Hockey Pro League heren - live op tv en livestream

Hockey Pro League heren - live op tv en livestream De Hockey Pro League is een landcompetitie, waaraan topteams deelnemen zoals Nederland en België. De wedstrijden van de Nederlandse en Belgische mannen zijn live op tv te zien. Daarnaast zijn de duels van Nederland en België in deze prestigieuze hockeycompetitie via een livestream op het internet uitgezonden.

Voorganger: Hockey World League

De Hockey World League bestond sinds 2012. Deze competitie voor landenteams werd georganiseerd door de internationale hockeybond FIH (Féderation Internationale de Hockey). De Hockey World League is in de plaats gekomen voor de vroegere kwalificatietoernooien voor het WK en de Olympische Spelen: via goede prestaties in deze competitie kwalificeerde men zich automatisch voor die grote toernooien.

Hervorming: Hockey Pro League

Met ingang van 2019 kwam er een einde aan de naam 'Hockey World League' (HWL). In plaats daarvan is er een nieuwe naam voor de hockeycompetitie van de landenteams gekomen: de Hockey Pro League (HPL). Officieel is deze nieuwe competitie niet alleen een voortzetting van de HWL, maar ook van de Champions Trophy, waarvan in 2018 de laatste editie werd gehouden.

Opzet Hockey Pro League

De Hockey Pro League bestaat uit een reeks competitiewedstrijden tussen landenteams. Alle landen spelen twee keer tegen elkaar. Om praktische redenen vinden die twee interland meestal op dezelfde locatie plaats, vlak na elkaar. Naast de Pro League voor de heren is er ook een Hockey Pro League voor dames.

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

In Nederland worden de wedstrijden van het Nederlandse herenteam live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. De meeste wedstrijden van de Nederlandse heren bij de Hockey Pro League worden live uitgezonden op hun 'open net' Ziggo Sport (kanaal 14, dat gratis beschikbaar is voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo). Daarnaast worden echter ook wedstrijden live uitgezonden op betaalzenders van Ziggo Sport Totaal, waarvoor men een extra abonnement dient te hebben. Ziggo Sport Totaal zendt naast behalve de Hockey League van de heren ook de Hockey Pro League voor vrouwen live op tv en per livestream uit.

Hockey Pro League (heren), live op tv in België

De Hockey Pro World League voor mannen wordt ook in België live op tv uitgezonden. De wedstrijden van het Belgische team zijn live te zien op de betaalzenders van Telenet Play Sports. De Vlaamse sportomroep Plays Sports zendt behalve het herentoernooi overigens ook de Hockey Pro League voor vrouwen live uit op televisie en per livestream.

Livestream Hockey Pro League Heren voor Nederland

De wedstrijden van de Nederlandse heren zijn live op het internet te volgen via een stream op de Ziggo Sport Totaal App. Deze livestream is te bekijken door abonnees. Daarnaast kan men de livestream ook verkrijgen via 'pay per view'. Hoe laat begint de livestream? De tijdstippen waarop de livestream van de Hockey Pro League op de Ziggo Sport Totaal App beschikbaar is, zijn hetzelfde als de begintijden in het uitzendschema van de live-uitzendingen op de tv.

Livestream Go App

De uitzendingen die plaatsvinden op Ziggo Sport 14 zijn ook via een livestream op de Go App te bekijken. Dit is een app voor de klanten van digitale tv bij Ziggo, die per livestream op hun pc of smartphone naar televisie willen kijken. Zij kunnen via die app in de hele EU per livestream tv kijken. (Ook in sommige landen buiten de EU is zo'n livestream te bekijken, waaronder Groot-Brittannië en Noorwegen.) Ziggo Sport 14 behoort anno 2022 tot de standaardzenders die alle klanten van digitale tv bij VodafoneZiggo per livestream kunnen bekijken. Indien zij een aanvullend abonnement hebben op het complete zenderpakket van Ziggo Sport Totaal, dan kunnen zij op die app ook live online (per livestream) de wedstrijden van de Hockey Pro League voor heren bekijken die op andere zenders van Ziggo Sport plaatsvinden.

