Wielrennen live op tv en livestream

Wielrennen live op tv en livestream Wielerliefhebbers kunnen volop genieten van live wielrennen op tv. Met name Eurosport en het Vlaamse Sporza zenden jaarlijks heel veel wielerkoersen live op tv uit. Maar ook het Nederlandse NOS Studio Sport zendt aardig wat koersen live uit. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om veel koersen online via een livestream te bekijken. Hoe ziet de wielerkalender van eruit? Welke wielerkoersen worden op welke zenders live uitgezonden? En waar vindt men een livestream?

Sporza (VRT)

De Vlaamse publieke omroep VRT zendt jaarlijks een buitengewoon groot aantal wielerkoersen live op tv uit. Dat is een logisch gevolg van de enorme populariteit van het wielrennen in de regio Vlaanderen. Nergens ter wereld is een regio te vinden, waar het wielrennen populairder is dan in Vlaanderen. De sportuitzendingen van de Vlaamse publieke omroep VRT hebben als overkoepelende merknaam: Sporza. Anno 2021 heeft Sporza wederom een groot aanbod van live-uitzendingen van wielerkoersen, waaronder veel grote topwedstrijden (UCI World Tour), maar ook veel kleinere Vlaamse wedstrijden (uit de UCI Europe Tour), zoals Kuurne-Brussel-Kuurne.

De meeste live-uitzendingen van het wielrennen bij Sporza vinden plaats op de Vlaamse zenders één en Canvas. Incidenteel wijkt men uit naar de zender Ketnet. Deze zender is ook in Nederland te ontvangen in veel digitale tv-pakketten. Bij de meeste topwedstrijden treedt Michel Wuyts als commentator op. Ex-renner, ex-ploegleider en ex-bondscoach José de Cauwer zal regelmatig als co-commentator optreden. In de wedstrijden waarin Michel Wuyts niet de commentator is, zal vaak Renaat Schotte de commentator zijn.

Er is overigens sinds 2017 wel één groot verschil in de wielerprogrammering van Sporza, vergeleken met de voorgaande jaren: Sporza heeft geen groot contract meer met het Italiaanse bedrijf RCS. (Sporza heeft sinds 2018 wel wat sublicenties, waardoor ze bijvoorbeeld de Strade Bianche live kunnen uitzenden.)

Doordat men niet meer een groot contract heeft bij de RCS, zendt Sporza sinds 2017 diverse Italiaanse koersen niet live uit, waaronder Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo en de Giro d'Italia. Deze wedstrijden worden echter nog wel live op tv uitgezonden door Eurosport.

Eurosport, 'the home of cycling'

Een reclameslogan van Eurosport is: 'Eurosport, the home of cycling.' Deze slogan maakt men zeker waar; er zijn op Eurosport erg veel wielerkoersen live te volgen. Niet alleen topwedstrijden uit de UCI World Tour, zoals de klassiekers en de drie Grote Rondes (Tour, Giro en Vuelta), maar ook veel kleinere etappewedstrijden uit de Europe Tour, en eveneens baanwielerwedstrijden en ook werelduurrecordpogingen zendt men live uit. Ook zendt Eurosport de wedstrijden van het Belgische klassement Napoleon Games Cycling Cup live uit.

De meeste uitzendingen zullen plaatsvinden op de zender Eurosport1. Dit is het open net van Eurosport. Een deel van de koersen zal helaas echter te zien zijn op Eurosport2. Voor de zender Eurosport2 dient men een apart abonnement te nemen. Er zit overigens soms wat verschil tussen de programmering van Eurosport in Nederland en België. In de praktijk betekent dit, dat er soms wedstrijden (met name kleine koersen) wel op de Belgische Eurosport te zien zijn, maar helaas niet op de Nederlandse Eurosport, omdat men daar voorrang geeft aan andere live sportevenementen. Gelukkig komt dit slechts incidenteel voor.

De Belg Jeroen Vanbelleghem treedt anno 2021 vaak als commentator op bij de Eurosport-wieleruitzendingen. Hij wordt dikwijls geflankeerd door ex-profwielrenners die als co-commentator optreden. Dit zijn onder meer de Nederlanders Karsten Kroon en Bobbie Traksel.

