Atletiek: Diamond League live op tv en livestream

Atletiek: Diamond League live op tv en livestream De IAAF Diamond League is een reeks atletiekwedstrijden die jaarlijks wordt georganiseerd. Het is te beschouwen als een soort wereldbeker atletiek. De wedstrijden van de IAAF Diamond League worden live op tv uitgezonden. Ook zijn deze internationale atletiekmeetings op het internet via een livestream te bekijken.

Historie: Diamond League

In de periode 1993-1997 bestond de 'Golden Four', een reeks van de vier grootste atletiekmeetings ter wereld. In 1998 werd de Golden League opgericht, als een soort wereldbeker atletiek. In 2010 werd de naam van deze wedstrijdreeks veranderd in de Diamond League. Er worden jaarlijks circa 14 wedstrijden georganiseerd die meetellen voor de IAAF Diamond League.

Diamond vs Golden

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de IAAF Diamond League en zijn voorganger, de Golden League? Waar de wedstrijden van de Golden League alleen in Europa werden gehouden, worden de wedstrijden van de IAAF Diamond League ook op andere continenten georganiseerd.

Programma

Een ander verschil is, dat er bij de Diamond League meer onderdelen bij elke meeting op het programma staan dan voorheen bij de Golden League het geval was. Bij de Golden League stonden tien onderdelen voor dames en veertien onderdelen op het programma. Bij de IAAF Diamond League staan voor de heren en dames zestien onderdelen op het programma.

Diamant

De Diamond League dankt zijn naam aan het feit dat elke winnaar van een klassement een grote diamant cadeau krijgt. Die heeft een waarde van circa 80.000 dollar. Daarnaast is er ook heel wat prijzengeld bij deze atletiekmeetings te verdienen.

Diamond League live op tv

Live op tv in Nederland

De wedstrijden van de Diamond League worden live op tv uitgezonden. In Nederland zijn de wedstrijden live te zien bij Ziggo Sport Totaal. Op welke zender vinden hun live tv-uitzendingen plaats? De live-uitzendingen zijn soms te zien op het kanaal 14 (voor alle abonnees van digitale tv bij Ziggo). Een deel van de wedstrijden is bij hen echter exclusief te zien op abonneezenders zoals Ziggo Sport Etra (voor iedereen die een abonnement heeft op het totale zenderpakket van Ziggo Sport Totaal).

Op tv in België

In België worden de atletiekmeetings van de Diamond League live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports. Daarnaast besteed Sporza op tv ook aandacht aan de Diamond League. Vooral van de Memorial van Damme is altijd veel bij hen op tv te zien. Bij voorgaande edities waren wedstrijden ook vaak live op tv te zien bij Eurosport. Anno 2022 is dat doorgaans niet meer het geval.

Livestream Diamond League (atletiek)

Livestream atletiek bij Ziggo Sport Totaal

Men kan ook via een livestream van Ziggo Sport Totaal dit atletiekevenement volgen. Met zo'n livestream kan men deze atletiekwedstrijden live bekijken op een smartphone of computer. De officiële livestream van hen bevindt zich op de Ziggo Sport Go App. Wie een abonnement op die app heeft, kan daarop automatisch deze livestream bekijken. Wie geen abonnement heeft en toch de IAAF Diamond League live via een stream op die app wil bekijken, kan de livestream kopen via PPV (Pay Per View) op de site van Ziggo.

Livestream IAAF Diamond League via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar een aantal live-uitzending van deze atletiekmeetings te kijken. Via die applicatie kan men per livestream naar televisiezenders bij Ziggo kijken. Voor elke abonnee van Ziggo is daarop automatisch ook een livestream van kanaal 14 beschikbaar (waarop een aantal evenementen live wordt uitgezonden). De evenementen die op abonneezenders zoals Ziggo Sport Extra worden uitgezonden, zijn alleen met een aanvullend abonnement per livestream te bekijken op die app.

Elke livestream op die app is in de hele EU te bekijken voor abonnees van Ziggo. (Ook in sommige landen buiten de EU, waaronder Groot-Brittannië en Noorwegen, is zo'n livestream te bekijken.) Die applicatie kunnen de abonnees van Ziggo gebruiken zonder iets bij te hoeven betalen (bij hun standaard digitale tv-abonnement), dus in de praktijk is dit een 'gratis livestream' voor hen. Eveneens kan men de live-uitzending van deze atletiekwedstrijden een week lang via een stream terugkijken op die app.

