Voetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijken

Voetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijken Anderlecht is qua erelijst de succesvolste voetbalclub van België. De wedstrijden van Anderlecht in de Belgische Jupiler Pro League worden allen live uitgezonden op tv. Ook kan men de duels van Anderlecht op het internet via een livestream volgen. Door welke tv-zenders wordt Anderlecht live uitgezonden? En waar vindt men een livestream van de wedstrijden van deze Brusselse club?

RSC Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht is een voetbalclub uit de Belgische hoofdstad Brussel. De club is vernoemd naar de Brusselse deelgemeente Anderlecht. De clubkleuren zijn paars en wit. Anderlecht werd in het voorjaar van 1908 opgericht door de Brusselaar Charles Roos. Oorspronkelijk was het zijn doel om met de club Anderlecht actief te zijn in diverse sporten. Daarom heet deze vereniging ook 'Sporting Club Anderlecht'. Al snel kwam de nadruk binnen de club echter grotendeels op het voetbal te liggen.

Erelijst

Hoe ziet anno 2022 de erelijst van RSC Anderlecht eruit? De club is in de loop der jaren uitgegroeid tot de succesvolste Belgische profvoetbalvereniging. 34 keer won Anderlecht de Belgische nationale titel, negen keer won het de Beker van België. Ook won Anderlecht diverse grote internationale prijzen, waaronder twee keer de Europa cup II (in 1976 en 1978), twee keer de Europese Super Cup (eveneens in 1976 en 1978) en één keer de UEFA Cup (in 1983).

Anderlecht speelt zijn thuiswedstrijden in het stadion Lotto Park, dat een capaciteit heeft van 21.500 toeschouwers. Anno 2022 is Marc Coucke de voorzitter van Anderlecht.

Anderlecht live op tv: welke zender?

Live in België: Eleven Sports

In Vlaanderen zijn de live-uitzendrechten (tv en livestream) in handen van Eleven Sports. Sowieso zijn de uitzendingen van Eleven Sports live online (per livestream) te ontvangen op hun site. Hun live tv-uitzendingen zijn onder meer ook live te ontvangen voor mensen met een aanvullend tv-abonnement bij Proximus, Telenet en Orange.

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

In Nederland zijn de uitzendrechten van de Belgische competitie (live televisie en livestream) in handen van Ziggo Sport Totaal. Door hen worden de duels van de Brusselse grootmacht regelmatig live op tv uitgezonden door de abonneezender Ziggo Sport Voetbal. Is dit live op een 'gratis zender'? Om de zender Ziggo Voetbal te kunnen ontvangen, dient men een abonnement te hebben op het zenderpakket Ziggo Sport Totaal. Men kan dit zenderpakket bij de tv-provider Ziggo kopen, maar het is ook mogelijk om dat zenderpakket als 'gratis bonus' te kiezen, wanneer men abonnementen combineert van Ziggo (televisie en internet) en Vodafone (mobiele telefonie). Soms worden wedstrijden van de Brusselse club ook live uitgezonden op de zender Ziggo Sport 14. Die zender is wel 'gratis' voor mensen die televisie via Ziggo hebben. Een andere zender waarop weleens wedstrijden van de Brusselse club te zien zijn is Ziggo Sport Extra. Dit is echter weer een abonnezender.

Livestream Anderlecht

Livestream Anderlecht bij Eleven Sport Network

De duels zijn via een livestream te bekijken van Eleven Sports. Met zo'n livestream kan men deze Belgische voetbalmatches dus op een computer (of smartphone) bekijken. De livestream van de wedstrijd begint tegelijk met hun live tv-uitzending van deze duels. De livestream van die voetbalwedstrijden bevindt zich op de website van Eleven Sports. Om hun livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement op die dienst te hebben. Wie geen volledig abonnement bij Eleven Sports wil hebben, kan ook een beperkte 'pass' bij hen kopen, waarmee men bijvoorbeeld niet alle sporten maar wel één sport via de livestream kan bekijken. Behalve veel voetbal, is onder meer ook veel vechtsport (met name UFC) live online via de livestream bij hen te bekijken.

Livestream Anderlecht Ziggo Sport Totaal

In Nederland worden duels uitgezonden via een livestream op de Ziggo Sport Go App. De livestream bevindt zich meestal op het kanaal 'Voetbal'. Is dit een gratis livestream van dit duel uit de Belgische competitie? Neen, dit is niet een gratis livestream van deze duels. Om zo'n livestream van het Belgische voetbal op die app te kunnen bekijken, dient men een abonnement op die dienst te hebben. Voetballiefhebbers die geen abonnement op die dienst willen, maar alleen deze match willen zien, kunnen de livestream van deze wedstrijd kopen via de optie PPV (Pay Per View) op de website van deze sportomroep. Ziggo zendt per speelronde slechts circa twee duels live uit van de Pro League. Vaak zijn dit echter wel de wedstrijden van topclubs zoals Club Brugge en Anderlecht.

Livestream Anderlecht via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om duels in de Belgische competitie via een livestream op de reguliere Go App (online tv) te bekijken. De livestream begint ook op die applicatie tegelijkertijd met de live tv-uitzending van Ziggo. Die app is een streamingdienst van Ziggo. Dat is dus een andere app dan de hierboven genoemde Sport App. Via de 'gewone' app van deze tv-provider kan men online alle zenders per livestream bekijken, die men ook thuis in zijn televisiepakket heeft. Zo'n livestream kan men in de hele EU bekijken. Men hoeft niets bij te betalen als klant van Ziggo om via die app per livestream naar deze tv-zenders te kunnen kijken. Sowieso kunnen veel klanten van deze tv-provider via een 'gratis livestream' naar uitzendingen op kanaal 14 kijken, doch daarop is dit duel niet live. Veel klanten van Ziggo hebben automatisch als 'gratis bonus' al het zenderpakket Ziggo Sport Totaal. Deze klanten van deze tv-provider die al een televisie-abonnement hebben op het totaalpakket van Ziggo Sport Totaal hebben, kunnen dus zonder bijbetaling via die reguliere Go App per 'gratis' livestream ook op het kanaal Voetbal bekijken.

Lees verder

© 2020 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Voetbal: wedstrijden van Club Brugge live op tv & livestreamVoetbal: wedstrijden van Club Brugge live op tv & livestreamDe voetbalwedstrijden van Club Brugge in de Belgische Jupiler Pro League en het Europees voetbal zijn allen live op tv t…
Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamDe nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK v…
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…

Voetbal 2020: Chelsea-Liverpool FC, live tv en livestreamVoetbal 2020: Chelsea-Liverpool FC, live tv en livestreamOp zondag 20 september 2020 wordt in de Premier League de wedstrijd gespeeld tussen Liverpool FC en Chelsea. De Engelse…
Jupiler Pro League (België): alle kampioenen tot en met 2020Jupiler Pro League (België): alle kampioenen tot en met 2020Sinds 1895 wordt in België profvoetbal gespeeld. In de nazomer van 2020 begint men voor de 118e keer een competitie, die…
Bronnen en referenties
  • https://sporza.be/nl/2020/03/12/slotdag-zonder-fans-geen-voetbal-in-beveren-en-leuven-en-geen-bekerfinale~1584007426357/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/RSC_Anderlecht
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Truidense_VV
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 13-12-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.