Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Estland live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Estland live tv en livestream Op vrijdag 23 oktober 2020 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De wedstrijd Nederland-Estland wordt live op tv uitgezonden. Ook is deze kwalificatiewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Estland online via een livestream te volgen. Op welke zender kan men naar deze vrouwenvoetbalwedstrijd kijken? Waar kan men een livestream voor Nederland-Estland vinden? Hoe hebben de vrouwenvoetbalteams van Nederland en Estland in de loop der jaren gepresteerd?

Nederlands vrouwenelftal: Oranje Leeuwinnen

Het Nederlands vrouwenvoetbal beleefde rond 1990 haar eerste glorieperiode. In die tijd haalde Nederland drie keer op rij de laatste acht bij de Europese kampioenschapen vrouwenvoetbal. Een nieuw gloriemoment beleefde het Nederlands vrouwenvoetbal in 2009: het damesteam haalde op het EK de halve finale. In 2014 kwalificeerde Nederland zich voor het eerst voor het WK vrouwenvoetbal (het WK dat 2015 werd gehouden in Canada). Op dat WK vrouwenvoetbal 2015 werden de leeuwinnen in de achtste finale uitgeschakeld.

EK vrouwenvoetbal 2017

Een grote mijlpaal uit de historie van het Nederlandse vrouwenvoetbal was het EK voetbal voor vrouwen 2017. Dat toernooi werd in Nederland georganiseerd en de Nederlandse vrouwen pakten de eindzege op dat Europees kampioenschap damesvoetbal.

Finalist WK vrouwenvoetbal 2019

Op het WK vrouwenvoetbal 2019 zat Nederland in de eerste ronde ingedeeld in poule E, samen met Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada. De eerste wedstrijd die de Oranje Leeuwinnen op dat wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen speelden was op 11 juni Nederland - Nieuw-Zeeland. Die WK-match vond plaats in Le Havre (Frankrijk). Nederland won met 1-0. De tweede wedstrijd van de Nederlandse vrouwen op dit WK vrouwenvoetbal vond plaats op 15 juni: Nederland-Kameroen. Die poulewedstrijd wonnen de Oranje Leeuwinnen met 3-1. Hun derde en laatste poulewedstrijd van dit WK vrouwenvoetbal was op 20 juni: Nederland-Canada. Die wedstrijd wonnen de Nederlandse vrouwen met 2-1. Met deze drie zeges plaatsten de Oranje vrouwen zich als poulewinnaars voor de volgende ronde (de achtste finale van dit WK vrouwenvoetbal). Daarin speelde Nederland op 25 juni tegen Japan. Nederland won met 2-1. In de kwartfinale van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal wonnen de Oranje Leeuwinnen vervolgens van Italië. In de halve finale wonnen de Nederlands vrouwen in de verlenging met 1-0 van Zweden. Zo plaatste de Oranje dames zich dus voor de finale van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. Daarin verloren de Oranje Leeuwinnen op 7 juli met 0-2 van de Verenigde Staten.

Vrouwenvoetbal in Estland

Op 5 juni 1994 speelt het nationale vrouwenvoetbalteam van Estland voor het eerst een officiële interland. De tegenstander was Litouwen. De vrouwen uit Estland verloren met 0-3. Het nationale damesteam van Estland is er in de daaropvolgende jaren nooit in geslaagd om een hoofdrol te spelen in de wereld van het vrouwenvoetbal. Nog nooit hebben de vrouwen uit Estland zich geplaatst voor een EK vrouwenvoetbal of een WK vrouwenvoetbal. Anno 2020 staat het vrouwenteam van Estland op de 95e plaats van de FIFA-wereldranglijst.

Vrouwenvoetbal EK-kwalificatie voor Nederland

De wedstrijd van de Nederlandse vrouwen is een onderdeel van de kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal 2021.

Selectie Oranje Leeuwinnen voor de wedstrijd tegen Estland

Hoe ziet de selectie van de Oranje Leeuwinnen eruit voor haar eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland? Hieronder vindt u die selectie voor deze interland van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam op 23 oktober 2020. Oorspronkelijk zat ook Victoria Pelova (AFC Ajax) in de selectie. Zij was echter niet fit en werd daarom vervangen door Joëlle Smits (PSV).

Selectie Nederland:

  • Keepers: Van Veenendaal (PSV), Lorsheyd (ADO Den Haag), Pondes (PEC Zwolle) en Kop (AFC Ajax).
  • Verdedigers: Van Dongen (Atletico Madrid), Nouwen (PSV), Janssen (Wolfsburg), Van Es (FC Twente), Van der Gragt (AFC Ajax), Wilms (FC Twente) en Kerkdijk (Brighton). Middenvelders: Van de Donk (Arsenal), Kaagman (Brighton), Smits (PSV), Spitse (Valerenga), Folkertsma (FC Twente) en Groenen (Manchester United).
  • Aanvallers: Martens (FC Barcelona), Van der Sanden (Olympique Lyon), Jansen (FC Twente), Snoeijs (Bordeaux), Weerden (Montpellier), Beerensteyn (FC Bayern München) en Miedema (Arsenal).

