Damesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestream

Damesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestream Het Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op vrijdag 18 september tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor het EK vrouwenvoetbal 2022. De wedstrijd Rusland-Nederland wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men online via een gratis livestream naar Rusland-Nederland kijken. Op welke zender is dit duel te zien en waar vindt men een livestream? Hoe laat is de aftrap van dit EK-kwalificatieduel? Hoe hebben Rusland en Nederland in de loop der jaren in het vrouwenvoetbal gepresteerd?

Nederland (Oranje Leeuwinnen)

Een belangrijke prestatie uit de historie van het Nederlands vrouwenvoetbalteam was in 2009 het behalen van de halve finale op het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen. Dat was de eerste keer dat er in Nederland meer dan een miljoen mensen live op tv naar een vrouwenvoetbalwedstrijd keken. Er keken die dag 1,7 miljoen mensen live naar de halve finale Nederland-Engeland. Dit zorgde ervoor dat de mediawereld en de commercie in Nederland eindelijk enigszins de potentie in gingen zien van het vrouwenvoetbal. Een volgend hoogtepunt was dat Nederland zich in 2015 voor het eerst plaatste voor het WK vrouwenvoetbal. Nederland keek tijdens dat toernooi telkens massaal op tv en per livestream naar de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen.

Een grote mijlpaal in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal in Nederland was het EK vrouwenvoetbal 2017: dat toernooi werd in Nederland georganiseerd en het thuisland pakte de eindzege op dat EK vrouwenvoetbal. Behalve een enorm sportief succes, was het ook qua kijkcijfers (live tv en livestream) een extreem succes. Naar de openingswedstrijd van dat EK vrouwenvoetbal keken in Nederland live al meer dan 2 miljoen mensen. De finale van dat EK vrouwenvoetbal werd in Nederland live door meer dan 4 miljoen mensen bekeken.

Ook het WK voetbal voor vrouwen van 2019 werd een groot succes voor het Nederlandse vrouwenvoetbalteam. De Oranje Leeuwinnen haalden op dat toernooi de finale. Daarin verloren de Nederlandse vrouwen van de Verenigde Staten.

Rusland

In 1990 werd er pas een officieel nationaal vrouwenvoetbalteam voor de Sovjet-Unie opgericht. Kort daarna viel de Sovjet-Unie echter uit elkaar in 15 verschillende landen, die allen hun eigen nationale vrouwenploeg begonnen. Daaronder was natuurlijk Rusland. Het Russische nationale damesvoetbalteam speelde zijn eerste officiële interland op 17 mei 1992 tegen Hongarije. Dit eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Het Russisch nationaal team heeft zich in de loop der jaren twee keer gekwalificeerd voor het WK vrouwenvoetbal en zeven keer voor het EK vrouwenvoetbal. Wat waren de beste prestaties van de Russische vrouwen op deze grote eindtoernooien? Twee keer haalde Rusland de kwartfinale van het WK en ook twee keer de kwartfinale van het EK voetbal voor vrouwen.

Nederland versus Rusland

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben in de loop der jaren zeven keer tegen de Russische nationale vrouwen gespeeld. Vijf keer wonnen de Nederlandse vrouwen. Eén keer eindigde een interland in een gelijkspel. Eén keer wonnen de Russische dames.

Kwalificatie voor het EK vrouwenvoetbal 2021

De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Rusland is één van de kwalificatiewedstrijden voor het EK vrouwenvoetbal 2021. Nederland en Rusland zitten bij deze kwalificatiecyclus ingedeeld in Poule A. De overige landen in die poule zijn Slovenië, Turkije, Kosovo en Estland.

Selectie Oranje Leeuwinnen voor interland tegen Rusland

Hieronder vindt u de selectie van de Nederlandse vrouwen voor deze kwalificatiewedstrijd voor het EK vrouwenvoetbal. Sherida Spitse ontbreekt in de selectie van het duel tegen Rusland vanwege de quarantaineregels van haar Noorse club. Loes Geurts zit vanwege een hersenschudding niet in de selectie.

