Voetbal: wedstrijden Feyenoord bekijken via livestream

Voetbal: wedstrijden Feyenoord bekijken via livestream Feyenoord behoort samen met Ajax en PSV tot de traditionele topclubs van Nederland. De wedstrijden van Feyenoord in de eredivisie, het Europees voetbal (Conference League en Europa League) en het KNVB Bekertoernooi zijn allen live te zien op tv. Ook zijn al deze duels van Feyenoord op het internet te bekijken via een livestream. Op welke zenders zijn de wedstrijden van Feyenoord live te zien? Waar vindt men een livestream van duels van Feyenoord? Hoe heeft Feyenoord in de loop der jaren gepresteerd?

Feyenoord

Deze Zuid-Rotterdamse voetbalclub werd opgericht op 19 juli 1908 in het koffiehuis 'De Vereeniging' aan de Oranjeboomstraat te Rotterdam. Dat koffiehuis bevond zich in de wijk Feijenoord. Oorspronkelijk noemden ze hun nieuwe voetbalvereniging overigens Wilhelmina, als eerbetoon aan de toenmalige koningin. Om diverse redenen veranderde de club echter binnen enkele jaren diverse malen van clubnaam.

Uiteindelijk nam men in 1912 de naam Feijenoord aan. Men behield die schrijfwijze tot aan 1971. Toen werd de clubnaam veranderd in Feyenoord (dus met een 'y' in de plaats van een 'ij'). Mede vanwege de grote internationale successen van de Rotterdamse club, besloot men de schrijfwijze met name voor het internationale publiek te vergemakkelijken.

De Kuip: Stadion Feijenoord

Sinds 1937 is 'Stadion Feijenoord' de thuisbasis van deze Rotterdamse club. In de volksmond wordt dit stadion doorgaans 'De Kuip' genoemd. Het stadion is in de loop der jaren diverse malen grondig gerenoveerd. Sinds 1994 heeft dit stadion een capaciteit van 51.117 toeschouwers.

Er is dikwijls onduidelijkheid over de schrijfwijze van de officiële naam van het stadion: is dit 'Stadion Feyenoord' of 'Stadion Feijenoord'. In de publiciteit noemt men het stadioncomplex doorgaans 'Stadion Feyenoord'. Die spelling gebruikt men zelfs op de hekken voor het stadion en op het briefpapier. Toch is de officiële naam van het stadion nog altijd Stadion Feijenoord (met dus de oude spelling, met een ij in plaats van een y). Bij de Kamer van Koophandel staat het bedrijf achter het stadion ook nog altijd ingeschreven als 'Stadion Feijenoord NV.

Erelijst Feyenoord

Feyenoord behoort samen met PSV en Ajax tot de traditionele 'Top Drie' van het Nederlandse profvoetbal. Hoe ziet de erelijst van Feyenoord er anno 2022 uit? 15 keer won de Rotterdamse club het landskampioenschap. De KNVB Beker werd door Feyenoord 13 keer gewonnen. Vier keer won Feyenoord de Johan Cruijff Schaal.

De Rotterdamse club behaalde ook veel internationale successen. Feyenoord was in 1970 de eerste Nederlandse club die de Europa Cup I (de voorloper van de Champions League) won. In dat jaar won Feyenoord ook de Wereldbeker voor Clubteams. Tot de overige grote internationale successen van Feyenoord behoren de twee eindzeges in de UEFA Cup (1974 en 2002).

Speciale wedstrijden

Welke wedstrijden van Feyenoord hebben een speciale lading? Dat geldt zeker voor wedstrijden van Feyenoord tegen andere clubs uit Rotterdam, zoals Sparta en Excelsior. Ook is een speciale wedstrijd de klassieker Ajax-Feyenoord. Eveneens is natuurlijk de wedstrijd tegen de andere topclub een speciale wedstrijd: Feyenoord-PSV.

Eredivisie en Beker: Feyenoord live op tv

ESPN

De live-uitzendrechten (televisie en livestream) van de eredivisie zijn in Nederland in handen van ESPN (het voormalige FOX Sport). Het merendeel van de duels is live te zien op de abonneezender ESPN Sports 2. Soms is een wedstrijd van de Rotterdamse club ook live op tv (en via de stream) te zien op de 'gratis' zender ESPN 1.

