Voetbal: wedstrijden van Club Brugge live op tv & livestream

Voetbal: wedstrijden van Club Brugge live op tv & livestream De voetbalwedstrijden van Club Brugge in de Belgische Jupiler Pro League en het Europees voetbal zijn allen live op tv te zien. Ook worden deze wedstrijden van Club Brugge op het internet via een livestream uitgezonden. Door welke zenders worden de duels van Club Brugge live op tv uitgezonden? En waar vindt men een livestream van de wedstrijden van Club Brugge?

Club Brugge

Deze voetbalclub werd op 13 november 1891 opgericht. Het ontstaan van deze voetbalvereniging was mede te danken aan de grote Engelse gemeenschap in het 19e eeuwse Brugge, die daar het voetbalspel introduceerde. De clubkleuren van Club Brugge zijn blauw en zwart. Het team speelt zijn thuiswedstrijden in het Jan Breydelstadion. Dit heeft een capaciteit van 29.062 toeschouwers.

Erelijst

Hoe ziet anno 2022 de erelijst van Club Brugge eruit? Zeventien keer werd Club Brugge landskampioen van België. Elf keer won Club Brugge de Beker van België. Zestien keer won Brugge de Belgische Supercup.

Club Brugge is het enige Belgische team dat de finale van het hoogste Europese voetbaltoernooi in het clubvoetbal bereikte: in 1978 stonden ze in de finale van de Europacup I (de voorloper van de Champions League). Die finale verloor de West-Vlaamse voetbalvereniging helaas. In 1976 stond de Brugse club in de finale van de UEFA Cup (de voorloper van de Europa League), maar ook daarin leden de Vlamingen een nederlaag.

Rivaliteit

Welke clubs zijn de grote rivalen van Club Brugge? Op het nationale niveau is dat doorgaans Anderlecht. Club Brugge en Anderlecht strijden al vele jaren om de eretitel 'grootste topclub van België'. Op het lokale niveau is Cercle Brugge de grote rivaal van Club Brugge. Zo'n wedstrijd tussen die twee teams noemt men de Brugse Derby. Cercle werd opgericht op 9 april 1899. 3 keer won Cercle het Belgisch landskampioenschap. Twee keer won Cercle de beker. Vijf keer was Cercle de verliezende finalist in het bekertoernooi.

Live op tv: Club Brugge

Live op tv in Vlaanderen, welke zender? Eleven Sports

De uitzendrechten van de wedstrijden van de Jupiler Pro League zijn in Vlaanderen in handen van Eleven Sports Network. Zij zenden alle duels van Club Brugge in heel België online (via een livestream) uit. Bij de Belgische tv-providers Proximus en Orange kan men (met een aanvullend abonnement) deze wedstrijden ook live op televisie bekijken via die zender. Bij Telenet zijn de wedstrijden ook live te zien op het speciale kanaal Eleven Sport Pro League. De eerste speelronde van de competitie was in het seizoen 2020-2021 niet bij Telenet te zien. Er is heel wat onderhandeld tussen Telenet en Eleven voordat de voetbalwedstrijden eindelijk beschikbaar kwamen. Voorheen had Telenet zelf de uitzendrechten voor de live tv-uitzendingen en livestream bij de Jupiler Pro League. Zij zonden het jarenlang uit via de tv-kanalen Play Sports en de livestream van hun Play Sports Go App, maar sinds 1 augustus 2020 hebben ze niet meer die uitzendrechten om het op hun eigen Play Sports-kanalen uit te zenden. Uiteindelijk zijn de wedstrijden echter met ingang van 14 augustus wel weer bij Telenet op het nieuwe, extra kanaal van Eleven Sport Pro League te zien. Ook in de seizoenen 2021-2022, 2022-2023 en 2023-2024 zijn in principe die duels op deze extra kanalen live te bekijken op televisie (en online via een tv-app live op een stream).

Club Brugge live op tv in Nederland bij Ziggo Sport Totaal

In Nederland wordt de Belgische competitie live op tv (en per livestream) uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Zij zenden ook vaak de duels van Club Brugge uit. Dikwijls zijn die wedstrijden live te zien op het abonneekanaal Ziggo Sport Voetbal. Soms zijn de wedstrijden ook te zien op het 'open kanaal' Ziggo Sport 14 (gratis voor alle abonnees van digitale tv bij VodafoneZiggo).

Europees voetbal

De Europese wedstrijden van Club Brugge zijn bij diverse omroepen te zien. Duels uit de Champions League zijn live te zien bij VIER en Ziggo Sport. Wedstrijden uit de Europa League zijn live te zien bij Sporza, maar soms ook bij ESPN.