Contract Eurosport met RCS: Giro exclusief

In tegenstelling tot Sporza (VRT) heeft Eurosport wel een contract met het Italiaanse bedrijf RCS. Veel Italiaanse koersen zijn daardoor sinds 2017 niet live te zien bij Sporza, maar wel op Eurosport. Hiertoe behoren Milaan-San Remo, de Tirreno-Adriatico, de Ronde van Lombardije en de Giro d'Italia.

NOS Studio Sport

De Nederlandse publieke omroep NOS zendt doorgaans veel minder wielerwedstrijden live op tv uit dan de VRT (Sporza) en Eurosport. Na de grote dopingaffaires rondom onder meer de Rabobank en Lance Armstrong leek de wielerliefde van NOS Studio Sport nog wat verder te zijn bekoeld. Sindsdien werden diverse wedstrijden die men vroeger nog wel uitzond, niet meer live uitgezonden door de NOS, zoals de Clasica San Sebastian en Kuurne-Brussel-Kuurne. Dit zal ook in 2022 of in het seizoen 2023 niet veranderen. Toch heeft de NOS nog steeds een behoorlijk aanbod aan wieleruitzendingen. Zo zenden ze de Tour de France, de topklassiekers en het NK wielrennen live uit.

Herbert Dijkstra zal bij de meeste topwedstrijden optreden als commentator. Incidenteel zal Joris van den Berg de commentator bij de live-uitzendingen zijn. Ex-profwielrenner Maarten Ducrot zal meestal optreden als co-commentator bij de wieleruitzendingen van NOS Studio Sport. De uitzendingen zullen doorgaans plaatsvinden op de zender Nederland 1 (NPO1). Sommige wedstrijden zullen door de NOS niet live op tv worden uitgezonden, maar wel op het internet, via een livestream op de website van de NOS.

Overige zenders

Naast de hierboven genoemde grote omroepen, zijn er ook regionale zenders die wielerkoersen live op tv uitzenden. Met name L1 (Limburg) zendt jaarlijks diverse koersen uit, maar er zal incidenteel ook een koers te zien zijn op bijvoorbeeld RTV Drenthe. Een commerciële regionale zender die regelmatig kleine wielerkoersen uitzendt is Podium Tv.

In zowel Nederland als in België manifesteren zich ook commerciële sportzenders die mogelijk wielerkoersen zullen uitzenden. In Nederland is dat Ziggo Sport en in België is dat Play Sports van Telenet. Zij hebben hun interesse in de wielersport getoond door veldritten live op tv te gaan uitzenden. Met name in het geval van Play Sports gaat het om een zeer groot aantal live-veldritten, maar Telenet Play Sports zendt soms ook wegwielerwedstrijden uit.Bij Ziggo Sport zijn ook behoorlijk aantal veldritten live te zien, maar waren in het seizoen 2018 ook wegwedstrijden te zien zoals de Tour of Croatia, de Ronde van Burgos en de GP Frankfurt (1 mei-prijs) live te zien. Wegwielrennen blijft echter wel bijzaak voor Ziggo Sport, het behoort niet tot de 'kernsporten' waar zij zich sterk op focussen, zoals Formule 1 en voetbal. Het is niet de verwachting dat dit in 2022 of 2023 erg verandert.

Live op het internet: livestream

Behalve op tv, zijn veel wedstrijden ook live op het internet te volgen via livestreams. Bij Eurosport worden veel wedstrijden live uitgezonden via een stream op hun Eurosport Player App. Om die livestream van Eurosport te bekijken, dient men echter wel een betaald abonnement op deze app te hebben.