Wedstrijdinfo Nederland-Estland

Hoe laat was de aftrap van dit duel van de Nederlandse voetbalvrouwen? Deze wedstrijd van de Nederlandse vrouwen begon op 23 oktober om 19u30. De eerstvolgende interland van de Nederlandse vrouwen hierna is Kosovo-Nederland (27 oktober).

Uitslag Nederland-Estland: 7-0

Goals Nederland: V.d. Donk (7 en 16), Groenen (26 en 65), Spitse (38/penalty), Nouwen (76) en Snoeijs (81).

Opstelling Nederland (en wissels)

Kop, Beerensteyn (Van Dongen/61), V.d. Gragt (Kerkdijk/61), Nouwen, D.Janssen (Wilms/75), Groenen (Folkertsma/81), Spitse, V.d. Donk (Kaagman/61), Snoeijs, Miedema en Martens.

Opstelling Estland (en wissels)

Kork, Orav (Bessmertnoi/46), Tullus (Repkin/75), Raadik, Himanen, Rosen,Bannikova,Loo,Silina (Daut/63), Tammik en Aarna (Treiberg/46 en Mehevets/85).

Live op tv: Nederland-Estland op 23 oktober 2020 (vrouwenvoetbal)

Op welk zender live? Veronica Tv

Door welke zender wordt deze wedstrijd van de Oranje vrouwen uitgezonden? Alle kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen richting het EK voetbal voor vrouwen 2021 worden live op tv uitgezonden door zenders van het bedrijf SBS Broadcasting. (Tv-zenders van dit concern zijn onder meer Veronica Tv, SBS6 en SBS9.) De meeste wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zenden zij uit op Veronica Tv. Ook de wedstrijd van de Nederlandse vrouwen tegen Estland wordt live door Veronica op tv uitgezonden.

Hoe laat live op tv?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Nederland-Estland? Die live-uitzending begint om circa 19u15 op Veronica Tv. Na afloop van de live-uitzending van deze interland van de voetbalvrouwen begint de talkshow Veronica Inside.

Veronica Tv als voetbalzender?

De zender Veronica Tv was zich steeds meer aan het profileren als de 'voetbalzender' van het SBS Broadcast-concern. De Champions League voor de heren was eveneens live te zien op tv bij Veronica. Daarnaast heeft Veronica Tv sinds augustus 2018 ook een voetbaltalkshow, met de voormalige kopstukken van Voetbal Inside (Derksen, Van der Gijp en Genee). Toch verhuizen sinds 2020 steeds meer live-uitzendingen van voetbal bij Talpa naar andere zenders, zoals SBS6 en SBS9. Daarom moet men doorgaans goed opletten op welke zender een voetbalwedstrijd live te zien is. Heel wat duels van de Oranje vrouwen waren bijvoorbeeld live op SBS9 te zien. De wedstrijd Nederland-Estland is daarentegen 'gewoon' live op Veronica Tv te zien.

Livestream Nederland-Estland (vrouwenvoetbal, 23 oktober 2020)

Gratis livestream Oranje Leeuwinnen (kwalificatie EK vrouwenvoetbal)

Er wordt een gratis livestream van deze wedstrijd aangeboden door de streamingdienst Kijk. Dat is een officiële livestream die geproduceerd wordt door Talpa. Hun livestream van de voetbalvrouwen begint op 23 oktober om circa 19u15. De kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen worden door Talpa Broadcasting dus niet alleen live op tv uitgezonden, de interlands van de Nederlandse voetbalvrouwen zijn ook via een livestream te volgen. Op die stream is dus ook live Nederland-Estland te bekijken. De livestream is op de avond van de wedstrijd ook te vinden op de website van Veronica Tv. De livestream van de Oranje dames is geheel gratis. Via deze stream kan men dus live naar Nederland-Estland kijken op bijvoorbeeld een laptop of smartphone. De livestream op de sites van Kijk en Veronica zijn wel geo-restricted: zo'n stream op die websites is alleen in Nederland live te bekijken.

Inloggen livestream

Men moet doorgaans wel inloggen bij een livestream van een interland zoals Estland-Nederland. Men hoeft echter niet per se een account te hebben (bij Veronica of bij Kijk) om deze livestream te kunnen bekijken. Het is ook mogelijk om met een Facebook-account in te loggen bij deze livestream van de kwalificatiewedstrijd op 30 augustus. Deze gratis livestream van de Oranje vrouwen begint tegelijk met de uitzending op tv.

Veronica livestream

Tot vreugde van veel voetbalfans biedt Veronica anno 2020 sowieso vaak een gratis livestream online aan van sportwedstrijden die zij live op tv uitzenden. Ook veel topwedstrijden uit de Champions League van de heren zijn via een gratis livestream bij hen te zien. Behalve voetbal zenden zij ook diverse andere sporten live uit via hun gratis stream, zoals MMA (UFC).

