploegen op woensdag 20 oktober 2021? Voorafgaand aan dit duel in de Champions League vindt u hieronder de opstellingen van deze teams uit Spanje en Oekraïne.

Opstelling FC Barcelona:

Ter Stegen, Mingueza, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Frenkie De Jong, Busquets, Dest, Gavi, Memphis Depay en Luuk De Jong,

Opstelling Dynamo Kiev:

Bushchan, Kedziora, Zabarnyi, Mykolenko, Syrota, Sydorchuk, Shaparenko, Tsygankov, Buyalskiy, Supryaha en De Pena.

FC Barcelona-Dynamo Kiev live op tv, welke zender?

FC Barcelona-Dynamo Kiev live bij Ziggo Sport

De wedstrijd FC Barcelona-Dynamo Kiev wordt op 20 oktober 2021 2021 live uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Hun live tv-uitzending vindt plaats de zenders Ziggo Sport 14 en Select. Hoe laat begint hun live tv-uitzending? De voorbeschouwing op het duel tegen Dynamo Kiev begint om 18u00. De aftrap is live te zien om 18u45.

FC Barcelona-Dynamo Kiev niet live op RTL7

Deze wedstrijd van de Catalaanse club tegen Dynamo Kiev wordt in Nederland niet live op tv uitgezonden door RTL7. Zij kiezen ervoor om op die avond het duel van Atalanta Bergamo tegen Manchester United live uit te zenden. Die uitzending van RTL Nederland (United-Bergamo) is ook live online bij Videoland te zien; ze bieden op die streamingdienst daarentegen ook niet een livestream aan va het duel van de Catalaanse en Oekraïense club.

Livestream FC Barcelona-Dynamo Kiev op 20 oktober 2021

Livestream Champions League: FC Barcelona-Dynamo Kiev

De wedstrijd FC Barcelona-Dynamo KIev is ook via een livestream te bekijken op woensdag 20 okttober 2021. Met zo'n livestream is het duel op een smartphone of computer te volgen. Er zijn diverse mogelijkheden om dit duel uit de Champions League per livestream te zien in Nederland.

Livestream FC Barcelona-Dynamo Kiev bij Ziggo Sport Totaal

Het duel Barcelona-Dynamo Kiev is te zien via een livstream van Ziggo Sport Totaal. Deze livestream begint op de avond van woensdag 29 september 2021 om 20u55. Het is een livestream voor abonnees van de Ziggo Sport Go App.

Livestream FC Barcelona-Dynamo Kiev bij Videoland of NLZIET?

De wedstrijd FC Barcelona-Dynamo Kiev is in tegenstelling tot veel andere topwedstrijden uit de Champions League niet via een livestream van NLZIET te bekijken. Ook Videoland biedt niet een livestream aan van dit duel tegen Dynamo Kiev.

Livestream FC Barcelona-Dynamo Kiev op tv-app

Het is ook mogelijk om via een livestream van de Go App naar de live-uitzending van dit duel van FC Barcelona tegen Dynamo Kiev te kijken. Op die app is onder meer Ziggo Sport 14 te ontvangen. Dit is een optie die 'gratis' is voor de abonnees van Ziggo. Bij KPN (de iTV-app) is daarentegen deze uitzending alleen per livestream te bekijken met een aanvullend abonnement.

FC Barcelona

FC Barcelona werd opgericht in 1899. Hoe ziet anno 2021 de erelijst van FC Barcelona eruit? Deze Catalaanse club werd 30 keer kampioen van Spanje en won 26 keer de Spaanse beker (Copa del Rey). Vijf keer won FC Barcelona de Champions League: in 1992, 2006, 2009, 2011 en 2015. Drie keer won FC Barcelona het WK voor clubteams: in 2009, 2011 en 2015. De Europacup II werd vier keer door FC Barcelona gewonnen. FC Barcelona won vijf keer de Europese Supercup.

Nederland en FC Barcelona

FC Barcelona heeft in de loop der jaren een grote populariteit in Nederland gekregen, mede dankzij Nederlandse spelers en trainers zoals Johan Cruijff, Rinus Michels, Johan Neeskens, Ronald Koeman, Giovanni van Bronckhorst, Patrick Kluivert, Frank de Boer, Phillip Cocu en Frenkie de Jong.

Rivaliteit: Real Madrid (El Clasico)

De grootste rivaal van FC Barcelona is Real Madrid. Elke wedstrijd van FC Barcelona tegen Real Madrid (El Clasico) wordt wereldwijd door vele miljoenen voetballiefhebbers live op tv en per livestream bekeken. De competitiewedstrijd FC Barcelona-Real Madrid staat bijvoorbeeld op 24 oktober 2021 op de kalender.

