Voetbal: Feyenoord-PSV, live op tv en livestream

Voetbal: Feyenoord-PSV, live op tv en livestream PSV en Feyenoord behoren samen met Ajax tot de traditionele topclubs van Nederland. De topduels tussen PSV en Feyenoord zijn vanzelfsprekend live op tv te zien. Ook kan men die topwedstrijden op het internet bekijken via een livestream. Hoe hebben deze clubs uit Eindhoven en Rotterdam in de loop der jaren gepresteerd?

Feyenoord

In de zomer van 1908 werd er in Rotterdam een voetbalclub opgericht onder de naam Wilhelmina. Een jaar later veranderde men de naam van deze club in HFC. Vervolgens veranderde men nogmaals van naam en ging de club RVV Celeritas heten. In 1912 besloot men pas om hun voetbalvereniging de naam Feijenoord te geven. In 1970 vond er nog één kleine wijziging plaats in de clubnaam: met het oog op de internationale uitstraling van de club veranderde men de officiële schrijfwijze van de clubnaam van Feijenoord in Feyenoord.

Erelijst van Feyenoord

In 1924 won Feyenoord voor het eerst het Nederlands landskampioenschap. De club groeide op den duur uit tot één van de vaste topclubs van Nederland, naast Ajax en PSV. Hoe ziet anno 2022 de erelijst van Feyenoord eruit? 15 keer won Feyenoord het landskampioenschap. 13 keer won Feyenoord de KNVB Beker. 4 keer won men de Johan Cruijff Schaal. Ook boekte Feyenoord grote internationale successen: in 1970 won het als eerste Nederlandse club de Europa Cup I. Ook won Feyenoord twee keer de UEFA Cup en één keer de Wereldbeker.

PSV

In Eindhoven werd op 31 augustus 1913 de Philips Sport Vereniging (PSV) opgericht. Oorspronkelijk was het een sportclub voor personeel van Philips. Vanaf eind jaren twintig werd het ook mogelijk voor mensen die geen werknemers van Philips waren om uit te komen voor PSV. In de loop der tijd groeide PSV uit tot een absolute topsportvereniging in diverse sporten. Het bekendste zijn daarbij natuurlijk hun successen in het voetbal. Anno 2022 staan op de erelijst van PSV in het voetbal onder meer 24 landstitels, negen KNVB Bekers, een Europacup I en een UEFA Cup.

Balans

PSV en Feyenoord hebben in de loop der jaren 167 officiële wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Daarin pakte de Rotterdamse club 67 keer de zege. PSV won 58 keer. 42 wedstrijden tussen deze topclubs eindigden in een gelijkspel. De meest dramatische ontmoeting voor de fans van de Rotterdamse club en de meest glorieuze wedstrijd voor de fans van PSV was de ontmoeting in Eindhoven in 2010. PSV won toen met maar liefst 10-0 van de Rotterdamse club. De grootste zege die de Rotterdamse club op PSV boekt was 6-0 in het seizoen 1931-1932.

Live op tv: Feyenoord-PSV

Op welke zender vinden de live-uitzendingen van de duels tussen PSV en Feyenoord meestal plaats? De uitzendrechten (live tv en stream) zijn in handen van ESPN. De live-uitzendingen van zulke topwedstrijden tussen de clubs uit Eindhoven en Rotterdam kunnen plaatsvinden op ESPN1 of ESPN2. De zender ESPN 2 is een abonneezender van ESPN (het voormalige FOX Sports). Kanaal 1 van ESPN is het 'open net'. Sinds de zomer van 2019 is die zender gratis te bekijken bij KPN. Sinds de zomer van 2020 is deze zender ook gratis te bekijken bij veel andere televisie-aanbieders, zoals Ziggo en Odido. Die gratis zender is echter niet automatisch het kanaal waarop de topwedstrijden te zien zijn. Dikwijls worden de topduels op de abonneezender ESPN 2 live uitgezonden (en online via de livestream van dat tweede kanaal).

