Voetbal: wedstrijden van Club Brugge live op tv & livestream

Voetbal: wedstrijden van Club Brugge live op tv & livestream De voetbalwedstrijden van Club Brugge in het Europees voetbal en de Belgische Jupiler Pro League zijn allen live op tv te zien. Ook worden deze wedstrijden van Club Brugge op het internet via een livestream uitgezonden. Dat geldt dus ook voor de wedstrijd RB Leipzig-Club Brugge in de Champions League op dinsdag 28 september 2021. Door welke zenders worden de duels van Club Brugge live op tv uitgezonden? En waar vindt men een livestream van de wedstrijd RB Leipzig-Club Brugge?

RB Leipzig-Club Brugge op 28 september 2021

Locatie?

Deze tweede wedstrijd in de poulefase van de Champions League tegen RB Leipzig is een uitwedstrijd en wordt dus gespeeld in de Red Bull Arena Leipzig.

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van de wedstrijd tegen RB Leipzig? De wedstrijd begint op dinsdag 28 september 2021 om 21u00.

RB Leipzig (Red Bull)

Deze voetbalclub is opgericht in mei 2009 in Leipzig. De officiële naam van deze club is RasenBallsport Leipzig. De afkorting daarvan is RB Leipzig. In theorie lijkt de afkorting RB dus voor 'RasenBallsport' te staan. In de praktijk staat de afkorting RB echter vooral voor Red Bull. Het energiedrankmerk Red Bull was namelijk de initiatiefnemer achter de oprichting van deze club in Leipzig. Red Bull is sindsdien ook altijd de hoofdsponsor gebleven.

In 2016 promoveerde Red Bull Leipzig naar de hoogste Duitse voetbaldivisie, de Bundesliga. De club uit Leipzig staat bekend om z'n goede scouting en de sterke opleiding voor jonge laten. De bijnaam van RB Leipzig is 'Die Roten Bullen'. Het team speelt zijn thuiswedstrijden in de Red Bull Arena Leipzig.

Champions League 2021-2022

In de Champions League 2021-2022 zitten Club Brugge en RB Leipzig tijdens de poulefase in groep A. Dit is een zeer sterk bezette poule. De overige clubs in groep A van de Champions League zijn Manchester City en Paris Saint-Germain.

28 september 2021: Opstelling Club Brugge? Opstelling RB Leipzig?

Met welke opstelling speelt de Belgische club op dinsdag 28 september 2021 in deze poulewedstrijd van de Champions League? En hoe ziet de opstelling van RB Leipzig eruit bij dit duel? Voorafgaan aan dit duel vindt u hieronder de opstellingen.

RB Leizpig-Club Brugge live op tv en livestream, welke zender?

Welke zender en hoe laat?

De uitzendrechten van de Champions League zijn in België onder meer in handen van de Vlaamse commerciële omroep VTM. Zij zenden deze wedstrijd op 28 september 2021 live uit op hun zender VTM2. Hoe laat begint hun live-uitzending van RB Leipzig-Club Brugge? De live-uitzending begint op VTM2 om 20u35 met een voorbeschouwing. De aftrap van RB Leipzig-Club Brugge is live te zien om 21u00.

RB Leipzig-Club Brugge (Champions League) op 28 september 2021 ook live bij Ziggo

Ook het Nederlandse Ziggo Sport Totaal zendt dit duel van de Vlaamse topclub tegen RB Leipzig live op tv (en online per livestream) uit. Hun live tv-uitzending van het duel van RB Leipzig vindt plaats op de abonneezender Ziggo Sport Racing. Hoe laat begint de live-uitzending van Club Brugge-RB Leipzig op die zender? Die begint om 20u55.

Livestream RB Leipzig-Club Brugge (28 september 2021)

Livestream VTM

De wedstrijd RB Leipzig-Club Brugge is via een livestream op dinsdag 28 september 2021 te bekijken op een computer of smartphone. De officiële Vlaamse livestream wordt aangeboden door VTM. Dit is een gratis livestream van RB Leipzig-Club Brugge. De stream van deze wedstrijd in de Champions League is onder meer te vinden in de online tv-gids op de site van VTM. In die gids dient u echter wel in te loggen om de gratis stream live te zien. (Inloggen kan met een account van Medialaan, maar deze gratis stream van het duel tegen RB Leipzig is ook live te bekijken door in te loggen met een Facebook-account.) De livestream van dit duel tegen RB Leipzig is geo-restricted. De livestream op hun site is alleen in België te bekijken. Het is ook mogelijk om de gratis livestream van Club Brugge-RB Leipzig te bekijken via de VTM-app. De livestream op de VTM-app van het duel tegen RB Leipzig is daarentegen door Belgische kijkers ook in andere EU-landen te bekijken.