Livestream Club Brugge

Livestream Eleven Sports Network

De competitiewedstrijden van Club Brugge zijn via een livestream van Eleven Sports Network te bekijken. Met zo'n livestream kan men alle competitieduels uit de Belgische Jupiler Pro League online bekijken op een computer of smartphone. Is dit een gratis livestream? Om de livestream bij Eleven Sports te kunnen bekijken, dient men een abonnement bij hen te hebben, dus dit is niet een gratis stream. Bij Eleven Sports zijn online live ook alle andere competitiewedstrijden van de Belgische competitie per livestream te bekijken.

Livestream voor fans van Club Brugge

Via een livestream van Eleven Sports kunnen de trouwe fans van Club Brugge de competitiewedstrijden van hun favoriete voetbalclub volgen. Er is namelijk een deal gesloten tussen die Brugse voetbalvereniging en de sportomroep Eleven Sports: alle trouwe abonnees (seizoenkaarthouders) van die voetbalclub krijgen 'gratis' toegang tot de online live-uitzendingen (livestream) van Eleven Sports, mede als dank voor de trouw van de supporters in de coronacrisistijd. Elke fan met een seizoenkaart krijgt een voucher die hij of zij kan inwisselen voor een 'pass' waarmee men tijdens de 'coronaperiode' online de gratis livestream kan bekijken van de wedstrijden van Club Brugge, doch ook van veel andere Belgische wedstrijden.

Livestream Club Brugge bij Ziggo Sport Totaal

Wedstrijden van Brugge worden ook per livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Ziggo Sport is een Nederlandse sportomroep zowel op tv als live online (per livestream) actief is. De livestream van veel duels bevindt zich op kanaal Voetbal. De livestream van de Belgische voetbalduels is automatisch te bekijken door abonnees van die dienst. Daarnaast is het mogelijk om de livestream van diverse Belgische duels te kopen via PPV (Pay Per View). Bij Ziggo zijn overigens niet alle wedstrijden van de Belgische Pro League per livestream te bekijken. Zij zenden live op tv en per livestream doorgaans de wedstrijden van de Belgische topploegen uit. Ook is bij hen per livestream veel ander topvoetbal te zien. Zo zenden zij per livestream de Champions League uit. Ook zenden zij per livestream de Premier League en La Liga uit. De Nations League is ook per livestream bij hen te bekijken (waaronder veel duels van de Rode Duivels). Veel andere topsport is eveneens middels een livestream bij hen te bekijken, waaronder Formule 1.

Livestream via Go App (live online in de hele EU)

Wedstrijden van Club Brugge zijn ook via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Go App is een dienst van VodafoneZiggo. Hiermee is het mogelijk om live online in de hele EU, als abonnee van digitale tv bij Ziggo, per 'gratis' livestream naar tv te kijken. Dat geldt qua wedstrijden van Club Brugge vooral voor de duels die per livestream op kanaal 14 worden uitgezonden. Om een wedstrijd van het kanaal Ziggo Voetbal per livestream te kunnen zien, dient men wel een aanvullend abonnement op het tv-zenderpakket van Ziggo Sport Totaal te hebben. (Behalve soms in een 'actieweek', als de live tv-uitzendingen en livestream van die andere kanalen gratis zijn.) Er zijn bij het Nederlandse Ziggo doorgaans slechts een beperkt aantal Belgische wedstrijden live op tv (en dus ook via de livestream) te bekijken.

Livestream Champions League

Wedstrijden van Club Brugge in de Champions League zijn onder meer per livestream te bekijken bij Ziggo Sport Totaal, maar ook bij Proximus en VTM2.

Livestream Europa League: Sporza

Wedstrijden van Club Brugge in de UEFA Europa League worden via een livestream van Sporza (VRT) live online uitgezonden.

Lees verder

© 2020 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenVoetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenAnderlecht is qua erelijst de succesvolste voetbalclub van België. De wedstrijden van Anderlecht in de Belgische Jupiler…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
Voetbal: wedstrijden van FC Barcelona via een livestreamVoetbal: wedstrijden van FC Barcelona via een livestreamFC Barcelona is één van de populairste voetbalclubs ter wereld. De wedstrijden van FC Barcelona zijn in veel landen, waa…

De topscorers van PSV per seizoen (1956-2020)De topscorers van PSV per seizoen (1956-2020)In het seizoen 1956-1957 werd voor het eerst betaald voetbal gespeeld. Coen Dillen was in dat seizoen de PSV'er met de m…
Voetbal 2020: Chelsea-Liverpool FC, live tv en livestreamVoetbal 2020: Chelsea-Liverpool FC, live tv en livestreamOp zondag 20 september 2020 wordt in de Premier League de wedstrijd gespeeld tussen Liverpool FC en Chelsea. De Engelse…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KAS_Eupen
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Club_Brugge
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 03-08-2023
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.