Damesvoetbal 2020: Frankrijk-Nederland live tv en livestream

Damesvoetbal 2020: Frankrijk-Nederland live tv en livestream Op dinsdag 10 maart 2020 speelt Nederland een oefenwedstrijd tegen Frankrijk. De wedstrijd vindt plaats in de Franse stad Valenciennes. Dit is de derde en laatste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op het oefentoernooi 'Tournoi de France 2020'. Hoe laat is de aftrap van Frankijk-Nederland? Op welke tv-zender kan men deze oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen bekijken en waar bevindt zich een gratis livestream van dit duel?

Historie: Nederlands dameselftal

De eerste officiële interland van het Nederlands damesvoetbalteam vond plaats op 17 april 1971. Het Nederlands dameselftal speelde toen tegen Frankrijk. Nederland verloor met 4-0. Deze wedstrijd wordt als de eerste officiële Nederlandse interland beschouwd aangezien de wedstrijd onder auspiciën van de FIFA en de UEFA plaatsvond, maar opvallend genoeg vond deze wedstrijd niet plaats onder auspiciën van de KNVB. Pas in november 1973 werd de eerste damesinterland gespeeld die officieel goedgekeurd was door de Nederlandse voetbalbond KNVB. Dit was een uitwedstrijd tegen Engeland, die met 1-0 werd verloren.

Op 27 augustus 1977 behaalde het Nederlands damesvoetbalteam de grootste overwinning uit haar historie: de Nederlandse dames wonnen met 12-0 van de Israëlische dames. Op 26 september 1981 leden de Nederlandse vrouwen de grootste nederlaag uit hun historie: de Oranje dames verloren met 7-0 van Zweden.

Historie: Kwalificatie EK's vrouwenvoetbal

Het EK voetbal voor vrouwen bestaat sinds 1984. In die begintijd mochten er slechts vier landen meedoen aan het eindtoernooi van het EK. Tijdens de kwalificatietoernooien voor de EK's van 1989, 1991 en 1993 presteerde Nederland goed en haalde de laatste acht, maar vervolgens werden ze uitgeschakeld. Ze bereikten toen dus niet het eindtoernooi van het EK vrouwenvoetbal, waaraan immers slechts vier landen deelnamen.

Pas in 2009 (toen inmiddels het aantal landen dat meedeed aan het eindtoernooi uitgebreid was) haalde Nederland het eindtoernooi van het EK voetbal voor dames. Nederland bereikte tijdens dat EK damesvoetbal 2009, dat plaatsvond in Finland, de halve finale. De Oranje Leeuwinnen verloren die halve finale echter van Engeland. In 2013 deed Nederland wederom mee aan het EK voetbal voor vrouwen, dat toen in Zweden werd gespeeld. Dat jaar overleefde Nederland echter niet de groepsfase van het EK vrouwenvoetbal.

EK vrouwenvoetbal 2017

In 2017 was Nederland het organiserende land van het EK vrouwenvoetbal. De Nederlandse vrouwen hoefden daardoor geen kwalificatiewedstrijden te spelen en mocht automatisch meedoen aan dit eindtoernooi. Het EK vrouwenvoetbal 2017 werd een grote mijlpaal in de historie van het Nederlandse vrouwenvoetbal: de Oranje Leeuwinnen pakten in eigen land de eindoverwinning op dit EK damesvoetbal.

Historie: Kwalificatie WK's vrouwenvoetbal

Sinds 1991 wordt er door de FIFA elke vier jaar een officieel WK voetbal voor dames georganiseerd. Het eerste WK vrouwenvoetbal vond plaats in China en werd gewonnen door de Verenigde Staten. Bijna had Nederland zich voor dat eerste WK damesvoetbal gekwalificeerd. De Nederlandse voetbaldames misten de kwalificatie op één doelpunt. Daarna zijn de Nederlandse voetbalvrouwen vele jaren niet meer zo dicht bij kwalificatie voor het WK voetbal voor vrouwen geweest. Pas bij het WK damesvoetbal van 2015 slaagde Nederland er voor het eerst in om zich voor dit eindtoernooi te plaatsen. Nederland haalde vervolgens op dat WK vrouwenvoetbal de achtste finales. In 2019 deed Nederland voor de tweede keer mee aan het WK voetbal voor vrouwen.

