Voetbal: wedstrijden van Ajax bekijken met een livestream

Voetbal: wedstrijden van Ajax bekijken met een livestream Alle wedstrijden die Ajax speelt in de KNVB Beker, Champions League, eredivisie en Europa League worden live op tv uitgezonden. Ook heel wat oefenwedstrijden van hen zijn live op tv te zien. De wedstrijden van deze Amsterdamse voetbalclub zijn eveneens op het internet te bekijken via een livestream. Hoe ziet de erelijst van Ajax eruit? Op welke zenders worden de wedstrijden van Ajax uitgezonden? En waar vindt men een livestream van Ajax?

AFC Ajax

De Amsterdamse club Ajax is de succesvolste voetbalclub uit de Nederlandse voetbalhistorie. De officiële oprichtingsdatum van de Amsterdamsche Football Club Ajax is 18 maart 1900. Hoe ziet de erelijst van Ajax er anno 2022 uit? Ajax won 35 keer de Nederlandse titel. 20 maal pakte de club uit Amsterdam de KNVB Beker. Vier keer won Ajax de belangrijkste Europese beker (Europacup I en Champions League). Twee maal won Ajax de wereldbeker. Drie keer won Ajax de Europese Super Cup.

AFC Ajax speelt zijn thuiswedstrijden sinds 1996 in de Arena te Amsterdam. Oorspronkelijk droeg dit stadion de naam Amsterdam Arena. In 2018 is de officiële naam veranderd in de Johan Cruijff Arena, als eerbetoon aan de beste voetballer die Ajax heeft voortgebracht. Het stadion van Ajax heeft een capaciteit van 54.990 toeschouwers.

Speciale wedstrijden

Wedstrijden tegen welke tegenstanders van Ajax zijn doorgaans extra beladen? De Amsterdamse club vormt traditioneel de top drie van het Nederlandse clubvoetbal met PSV en Feyenoord. De klassieker tegen Feyenoord en de topper tegen PSV behoren jaarlijks dus ook tot de meest aansprekende wedstrijden in de Nederlandse eredivisie.

AZ wil graag ook tot de topclubs gerekend worden, bij die Alkmaarse club spreekt men graag over de 'top vier'. Omdat AZ ook uit Noord-Holland komt, is er altijd wel een bepaalde rivaliteit tussen AZ en de Amsterdamse topclub, wat natuurlijk voor een speciale lading geeft aan de duels Ajax-AZ. Andere clubs uit de Randstad waarmee Ajax een beladen verhouding heeft zijn ADO Den Haag en FC Utrecht.

Overzicht prominente wedstrijden:


Live op tv: wedstrijden van Ajax

Eredivisie en KNVB Beker: welke zender in Nederland?

De wedstrijden van Ajax in de eredivisie en KNVB Beker worden in Nederland live op tv uitgezonden door ESPN (het voormalige FOX Sports). Bij het merendeel van hun zenders is het nodig om een abonnement te hebben, om de live-uitzendingen op tv of via een stream te kunnen bekijken.

Sommige duels gratis live bij o.a. KPN op tv?

Sinds medio juli 2019 zit de zender FOX Sports 1 (ESPN) bij mensen met een abonnement op digitale tv bij KPN in het basispakket. Zij kunnen dus 'gratis' live naar wedstrijden op die zender kijken. De 'gratis' zender bevindt zich in dat digitale tv-pakket bij KPN op kanaal 14. Indien een wedstrijd op die zender wordt uitgezonden, kunnen alle klanten van Interactieve Tv bij KPN dit duel dus 'gratis' bekijken. Met ingang van 1 augustus 2020 zit die zender ook gratis in het pakket bij diverse andere tv-providers, waaronder Ziggo. In onderhandelingen tussen tv-providers en ESPN wordt per provider bepaald hoe lang dat contract duurt.

Europees voetbal Ajax: Champions League en Europa League

De wedstrijden van de Amsterdamse topclub in de UEFA Champions League worden uitgezonden door RTL7. Zij zenden de Champions League live uit in de seizoenen 2021-2022, 2022-2023 en 2023-2024.

De wedstrijden in de UEFA Europa League zijn in 2021-2022, 2022-2023 en 2023-2024 live te zien bij Talpa. Zij zenden het live op tv uit (op Veronica of SBS6) en online via een gratis livestream.

