Voetbal: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestream

Voetbal: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestream Er bestaat al jaren een grote rivaliteit tussen de voetbalclubs FC Utrecht en Ajax. Op donderdag 22 april 2021 spelen beide clubs tegen elkaar. De wedstrijden tussen Ajax en FC Utrecht worden live op tv uitgezonden. Ook kan men deze wedstrijden via een livestream online bekijken. Bij welke omroep zijn deze wedstrijden tussen FC Utrecht en Ajax live op tv te zien? Waar kan men een livestream van de wedstrijden tussen Ajax en FC Utrecht vinden? Hoe hebben AFC Ajax en FC Utrecht in de loop der jaren gepresteerd?

AFC Ajax

De officiële oprichting van Ajax vond plaats op 18 maart 1900. De club komt echter voort uit een "officieuze" voetbalvereniging, die al in 1893 werd opgericht, maar in 1896 ten onder ging. Die officieuze club heette in eerste instantie Union, maar de naam werd reeds na een paar maanden veranderd in Ajax. Deze Amsterdamse club groeide uit tot één van de succesvolste voetbalclubs aller tijden.

Hoe ziet anno 2021 de erelijst van de Amsterdams club eruit? AFC Ajax won vier keer de belangrijkste Europese Cup (de Europacup I in 1971, 1972 en 1973, en de Champions League in 1995). Dit aantal wordt slechts overtroffen door Real Madrid (dertien keer), AC Milan (zeven keer) en Liverpool (vijf keer). Daarnaast won Ajax twee keer de wereldbeker (in 1972 en 1995), drie keer de Europese Supercup (in 1972, 1973 en 1995), één keer de Europacup II (in 1987) en één keer de UEFA Cup (1992). Naast al die internationale successen werd Ajax ook 33 keer landskampioen van Nederland. Achttien keer won Ajax de KNVB Beker en acht keer de Johan Cruijff Schaal.

FC Utrecht

In 1970 is de profvoetbalclub FC Utrecht is ontstaan als resultaat van een fusie tussen drie Utrechtse clubs: Elinkwijk, DOS en Velox. Van die drie voorlopers van FC Utrecht was DOS de succesvolste club. In 1958 won DOS het kampioenschap van Nederland. De thuisbasis van FC Utrecht is Stadion Galgenwaard.

Hoe ziet anno 2021 de erelijst van FC Utrecht eruit? Deze club heeft in de loop der jaren vooral een grote faam opgebouwd als cupfighter. Drie keer won de club de KNVB Beker. Eén keer won deze club de Johan Cruijff Schaal. Hoe heeft FC Utrecht in de loop der jaren in de eredivisie gepresteerd? In welk jaar behaalde de club uit de Domstad zijn beste resultaat in de eindklassering van de eredivisie? Dat was in 1981. In dat jaar eindigde Utrecht als derde in de eindstand. Twee keer werd de club vierde in de eindstand van de eredivisie: in 1991 en 2017.

Onderlinge resultaten

Hoe hebben FC Utrecht en Ajax in de loop der jaren in de onderlinge wedstrijden gepresenteerd? Voorafgaand aan 2021 speelde ze 135 officiële wedstrijden tegen elkaar. 26 keer won FC Utrecht. 25 keer eindigde het duel in een gelijkspel. 84 keer won AFC Ajax.

Live op tv bij ESPN: Ajax-FC Utrecht op 22 april 2021

Hoe laat op 22 april 2021?

De aftrap van het competitieduel tussen deze club is op donderdag 22 april 2021 om 18u45. (Oorspronkelijk was er sprake van dat het duel om 21u00 zou beginnen, maar de aftrap is vervroegd.)

Ajax-FC Utrecht, op welke zender?

De live-uitzendrechten (live tv en livestream) van deze duels (zowel in de eredivisie als in de KNVB Beker) zijn in Nederland in handen van ESPN. Op 22 april 2021 wordt de wedstrijd uitgezonden op de zender ESPN1. Die is 'gratis' te bekijken bij diverse tv-providers waaronder KPN. Hoe laat begint de uitzending? De voorbeschouwing begint om 20u00. De aftrap is live te zien om 20u45.