Op zich zijn die gratis livestreams natuurlijk zeer toe te juichen. Het enige praktische nadeel van deze gratis livestreams bij grote evenementen is wel, dat soms de toeloop van bezoekers naar de livestream zo groot is, dat deze pagina (en dus de stream) tijdelijk vast kan lopen. Vaak helpt het dan echter goed om even de stream te 'heropstarten' en dan doet de livestream het doorgaans snel weer goed.

De livestream van Veronica bij de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen is officieel geo-restricted. Men mag deze livestream van het Nederlands damesvoetbalteam officieel alleen in Nederland live bekijken. Vanuit andere landen is deze gratis livestream van de voetbalmatch Nederland-Estland op 23 oktober officieel 'geo-blocked'.

Livestream vrouwenvoetbal Estland-Nederland via Go App

Het is eveneens mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar de wedstrijd Estland-Nederland te kijken. Die app is een dienst van Ziggo, waarmee men live online (dus via een livestream) naar veel zenders kan kijken, waaronder dus ook Veronica Tv. Men kan die zenders zowel live online per livestream bekijken, als ook terugkijken (een week lang) via een stream op die app. Men kan deze livestream niet alleen in Nederland bekijken. De livestream van de Ziggo Go App van deze interland is in de gehele EU te zien. (Dit is dus een voordeel boven de reguliere livestream van Veronica, die alleen in Nederland bekeken mag worden.) Buiten de EU is ook deze livestream van Ziggo Go in de meeste landen geo-blocked. Tot de landen waar men deze livestream buiten de EU wel kan bekijken behoren Noorwegen en IJsland. Deze tv-app is te gebruiken door alle klanten van digitale tv bij Ziggo; zij hoeven naast hun reguliere abonnement voor digitale tv niets bij te betalen om op die app per livestream naar tv te kunnen kijken. Voor hen is dit in de praktijk dus een soort 'gratis livestream'.

Livestream vrouwenvoetbal (Oranje Leeuwinnen) via NLziet

Het is ook mogelijk om vrouwenvoetbalinterland Nederland-Estland op 23 oktober 2020 live te bekijken via een livestream op de NLziet-app. Men dient echter wel een abonnement op die dienst te hebben om deze livestream van de Oranje vrouwen te kunnen bekijken. Veronica behoort (net als de andere zenders van SBS Broadcasting) tot de zenders die men live online (per livestream) op die app kan volgen. Ook is er een livestream van deze vrouwenvoetbalmatch te vinden op de Kijk-app. Dat is echter ook een dienst waarbij men wel een abonnement dient te hebben, om de livestream te kunnen bekijken.

Livestream vrouwenvoetbal Nederland-Estland (23 oktober) via iTV-app

Voor klanten van KPN is het mogelijk om deze interland in het vrouwenvoetbal op 23 oktober 2020 live op het internet via een livestream te bekijken op de iTV-app. Deze app is grotendeels vergelijkbaar met de Go App van Ziggo. Waar die Go App bedoeld is voor de klanten van Ziggo, is de iTV-app bedoeld voor klanten van KPN die een abonnement hebben op interactieve tv. Via die app kan men een groot aantal zenders er livestream bekijken, waaronder dus ook Veronica Tv, waarop deze kwalificatiewedstrijd voor het EK vrouwenvoetbal tussen Nederland en Estland op 23 oktober te zien is.

Lees verder

© 2015 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Kosovo, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Nederland-Kosovo, live tv en livestreamOp dinsdag 1 december 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Neder…
Vrouwenvoetbal Nederland: Oranje Leeuwinnen via livestreamVrouwenvoetbal Nederland: Oranje Leeuwinnen via livestreamHet Nederlandse vrouwenvoetbalteam 'de Oranje Leeuwinnen' behoort tot de populairste sportploegen van Nederland. De weds…
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…
Studeren in EstlandDe kwaliteit van het onderwijs in Estland is erg hoog en de levensonderhoudskosten zijn er erg laag. Maar wat houdt stud…

Frankrijk en Nederland in het voetbalFrankrijk en Nederland in het voetbalHet Franse voetbalelftal is een geduchte tegenstander, wat blijkt uit de lijst van titels: twee keer werd het Wereldkamp…
Strafschoppen, onhoudbaar?Strafschoppen, onhoudbaar?Strafschoppen zijn voor veel keepers in de voetballerij een gevreesd spelonderdeel. Een waar psychologische tweestrijd w…
Bronnen en referenties
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl/vvned/index.php?option=com_content&view=article&id=9677:nederland-oefent-tegen-australie&catid=106&Itemid=235
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Frans_vrouwenvoetbalelftal
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html
  • http://www.foxtv.nl/schema/2015-10-23
  • http://www.nu.nl/voetbal/4132105/arjan-van-laan-nieuwe-bondscoach-oranjevrouwen.html
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl/vvned2/index.php?option=com_content&view=article&id=10417:selectie&catid=133&Itemid=878
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 04-09-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.