Livestream RB Leipzig-Club Brugge bij Ziggo Sport Totaal

Er wordt ook een livestream door Ziggo Sport Totaal verzorgd bij dit duel in de Champions League op 28 september 2021 tussen de Vlaamse topclub en RB Leipzig. Hun livestream begint om 20u55. Deze livestream van het duel tegen RB Leipzig is bedoeld voor abonnees van Ziggo Sport Totaal. Zij kunnen de livestream op de Ziggo Sport Go App online in de hele Europese Unie bekijken. Ook in diverse andere landen (zoals Groot-Brittannië) is die livestream te gebruiken.

Club Brugge

Deze voetbalclub werd op 13 november 1891 opgericht. Het ontstaan van deze voetbalvereniging was mede te danken aan de grote Engelse gemeenschap in het 19e eeuwse Brugge, die daar het voetbalspel introduceerde. De clubkleuren van Club Brugge zijn blauw en zwart. Het team speelt zijn thuiswedstrijden in het Jan Breydelstadion. Dit heeft een capaciteit van 29.062 toeschouwers.

Erelijst

Hoe ziet anno 2021 de erelijst van Club Brugge eruit? Vijftien keer werd Club Brugge landskampioen van België. Elf keer won Club Brugge de Beker van België. Vijftien keer won Brugge de Belgische Supercup.

Club Brugge is het enige Belgische team dat de finale van het hoogste Europese voetbaltoernooi in het clubvoetbal bereikte: in 1978 stonden ze in de finale van de Europacup I (de voorloper van de Champions League). Die finale verloor de West-Vlaamse voetbalvereniging helaas. In 1976 stond de Brugse club in de finale van de UEFA Cup (de voorloper van de Europa League), maar ook daarin leden de Vlamingen een nederlaag.

Rivaliteit

Welke clubs zijn de grote rivalen van Club Brugge? Op het nationale niveau is dat doorgaans Anderlecht. Club Brugge en Anderlecht strijden al vele jaren om de eretitel 'grootste topclub van België'. Op het lokale niveau is Cercle Brugge de grote rivaal van Club Brugge. Zo'n wedstrijd tussen die twee teams noemt men de Brugse Derby. Cercle werd opgericht op 9 april 1899. 3 keer won Cercle het Belgisch landskampioenschap. Twee keer won Cercle de beker. Vijf keer was Cercle de verliezende finalist in het bekertoernooi.

Live op tv: Club Brugge

Live op tv in Vlaanderen, welke zender? Eleven Sports

De uitzendrechten van de wedstrijden van de Jupiler Pro League zijn met ingang van het seizoen 2021-2022 in Vlaanderen in handen van Eleven Sports Network. Zij zenden alle duels van Club Brugge in heel België online (via een livestream) uit. Bij de Belgische tv-providers Proximus en Orange kan men (met een aanvullend abonnement) deze wedstrijden ook live op televisie bekijken via die zender. Bij Telenet zijn de wedstrijden ook live te zien op het speciale kanaal Eleven Sport Pro League. De eerste speelronde van de competitie was in het seizoen 2020-2021 niet bij Telenet te zien. Er is heel wat onderhandeld tussen Telenet en Eleven voordat de voetbalwedstrijden eindelijk beschikbaar kwamen. Voorheen had Telenet zelf de uitzendrechten voor de live tv-uitzendingen en livestream bij de Jupiler Pro League. Zij zonden het jarenlang uit via de tv-kanalen Play Sports en de livestream van hun Play Sports Go App, maar sinds 1 augustus 2020 hebben ze niet meer die uitzendrechten om het op hun eigen Play Sports-kanalen uit te zenden. Uiteindelijk zijn de wedstrijden echter met ingang van 14 augustus wel weer bij Telenet op het nieuwe, extra kanaal van Eleven Sport Pro League te zien. Ook in de seizoenen 2021-2022 en 2022-2023 zijn in principe die duels op deze extra kanalen live te bekijken op televisie (en online via een tv-app live op een stream).

Club Brugge live op tv in Nederland bij Ziggo Sport Totaal

In Nederland wordt de Belgische competitie live op tv (en per livestream) uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Zij zenden ook vaak de duels van Club Brugge uit. Dikwijls zijn die wedstrijden live te zien op het abonneekanaal Ziggo Sport Voetbal. Soms zijn de wedstrijden ook te zien op het 'open kanaal' Ziggo Sport 14 (gratis voor alle abonnees van digitale tv bij VodafoneZiggo).

Europees voetbal

De Europese wedstrijden van Club Brugge zijn bij diverse omroepen te zien. Duels uit de Champions League zijn live te zien bij VIER en Ziggo Sport. Wedstrijden uit de Europa League zijn live te zien bij Sporza, maar soms ook bij ESPN.