Volgende wedstrijd: FC Barcelona-Valencia (17 oktober 2021)

Hoe laat?

De eerstvolgende wedstrijd van de Catalaanse club is de uitwedstrijd tegen Valencia op zondag 17 oktober 2021. Hoe laat begint deze wedstrijd tegen Valencia? Het duel begint op die zondagavond om 21u00.

Valencia CF

Op 18 maart 1919 werd Valencia Club de Fútbol opgericht. In het logo van de voetbalclub Valencia CF zit een vleermuisdier. Hiervoor is gekozen omdat dit dier reeds eeuwen in het embleem van de stad Valencia zit. Valencia speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio Mestalla, dat een capaciteit heeft van 55.000 toeschouwers. Valencia is een club met een rijke historie. Hoe ziet anno 2021 de erelijst van Valencia eruit? Zes keer won Valencia het Spaans landskampioenschap. Acht keer won Valencia de Copa del Rey (Beker van Spanje). In 1980 won Valencia de Europa Cup II. In 2004 won Valencia CF de UEFA Cup. Zowel in 1980 als in 2004 won Valencia de UEFA Super Cup.

FC Barcelona-Valencia live op tv (17 oktober 2021)

Live op tv in Nederland

In Nederland zijn de uitzendrechten van de Spaanse competitie (La Liga) in handen van Ziggo Sport Totaal. Zij zenden dus ook de competitiewedstrijd van de Catalaanse grootmacht tegen een andere Spaanse topclub op zondag 17 oktober 2021 live op tv (en per livestream) uit: FC Barcelona-Valencia.

Hoe laat tegen Valencia op 17 oktober 2021? En op welke zender live?

De aftrap van het duel tegen Valencia s op zondag 17 oktober 2021 om 21u00. De live-uitzending begint om circa 20u55. Op welke zender is het in Nederland live te zien? Het duel tegen Valencia is op 17 oktober 2021 live te zien op de zender Ziggo Sport 14 (en online live via de stream).

Ze hebben bij Ziggo ook de uitzendrechten van de Champions League. Daarom zenden ze ook alle Champions League-duels van deze Spaanse club live uit op hun abonneezenders. Met ingang van het seizoen 2021-2022 zijn de uitzendrechten van de Champions League in Nederland ook in handen RTL7, voor de live-uitzendingen op het 'open net'. Talpa (dat vroeger de Champions League uitzond) gaat daarentegen de Europa League live uitzenden. Die verdeling geldt ook voor de seizoenen 2022-2023 en 2023-2024.

Live op tv in België

In België zijn de uitzendrechten van de wedstrijden van FC Barcelona in La Liga onder meer in handen van Telenet Play Sports en Eleven Sports. De uitzendrechten (live tv en livestream) van de topduels in de Champions League zijn in handen van diverse omroepen, waaronder VTM2.

Livestream FC Barcelona-Valencia (17 oktober 2021)

Livestream FC Barcelona-Valencia bij Ziggo Sport Totaal (17 oktober 2021)

Via een livestream van Ziggo Sport Totaal kan men online elk duel van FC Barcelona bekijken in La Liga en in de Champions League. Dat geldt dus ook voor het duel tegen Valencia op 17 oktober 2021. Met zo'n livestream kan men de wedstrijden van Barcelona dus live zien op een desktop computer, laptop, tablet of smartphone. De stream is live te zien vanaf 20u55. Zo'n livestream is te vinden op de Ziggo Sport Go App. Om die livestream te kunnen gebruiken dient u wel een abonnement op die app te hebben. Met name veel liefhebbers van buitenlands voetbal en Formule 1, die geen tv-abonnement hebben bij Ziggo, hebben wel een abonnement op die livestream-app. Zij kunnen automatisch via die app per livestream naar de duels van de Catalaanse club kijken. Als men toch een wedstrijd van deze club via die app wil bekijken, maar er geen betaald abonnement op heeft, dan is het mogelijk om de livestream van dit duel te kopen middels PPV (Pay Per View) op de website van Ziggo Sport Totaal.

Livestream Barcelona-Valencia via Go App

Het is eveneens mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar wedstrijden te bekijken. Via die app kunnen alle abonnees van Ziggo online tv kijken en ook 'gratis' per livestream naar kanaal 14 kijken, aangezien dat in het standaard zenderpakket zit. Zo kan men dus als abonnee van Ziggo dus automatisch via een 'gratis livestream' naar een aantal duels van Barcelona kijken. (Dit geldt echter niet voor alle wedstrijden; voor duels op andere kanalen dient u wel een aanvullend abonnement te hebben. Topwedstrijden tegen bijvoorbeeld Real Madrid worden vaak via zo'n gratis livestream en zo'n gratis tv-kanaal voor Ziggo-klanten uitgezonden.) Zo'n livestream kan door abonnees van Ziggo in de hele EU bekeken worden. Achteraf kan men zo'n live-uitzending van Barcelona-Valencia op die app ook via een stream een week lang terugkijken.