Sinds 23 juli 2019 is één zender van ESPN-FOX Sports 'gratis' te ontvangen in het standaard tv-pakket van iedereen die bij KPN interactieve tv heeft. Die 'gratis zender' is ESPN (het voormalige FOX Sports 1). Deze gratis tv-zender bevindt zich bij abonnees van KPN op digitaal kanaal 14. Sinds 1 augustus 2020 was die zender ook tijdelijk gratis te zien door abonnees van digitale tv bij Ziggo. (Bij hen bevindt die gratis zender zich op kanaal 421.) Hoe lang is die zender gratis te zien? Daar was oorspronkelijk nog geen officiële einddatum voor, maar het was vooral de bedoeling dat de klanten van Ziggo in de gehele coronacrisisperiode gratis op dat kanaal naar het live-voetbal gekeken worden, omdat er in die periode geen publiek in de stadions mocht.

Feyenoord live bij Telenet Play Sports

De uitzendrechten (live tv en livestream) van het Nederlands voetbal zijn in Vlaanderen in handen van Telenet Play Sports. Ook duels van Feyenoord worden in België soms live op tv (en middels een livestream) uitgezonden door Telenet Play Sports. Dit geldt slechts voor een beperkt aantal wedstrijden van de Rotterdamse club. Per speelronde zenden zij twee wedstrijden uit de eredivisie live op tv en per livestream uit. Meestal kiezen ze bij het Vlaamse Play Sports voor live-uitzendingen van duels van Ajax en PSV.

Live Feyenoord Conference League en Europa League

In de zomer van 2021 vond er een grote verandering plaats in het Nederlandse voetbalmedialandschap. Talpa neemt de uitzendrechten van de Europa League en UEFA Conference League over die RTL7 voorheen had. Talpa zendt die duels voortaan uit op hun zenders (Veronica Tv en SBS6) en online met een stream bij Kijk. RTL7 neemt daarentegen juist de live-uitzendrechten van de Champions League over, die voorheen bij Talpa waren. Het contract geldt voor de seizoenen 2021-2022, 2022-2023 en 2023-2024.

Livestream Feyenoord

Livestream Feyenoord bij ESPN

Er wordt een livestream van duels van Feyenoord beschikbaar gesteld door ESPN Sports. Met deze livestream kan men de wedstrijden live bekijken op een computer of smartphone. Hun officiële livestream bevindt zich op de ESPN App. Hoe laat begint de livestream? De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Via de livestream kan men ook de voorbeschouwing op het duel bekijken. Is dit een gratis livestream van Feyenoord? Men dient een abonnement op deze dienst te hebben om de stream op deze app live te kunnen gebruiken, dus neen dit is niet een gratis livestream. Is het ook mogelijk om bij ESPN deze livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen? Of kan men een dagpas kopen bij ESPN Sports om deze livestream van het duel van deze clubs te bekijken? Neen, het is niet meer mogelijk om via PPV een livestream van ESPN te verkrijgen. Ook is het niet meer mogelijk om een dagpas voor de livestream van ESPN te kopen. Het is daarentegen nog wel mogelijk om zo'n dagpas voor digitale tv te verkrijgen, om zo duels van Feyenoord live te kunnen kijken.

Livestream Feyenoord via Go App (in alle EU-landen)

Het is mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) de voetbalwedstrijden van de club uit Rotterdam live te bekijken. Hierbij is live tv online (via een livestream) in alle landen van de Europese Unie te bekijken op een smartphone of computer. Daarvoor geldt echter dat de kijker een abonnement op digitale tv van Ziggo moet hebben en vaak ook een aanvullend abonnement op ESPN, om zo via die app per livestream naar die sportomroep te kunnen kijken Met ingang van augustus 2020 is het mogelijk voor alle tv-abonnees van Ziggo om via die app (zonder aanvullend abonnement) per livestream naar het eerste kanaal van die sportomroep te kijken. Dit is te danken aan een deal tussen ESPN en Ziggo. De overige kanalen van die sportomroep (waaronder het kanaal waarop de meeste wedstrijden wordt uitgezonden) zijn niet via zo'n 'gratis livestream' op die app te ontvangen. Om zo'n andere livestream te kunnen ontvangen, dient u nog steeds een aanvullend tv-abonnement bij die sportomroep te hebben.

