Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Canada, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Canada, live tv en livestream Op zaterdag 7 maart 2020 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam tegen Canada. Deze wedstrijd vindt plaats in Calais (Frankrijk). Dit oefenduel is een onderdeel van het 'Tournoi de France'. Hoe laat is de aftrap van het duel Nederland-Canada? Op welke zender is de live tv-uitzending en waar vindt men een livestream? Hoe hebben de nationale teams van Canada en Nederland in de loop der jaren gepresteerd in het vrouwenvoetbal?

Nederland en het vrouwenvoetbal

Het Nederlandse nationale vrouwenvoetbalteam heeft drie keer deelgenomen aan het EK vrouwenvoetbal. Bij de eerste deelname (in 2009) haalde Nederland de halve finale van het EK vrouwenvoetbal. Bij de tweede deelname (in 2013) werd Nederland al in de eerste ronde uitgeschakeld. De derde deelname was in 2017, toen het EK vrouwenvoetbal in Nederland plaatsvond. Dat werd een immens succes: Nederland pakte op dat EK voetbal voor vrouwen de eindzege.

In 2015 deed Nederland voor het eerst mee aan het WK vrouwenvoetbal. Het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal werd toen in de achtste finale uitgeschakeld door Japan. In 2019 deed Nederland voor de tweede keer mee aan het WK vrouwenvoetbal. Dat werd een gigantisch succes. Nederland haalde de finale van dat WK vrouwenvoetbal. Daarin verloren de Nederlandse dames van de Verenigde Staten.

Canada

Canada behoorde jarenlang tot de mondiale subtop van het vrouwenvoetbal. In 1998 en in 2010 won Canada het CONCACAF-kampioenschap (het continentale kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika). Andere hoogtepunten ware het behalen van de bronzen medaille op het Olympische voetbaltoernooi van 2012 in Londen en in 2016 in Rio de Janeiro. In 2003 was Canada vierde op het WK voetbal. Anno 2020 staat Canada achtste op de FIFA-wereldranglijst van het vrouwenvoetbal.

In 2015 was Canada het gastland van het WK vrouwenvoetbal. Mede vanwege dat thuisvoordeel werd het team vooraf beschouwd als één van de kanshebbers voor de wereldtitel. In de poulefase speelde het team van Canada moeizaam. Ze wonnen de openingswedstrijd met 1-0 van China, dankzij een penalty in de blessuretijd. Vervolgens speelde Canada met 0-0 gelijk tegen Nieuw-Zeeland en met 1-1 gelijk tegen Nederland. Ondanks het matige spel werd het team met vijf punten toch poulewinnaar. In de achtste finale wonnen de Canadese dames met 1-0 van Zwitserland. Vervolgens werd het thuisland in de kwartfinale van dit WK voetbal voor dames uitgeschakeld door Engeland: de Canadese voetbalvrouwen verloren met 1-2. Op het WK vrouwenvoetbal van 2019 speelde Canada tegenvallend. Het werd in de achtste finales uitgeschakeld door Zweden.

De absolute ster van het Canadese vrouwenvoetbal is Christine Sinclair. Ze werd geboren op 12 juni 1983. Zij is anno 2020 zowel recordinternational (293 interlands) als topscorer aller tijden van Canada (186 doelpunten).

Historische balans: Nederland-Canada

De vrouwenvoetbalteams van Nederland en Canada hebben in de loop der jaren 13 keer tegen elkaar gespeeld. Van al deze ontmoetingen heeft Canada er 9 gewonnen. De grootste zege van Canada op Nederland was 5-0 op 9 december 2010. Drie keer eindigde een wedstrijd tussen deze twee ploegen in een gelijkspel. Op het WK vrouwenvoetbal van 2019 won Nederland voor het eerst van Canada.

Tournoi de France

Het duel Nederland-Canada is een onderdeel van het prestigieuze oefentoernooi 'Tournoi de France'. Hieraan doen vier toplanden mee: Nederland, Canada, Brazilië en het gastland Frankrijk. De derde en laatste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op dit toernooi is Nederland-Frankrijk op dinsdag 10 maart 2020. Het toernooi staat voor de Nederlandse vrouwen mede in het teken van de voorbereiding op het Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi. In 2020 doen de Oranje Leeuwinnen namelijk voor het eerst mee aan de Olympische Spelen.

Wedstrijdinfo: Opstelling Nederland? Hoe laat is de aftrap?

Hoe laat?

De aftrap van dit duel op het Tournoi de France is op zaterdag 7 maart 2020 om 19u00. De scheidsrechter is Guillemin (Frankrijk).

Opstelling Oranje Leeuwinnen? Opstelling Canada?