Livestream Hockey Pro League via iTV? Alleen met aanvullend abonnement

Is het voor klanten van KPN ook mogelijk om via een livestream op de iTV-app naar deze hockey-interlands van de Nederlandse heren te kijken? Zij kunnen deze kanalen per livestream alleen met een aanvullend abonnement bij Ziggo bekijken. Zo'n livestream is dan ook anno 2022, 2023 en 2024 in de hele EU te bekijken.

Livestream NLziet? Neen

Is het ook mogelijk om deze hockey-interlands van de Nederlandse heren via een livestream op de NLziet-app te bekijken? Neen, daarop zijn deze wedstrijden niet per livestream te bekijken. Ook bij NPO Start is niet een livestream van de Hockey Pro League te bekijken.

Livestream Hockey Pro League (heren) voor België

Livestream Telenet Play Sports

De wedstrijden van het Belgische mannenteam ook live online te bekijken via een livestream van Telenet Play Sports. Van al hun wedstrijden is onder meer een livestream beschikbaar op de website van Play Sports. Hun stream begint telkens tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Men dient wel een abonnement op Telenet Play Sports te hebben om zo'n livestream te kunnen bekijken. Bij veel Vlamingen is het abonnement van Play Sports gekoppeld aan hun tv-abonnement bij Telenet. Het is echter ook mogelijk om een puur digitaal abonnement via de Play Sports Go App te kopen, waarmee men al hun uitzendingen niet op tv, maar puur via een livestream kan bekijken. Via de Go App van Play Sports is zo'n livestream dan in 2022, 2023 en 2024 de hele EU te bekijken.

Livestream Hockey Pro League via dagpas

Is het bij Play Sports ook mogelijk om een livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen? Neen, dat is niet mogelijk, maar er zijn wel andere opties voor mensen die geen vast abonnement bij Telenet Play Sports willen hebben, maar toch via een officiële livestream naar een wedstrijd van de Belgisch hockeyheren willen kijken. Zo is het mogelijk om een dagpas te kopen bij Telenet Play Sports Go, waarmee men één etmaal lang elke livestream kan bekijken, waaronder dus stream van een hockeywedstrijd die dan plaatsvindt. Ook is het mogelijk om een 'weekendpas' te kopen, waarmee men een weekend lang naar elke livestream (en dus ook naar de livestream van het hockey) kan kijken.

Lees verder

© 2015 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hockey Pro League dames live op tv en livestreamHockey Pro League dames live op tv en livestreamDe Hockey Pro League is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en België nemen deel aan deze compe…
Europa League live op tv en livestreamEuropa League live op tv en livestreamDe duels van de UEFA Europa League en de Conference League zijn live op televisie te zien bij diverse omroepen in Nederl…
Atletiek: Diamond League live op tv en livestreamAtletiek: Diamond League live op tv en livestreamDe IAAF Diamond League is een reeks atletiekwedstrijden die jaarlijks wordt georganiseerd. Het is te beschouwen als een…
Voetbal: wedstrijden van FC Barcelona via een livestreamVoetbal: wedstrijden van FC Barcelona via een livestreamFC Barcelona is één van de populairste voetbalclubs ter wereld. De wedstrijden van FC Barcelona zijn in veel landen, waa…

Amerikaans basket (NBA) volgen in Nederland en VlaanderenAmerikaans basket (NBA) volgen in Nederland en VlaanderenHet intensief volgen van het beste wat basketbal te bieden heeft, namelijk de Amerikaanse competitie NBA is in Nederland…
Goalball: Balsport voor blinden en slechtziendenGoalball: Balsport voor blinden en slechtziendenGoalball, ook vaak geschreven als "goalbal" is een bekende teamsport die blinden en slechtzienden beoefenen, maar het sp…
Bronnen en referenties
  • http://www.fih.ch/events/hockey-world-league/hockey-world-league-final-raipur-2015-m/pools-matches/matches/
  • http://nl.afstand.org/Raipur
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_Men%27s_FIH_Hockey_World_League
  • http://www.ziggosporttotaal.nl/nieuws/127093-oranje-vs-india-pakistan-canada-schotten.html
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 10-12-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Balsport
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.