Oefenwedstrijden Ajax live, maar ook voorronde Champions League)

Veel oefenwedstrijden van Ajax worden live uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. (Dit komt doordat dit bedrijf een grote sponsor is van de Amsterdamse club.) Ook hebben zij de uitzendrechten van wedstrijden van Ajax in de voorronde van de Champions League.

Ajax live op tv in België

De uitzendrechten (live televisie en livestream) van de wedstrijden van de Nederlandse eredivisie zijn in België in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden de meeste duels van Ajax live uit op televisie en via de livestream.

Livestream Ajax: eredivisie, KNVB Beker en Europees voetbal

Livestream Ajax bij ESPN

Wedstrijden van Ajax wordt via een livestream van ESPN Sports uitgezonden. Daarmee kan men de wedstrijden van Ajax live bekijken op een computer of smartphone. Zo'n livestream begint op hetzelfde moment als hun live tv-uitzending. De officiële livestream bevindt zich op de ESPN Go App. ESPN heeft de uitzendrechten (live tv en livestream) van alle wedstrijden van de Nederlandse eredivisie en de KNVB Beker. Elke wedstrijd van de Amsterdamse grootmacht in de competitie en het bekertoernooi is daarom ook bij hen per livestream te bekijken. Ook zenden zij de wedstijden van de 'Godenzonen' in de Europa League per livestream uit. Elke livestream op de ESPN Go App is alleen beschikbaar voor abonnees van die dienst. Bij deze sportomroep kan men nog wel een dagpas kopen voor hun tv-uitzendingen, maar het is niet meer mogelijk om zo'n pas te kopen voor hun online Go App (de livestream). Ook is er bij hen niet meer een livestream via PPV beschikbaar. Hoewel zo'n dagpas per livestream of PPV-stream niet meer beschikbaar bij hen is, kunnen voetbalfans overigens nog wel een PPV voor de live televisie-uitzending bij hun tv-provider kopen.

Livestream Ajax bij Play Sports (in de hele EU)

Er wordt ook een livestream van duels Ajax verzorgd door Telenet Play Sports. Hun livestream begint bij de duels in de eredivisie doorgaans ongeveer vijf minuten voor de aftrap van de wedstrijd. Voor mensen die in Vlaanderen een tv-abonnement bij Telenet Play Sports hebben, is zo'n livestream te bekijken via de website van deze sportomroep. Wie geen tv-abonnement bij hen heeft, kan de livestream vinden op de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream van de competitiewedstrijden van de Nederlandse clubs? Neen, dit is niet een gratis livestream. Bij die app kan men een vast abonnement nemen (waarmee men dus altijd elke livestream van hen kan bekijken), maar het is ook mogelijk om een dagpas te kopen. Daarmee kan men één etmaal elke livestream van deze Belgische sportomroep bekijken. Ook is het mogelijk om een weekendpas bij hen aan te schaffen voor de livestream. Daarmee kan men dus op zaterdag en zondag elke livestream van hen kan bekijken. Naast voetbal zenden zij op hun livestream en tv-zenders onder meer ook veel motorcross, veldrijden en formule 1 uit. Elke livestream op de Play Sports Go App kan in de gehele Europese Unie bekeken worden. In de meeste landen buiten Europa is deze livestream van Play Sports 'geo-blocked'. Bij Play Sports worden van de Nederlandse competitie meestal de wedstrijden van Ajax en PSV live uitgezonden op tv en per livestream. Hoeveel zij exact van de Nederlandse competitie per livestream uitzenden, is afhankelijk van de rest van de programmering in het betreffende weekend.