WK vrouwenvoetbal 2019

Het WK vrouwenvoetbal 2019 werd gehouden in Frankrijk. Dit werd een glorieus toernooi voor de Oranje Leeuwinnen. Nederland haalde de finale van dit WK vrouwenvoetbal. Daarin speelde Nederland tegen de Verenigde Staten. Helaas verloor Nederland die finale van het WK vrouwenvoetbal met 0-2.

Invitatietoernooi: Tournoi de France 2020

Het WK vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk was een enorm succes qua mondiale media-aandacht en commercie. Mede vanwege dat succes besloot de Franse voetbalbond om het oefentoernooi 'Tournoi de France', dat al vele jaren niet meer was georganiseerd, in 2020 nieuw leven in te blazen. Hieraan doen in 2020 vier absolute toplanden uit het mondiale vrouwenvoetbal mee: Nederland, Brazilië, Frankrijk en Canada. De eerste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen was op 4 maart het duel Nederland-Brazilië. Hieronder vindt u het wedstrijdschema van de Nederlandse vrouwen op dit toernooi. De wedstrijd tegen Frankrijk is de derde en laatste wedstrijd van de Oranje vrouwen bij dit toernooi.

Oranje Leeuwinnen op het Tournoi de France 2020


Voorbereiding Olympische Spelen (Vrouwenvoetbal)

Het toernooi in Frankrijk staat voor de Oranje Leeuwinnen vooral in het teken van de voorbereiding op de Olympische Spelen 2020. Het Nederlandse vrouwenteam neemt daar voor het eerst deel aan het Olympisch voetbaltoernooi.

Wedstrijdinfo Frankrijk-Nederland vrouwenvoetbal): uitslag en statistieken

Hoe laat was de aftrap van dit duel van de Nederlandse vrouwen tegen Frankrijk? Die was op dinsdag 10 maart 2020 om 21u00. De scheidsrechter was Poestovoitova uit Rusland. Vanwege het coronavirus waren er geen toeschouwers aanwezig bij dit duel. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Uitslag Frankrijk-Nederland: 3-3

  • Goals Frankrijk: Gauvin (45+1), Bathy (59/pen) en Sarr (95)
  • Goals Nederland: Wilms (29), Spitse (33/penalty) en Martens (73).

Gele kaarten:

  • Frankrijk: Bibault en Torrent
  • Nederland: Van Es en Roord

Opstelling Frankrijk (en wissels)

Durand, Torrent, Bathy, Tounkara, Morroni, Diani (Karchaoui/64), Bilbault, Henry (Asseyi/46), Le Sommer (Geyoro/46), Gauvin (Sarr/64) en Katoto (Dali/77).

Opstelling Nederland (en wissels)

Van Veenendaal, Wilms, V.d. Gragt (Kerkdijk/78), Bloodworth, Van Es, Groenen, Spitse (Jansen/64), Roord, V.d. Sanden (Kaagman/84), Beerensteyn en Martens.

Live op tv: Frankrijk-Nederland (vrouwenvoetbal): welke zender en hoe laat?

Exclusief contract: Oranje Leeuwinnen live bij Talpa Broadcasting (Veronica/SBS6/SBS9)

Het bedrijf Talpa Broadcasting heeft sinds augustus 2017 het exclusiviteitscontract om live op tv en online per livestream de kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen uit te zenden. Daarnaast zenden zij ook het merendeel van de oefenwedstrijden van de Oranje vrouwen live op tv en online per livestream uit, waaronder dus ook dit duel tegen Frankrijk. Het merendeel van de live-uitzendingen van de Oranje vrouwen vindt plaats op de zender Veronica Tv. Incidenteel wordt een wedstrijden van de Oranje dames live uitgezonden op SBS9; dat gebeurt meestal als er op die avond op Veronica reeds een andere voetbalwedstrijd live wordt uitgezonden.

Welke zender? Hoe laat?

De wedstrijd van de Oranje vrouwen tegen Frankrijk wordt live uitgezonden op de zender SBS9. De live tv-uitzending begin om 20u30. (Het duel wordt live uitgezonden op SBS9, aangezien men op die avond op Veronica Tv een wedstrijd uit de Champions League live uitzendt.) De aftrap is om 21u00 live te zien op SBS9.