Livestream Feyenoord bij Play Sports (hele EU)

Er worden ook wedstrijden van Feyenoord live online (via een livestream) door Telenet Play Sports uitgezonden. Telenet Play Sports zendt meestal van elke ronde van de eredivisie twee wedstrijden per livestream uit. Men kan zo'n livestream vinden op hun Play Sports Go App. Elke livestream van hen kan men in de hele Europese Unie bekijken. Men dient dan wel een abonnement op deze Vlaamse sportomroep te hebben. Wie niet een vast abonnement wil hebben op die dienst, kan een dagpas kopen (een abonnement voor één etmaal, waarmee men dus 24 uur elke livestream van hen kan bekijken). Ook is het mogelijk om een weekendpas bij hen te kopen (waarmee men dus een heel weekend elke livestream van hen kan gebruiken). Behalve veel voetbal is er bij hen ook veel veldrijden, Formule 1, MXGP, UFC, rugby en hockey per livestream te zien. Zij hebben bijvoorbeeld de livestream van de Zilvermeercross Mol. Dit is een exclusieve stream: zij zijn de enige omroep ter wereld die deze veldrit online live uitzenden. Ook bij diverse andere crossen hebben zij een exclusieve stream voor een live-uitzending online. Zo hebben zij ook jaarlijks de exclusieve livestream van de GP Pelt. Ook hebben zij een exclusieve livestream bij de Cyclocross Gullegem.

Livestream Feyenoord bij iTV-app of Interactieve Tv

Het is ook mogelijk om bij de KPN via een livestream naar duels van Feyenoord te kijken. Veel wedstrijden zijn alleen per livestream te bekijken voor wie een abonnement heeft op Interactieve Tv bij KPN en een aanvullend abonnement op ESPN Sports. Sommige wedstrijden zijn voor KPN-klanten echter per livestream op het 'gratis kanaal' te bekijken. Op de iTV-app kan men als klant van KPN namelijk zonder iets bij te betalen (in de praktijk dus 'gratis') in de hele EU per livestream dezelfde zenders bekijken als thuis op tv. Deze app is gemaakt om per livestream op een smartphone of tablet naar de tv-zenders uit het pakket van KPN te kijken. Wanneer een klant van interactieve tv bij KPN duels van Feyenoord op een desktop computer (of laptop of notebook) via een stream wil bekijken, dan kan hij of zij dat doen via een livestream op de KPN-site van Interactieve Tv, indien hij een aanvullend tv-abonnement op FOX Sports heeft.

Gratis livestream Feyenoord bij Kijk (Europa League en Conference League)

Er wordt een gratis livestream van de streamingdienst Kijk verzorgd bij de duels van Feyenoord in de UEFA Conference League en de Europa League. Deze gratis livestream is ook beschikbaar in 2022, 2023 en 2024.

Lees verder

© 2016 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal: Feyenoord-PSV, live op tv en livestreamVoetbal: Feyenoord-PSV, live op tv en livestreamPSV en Feyenoord behoren samen met Ajax tot de traditionele topclubs van Nederland. De topduels tussen PSV en Feyenoord…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Voetbal: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamDe wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax is de ultieme 'Klassieker' in de Nederlandse eredivisie. Deze topwedstrijd is vanz…
Voetbal: wedstrijden van Ajax bekijken met een livestreamVoetbal: wedstrijden van Ajax bekijken met een livestreamAlle wedstrijden die Ajax speelt in de KNVB Beker, Champions League, eredivisie en Europa League worden live op tv uitge…

Damesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op vrijdag 18 september tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor he…
Wimbledon FC, de spraakmakende verhuizing van een voetbaclubWimbledon FC, de spraakmakende verhuizing van een voetbaclubIn de Verenigde Staten komt het met enige regelmaat voor dat een professionele sportclub die actief is op het hoogste ni…
Bronnen en referenties
  • http://www.knvb.nl/competities/knvb-beker
  • https://www.rijnmond.nl/nieuws/173519/Feyenoord-ADO-op-donderdag-1-november
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KNVB_beker_2018/19_%28mannen%29
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 11-08-2023
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.