Livestream Feyenoord-PSV

Livestream van ESPN bij Feyenoord-PSV

Een livestream van dit topduel wordt verzorgd door ESPN Sports. Met hun livestream kan men dit duel van Feyenoord tegen PSV live op een smartphone of op een computer bekijken. Die livestream bevindt zich op de ESPN Sports Watch App. De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending van dit eredivisieduel.. U dient een abonnement op die dienst te hebben om de livestream op die applicatie te kunnen bekijken.

Livestream PSV-Feyenoord en Feyenoord-PSV bij Play Sports (hele EU)

Ook via een livestream van Telenet Play Sports is online de wedstrijd te bekijken tussen PSV en Feyenoord. Play Sport heeft de uitzendrechten (live tv en livestream) van de eredivisie. Bij hen is niet elk duel van de eredivisie live te zien op tv en livestream; zij hebben een uitzendrechtenpakket voor gemiddeld twee duels per speelronde. Daar zij dus altijd de topwedstrijden bij tussen clubs als PSV, Ajax en Feyenoord. Zo'n livestream van Telenet Play Sports is in de hele EU te bekijken met hun Go App. Telenet is een Vlaams bedrijf. Men kan bij hen kiezen voor een puur digitaal abonnement (waarbij alles alleen per livestream bekeken kan worden), of voor gecombineerd abonnement op tv en livestream (voor Belgische klanten). Hun livestream begint doorgaans vijf minuten voor de aftrap van een wedstrijd.

Livestream PSV-Feyenoord via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk via een livestream op de Go App (online tv) naar de wedstrijden tussen Feyenoord en PSV te kijken. Zo'n stream is beschikbaar voor mensen met een abonnement op digitale tv bij Ziggo, doch doorgaans is daarbij wel een aanvullend abonnement op ESPN nodig. Die app is een dienst van Ziggo waarmee men online live (middels een livestream) naar tv kan kijken. Hiermee kan men in de hele Europese Unie per livestream naar tv kijken. Sowieso kan men op die app de zender ESPN 1 bekijken. Om de zender ESPN 2 te kunnen bekijken, heeft u echter wel een aanvullend abonnement op die sportomroep nodig, naast een abonnement op Ziggo. (Bij de zenders ESPN 1 geldt dat in bepaalde periodes niet; die behoren soms tijdelijk tot de zenders die men als klant van Ziggo automatisch gratis per livestream op deze app kan bekijken.) Met deze app kan men als voetbalfan, met gecombineerde abonnementen op Ziggo en ESPN Sports, dus ook op vakantie in een ander EU-land via de livestream dit duel bekijken. De livestream is ook beschikbaar in enkele landen buiten de EU, waaronder Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. In de meeste landen buiten de Europese Unie is elke livestream op deze app (en dus ook de stream van de live-uitzending van deze voetbalwedstrijd) geo-blocked. Men kan niet alleen met de livestream naar tv kijken op die app, men kan elke uitzending (en dus ook de uitzending van deze wedstrijd van deze Eindhovense club tegen Feyenoord achteraf ook online een week via een stream terugkijken. Behalve in de EU, kan men als klant van Ziggo ook in diverse andere landen via deze app per 'gratis' livestream tv kijken. Onder de landen waar men met livestream op deze app dus ook dit duel kan bekijken zijn Noorwegen, IJsland, Frans-Guyana en Martinique.

Livestream: PSV-Feyenoord en Feyenoord-PSV live via iTV

Voor klanten van KPN is het mogelijk om deze wedstrijd van de Rotterdamse club tegen PSV een livestream te bekijken met de iTV-app. Deze applicatie is bedoeld om live via een stream naar televisie te kijken op een smartphone of tablet. De iTV-applicatie is qua opties om per livestream op een smartphone of tablet naar tv te kijken grotendeels vergelijkbaar met de Go App van Ziggo. Indien het duel op kanaal 2 van ESPN live te zien is, moeten de voetbalfans dus wel weer een aanvullend abonnement hebben. Als het duel op kanaal 1 van ESPN is, dan kan het daarentegen via een 'gratis livestream' bekeken worden. Men kan ook op de iTV-applicatie in de heel EU per livestream naar tv kijken. In het merendeel van de landen buiten de Europese Unie is zo'n livestream op die app daarentegen 'geo-blocked'. Via de iTV-app kunnen de klanten van KPN live met een 'gratis livestream' naar dezelfde zenders kijken als thuis op hun televisietoestel, maar niet op de andere zenders. Ook veel andere providers van digitale televisie, zoals Odido en Canal Digitaal, bieden zo'n dienst aan waarbij men live via een stream online naar de tv-uitzendingen kan kijken.