Livestream Ajax via iTV-app

De wedstrijd van Ajax ook te bekijken via een livestream op de iTV-app. Om met die app middels een livestream naar alle duels te kunnen kijken heeft men abonnementen nodig op zowel ESPN als KPN. Wat is de iTV-app en hoe kan daarop via een livestream naar tv worden gekeken? Dit is een dienst voor klanten die interactieve tv hebben bij KPN. Zij kunnen via die app per livestream naar televisie kijken op een smartphone of tablet. Op die app kunnen zij per livestream naar alle zenders uit hun standaard tv-pakket kijken. Tot de zenders die ze dus per livestream op die app behoort sinds deze zomer ook de zender ESPN-FOX Sports 1. Wedstrijden die dus op het eerste net van die sportomroep worden uitgezonden (digitaal kanaal 14), kan men als klant van KPN zo dus 'gratis' via een livestream op die app bekijken. Men dient dan wel een abonnement te hebben op interactieve tv van KPN. Indien een wedstrijd live wordt live uitgezonden op het eerste kanaal van die sportomroep, dan is hij dus via zo'n 'gratis livestream' te bekijken voor mensen met zo'n abonnement. Voor dergelijke abonnees is het ook mogelijk om wedstrijden van ESPN 1 via een 'gratis livestream' te bekijken op de KPN-site genaamd Interactieve Tv. Die site is vooral bedoeld om live via het internet (per livestream) televisie te bekijken op een laptop of desktop computer.

Livestream Ajax via Go App?

Is het ook mogelijk om met een livestream op de Go App (online tv) naar de live-uitzendingen van de duels van Ajax uit de eredivisie te kijken? Het is mogelijk om met een livestream op die applicatie naar alle live tv-uitzendingen van de duels Ajax te kijken indien men abonnementen heeft op zowel ESPN als Ziggo. Via die app is wel via een gratis stream live naar kanaal 1 van die sportomroep te kijken voor abonnees van Ziggo. De overige zenders van ESPN zijn niet via een gratis livestream bij hen te zien. Alleen voor mensen met een aanvullend abonnement zijn die duels van Ajax per livestream te bekijken.

Gratis livestream Kijk

Wedstrijden van de Amsterdamse topclub in de Europa League zijn via een gratis livestream van de streamingdingdienst Kijk te volgen op een computer of smartphone. In de seizoenen 2022-2023 en 2023-2024 bieden zij zo'n gratis stream aan van de Europa League

Livestream Ajax in Champions League bij RTL Nederland

Als Ajax in het seizoen meedoet aan het hoofdtoernooi van de Champions League dan zijn die wedstrijden per livestream te bekijken bij RTL Nederland. Zij verzorgen een stream die mede wordt geproduceerd door RTL XL en Videoland. In de jaren 2022, 2023 en 2024 is er zo'n stream van de Champions League bij hen te zien.

Livestream voorronde Champions League

Wedstrijden van Ajax in de voorronde van de Champions League zijn doorgaans via een livestream van Ziggo Sport Totaal te zien.

Livestream oefenwedstrijden Ajax

Veel oefenwedstrijden van de Amsterdamse club zijn ook per livestream bij Ziggo Sport Totaal te bekijken.

Ajax bij de NPO

De Nederlandse publieke omroep (NPO: NOS Studio Sport) heeft niet de uitzendrechten om de eredivisieduel live op televisie of via een livestream uit te zenden. Wel zenden zij de wedstrijden van de Amsterdams clubs live uit op de radio. Ook zenden zij op elke wedstrijddag 's avonds een uitgebreide samenvatting uit van elk duel uit in de uitzending van Studio Sport.

Lees verder

© 2015 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Voetbal 2021: Lille-Ajax live op tv en livestreamVoetbal 2021: Lille-Ajax live op tv en livestreamAFC Ajax speelt in de UEFA Europa League tegen Lille OSC uit Frankrijk. Op donderdag 25 februari speelt de Amsterdams cl…
Voetbal: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamVoetbal: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamEr bestaat al jaren een grote rivaliteit tussen de voetbalclubs FC Utrecht en Ajax. De wedstrijden tussen Ajax en FC Utr…
Voetbal: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamDe wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax is de ultieme 'Klassieker' in de Nederlandse eredivisie. Deze topwedstrijd is vanz…

KNVB Bekerfinale live op tv en livestreamKNVB Bekerfinale live op tv en livestreamDe KNVB bekerfinale wordt jaarlijks gespeeld in het Rotterdamse 'Stadion Feijenoord' (oftewel de Kuip). De finale van he…
Voetbal: wedstrijden AZ via een livestream bekijkenVoetbal: wedstrijden AZ via een livestream bekijkenAlle wedstrijden die AZ speelt in het Europees voetbal, de eredivisie en het KNVB bekertoernooi worden live op tv uitgez…
Bronnen en referenties
  • http://www.foxtv.nl/knvb-samenvattingen
  • http://www.knvb.nl
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Euroborg
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/SBV_Excelsior
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 11-08-2023
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.