Met welke opstelling spelen de Nederlandse dames hun tweede wedstrijd op dit Tournoi de France? Hieronder vindt u de opstellingen en wissels van beide teams. Bij de Nederlandse dames ontbreekt Jill Roord in de opstelling wegens een blessure. Ook Aniek Nouwen ontbreekt bij de Oranje Leeuwinnen; zij heeft last van verkoudheid en hoesten, en aangezien zij uit Brabant komt, heeft men besloten dat zij uit voorzorg (vanwege het coronavirus) het trainingskamp moest verlaten.

Opstelling Nederland (en wissels)

Kop, Van Es, Kerkdijk, Bloodworth (Dekker/46), Van Dongen, V.d. Donk (Groenen/30), Spitse, Kaagman (Martens/53), Jansen (Beerensteyn/82), Smits (V.d. Sanden/53), Weerden (Geurts/53).

Opstelling Canada (en wissels)

D'Angelo, Lawrence, Gilles, Zadorsky, Chapman, Fleming, Scott (Grosso/65), Schmidt (Matheson/46), Rose (Beckie/65), Sinclair (Huitema/46) en Leon (Prince/46).

Uitslag Nederland-Canada: 0-0

De wedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en Canada eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Kaarten:

  • Gele kaarten Canada: Chapman en Rose
  • Rode kaart Nederland: Kop (49e minuut)

Live op tv, Nederland-Canada: Welke zender? Hoe laat?

Hoe laat? Welke zender?

Talpa Broadcasting (het moederbedrijf van Veronica en SBS) is de mediapartner van de Oranje Leeuwinnen. Zij zenden dit duel op zaterdag 7 maart 2020 live uit op Veronica Tv. Hun live tv-uitzending begint om op 7 maart 18u50. Door Talpa wordt op dinsdag 10 maart 2020 ook de laatste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op dit Tournoi de France live uitgezonden op tv (en via de livestream): Nederland-Frankrijk.

Voetbal live op tv en livestream

Welke overige interessante wedstrijden kunnen voetbalfans in het voorjaar van 2020 live bekijken op tv (of via een livestream)? In het Nederlands herenvoetbal kan men op de middag van zondag 8 maart 2020 live op televisie of via een livestream kijken naar de subtopper Feyenoord-Willem II (eredivisie).

Op 22 maart 2020 staat in het herenvoetbal de topper Feyenoord-Ajax (eredivisie) op de kalender. Vervolgens komt op 26 maart 2020 het Nederlands herenelftal onder leiding van Ronald Koeman weer in actie: Nederland-Verenigde Staten (oefenwedstrijd). Dat duel is ook live op tv en via een gratis livestream te zien. De eerstvolgende interland van de Nederlandse voetbalvrouwen vindt plaats op 10 april 2020: Kosovo - Nederland (EK-kwalificatie). Ook die wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen wordt live uitgezonden op televisie (en online via een gratis livestream).

Livestream Nederland-Canada op 7 maart 2020 (Tournoi de France)

De live tv-uitzending van Nederland-Canda is ook online via een livestream op het internet te bekijken. Zo kan men dus op een computer of smartphone naar deze match kijken. Waar is die livestream van Nederland-Canada te vinden? De officiële livestream van Nederland-Canada bevindt zich op de website van Veronica. Ook is de officiële livestream te vinden op de site van Kijk. De livestream van Nederland-Slovenië begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending.

Gratis livestream Nederland-Canada

De livestream van Nederland-Canada op 7 maart 2020 is geheel gratis. Ook de overige wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen tijdens dit toernooi zijn via een gratis livestream te bekijken. De livestream begint om 18u50 (net als de live tv-uitzending). De aftrap is om 19u00 te zien op de livestream.

Inloggen livestream

Om een livestream van de Oranje Leeuwinnen bij Talpa Broadcasting te kunnen bekijken, dient men op de avond van de wedstrijd (7 maart 2020) in te loggen op de site van Veronica (of van Kijk). Bij die gratis stream kan men inloggen met een account van Kijk. Men hoeft echter niet per se een specifiek account hiervoor te hebben bij bijvoorbeeld Veronica, Kijk of NLziet om deze gratis livestream te kunnen bekijken. Men kan bij deze gratis livestream van Nederland-Canada ook inloggen op de site van Veronica Tv met een Facebook-account. De livestream van Veronica is dus gratis, maar wel geo-restricted. Dit houdt in dat men officieel deze gratis livestream van de Nederland-Slovenië op de site van Veronica niet buiten Nederland mag bekijken. In andere landen is deze livestream van deze oefenmatch van de Oranje Leeuwinnen officieel 'geo-blocked'. Talpa zendt ook veel andere sportevenementen via een gratis livestream uit, zoals kickboksgala's van Glory en MMA-gala's van de UFC.