Livestream Club Brugge

Livestream Eleven Sports Network

De competitiewedstrijden van Club Brugge zijn via een livestream van Eleven Sports Network te bekijken. Met zo'n livestream kan men alle competitieduels uit de Belgische Jupiler Pro League online bekijken op een computer of smartphone. Is dit een gratis livestream? Om de livestream bij Eleven Sports te kunnen bekijken, dient men een abonnement bij hen te hebben, dus dit is niet een gratis stream. Bij Eleven Sports zijn online live ook alle andere competitiewedstrijden van de Belgische competitie per livestream te bekijken.

Livestream voor fans van Club Brugge

Via een livestream van Eleven Sports kunnen de trouwe fans van Club Brugge de competitiewedstrijden van hun favoriete voetbalclub volgen. Er is namelijk een deal gesloten tussen die Brugse voetbalvereniging en de sportomroep Eleven Sports: alle trouwe abonnees (seizoenkaarthouders) van die voetbalclub krijgen 'gratis' toegang tot de online live-uitzendingen (livestream) van Eleven Sports, mede als dank voor de trouw van de supporters in de coronacrisistijd. Elke fan met een seizoenkaart krijgt een voucher die hij of zij kan inwisselen voor een 'pass' waarmee men tijdens de 'coronaperiode' online de gratis livestream kan bekijken van de wedstrijden van Club Brugge, doch ook van veel andere Belgische wedstrijden.

Livestream Club Brugge bij Ziggo Sport Totaal

Wedstrijden van Brugge worden ook per livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Ziggo Sport is een Nederlandse sportomroep zowel op tv als live online (per livestream) actief is. De livestream van veel duels bevindt zich op kanaal Voetbal. De livestream van de Belgische voetbalduels is automatisch te bekijken door abonnees van die dienst. Daarnaast is het mogelijk om de livestream van diverse Belgische duels te kopen via PPV (Pay Per View). Bij Ziggo zijn overigens niet alle wedstrijden van de Belgische Pro League per livestream te bekijken. Zij zenden live op tv en per livestream doorgaans de wedstrijden van de Belgische topploegen uit. Ook is bij hen per livestream veel ander topvoetbal te zien. Zo zenden zij per livestream de Champions League uit. Ook zenden zij per livestream de Premier League en La Liga uit. De Nations League is ook per livestream bij hen te bekijken (waaronder veel duels van de Rode Duivels). Veel andere topsport is eveneens middels een livestream bij hen te bekijken, waaronder Formule 1.

Livestream via Go App (live online in de hele EU)

Wedstrijden van Club Brugge zijn ook via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Go App is een dienst van VodafoneZiggo. Hiermee is het mogelijk om live online in de hele EU, als abonnee van digitale tv bij Ziggo, per 'gratis' livestream naar tv te kijken. Dat geldt qua wedstrijden van Club Brugge vooral voor de duels die per livestream op kanaal 14 worden uitgezonden. Om een wedstrijd van het kanaal Ziggo Voetbal per livestream te kunnen zien, dient men wel een aanvullend abonnement op het tv-zenderpakket van Ziggo Sport Totaal te hebben. (Behalve soms in een 'actieweek', als de live tv-uitzendingen en livestream van die andere kanalen gratis zijn.) Er zijn bij het Nederlandse Ziggo doorgaans slechts een beperkt aantal Belgische wedstrijden live op tv (en dus ook via de livestream) te bekijken.

Livestream Champions League

Wedstrijden van Club Brugge in de Champions League zijn onder meer per livestream te bekijken bij Ziggo Sport Totaal, maar ook bij Proximus en VIER.

Livestream Europa League: Sporza

Wedstrijden van Club Brugge in de UEFA Europa League worden via een livestream van Sporza (VRT) live online uitgezonden.

Lees verder

© 2020 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenVoetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenAnderlecht is qua erelijst de succesvolste voetbalclub van België. De wedstrijden van Anderlecht in de Belgische Jupiler…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
Finale FA Cup live op tv en livestreamFinale FA Cup live op tv en livestreamDe finale van de FA Cup is jaarlijks één van de hoogtepunten van het Engelse voetbalseizoen. De locatie van die finale i…

De topscorers van PSV per seizoen (1956-2020)De topscorers van PSV per seizoen (1956-2020)In het seizoen 1956-1957 werd voor het eerst betaald voetbal gespeeld. Coen Dillen was in dat seizoen de PSV'er met de m…
Voetbal 2020: Chelsea-Liverpool FC, live tv en livestreamVoetbal 2020: Chelsea-Liverpool FC, live tv en livestreamOp zondag 20 september 2020 wordt in de Premier League de wedstrijd gespeeld tussen Liverpool FC en Chelsea. De Engelse…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KAS_Eupen
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Club_Brugge
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 15-09-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.