Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Kosovo, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Kosovo, live tv en livestream Op dinsdag 1 december 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Nederland-Kosovo is een onderdeel van de kwalificatiecyclus voor het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2022. De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Kosovo is live op tv te zien. Ook wordt deze interland via een gratis livestream op het internet uitgezonden.

Historie: vrouwenvoetbal in Nederland

Het Nederlands vrouwenvoetbalteam bestaat officieel sinds begin jaren zeventig. Het team beleefde zijn grote doorbraak pas in 2008. In dat jaar kwalificeerden de Oranje Leeuwinnen zich voor het eerst voor een groot eindtoernooi: het EK vrouwenvoetbal dat in 2009 in Finland werd gehouden. Dat toernooi werd een groot succes voor Nederland. De Nederlandse voetbalvrouwen haalden dat jaar de halve finale. Een andere mijlpaal was dat Nederland zich in 2015 voor het eerst kwalificeerde voor het WK voetbal voor vrouwen. Op dat toernooi haalde Nederland de achtste finales. Daarin werden ze uitgeschakeld door Japan.

Een hoogtepunt uit de geschiedenis van de Oranje Leeuwinnen was het EK vrouwenvoetbal 2017. Nederland was de gastheer van dit toernooi. De Oranje vrouwen pakten de eindzege op dit EK damesvoetbal, door in de finale de vrouwen uit Denemarken te verslaan. Een volgend hoogtepunt was het WK vrouwenvoetbal 2019. Daarop won Nederland zilver. In de finale verloren de Nederlandse vrouwen van Amerika.

Kosovo

In 2008 riep de Republiek Kosovo officieel de onafhankelijkheid uit. In 2010 richtte men in Kosovo een nationaal vrouwenvoetbalteam op; dit team werd echter nog niet door de internationale voetbalorganisaties erkend als een officieel nationaal team. Dit had mede te maken met diverse internationale (politieke en juridische) controverses rondom de onafhankelijkheidsverklaring van de Republiek Kosovo. In 2013 kreeg het nationaal vrouwenvoetbalteam van Kosovo toestemming van de FIFA om officiële oefeninterlands te mogen spelen. In 2016 werd Kosovo officieel volwaardig lid van de UEFA; sindsdien mag men ook meedoen aan de kwalificatie voor EK's en WK's vrouwenvoetbal. Voorafgaand aan de kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal 2021 speelden Nederland en Kosovo nog nooit tegen elkaar.

Kwalificatie voor het EK vrouwenvoetbal 2022

Kosovo-Nederland is één van de kwalificatiewedstrijden voor het EK vrouwenvoetbal 2022. De Oranje vrouwen zijn bij deze kwalificatie voor het EK vrouwenvoetbal ingedeeld in Poule A, samen met Rusland, Slovenië, Turkije, Kosovo en Estland. Het EK voetbal voor vrouwen vindt in 2022 plaats in Engeland. Voor dat Europees kampioenschap vrouwenvoetbal hebben de Nederlandse vrouwen zich inmiddels al geplaatst. De wedstrijd tegen de Kosovaarse vrouwen staat voor hen voor een groot deel in het teken van de voorbereiding op het vrouwenvoetbaltoernooi op Olympische Spelen 2021.

Wedstrijdinfo Nederland-Kosovo 1 december 2020

De aftrap van deze wedstrijd van de Nederlandse en Kosovaarse vrouwen was op dinsdag 1 december om 18u30.

Uitslag Nederland-Kosovo: 6-0

 • Goals Nederland: Snoeijs (49, 75 en 84), Roord (51 en 83) en Martens (58).
 • Goals Kosovo: geen

Gele kaarten:

 • Nederland: geen
 • Kosovo: Syla

Opstelling Nederland (en wissels)

Kop, Van Es, V.d. Gragt, Van Dongen (Kerkdijk/77), Roord, Kaagman (Pelova/63), Spitse, Wilms (V.d. Sanden/63), Beerensteyn (Smits/46), Snoeijs en Martens (R. Jansen).

Opstelling Kosovo (en wissels)

Kolgeci, Kryeziu (Grajqevci/64), Syla, E. Kastrati, Avduli, Berisha (An. Rexhepi/90), Uka, Shala, Halilaj (Lulaj/71), Biqkaj (Misini/90) en Ar. Rexhepi (F. Kastrati/64).

Vrouwenvoetbal live op tv: Nederland-Kosovo op 1 december 2020

Op welke zender live?

De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen wordt live op tv uitgezonden door Veronica Tv. Deze zender is sinds september 2017 een vaste mediapartner van de de Nederlandse voetbalvrouwen. Veel oefenwedstrijden en kwalificatiewedstrijden van de Oranje vrouwen worden live op tv uitgezonden door deze zender. Het moederbedrijf van Veronica Tv is Talpa. Soms zendt men interlands van de Oranje voetbalvrouwen live uit op andere zenders van dat mediabedrijf, zoals SBS9 en SBS6. De eindtoernooien in het vrouwenvoetbal worden niet door Talpa uitgezonden. Die (zoals het EK vrouwenvoetbal, het WK en de Olympische Spelen) zijn qua live-uitzendrechten (tv en livestream) nog in handen van de NOS.

Hoe laat live?

Hoe laat begint de live tv-uitzending? Die live-uitzending begint op dinsdag 1 november om 18u00 op Veronica Tv. De aftrap is live te zien om 18u30. Later op die avond van dinsdag 1 december zendt men live op de zender SBS6 het duel in de Champions League van de heren uit: Liverpool-Ajax.