Livestream FC Barcelona-Valencia bij Telenet Play Sports

Met een livestream van Telenet Play Sports kan ook gekeken worden naar de wedstrijden van de Catalaanse grootmacht. Zij zenden in principe al hun wedstrijden uit La Liga per livestream uit. De livestream begint doorgaans ongeveer vijf minuten voor de aftrap. De tv-abonnees van Telenet Play Sports kunnen op de site van die Belgische sportomroep inloggen en de livestream van dit duel opzoeken. Bij deze sportomroep kunnen abonnees behalve veel voetbal via de livestream ook veel cyclocross, hockey en Formule 1 kijken.

Livestream Barcelona-Valencia via Play Sports Go App (hele EU)

Ook met een livestream op de Play Sports Go App kan men naar FC Barcelona kijken. Met die app is elke livestream van deze sportomroep in elk land van de EU te bekijken. Om zo'n livestream te kunnen ontvangen dient men wel een digitaal abonnement op die app te hebben. Wie alleen op één dag de livestream wil bekijken, kan ervoor kiezen om een 'dagpas' bij hen te kopen. Dit is een abonnement voor één etmaal, waarmee dus 24 uur lang elke livestream van Play Sports bekeken kan worden.

Livestream FC Barcelona bij Eleven Sports

De competitiewedstrijden van FC Barcelona zijn ook via een livestream van Eleven Sports te bekijken. Zij hebben de uitzendrechten voor de Primera Division (La Liga) in diverse landen. De livestream begint enkele minuten voor de aftrap. Deze ambitieuze internationale sportomroep is met name in België aan een opmars bezig. Zij zenden bijvoorbeeld ook per livestream de Belgische profcompetitie uit.

Gratis livestream Kijk: Europese topwedstrijden (Europa League)

Bij Europese topduels van FC Barcelona was er vaak ook een gratis livestream beschikbaar van de streamingdienst Kijk. Die dienst is een onderdeel van Talpa. De livestream op hun site is geo-restricted: deze stream is op die website alleen in Nederland live te bekijken. Op hun app is zo'n gratis livestream van Kijk ook in veel andere Europese landen te bekijken. Tot medio 2021 wordt op die app de Champions League uitgezonden. Met ingang van het seizoen 2021-2022 is bij Kijk de Europa League live te bekijken. Ook in het seizoen 2022-2023 en eveneens in 2023-2024 is dat het geval.

Heet Belgische VIER heeft op de website ook wel eens een gratis geo-restricted livestream van de Europese wedstrijden van de Catalaanse grootmacht. In België heeft men wel wat minder een obsessie met deze Spaanse club dan in Nederland, vandaar dat men in Vlaanderen ook wat minder vaak zo'n gratis livestream van deze club in de Champions League aanbiedt dan bij hun noorderburen.

Champions League 2021-2022

In de poulefase van de UEFA Champions League zit de Catalaanse club in groep E. De overige teams in deze poule zijn Bayern München, Benfica en Dynamo Kiev.

20 oktober: Chamions League tegen Dynamo Kiev

Op woensdag 20 oktober 2021 speelt de Catalaanse club zijn volgende wedstrijd in de Champions League. De tegenstander is dan Dynamo Kiev.

Lees verder

© 2020 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
Voetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenVoetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenAnderlecht is qua erelijst de succesvolste voetbalclub van België. De wedstrijden van Anderlecht in de Belgische Jupiler…
Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamDe nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK v…
Europa League live op tv en livestreamEuropa League live op tv en livestreamDe duels van de UEFA Europa League zijn live op televisie te zien bij diverse omroepen in Nederland en België. Ook is el…

Finale FA Cup live op tv en livestreamFinale FA Cup live op tv en livestreamDe finale van de FA Cup is jaarlijks één van de hoogtepunten van het Engelse voetbalseizoen. De locatie van die finale i…
Voetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamVoetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamDe bijnaam van het Belgische nationale voetbalelftal is 'De Rode Duivels'. De wedstrijden van het Belgische nationale te…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Sevilla_FC
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Real_Betis
  • https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367919/officieel-la-liga-hervat-op-11-juni-met-derby-sevilla-real-betis/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 20-10-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.