Gewoonlijk is de wedstrijd tussen deze teams meestal echter live op tv te zien bij ESPN2, de zender die alleen door abonnees te bekijken is. De wedstrijden tussen de clubs uit Mokum en de Domstad worden dikwijls ook live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports. Bij die Vlaamse sportomroep dient men ook een abonnement te hebben om deze duels te kunnen bekijken. Zij zenden per competitieronde doorgaans twee wedstrijden uit de eredivisie live uit en meestal behoort een duel van Ajax daartoe.

Livestream Ajax-FC Utrecht op 22 april 2021

Livestream ESPN Sports

Er wordt een livestream aangeboden door ESPN Sports. Die livestream van zo'n duel van Ajax tegen FC Utrecht bevindt zich op de ESPN Sports Go App. Deze livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending van zo'n duel. Dat houdt in dat de stream van de voorbeschouwing om 18u00 begint. De stream van de wedstrijd is live te zien vanaf 18u45. Om deze livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement te hebben bij ESPN Sports.

Livestream wedstrijd FC Utrecht-Ajax en Ajax-FC Utrecht via Go App (hele EU)

Men kan ook via een livestream op de Go App (online tv) naar wedstrijden van Ajax tegen FC Utrecht kijken. Met deze applicatie kan men per livestream in EU-landen naar de televisiezenders uit hun Ziggo-pakket kijken. Zo kan men als abonnee van VodafoneZiggo dus ook per livestream naar de live-uitzending van deze wedstrijd kijken indien u een abonnement heeft waarin de zender zit waarop zo'n duel live te zien is. Indien u een aanvullend abonnement voor ESPN heeft, kunt u sowieso al deze wedstrijden hierop bekijken. Dan zijn immers de kanalen 1 en 2 van ESPN altijd door u te bekijken. Indien u geen aanvullend abonnement heeft, dan kunt u sowieso in 2021 kanaal 1 wel per livestream bekijken. Deze applicatie waarmee men per livestream tv kan kijken, is geheel gratis voor abonnees van digitale tv bij Ziggo. Dit is dus ook erg handig voor klanten van Ziggo die in deze periode op vakantie zijn buiten Nederland, in een ander EU-land. Zij kunnen via deze applicatie op die dag alsnog live online geheel legaal via een livestream naar de Nederlandse tv-uitzending van de wedstrijd van Ajax tegen Utrecht kijken. Met deze applicatie kan men de wedstrijd van de Ajax tegen Utrecht niet alleen live online per livestream bekijken. Ook kan men een week lang de wedstrijd van de clubs uit Amsterdam en Utrecht op die app via een stream terugkijken. Dat terugkijken van de live-uitzending van het duel via een stream kan op die app een week lang. De livestream (en de stream voor het terugkijken) op deze Go App zijn alleen bedoeld voor abonnees van Ziggo. Hoewel deze wedstrijd dus wel gratis live op televisie is te zien voor klanten van andere tv-aanbieders, is deze livestream op die applicatie voor hen helaas dus niet beschikbaar.

Livestream Telenet Play Sports (hele EU)

De wedstrijden tussen deze twee Nederlandse clubs zijn ook per livestream bij Telenet Play Sports te bekijken. Zij zenden per speelronde twee wedstrijden uit de Nederlandse eredivisie. Vaak kiezen zij ervoor om de beladen wedstrijd tussen deze twee teams per livestream uit te zenden. Zo'n livestream is echter wel alleen beschikbaar voor abonnees van hen. Via hun Play Sports Go App is de livestream in de hele EU te bekijken. Bij hen kan men per livestream ook kijken naar veel andere topsport, waaronder Formule 1, MXGP en cyclocross.