Voetbal op tv

Welke andere voetbalwedstrijden zijn in deze periode live op televisie (of via een livestream) te bekijken? Op 15 maart 2020 kan men in het herenvoetbal live op tv of per livestream kijken naar de Rotterdamse derby: Sparta-Feyenoord (eredivisie). Op diezelfde zondag kan men ook live op tv of per livestream kijken naar Ajax-FC Twente (eredivisie). Op zondag 22 maart 2020 staat de grote klassieker op het programma in het Nederlandse voetbal: Feyenoord-Ajax (eredivisie).

Livestream Frankrijk-Nederland (10 maart 2020, vrouwenvoetbal)

Gratis livestream vrouwenvoetbal: Nederland-Frankrijk

De damesvoetbalmatch Frankrijk-Nederland is op 10 maart 2020 eveneens live online te bekijken via een livestream. De officiële livestream is op die avond te vinden op de website van Kijk. Ook vindt men een link naar die livestream op andere sites van Talpa, waaronder de website van Veronica Tv. De livestream van dit duel van de Nederlandse vrouwen begint tegelijk met de tv-uitzending. Het is een geheel gratis livestream. Via die gratis livestream kan men ook de voorbeschouwing op Nederland-Frankrijk bekijken.

Toegang tot livestream bij Talpa van Nederland-Frankrijk (vrouwenvoetbal)

Om de gratis livestream van de vrouwenvoetbalwedstrijd Nederland-Frankrijk te gebruiken op de website van Kijk (of op de site van Veronica Tv), dient men wel in te loggen op die site. Het is niet per se nodig om een specifiek account van Kijk te hebben om bij deze livestream in te kunnen loggen. Men kan bij deze gratis livestream van Nederland-Frankrijk ook inloggen met een Facebook-account. Indien men vaker zo'n livestream van Talpa wil gebruiken, dan kan men er echter ook voor kiezen om wel een gratis account van Kijk aan te maken. Bij Talpa kan men ook veel andere interlands van de Oranje vrouwen via een gratis livestream bekijken. Ook veel wedstrijden uit de Champions League van de heren zijn bij hen via een gratis stream te bekijken. Eveneens zijn bij hen veel andere sportevenementen via een gratis livestream te bekijken, zoals de gala's van Glory Kickboxing.

Livestream bij Talpa

Tot aan de zomer van 2017 was FOX de grote mediapartner van de Oranje Leeuwinnen. Op zich heeft FOX jarenlang een erg goede en belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Het was aan hen te danken dat er, in de periode voordat het vrouwenvoetbal zijn grote doorbraak beleefde in Nederland (door het EK voetbal voor vrouwen 2017) er toch al heel veel interlands live op tv en via een livestream te bekijken waren. Ze zonden die wedstrijden in deze periode vaak uit op het 'open net' FOX tv en daarnaast ook dikwijls op de abonneezenders van FOX Sports.

Een nadeel was echter wel, dat de wedstrijden online vaak alleen op een livestream van FOX Sports te bekijken was, waarvoor men een abonnement diende te hebben. Met de komst van SBS Broadcasting als nieuwe exclusieve bezitter van de uitzendrechten van de Oranje Leeuwinnen is dit nadeel ten einde gekomen, doordat zij per wedstrijd ook een gratis openbare livestream beschikbaar stellen op de website van Veronica Tv. Ook bij veel andere grote voetbalwedstrijden die zij uitzonden (zoals de KNVB Bekerfinale bij de heren en bij oefenwedstrijden van het Nederlands herenvoetbalelftal) bood Veronica tot vreugde van velen zo'n gratis openbare livestream aan. Ook wedstrijden in de Champions League van de heren zijn bij hen via een gratis livestream te bekijken.

Daar staat overigens wel een klein technisch nadeel tegenover. Doordat deze livestream gratis en openbaar is, wordt hij bij grote voetbalwedstrijden (zoals ook de oefenwedstrijden van Oranje) soms zo massaal gebruikt, dat de website (en de stream) mogelijk even vastlopen wegens 'overbelasting'. Dit technische probleem bij de livestream is doorgaans echter slechts van zeer tijdelijke aard. Wanneer men de gratis livestream 'heropstart', dan doet hij meestal snel weer goed.

