Voetbal 2021: Lille-Ajax live op tv en livestream

Voetbal 2021: Lille-Ajax live op tv en livestream AFC Ajax speelt in de UEFA Europa League tegen Lille OSC uit Frankrijk. Op donderdag 25 februari speelt de Amsterdams club de thuiswedstrijd: Ajax-Lille. Daarvoor stond op 25 februari de uitwedstrijd op het programma. De wedstrijden tussen Ajax en Lille wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men wedstrijden van AFC Ajax tegen Lille OSC op het internet bekijken via een livestream.

A.F.C. Ajax

In Amsterdam werd in 1893 door drie vrienden een voetbalclub opgericht die oorspronkelijk Union heette. Enige maanden later werd de clubnaam veranderd in Ajax. Na drie jaar leek deze club reeds definitief ter ziele te gaan. Men moest namelijk op zoek naar een nieuw terrein om op te voetballen en die zoektocht mislukte. Vier jaar later, in het voorjaar van 1900, werd er een poging gedaan om de ter ziele gegane voetbalclub nieuw leven in te blazen. In een café aan de Kalverstraat in Amsterdam vond er op 18 maart 1900 een vergadering plaats, waarin officieel werd besloten tot het oprichten van het 'nieuwe' Ajax. Die datum geldt sindsdien als de officiële oprichtingsdatum van Ajax.

Erelijst Ajax

Hoe ziet anno 2021 de erelijst van AFC Ajax eruit? De internationale hoogtepunten van deze Amsterdamse club waren drie eindzeges in de Europacup I, de eindzege in de Champions League, twee eindzeges bij de Wereldbeker voor Clubteams, één eindzege in de Europacup II en een eindzege in de UEFA Cup. In Nederland wonnen ze 34 keer het landskampioenschap. 19 keer won de Amsterdamse club de KNVB beker.

Lille OSC

De Lille Olympique Sporting Club werd opgericht in 1902. Drie keer slaagde Lille OSC erin om het Frans landskampioenschap te winnen: in 1946, 1954 en 2011. Zes keer won de club uit Lille de Coup de France (Beker van Frankrijk): 1946, 1947, 1948, 1953, 1955 en 2011. Bekende Nederlandse spelers die in de loop der jaren voor Lille speelden waren Patrick Kluivert, Wim van Lent, Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi.

Lille speelt zijn thuiswedstrijden in het Stade Pierre-Mauroy. Dit stadion heette toen het geopend werd (in 2012) het Grand Stade Lille Métropole. In 2013 werd het stadion echter vernoemd naar Pierre Mauroy, de voormalige burgemeester van Lille en voormalige premier van Frankrijk, die dat jaar was overleden. De ironie van de geschiedenis is overigens, dat Mauroy oorspronkelijk een tegenstander van de bouw van dit stadion was, omdat hij het een te duur prestige project vond.

Datum thuiswedstrijd 2021: Ajax-Lille op 25 februari

Op welke data speelt de Amsterdamse club in 2021 zijn wedstrijden tegen Lille OSC in de UEFA Europa League? De uitwedstrijd speelde de Nederlandse club op donderdag 18 februari 2021 in Frankrijk. De thuiswedstrijd in de Johan Cruijff Arena vindt plaats op donderdag 25 februari 2021.

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap bij deze duels? De thuiswedstrijd op donderdag 25 februari 2021 begint om 18u55. De uitwedstrijd op donderdag 18 februari 2021 begon om 21u00.

Live op tv: Ajax-Lille op 25 februari 2021

Live op tv, welke zender?

Op welke zender zijn de wedstrijden van Ajax tegen Lille in Nederland te bekijken? De wedstrijden zijn live te zien op RTL7. De uitzending van Ajax-Lille op donderdag 25 februari 2021 begint met een uitgebreide voorbeschouwing om 18u00.

Live bij ESPN

De Europese ontmoetingen tussen Ajax en Lille worden in 2021 ook live op tv uitgezonden door ESPN (het voormalige FOX Sports). Hun live tv-uitzendingen vinden plaats op hun abonneezender ESPN2.

Voetbal live op 25 februari 2021

Op donderdag 25 februari zijn er ook diverse andere interessante voetbalwedstrijden live te zien op tv en per livestream, waaronder PSV-Olympiakos (Europa League).

Livestream Ajax-Lille (25 februari 2021)

Livestream NLZIET

Er wordt een livestream van dit duel van Ajax aangeboden op NLZIET. Op die app is de livestream in de hele EU te bekijken. Met die app is alleen de livestream van de RTL7-uitzending te zien. De ESPN-uitzending is niet per livestream op die applicatie te vinden. Om een livestream bij NLZIET te kunnen bekijken dient u wel een abonnement bij hen te hebben.

Livestream Ajax-Lille bij ESPN

De Europese duels van Ajax tegen Lille zijn ook per livestream bij ESPN Sports te bekijken. De stream is te vinden op de ESPN App op de wedstrijddagen. ESPN is de opvolger van FOX Sports. De stream waarmee de duels bij hen live te zien zijn, bevindt zich op kanaal 2. Om zo'n stream live te kunnen bekijken dient u een abonnement bij hen te hebben.

