Ronde van Turkije (Tour of Turkey) live op tv & livestream

Ronde van Turkije (Tour of Turkey) live op tv & livestream De Presidential Cycling Tour Of Turkey is een wielerwedstrijd die jaarlijks wordt verreden. Deze Turkse rittenkoers was enkele jaren een onderdeel van de UCI World Tour, maar is teruggekeerd naar de Europe Tour. De Presidential Tour of Turkey is live op tv te volgen. Ook is deze Tour of Turkey online te bekijken via een livestream. Hoe is de geschiedenis van de Tour of Turkey verlopen?

Geschiedenis: Ronde van Turkije

De Tour of Turkey wordt verreden sinds midden jaren zestig. Decennialang was het een amateurronde. Op de deelnemerslijst stonden in die tijd, behalve Turkse teams, ook veel sterke amateurploegen uit Oost-Europa. Zo won bijvoorbeeld Andrei Kivilev in zijn amateurtijd deze ronde. Hij zegevierde in 1995. Sinds deze ronde in 2008 promoveerde naar categorie 2.1 van de UCI Europe Tour, is de interesse van West-Europese profploegen in deze wedstrijd sterk toegenomen.

De Ronde van Turkije wordt doorgaans door velen mede beschouwd als een goede voorbereidingswedstrijd op de Giro d'Italia. In 2010 is de wedstrijd gepromoveerd naar categorie 2.HC (buitencategorie) van de Europe Tour. Bekende eindwinnaars van de Presidential Tour of Turkey zijn onder meer Daryl Impey (2009), Giovanni Visconti (2010), Alexander Efimkin (2011), Natnael Berhane (2013), Adam Yates (2014), Kristijan Durasek (2015) en Diego Ulissi (2017).

Datum Ronde van Turkije

In 2017 was de Presidential Tour of Turkey voor het eerst een onderdeel van de UCI World Tour. Oorspronkelijk zou deze etappekoers in 2017, net als de voorgaande jaren, in het voorjaar worden verreden. Mede doordat in die periode de kalender reeds erg druk is en er dus veel concurrentie van andere koersen is, dreigde de Ronde van Turkije in 2017 een minder goede deelnemerslijst te krijgen dan men van een World Tour-wedstrijd zou verwachten. Mede daarom heeft men besloten om de Tour of Turkey te verhuizen naar een andere datum (in het najaar), waarop er minder concurrentie van andere grote koersen is. Ook in 2018 werd deze koers verreden in het najaar. In 2019 kreeg de koers weer een plek in het voorjaar. Vanwege het coronavirus werd er de Tour of Turkey in 2020 afgelast, net als veel andere sportevenementen wereldwijd. In 2021 stond deze wielerwedstrijd echter wel weer op de kalender. In dat jaar is het gepland in het voorjaar. De koers kreeg geen vaste plek, latere edities werden in het najaar, of juist weer in het voorjaar gepland.

Deelnemers: teams op de startlijst van de Ronde van Turkije?

Welke ploegen staan op de startlijst van deze Ronde van Turkije? Deze koers heeft vaak een mooie deelnemerslijst. Dikwijls staan er diverse topsprinters op de startlijst van de Ronde van Turkije. Qua klassementsrenners krijgen vaak jonge talenten een kans in deze koers. In 2019 streed bijvoorbeeld de nog piepjonge Remco Evenepoel in deze ronde om de ereplaatsen tussen de klimmers en klassementsrenners. In 2021 maakte Fabio Jakobsen zijn comeback in deze Ronde van Turkije

Ronde van Turkije live op tv, welke zender en hoe laat? Eurosport

De Ronde van Turkije wordt in Nederland en België live op tv worden uitgezonden door Eurosport. De live-uitzendingen beginnen vaak al vroeg. Het voorjaar is wel een drukke periode op de wielerkalender. Daarom is het niet altijd zeker of alle ritten op het hoofdnet (Eurosport 1) live worden uitgezonden. Soms wordt een deel van de ritten alleen live uitgezonden op de stream van die sportzender, of op de zender Eurosport 2.

Livestream Tour of Turkey

Livestream Ronde van Turkije bij Eurosport

De Presidential Tour of Turkey is ook live op het internet te volgen via een livestream. De officiële livestream van de Ronde van Turkije wordt door Eurosport beschikbaar gesteld. Met deze livestream kan men dus elke etappe van deze koers live op een computer (of smartphone) bekijken.