Zowel Sporza als de NOS bieden bij diverse wedstrijden een openbare livestream aan op hun websites, waarvoor men geen betaald abonnement dient te hebben. Een nadeel van deze livestreams is echter, dat ze vaak ‘geo-restricted’ zijn, wat inhoudt dat ze alleen in het land van de uitzendgerechtigde te bekijken zijn. Bijvoorbeeld: de stream van Sporza is vaak alleen in België te bekijken en de livestream van de NOS is vaak alleen in Nederland te zien. De internationale wielerunie UCI biedt ook livestreams aan die vaak geo-restricted zijn: bij hun betekent dit dat de livestream in sommige landen wel te bekijken is (landen waar geen omroep de uitzendrechten van het evenement heeft gekocht) en in andere landen niet (landen waar wel een omroep in bezit is van de live uitzendrechten).

Kalender, wielrennen live op tv: anno 2021 sterk onder voorbehoud

Hieronder vindt u het voorlopige overzicht van de live-wieleruitzendingen (tv en livestream) in het wielerseizoen 2021. Dit is een globaal overzicht, waarin de belangrijkste koersen zijn opgenomen. Bij de omroepen zullen met betrekking tot diverse wedstrijden immers pas in de loop van het jaar definitieve besluiten worden genomen over de vraag: ‘Zenden wij deze koers uit of niet?’ De onderstaande agenda is vooral gefocust op de uitzendingen van de Nederlandstalige zenders (Eurosport, Sporza en NOS). Als er in de kalender hieronder een vraagteken achter de naam van een omroep staat, dan houdt dit vanzelfsprekend in dat die uitzending nog ‘onder voorbehoud’ is.

Corona: data onder voorbehoud

Mede vanwege het coronavirus is de kalender van 2021 deels onder voorbehoud. Met name bij diverse koersen die in het begin van het seizoen op de kalender staan, twijfelen de organisatoren of ze de wedstrijd op die datum willen organiseren, of dat ze een datum later in het seizoen vragen, of dat de koers in het jaar 2022 pas weer verreden wordt.