Livestream NPO Start? Neen

Is het ook mogelijk om zo'n voetbalmatch van de Amsterdamse club tegen de club uit de Domstad via een livestream te bekijken op de app van NPO Start? Neen, daarop is geen livestream beschikbaar van dit duel van Ajax tegen de Domstad. De Nederlandse publieke omroep (NPO) beschikt namelijk niet over de live-uitzendrechten (live tv en livestream) van deze wedstrijden.

Livestream Ajax-Utrecht en FC Utrecht-Ajax via NLziet?

Is de wedstrijd van Ajax tegen Utrecht ook via een livestream te bekijken op de app van NLziet? Neen, op die app kan men niet per livestream naar de live-uitzending kijken. Uitzendingen van ESPN zijn hierop namelijk niet per livestream te zien.

Livestream FC Utrecht-Ajax via iTV-app

Voor klanten van interactieve tv bij KPN is het ook mogelijk om deze wedstrijd van Ajax tegen Utrecht live te bekijken via een livestream op de iTV-app. Met die tv-app kan men namelijk als klant van KPN live op het internet (per livestream) naar veel zenders kijken, waaronder anno 2021 (doch waarschijnlijk ook in 2022, 2023 en 2024) de zender ESPN1. De iTV-app is vooral geschikt voor live tv-kijken op een smartphone. Indien men als abonnee van KPN deze voetbalwedstrijd via een livestream op een laptop of desktop computer wil bekijken, dan kan men hiervoor inloggen op de site van Interactieve Tv. De live-uitzending van ESPN 2 is voor abonnees van ESPN ook per livestream op deze applicatie te bekijken. Mensen met alleen een abonnement op Interactieve Tv, zonder een aanvullend abonnement op ESPN kunnen zo'n uitzending op kanaal 2 via die applicatie niet per livestream op die zender bekijken. Zij kunnen alleen per livestream de zender ESPN 1 bekijken, die in het basispakket van KPN zit, en niet ESPN 2. Zo'n livestream op die app is in de hele EU live te bekijken.

Data, voorbeeld: 22 april 2021 in plaats van 7 februari

Op welke data worden de wedstrijden tussen de club uit Mokum en de club uit de Domstad gespeeld? Indien mogelijk probeert men deze te programmeren op de zondag, maar dat lukt om diverse redenen niet altijd. Het duel Ajax-FC Utrecht zou bijvoorbeeld op 7 februari 2021 gespeeld worden. Het duel moest toen echter worden afgelast wegens extreme weersomstandigheden, waarna men genoodzaakt was om het te verzetten naar donderdag 22 april 2021. In de seizoenen 2021-2022, 2022-2023 en 2023-2024 probeert men deze beladen wedstrijd tussen de twee Randstedelijke clubs indien mogelijk wel weer op de zondag te plaatsen, doch dat lukt zeker niet elke keer.

Lees verder

© 2013 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Voetbal 2021: Lille-Ajax live op tv en livestreamVoetbal 2021: Lille-Ajax live op tv en livestreamAFC Ajax speelt in de UEFA Europa League tegen Lille OSC uit Frankrijk. Op donderdag 25 februari speelt de Amsterdams cl…
Voetbal: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamDe wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax is de ultieme 'Klassieker' in de Nederlandse eredivisie. Deze topwedstrijd is vanz…
Voetbal: Ajax-PSV live op tv en livestreamVoetbal: Ajax-PSV live op tv en livestreamAFC Ajax en PSV Eindhoven behoren samen met Feyenoord tot de traditionele top drie van het Nederlandse voetbal. Hoewel e…

Pierre van HooijdonkPierre van Hooijdonk, geboren op 29 november 1969 in Steenbergen, is een voormalig professioneel voetballer. De oude spi…
De duurste voetbaltransfers ooitDe duurste voetbaltransfers ooitOp 1 september 2013 maakte Real Madrid bekend dat het voetballer Gareth Bale had gekocht voor een bedrag van rond de 100…
Bronnen en referenties
  • http://en.wikipedia.org
  • http://www.uefa.com
  • http://nl.wikipedia.org
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 22-04-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Schrijf mee!