Livestream Nederland-Kosovo op 1 december 2020 (vrouwenvoetbal)

Gratis livestream van de Oranje Leeuwinnen

De wedstrijd van Nederland tegen Kosovo wordt ook online via een livestream uitgezonden door de streamingdienst Kijk. Dit is een gratis livestream. Die gratis livestream van de interland van de dames begint om circa 18u00. Met zo'n livestream kan men deze wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen dus op het internet bekijken via een computer (of smartphone). De livestream van Nederland-Kosovo bevindt zich ook op de site van Veronica. Dat is eveneens een geheel gratis livestream. Zo'n graits livestream op de website is alleen in Nederland te bekijken. Wie de app van Kijk gebruikt, kan de livestream van de Oranje vrouwen in de andere EU-landen dan Nederland bekijken.

Inloggen livestream Veronica

Veronica zendt vaak sportevenementen op haar website uit via een gratis livestream. Ook veel evenementen van vechtsportorganisaties zoals de UFC zijn bijvoorbeeld bij hen via een gratis livestream te bekijken. Om zo'n livestream bij hen te bekijken, dient men overigens dikwijls wel in te loggen op die site. Men kan bij die livestream inloggen met een account van het streamingsplatform Kijk. Het is echter ook mogelijk om in te loggen op die gratis livestream met een Facebook-account.

Livestream Nederland-Kosovo (vrouwenvoetbal) via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om deze wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Kosovo te bekijken via een livestream op de Go App. Hierop kan men alle zenders van het standaard tv-pakket van VodafoneZiggo live online per livestream bekijken, als men digitale tv bij Ziggo heeft. Tot de zenders die men hierop per livestream kan bekijken behoort dus ook Veronica Tv.

Vrouwenvoetbal via livestream NLziet (online tv)

Ook via een livestream van de streamingdienst NLziet kan deze slotwedstrijd van de Oranje vrouwen op 1 december 2020 tegen Kosovo bekeken worden. Op die dienst kan men namelijk via de livestream onder meer naar Veronica Tv kijken. U dient echter wel een abonnement op dienst te hebben om op die app op de avond van 1 december 2020 deze wedstrijd live te kunnen bekijken. Op NLziet kunnen abonnees via de livestream kijken naar alle zenders van Talpa/SBS Broadcasting (SBS6, SBS9, Veronica Tv en NET5). Daarnaast kunnen zij op die app per livestream ook kijken naar zenders van RTL Nederland en de NPO (publieke omroep).

Livestream iTV (KPN)

Klanten van Interactieve Tv bij KPN kunnen live online deze interland uit het vrouwenvoetbal via een livestream op de iTV-app bekijken. Met die app kunnen zij live online (via een livestream) naar een groot aantal televisiezenders, waaronder Veronica Tv waarop dit duel live wordt uitgezonden. Hun livestream is in elk EU-land te bekijken.

Voorgaande interland tegen Kosovo: oktober 2020

Ook in oktober 2020 speelden de Nederlandse vrouwen een kwalificatiewedstrijd voor het EK vrouwenvoetbal tegen de Kosovaarse dames. De aftrap van Kosovo-Nederland was op dinsdag 27 oktober 2020 om 19u00. De scheidsrechter was Bastos (Portugal). Dit duel in het vrouwenvoetbal werd eveneens live op tv en per livestream uitgezonden door Veronica. Ook was er toen een gratis livestream bij Kijk.

Uitslag Kosovo-Nederland: 0-6

Goals Nederland: V.d. Donk (11), Snoeijs (31, 44 en 95), Martens (34) en Miedema (94).

Gele kaarten:

 • Kosovo: Lulaj
 • Nederland: Nouwen

Opstelling Kosovo (en wissels):

Kolgeci, Kryeziu (Ramaj/84), Avduli, Kastrati, Gashi, Berisha, Biqkaj (Emërllahu/63), Smaili, Shala (Temaj/63), Halilaj (Grajqevci/46) en Musaj (Lulaj/33).

Opstelling Nederland (en wissels):

Kop, Wilms (V.d. Sanden/60), V.d. Gragt, Nouwen, D. Janssen (Van Dongen/60), Groenen (Kaagman/77), Spits, V.d. Donk, Snoeijs, Beerensteyn (Miedema/61) en Martens (R. Janssen/77).

Lees verder

© 2017 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Canada, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Nederland-Canada, live tv en livestreamOp zaterdag 7 maart 2020 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam tegen Canada. Deze wedstrijd vindt plaats in Calais (F…
Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Estland live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Nederland-Estland live tv en livestreamOp vrijdag 23 oktober 2020 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De wed…

Ajax seizoen 2020-21: speeldata en speelschemaAjax seizoen 2020-21: speeldata en speelschemaAjax doet in het seizoen 2020-21 mee aan de Champions League, de KNVB beker en natuurlijk de Eredivisie. Door de uitbraa…
Federico Macheda: voormalig talent van Manchester UnitedFederico Macheda: voormalig talent van Manchester UnitedFederico Macheda is een Italiaanse voetballer die op jonge leeftijd als groot talent door Manchester United werd gecontr…
Bronnen en referenties
 • http://www.onsoranje.nl/teams/207834/programma/wedstrijd/28702
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Japan_women%27s_national_football_team
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Japans_vrouwenvoetbalelftal
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_vrouwenvoetbalelftal
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Rat_Verlegh_Stadion
Reactie

Van Es, 24-02-2018
In welk stadion/ plaats speelt het Nl-vrouwenelftal haar wedstrijden? Reactie infoteur, 26-02-2018
De wedstrijd tegen Japan wordt gespeeld in het Bela Vista Municipal Stadium te Parchal. Tegen Denemarken spelen de Oranje Leeuwinnen in het VRS António Sports Complex te Vila Real de Santo António. De wedstrijd Nederland-IJsland wordt net al de eerste match gespeeld in het Bela Vista Municipal Stadium te Parchal. Met vriendelijke groet, Fjodor

Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 01-12-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.