Selectie Oranje Leeuwinnen

  • Keepers: Van Veenendaal (PSV), Van Domselaar (FC Twente) en Kop (AFC Ajax).
  • Verdedigers: Van der Gragt (AFC Ajax), Van Dongen (Atletico Madrid), Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Wilms (FC Twente), Janssen (FC Wolfsburg), Dekker (FC Montpellier), Van Es (Everton FC) en Nouwen (PSV).
  • Middenvelders: Pelova (AFC Ajax), Kaagman ((Brighton & Hove Albion), Roord (Arsenal FC), Groenen (Manchester United),Folkertsma (FC Twente) en Van de Donk (Arsenal FC).
  • Aanvallers: Miedema (Arsenal FC), Jansen (FC Twente), Beerensteyn (FC Bayern München), Martens (FC Barcelona), Van der Sanden (Olympique Lyon) en Snoeijs (G. Bordeaux).

Wedstrijdinfo Rusland-Nederland: Hoe laat? Opstelling Nederland?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel? Deze wedstrijd begint op vrijdag 18 september al om 16u00 (Nederlandse tijd).

Opstelling Nederland:

Van Veenendaal, Beerensteyn, Van der Gragt, Nouwen, D. Janssen, Roord, Groenen, Van de Donk, Van de Sanden, Miedema en Martens.

Opstelling Rusland:

Sjtsjerbak, Masjkova, Belomyttseva, Kozjnikova, Abdoelina, Jakovleva, Smirnova, Samojlova, Kozlova, Fedorova en Korovkina.

Live op tv: Rusland-Nederland op 18 september 2020 (vrouwenvoetbal)

Welke zender? SBS9

Op welke zender wordt Rusland-Nederland live uitgezonden? De uitzendrechten (live tv en livestream) van de kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zijn in handen van het bedrijf Talpa Broadcasting. Zij zenden deze uitwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen uit op de zender SBS9. In tegenstelling tot veel andere wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen wordt dit duel dus niet op de zender Veronica Tv uitgezonden.

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Rusland-Nederland?

Deze live-uitzending begint op 18 september om circa 15u45 op de zender SBS9. De aftrap is om 16u00.

Voetbal live op tv

Welke andere interessante topvoetbalduels zijn in deze periode op televisie of via een stream te bekijken? Op zaterdag 19 september kan men kijken naar FC Barcelona onder leiding van Ronald Koeman. Zij spelen op die avond de wedstrijd om de Trofeo Joan Gamper: FC Barcelona-Elche CF. Dat duel is online via een livestream te volgen. In dat weekend gaat ook de Nederlandse eredivisie bij de heren weer voort. Op zondag 20 september staat onder meer het duel Feyenoord-FC Twente op de kalender. Op die zondag staat in de namidddag ook de wedstrijd Ajax-RKC Waalwijk op het programma.

Livestream Rusland-Nederland (vrouwenvoetbal op 18 september 2020)

Gratis livestream Oranje Leeuwinnen (vrouwenvoetbal)

Via een gratis livestream van de streamingdienst Kijk is de vrouwenvoetbalwedstrijd Rusland-Nederland op 18 september live op het internet te volgen. Met zo'n livestream kan men dus live online op een computer of smartphone naar deze wedstrijd van de vrouwen kijken. De officiële livestream van deze interland van de Oranje vrouwen bevindt zich op de site van Kijk. Ook is de livestream op de app van die streamingdienst te vinden. Eveneens is er een link naar de officiële livestream te vinden op de site van Veronica Tv. Dit is een geheel gratis livestream van deze interland van de Nederlandse vrouwen tegen Rusland. Deze officiële livestream van deze kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse vrouwen is overigens wel geo-restricted. Dit houdt in dat men officieel deze livestream alleen in Nederland mag bekijken.

Hoe laat begint de livestream van deze kwalificatiewedstrijd van de Oranje vrouwen? De livestream van Nederland-Rusland begint tegelijk met de live tv-uitzending. Dat houdt in dat deze livestream om circa 15u45 begint. Ook de voorbeschouwing is dus op deze livestream te bekijken. De aftrap is om 16u00 op de livestream te zien. Om een livestream bij Kijk te bekijken dient men dikwijls in te loggen. Men kan bij deze livestream inloggen met een account van Veronica of Kijk. Daarentegen is het echter niet per se nodig om zo'n account aan te maken om deze livestream te bekijken. Men kan de livestream van Nederland-Rusland ook bekijken door op de site van Veronica in te loggen met een Facebook-account. Veronica zendt veel sportevenementen waarvan zij de uitzendrechten hebben online via een gratis livestream. Bij hen kan men bijvoorbeeld ook wedstrijden van Ajax in de Champions League middels een gratis livestream bekijken. Eveneens zijn veel vechtsportevenementen van de UFC live bij hen op een gratis livestream te bekijken.