Livestream Ajax-Lille via Go App (hele EU)

Ook via een livestream van de Go App (online tv) zijn die ontmoetingen in de Europa League te bekijken. Op die app kan men via een livestream de zenders live bekijken die ook op tv te ontvangen zijn, indien men een abonnement heeft op digitale tv bij Ziggo. Zo kan men dus de livestream van RTL7 bekijken. Zo'n livestream is dan te bekijken binnen de hele EU. Men kan elke livestream op de Go App dus ook in een behoorlijk aantal andere landen bekijken. Dit is erg handig als men bijvoorbeeld vakantie is in een EU-land toch via een livestream naar de Nederlandse live tv-uitzending van de wedstrijd van Ajax tegen Lille wil kijken. Elke livestream van deze app is in verband met uitzendrechtenkwesties in de meeste landen buiten de Europese Unie geblokkeerd. Daar kan men dus niet per livestream tv kijken via deze dienst. Tot de landen buiten de EU waar wel een livestream op die app gebruikt kan worden, behoren onder meer IJsland, Noorwegen en Martinique. Via die app kan men de live tv-uitzendingen overigens niet alleen per livestream bekijken; men kan ze ook een week lang via een stream op die app terugkijken.

Livestream Ajax-Lille op Play Sports (25 februari 2021)

De duels van Ajax tegen Lille in de Europa League zijn te bekijken via een livestream van Telenet Play Sports. Veel voorgaande wedstrijden van Ajax zenden zij ook live uit via hun livestream. Play Sports is een Vlaamse sportomroep. Zij zenden veel voetbal, veldrijden, motorcross, hockey en formule 1 live uit op tv en per livestream. Deze sportomroep is een onderdeel van Telenet, een Vlaamse telecom- en tv-aanbieder. Wanneer men in Vlaanderen een tv-abonnement voor Telenet Play Sports heeft, dan kan men via hun website inloggen om elke livestream te bekijken. Het is echter ook mogelijk om een puur digitaal abonnement bij Play Sports te nemen; dan kan men op de Play Sports Go App alle live-uitzendingen online op een smartphone of tablet per livestream bekijken. Elke livestream van hen is in de hele EU te gebruiken. Indien men geen vast abonnement op Telenet Play Sports wil hebben, dan is het ook mogelijk om een dagpas te kopen. Daarmee kan men een etmaal lang elke livestream bekijken bij hen. Ook is het mogelijk om een weekendpas te kopen (waarmee dus elke livestream in het hele weekend te bekijken is). Bij Play Sports zendt men ook dikwijls interessante eredivisiewedstrijden uit (live op tv en per livestream), waaronder heel wat duels van Ajax. Ook veel duels uit de Europa League zijn middels een livestream bij hen te bekijken.

Livestream bij iTV (KPN)

Is er ook een livestream van deze duels van Ajax tegen Lille OSC beschikbaar voor klanten van KPN (bijvoorbeeld op de iTV-app)? Ja, mensen met een abonnement op Interactieve Tv bij KPN kunnen de live-uitzendingen van RTL7 bij deze duels van de Amsterdamse club in de Europa League tegen Lille OSC live online via een livestream op de iTV-app in de hele EU bekijken. Dit is een gratis streamingdienst voor mensen die een abonnement op interactieve televisie bij KPN hebben, waarmee online (per livestream) tv gekeken kan worden. Ook kunnen zij zo'n gratis livestream bekijken via de KPN-site van 'Interactieve Tv'. Ook die livestream is door de abonnees in de hele Europese Unie te bekijken.

Ajax live (Europa League) bij RTL XL

RTL biedt ook dikwijls een gratis stream aan waarbij bijvoorbeeld zo'n Europees duel tussen Lille en Ajax live te zien is. Zij promoten zo'n stream doorgaans echter niet groots. Zo'n digitale live-uitzending is echter wel via de zoekfunctie op hun site te vinden.

Lees verder

© 2019 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Voetbal: wedstrijden van Ajax bekijken met een livestreamVoetbal: wedstrijden van Ajax bekijken met een livestreamAlle wedstrijden die Ajax speelt in de KNVB Beker, Champions League, eredivisie en Europa League worden live op tv uitge…
Champions League live op tv en livestreamChampions League live op tv en livestreamDe Champions League is de hoogste divisie van het Europese clubvoetbal. De wedstrijden van dit toernooi zijn in Nederlan…
Voetbal: wedstrijden van PSV via een livestream bekijkenVoetbal: wedstrijden van PSV via een livestream bekijkenDe Eindhovense club PSV behoort samen met Ajax en Feyenoord tot de traditionele topclubs van de Nederlandse eredivisie.…

Nederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalNederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalIn de zomer van 2021 neemt Nederland deel aan het Europees kampioenschap voetbal. Op zondag 27 juni 2021 speelt Oranje h…
Alle Europa League winnaars (1971-2020)Alle Europa League winnaars (1971-2020)Vanaf 1971 wordt er door teams gevoetbald in de tweede grootste internationale competitie van Europa. Waar voor het seiz…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/AFC_Ajax
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/PSV_(voetbalclub)
  • https://www.playsports.be/ott/onboarding/plans
  • https://www.playsports.be/tv-gids/list/
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/list
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 25-02-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.