Geo-restricted livestream van Nederland-Frankrijk (vrouwenvoetbal) op 10 maart 2020

De livestream bij Veronica is doorgaans echter wel geo-restricted. Dit houdt in dat de interlands van de Oranje Leeuwinnen die zij uitzenden, bij hen op de site officieel alleen vanuit Nederland per livestream mogen worden bekeken. Vanuit andere landen is de livestream officieel 'geo-blocked' (geblokkeerd) van deze kwalificatiewedstrijd voor het EK voetbal voor vrouwen.

Livestream Frankrijk-Nederland (vrouwenvoetbal) via Ziggo Go (hele EU)

Via een livestream op de Go App (online tv) kan men eveneens op de avond van 10 maart 2020 naar deze interland van de Oranje Leeuwinnen kijken. Dit is een app met een groeiende populariteit. Met die app kunnen klanten van Ziggo live online (per livestream) naar de zenders uit hun tv-pakket kijken. SBS9 zit in het standaardpakket van Ziggo en die kan dus elke klant die daar digitale tv heeft, per livestream bekijken. Die livestream op de Go App is in de gehele EU te bekijken. In de meeste landen buiten de Europese Unie is elke livestream van de Ziggo Go App (en dus ook de stream van deze interland) geo-blocked (geblokkeerd). Tot de landen buiten de EU waarop men op die app wel per livestream naar tv kan kijken behoren onder meer IJsland, Noorwegen en Liechtenstein.

Men kan deze match van de Oranje Leeuwinnen tegen de vrouwen uit Frankrijk op die app niet alleen via de livestream aanschouwen. Achteraf kan men (een week lang) op die app ook via een stream de uitzending van Nederland-Frankrijk terugkijken.

Livestream Nederland-Frankrijk (vrouwenvoetbal) via NLziet

Voor abonnees van NLziet is het ook mogelijk om deze interland van de Oranje Leeuwinnen via een livestream op die app te bekijken. De tv-zender waarop de wedstrijd wordt uitgezonden behoort namelijk (als onderdeel van Talpa/SBS Broadcasting) tot de zenders die men op die app per livestream kan bekijken, indien men een betaal abonnement op die dienst heeft. Behalve de zenders van Kijk/Talpa (SBS Broadcasting), kan men op die app ook per livestream kijken naar zenders van RTL XL en NPO Start. Er bevindt zich ook een livestream van deze voetbalwedstrijd van het Nederlands vrouwenteam op de Kijk-app. Dit is echter ook een dienst waarop men een abonnement dient te hebben, om daarop een livestream te kunnen bekijken.

Livestream Nederland-Frankrijk (vrouwenvoetbal) op 8 maart 2020 via iTV-app

Voor klanten van interactieve tv bij KPN is het mogelijk om de live tv-uitzending van de damesinterland tussen de teams van Nederland en Frankrijk per livestream te bekijken op de iTV-app. Met deze app kan men online naar tv-zenders kijken, waaronder de zender SBS9 waarop deze wedstrijd tussen de Oranje leeuwinnen en de dames uit Frankrijk live wordt uitgezonden. Ook kan men als klant bij KPN via de site van 'Interactieve 'Tv' de wedstrijd tussen de Nederlandse en Franse vrouwen per livestream bekijken.

Lees verder

© 2014 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…
Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Kosovo, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Nederland-Kosovo, live tv en livestreamOp dinsdag 1 december 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Neder…
Vrouwenvoetbal Nederland: Oranje Leeuwinnen via livestreamVrouwenvoetbal Nederland: Oranje Leeuwinnen via livestreamHet Nederlandse vrouwenvoetbalteam 'de Oranje Leeuwinnen' behoort tot de populairste sportploegen van Nederland. De weds…
Profvoetballer worden. Gezonde voeding voor voetballersProfvoetballer worden. Gezonde voeding voor voetballersIs het jouw droom om profvoetballer te worden en wil je er alles aan doen om gescout te worden? Dan moet je ook weten wa…
Bronnen en referenties
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl
  • http://www.fcupdate.nl
  • http://nl.wikipedia.org
  • http://www.fifa.com
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 10-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.