Er is bij elke etappe een livestream te vinden op de Eurosport Player App. De livestream begint doorgaans om circa 12u00. Om de Tour of Turkey via die livestream te bekijken, dient men wel een abonnement op die app van Eurosport te hebben. Op de Eurosport Player heeft men een breed aanbod aan wedstrijden die men per livestream uitzendt. Zo heeft men ook de exclusieve livestream voor Nederland en Vlaanderen van de Giro d'Italia.

Livestream Ronden van Turkije via Go App (online live tv)

Het is ook mogelijk om de etappes van de Ronde van Turkije te bekijken op de Go App (online tv). Bij die streamingdienst kan men online tv kijken en kan men ook per livestream de uitzendingen van Eurosport bekijken. Deze dienst is beschikbaar voor klanten van digitale tv bij Ziggo. Zij kunnen automatisch (gratis) via de livestream naar uitzendingen op Eurosport1 kijken. Uitzendingen van Eurosport 2 zijn echter alleen per livestream op die app te bekijken indien u een aanvullend abonnement heeft op die tv-zender. Elke livestream van de Go App is in de hele EU te gebruiken en ook in een beperkt aantal landen buiten de Europese Unie (zoals Groot-Brittannië en Noorwegen). In de meeste overige landen is zo'n livestream op die applicatie geo-blocked. (Dat houdt in dat de livestream daar officieel geblokkeerd is.)

Livestream Ronde van Turkije TV (KPN)

Klanten van KPN kunnen via een livestream op de TV-app naar de uitzendingen van Eurosport kijken. Ook hierbij geldt dat de livestream van het hoofdnet van die sportzender automatisch gratis beschikbaar is, maar de abonneezender alleen per stream live te bekijken is met een aanvullend abonnement. Ook elke livestream op deze app is in de hele EU te gebruiken.

Livestream Ronde van Turkije bij GCN

Er wordt bij deze Turkse wielerwedstrijd ook een livestream aangeboden door GCN. Hun livestream van de Ronde van Turkije is op de app te vinden op de wedstrijddagen. Deze livestream van deze Turkse wielerkoers is echter alleen door abonnees te bekijken.

Lees verder

© 2015 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ronde van Valencia, live op tv en livestreamRonde van Valencia, live op tv en livestreamDe Ronde van Valencia (Volta a la Comunitat Valenciana) is een Spaanse wielerkoers die jaarlijks wordt verreden. De Rond…
Ronde van Catalonië - live op tv en livestreamRonde van Catalonië - live op tv en livestreamDe Ronde van Catalonië wordt verreden in het voorjaar. De Volta Ciclista a Catalunya heeft een lange en rijke geschieden…
Vrouwenwierennen: Giro Rosa (Ronde van Italië voor vrouwen)Vrouwenwierennen: Giro Rosa (Ronde van Italië voor vrouwen)De Giro Rosa is de Ronde van Italië voor vrouwen. Dit wordt beschouwd als de belangrijkste rittenkoers in het dameswielr…
Veldrit Kortrijk: Caps Urban Cross, live op tv en livestreamVeldrit Kortrijk: Caps Urban Cross, live op tv en livestreamIn Kortrijk wordt jaarlijks de Caps Urban Cross verreden. Deze West-Vlaamse veldrit is een onderdeel van de X2O Trofee V…

Armspieren kweken en trainen: armspieroefeningen voor mannenArmspieren kweken en trainen: armspieroefeningen voor mannenWil jij graag dikke armspieren kweken en trainen? Om als man dikkere armspieren te trainen is het van belang om zowel de…
Amstel Gold Race live op tv en livestreamAmstel Gold Race live op tv en livestreamIn het voorjaar wordt de Amstel Gold Race verreden. Deze Nederlandse klassieker is een onderdeel van de UCI World Tour.…
Bronnen en referenties
  • https://tourofturkey.org/
  • http://fr.wikipedia.org/wiki/Tour_de_Turquie
  • http://tv.eurosport.nl/tvschedule.shtml
  • http://dewielersite.net/db2/wielersite/wedstrijdfiche.php?wedstrijdid=1877
  • http://www.wielerflits.nl/nieuws/42484/etappeschema-ronde-van-turkije-2015-gepresenteerd.html
  • https://www.procyclingstats.com/race/tour-of-turkey/2018/startlist
  • https://www.wielerflits.nl/nieuws/ronde-van-turkije-heeft-routeschema-uitgestippeld/
  • http://www.tourofturkey.org.tr/EN/icerik/about-3
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 18-04-2024
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.