Livestream via Go App van kwalificatiewedstrijd vrouwenvoetbal

Men kan Nederland-Canada ook bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Hiermee kan men legaal in de gehele EU per livestream naar deze kwalificatiewedstrijd voor het EK vrouwenvoetbal kijken. Met deze app kan men immers de standaardzenders van Ziggo per livestream bekijken. Zo kan men dus ook per livestream naar Nederland-Canada op Veronica Tv kijken. Men heeft met die stream op de Go App dus geografisch gezien meer mogelijkheden dan met de livestream op de site van Veronica. Buiten de EU is echter deze livestream van Nederland-Canada in de meeste landen 'geo-blocked'. Tot de landen buiten de EU waar men deze livestream wel kan bekijken behoren IJsland en Noorwegen. De livestream op deze app is overigens ook een goed alternatief voor momenten waarop soms, vanwege grote drukte, de stream van Veronica vastloopt. In de praktijk is de livestream op zo'n app van Ziggo dikwijls stabieler dan een stream op de site van een tv-omroep. Op die app van Ziggo kan men de live tv-uitzending van deze wedstrijd overigens ook een week lang terugkijken.

Livestream Nederland-Canada (vrouwenvoetbal) via NLziet

Het is ook mogelijk om de wedstrijd tussen Canada en Nederland te bekijken via een livestream van NLZiet. Via die dienst kan men per livestream naar een groot aantal Nederlandse tv-zenders kijken, waaronder Veronica. Zo kan men dus ook per livestream Canada-Nederland bekijken. Men dient wel een abonnement op die dienst te hebben, om bij hen de livestream van Nederland-Canada te bekijken. Zo'n livestream bij hen is in de hele EU te bekijken.

Livestream iTV-app (KPN) Tournoi de France

Het is ook mogelijk om deze oefenwedstrijd van Nederland via een livestream te bekijken op de iTV-app. Dit is een dienst van KPN voor klanten van interactieve tv bij hen. Net als bij de GO App (van Ziggo) kan men ook via deze app van de KPN in de hele EU via een livestream naar de tv-zender kijken waarop deze voetbalwedstrijd live wordt uitgezonden. Men dient wel een abonnement op interactieve tv bij KPN te hebben om via deze app op 7 maart deze interland te kunnen bekijken.

Livestream via Interactieve Tv (KPN)

De hierboven besproken iTV-app is vooral bruikbaar voor abonnees van KPN die per livestream op een smartphone naar tv willen kijken. (Daarnaast is die app ook geoptimaliseerd om per livestream op een tablet naar tv te kijken.) Een andere optie bij hen is de site van Interactieve Tv van KPN. Wie als klant van KPN liever deze vrouwenvoetbalwedstrijd op een desktop computer bekijkt, kan dat doen door de livestream van de zender die deze wedstrijd uitzendt te bekijken via die site van 'Interactieve Tv' van KPN.
© 2016 - 2023 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Kosovo, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Nederland-Kosovo, live tv en livestreamOp dinsdag 1 december 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Neder…
Vrouwenvoetbal Nederland: Oranje Leeuwinnen via livestreamVrouwenvoetbal Nederland: Oranje Leeuwinnen via livestreamHet Nederlandse vrouwenvoetbalteam 'de Oranje Leeuwinnen' behoort tot de populairste sportploegen van Nederland. De weds…
Nederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalNederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalIn de zomer van 2021 neemt Nederland deel aan het Europees kampioenschap voetbal. Op zondag 27 juni 2021 speelt Oranje h…

Ajax 1995: Winst in Supercup-finale tegen Real ZaragozaAjax 1995: Winst in Supercup-finale tegen Real ZaragozaAjax stond in 1995 voor de vierde keer in haar historie in de finale van de Europese Supercup na de Champions League-win…
Ajax 1973: AC Milan wordt verpletterd met 6-0 door AjaxAjax 1973: AC Milan wordt verpletterd met 6-0 door AjaxIn 1973 stond de tweede Europese Supercup-finale op het programma. De tweestrijd ging ditmaal tussen Ajax, dat de Europa…
Bronnen en referenties
  • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/21501/selectie-oranje-voor-oefenduels
  • http://www.foxtv.nl/tv-gids/fox/20161129#day20161129
  • https://en.wikipedia.org/wiki/England_women%27s_national_football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Britain_women%27s_Olympic_football_team
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrouwenvoetbal
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 07-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.