Livestream Diamond League (atletiek) bij Telenet Play Sports

Ook via een livestream van Telenet Play Sports zijn de meetings van de Diamond League live te bekijken. Vlamingen met een tv-abonnement op Telenet Play Sports kunnen op de site van die sportomroep inloggen en daar dan per livestream naar de live-uitzendingen kijken.

Livestream IAAF Diamond League via Play Sports Go App (hele EU)

Ook via een livestream van de Play Sports Go App kan men online naar de live tv-uitzendingen van atletiek bij die sportomroep kijken. Elke livestream van hen is dankzij die app in de hele EU te bekijken op een smartphone of tablet. Men hoeft niet een tv-abonnement bij Telenet te hebben om zo'n livestream op die applicatie te kunnen bekijken. Men kan ook een puur digitaal abonnement bij die sportomroep verkiezen. Wie geen vast abonnement wil hebben maar toch de livestream van dit atletiekevenement wil zien, kan een dagpas kopen. Men kan dan een etmaal lang elke livestream bij hen bekijken. Op die donderdag kan men dus ook per livestream naar bijvoorbeeld het Spaanse voetbal kijken dat zij uitzenden. Ook kan men bij hen dan via de livestream naar golf kijken.

Livestream Diamond League (atletiek) bij Eurosport? Neen

Is dit evenement per livestream op de Eurosport Player te bekijken? Neen, in tegenstelling tot veel voorgaande meetings van de Diamond League zijn deze evenementen van deze 'wereldbeker atletiek' anno 2022 doorgaans niet meer via een livestream bij hen te bekijken, ook zenden zij het niet op tv uit.

Livestream iTV-app? KPN?

Is het ook mogelijk voor klanten van KPN om op de iTV-app een livestream te bekijken van deze atletiekmeetings? Met die app zijn wel de uitzendingen te bekijken die op openbare buitenlandse zenders zoals Sporza (VRT) te zien zijn. Er is niet een livestream op die applicatie beschikbaar van de Nederlandse Ziggo-uitzendingen voor de klanten van KPN met een standaardabonnement op Interactieve Tv. Men dient een aanvullend abonnement op Ziggo Sport Totaal te hebben, om hun livestream van deze atletiekmeetings te kunnen bekijken.

Livestream Diamond League (atletiek) via NLZIET? Neen

Is het mogelijk om de Diamond League Atletiek te bekijken via een livestream op de NLZIET-app? Neen, op die populaire Nederlandse tv-app heeft men geen livestream van de zender Ziggo Sport 14. Evenmin kan men via die applicatie een livestream van de live tv-uitzending van Play Sports of van een andere zendgemachtigde ontvangen. Op die applicatie is dus geen livestream van deze atletiekwedstrijden aanwezig.

In 2020 geen reguliere serie, wel weer Diamond League 2021, 2022 en 2023

In 2020 kon de Diamond League Atletiek vanwege het coronavirus niet in de reguliere opzet doorgaan. Daarom organiseerde men wel alternatieve evenementen. Op donderdag 11 juni 2020 werden bijvoorbeeld in plaats van de Bislett Games de Impossible Games gehouden. In 2021 wordt Diamond League wel weer georganiseerd. Ook in de seizoenen 2022, 2023 en 2024 staat deze wedstrijdserie weer op de kalender.
© 2020 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
EK indoor atletiek, live op tv en livestreamEK indoor atletiek, live op tv en livestreamDe Europese kampioenschappen indoor atletiek worden gehouden sinds 1970. Deze indoor kampioenschappen atletiek worden li…
Europa League live op tv en livestreamEuropa League live op tv en livestreamDe duels van de UEFA Europa League en de Conference League zijn live op televisie te zien bij diverse omroepen in Nederl…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Olympische Spelen: 100 meter (atletiek) live tv & livestreamOlympische Spelen: 100 meter (atletiek) live tv & livestreamDe 100 meter wordt traditioneel beschouwd als het koningsnummer van de Olympische Spelen. Wereldwijd wordt de finale van…

Snooker live online bekijken via een livestreamSnooker live online bekijken via een livestreamSnooker is al heel lang een zeer populaire sport in Groot-Brittannië. In veel andere landen, waaronder Nederland en Belg…
Skeeleren: hulpmiddelen tijdens een training en wedstrijdSkeeleren: hulpmiddelen tijdens een training en wedstrijdBij skeeleren zijn er verschillende hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt. Het doel van de hulpmiddelen is vooral geri…
Bronnen en referenties
  • https://sportnieuws.nl/atletiek/supercreatieve-organisatie-impossible-games-in-plaats-van-diamond-league/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Bislett_Games
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Bislett_Stadium
  • https://www.historischnieuwsblad.nl/sloophamer-voor-bislett-stadion/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 11-12-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.