Livestream Feyenoord-PSV en PSV-Feyenoord via Interactieve Tv?

Wanneer een klant van KPN zo'n wedstrijd van Feyenoord tegen PSV live via een livestream op een desktop computer of laptop wil bekijken, dan kan hij of zij dat doen via een livestream op de KPN TV-site. Via die site kunnen KPN-klanten online via een gratis stream naar dezelfde zenders kijken als thuis op hun toestel. Zo'n livestream op die site en die app is voor klanten van interactieve Tv bij KPN in de gehele EU 'gratis' te bekijken. In de meeste overige landen is elke livestream op zowel de KPN TV-app als op de site van interactieve Tv geo-blocked (geblokkeerd). Dankzij die site en die applicatie van KPN kan men online per livestream onder meer gratis live naar de zender ESPN1 kijken, maar kanaal 2 van die sportomroep is niet gratis live beschikbaar. Of een duel tussen Feyenoord en PSV dus gratis per livestream op die applicatie te zien is, of dat u een aanvullend abonnement nodig heeft, is daarvan afhankelijk.

Livestream PSV-Feyenoord via NLziet?

Is het eveneens mogelijk om de live tv-uitzending van deze wedstrijd van zo'n duel PSV-Feyenoord via een livestream van NLziet te bekijken? Met die app kunnen abonnees van die dienst namelijk online live (per livestream) naar diverse Nederlandse tv-zenders kijken. Neen, de zenders van ESPN behoren niet tot de zenders die per livestream op die applicatie beschikbaar zijn. Op die app kan men live online per livestream alleen kijken naar televisiezenders van NPO, RTL Nederland en Talpa.
.

Data: in eredivisie op zondagen, in de KNVB Beker ook doordeweeks

Op welke data worden de topduels van deze clubs uit Rotterdam en Eindhoven gespeeld? Om commerciële redenen kiest de eredivisie er meestal voor om deze duels op een zondag te laten spelen. Zo wordt Feyenoord-PSV gespeeld op zondag 8 mei 2022. Ook in de seizoenen 2022-2023 en 2023-2024 zal men vooral voor de zondag kiezen als speeldag van deze wedstrijd in de eredivisie. In de KNVB Beker is dat niet het geval. Wedstrijden in de KNVB Beker vinden doorgaans doordeweeks plaats. Een uitzondering daarop is de finale van de KNVB Beker, die wel in het weekend wordt gespeeld.

Lees verder

© 2019 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal: wedstrijden Feyenoord bekijken via livestreamVoetbal: wedstrijden Feyenoord bekijken via livestreamFeyenoord behoort samen met Ajax en PSV tot de traditionele topclubs van Nederland. De wedstrijden van Feyenoord in de e…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Voetbal: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamDe wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax is de ultieme 'Klassieker' in de Nederlandse eredivisie. Deze topwedstrijd is vanz…
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…

Europa Conference League: derde Europese voetbaltoernooiEuropa Conference League: derde Europese voetbaltoernooiTegen het einde van het jaar 2018 maakte de UEFA bekend dat er een derde internationale voetbalcompetitie komt binnen de…
Voetbal: wedstrijden van PSV via een livestream bekijkenVoetbal: wedstrijden van PSV via een livestream bekijkenDe Eindhovense club PSV behoort samen met Ajax en Feyenoord tot de traditionele topclubs van de Nederlandse eredivisie.…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Feyenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sparta_Rotterdam
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 03-03-2024
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.