Livestream via GO App (hele EU)

Men kan deze wedstrijd ook bekijken via een livestream op de Go App (online tv). De hierboven beschreven gratis livestream van Veronica voor de kwalificatiewedstrijd is officieel 'geo-restricted' en alleen in Nederland te bekijken. Hoe kunnen Nederlandse voetballiefhebbers vanuit andere EU-landen op 18 september toch per livestream naar de vrouwenvoetbalwedstrijd Nederland-Rusland kijken? Voor klanten van Ziggo bestaat hiervoor dus een goed alternatief: zij kunnen via de Ziggo Go App online per livestream tv kijken. Met die app kunnen zij op de avond van 18 september dus ook per livestream naar EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Rusland op Veronica Tv kijken.

Livestream NLZIET

Via een livestream van NLZIET is deze wedstrijd van de voetbalvrouwen ook online te bekijken. Zo'n livestream van dit duel is op die app in de hele EU te bekijken. Om die livestream te kunnen bekijken, dient u wel een abonnement op die streamingdienst te hebben. Via NLZIET kunnen klanten online (via een livestream) naar alle zenders kijken van Talpa, NPO en RTL Nederland.

Livestream via iTV

Zoals klanten van Ziggo de mogelijkheid hebben om per livestream tv te kijken via de GO App, zo hebben klanten van KPN de mogelijkheid om op hun smartphone of tablet tv te kijken via een livestream op de iTV-app. Daarmee kunnen KPN-klanten dus ook per livestream naar deze kwalificatiewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen kijken.

Voorgaande ontmoeting: Nederland-Rusland (EK kwalificatie)

Hoe verliep de voorgaande ontmoeting tussen de Nederlandse vrouwen en de Russische vrouwen voor een interland op het voetbalveld? De aftrap van dat duel was op dinsdag 8 oktober 2019 om 20u00. De scheidsrechter was Martincic (Kroatië). Er waren 23.877 toeschouwers aanwezig in het Philips Stadion te Eindhoven. De Leeuwinnen wonnen met 2-0. Spitse miste in de 26e minuut een penalty. Dit duel was ook live op tv en via een gratis livestream bij Talpa te zien.

Uitslag Nederland-Rusland: 2-0

Goals Nederland: v.d. Donk (12) en Miedema (60)

Gele kaarten:

  • Nederland: Van Dongen en Dekker
  • Rusland: Perepetsjina

Opstelling Nederland (en wissels)

Van Veenendaal, Van Lunteren (v.d. Most/31), Dekker, Bloodworth, Van Dongen, Roord, Spitse, v.d. Donk, Beerensteyn (Pelova/73), Miedema (Weerden/82) en Renate Jansen.

Opstelling Rusland (en wissels)

Sjtsjerbak, Masjkova, Belomyttseva, Kozjnikova, Mjagkova, Fedorova, Smirnova, Perepitsjina, Sjeina, Samojlova (Jakoepova/76) en Korovkina (Doebova/85).

Lees verder

© 2016 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Kosovo, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Nederland-Kosovo, live tv en livestreamOp dinsdag 1 december 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Neder…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Voetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenVoetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenAnderlecht is qua erelijst de succesvolste voetbalclub van België. De wedstrijden van Anderlecht in de Belgische Jupiler…
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…

Spelers die het WK 2018 missen door een blessure: overzichtSpelers die het WK 2018 missen door een blessure: overzichtOp 14 juni 2018 begint het WK 2018 in Rusland. Op 4 juni 2018 moeten de bondscoaches van de deelnemende landen hun defin…
Voetbal: wedstrijden Feyenoord bekijken via livestreamVoetbal: wedstrijden Feyenoord bekijken via livestreamFeyenoord behoort samen met Ajax en PSV tot de traditionele topclubs van Nederland. De wedstrijden van Feyenoord in de e…
Bronnen en referenties
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html
  • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/20548/info-over-olympisch-kwalificatietoernooi
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Switzerland_women%27s_national_football_team
Reactie

Leo, 02-03-2016
Waarom wordt dit niet uitgezonden en zo ja welke zender? Reactie infoteur, 02-03-2016
De uitzending is op FOX tv (open net) en begint om 19u00.

Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 18-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.