Wielerkalender 2021, live op tv en livesream

[/TD][/TR]
DatumWielerwedstrijdZender
Januari
1 Veldrit Baal: GP Sven Nys Sporza en EurosportNL
2 Veldrit: Cyclocross Gullegem Telenet
3 Veldrit Hulst, wereldbeker Sporza, Telenet, EurosportNL
9 en 10 BK veldrijden 2021Sporza
10 Afgelast: NK veldrijden 2021 NOS
16 Veldrit Mol: Zilvermeercross Telenet
17 Afgelast: Veldrit Rucphen 2021 EurosportNL en Telenet
23 Veldrit: Flandriencross Hamme Eurosport en Sporza
24 Veldrit: Druivencross in Overijse Telenet en EurosportNL
30 en 31 WK veldrijden 2021Sporza, Eurosport, NOS
31 GP La Marseillaise (vanaf ca. 16u30) Eurosport
Februari
3 - 7Ster van Bessèges 2021 (Fra) Sporza
3 - 7Afgelast: Ronde van Valencia 2021 (Spa)Eurosport
3 Afgelast: Veldrit Maldegem VTM
6 Veldrit Middelkerke 2021 Telenet, Proximus en EurosportNL
7 Veldrit Lille 2021 Sporza
11 - 14Tour de la Provence (Fra) Eurosport, Ziggo en Proximus
13 Veldrit Eeklo 2021 VTM
14 Veldrit Brussel Sporza en Eurosport
14Clasica de Almeria (Spa) Eurosport2 en livestream
17 - 21Afgelast: Ruta del Sol - Vuelta a Andalucia (Spa)Eurosport
17 - 21Afgelast: Ronde van Algarve - Volta a Algarve (Por) Eurosport
20 - 21Tour des Alpes-Maritimes et du Haut-Var (Fra) Eurosport
20 Veldrit St-Niklaas Sporza
21 Veldrit: Sluitingsprijs Oostmalle 2021 Telenet Play Sports
21 - 27 UAE Tour 2021 Eurosport
27 Omloop Het Nieuwsblad 2021 (Bel) Sporza, Eurosport en NOS
28 Kuurne-Brussel-Kuurne 2021 (Bel) Sporza en Eurosport
Maart
2 GP Le Samyn (Bel)Sporza en Eurosport
3Trofeo Laigueglia (Ita) Livestream v.d. organisatie
6 Strade Bianche 2021 (Ita) Eurosport en Sporza
7 - 14Parijs-Nice 2021 (Fra) Sporza, Eurosport
7GP Monsere (Bel) Sporza en Eurosport
10 - 16Tirreno-Adriatico 2021 (Ita) Eurosport
10 -12 Dames: Healthy Ageing Tour (Ned)Livestream o.a. Eurosport en Podium
17Nokere Koerse 2021 - Danilith Classic (Bel) Sporza en Eurosport
19Bredene-Koksijde Classic 2021 (Bel) Sporza en Eurosport
20Milaan-Sanremo 2021 (Ita) Eurosport en VTM
21 Dames: Trofeo Alfredo Binda (Ita) Eurosport2 en livestream GCN
22 - 28Ronde van Catalonië 2021 - Volta a Catalunya (Spa) Eurosport
24Driedaagse De Panne: Brugge-De Panne (heren) Sporza, Eurosport2
25Driedaagse De Panne - dameswedstrijd Sporza
26E3 Harelbeke 2021 (Bel) Sporza
28Gent - Wevelgem (Bel) Sporza en NOS
28 Cholet Pais de la Loire (Fra)Livestream Eurosport en GCN
31Dwars door Vlaanderen (Bel) Sporza en Eurosport
31 - 3 aprilAfgelast: Ronde van Sicilië - Giro Di Sicilia (Ita) Eurosport Player, Eurosport2
April
3Afgelast: Volta Limburg Classic (Hel van het Mergelland) L1
3GP Miguel Indurain (Spa)Eurosport France
4Ronde van Vlaanderen 2021 (Bel) Sporza, Eurosport en NOS
5 - 10 Ronde van het Baskenland - Vuelta Ciclista al Pais Vasco (Spa) Eurosport
7Scheldeprijs 2021 (Bel) Sporza en Eurosport2
11Afgelast: Parijs-Roubaix 2021 (Fra) NOS, Sporza, Eurosport
11-18Ronde van Turkije 2021 - Presidential Tour of TurkeyEurosport
14Brabantse Pijl 2021 (Bel) Sporza en Eurosport
14-18Ronde van Valencia 2021 (Spa) Eurosport
18Amstel Gold Race 2021 (Ned) Eurosport, NOS, Sporza
19 - 23Tour of The Alps (ex-Giro del Trentino)Eurosport
21Waalse Pijl - Fleche Wallonne (Bel) Sporza en Eurosport
25Luik-Bastenaken-Luik 2021 (Bel) NOS, Sporza, Eurosport
27 - 2 meiRonde van Romandië (Zwi) Eurosport
Mei
1 Afgelast: Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt Eurosport en Ziggo Sport
1 Afgelast: Ronde van Overijssel (Ned) Podium Tv
2 - 9 Ronde van Rwanda (samenvattingen)Stream GCN
4 - 9 Afgelast: Vierdaagse van Duinkerke Eurosport
5 -9Ronde van Algarve - Volta a Algarve (Por) Eurosport
6Ploegenvoorstelling Giro d'Italia 2021 Livestream Eurosport en GCN
7Mountainbike World Cup: Sprintrace Albstadt Ziggo Sport Totaal
8 - 30Giro d'Italia - Ronde van Italië 2021 Eurosport
9Mountainbike World Cup: Crosscountry Albstadt Ziggo Sport Totaal
12 -16 Ronde van Hongarije 2021Livestrem GCN en Eurosport
13-16 Challenge MallorcaStream GCN en Eurosport
13Circuit Wallonie (Bel) Sporza, GCN en Eurosport
14Mountainbike: Sprintrace Nové Mesto Na MoraveZiggo Sport Totaal
15GP Plumelec-Morbihan (Fra) Livestream Eurosport en GCN
15GP Vermarc Rotselaar (Bel)ROB Tv en livestream
16Mountainbike: Crosscountry Nové Mesto Na Morave Ziggo en livestream Sporza
16Tro Bro Leon (Fra) Livestream Eurosport en GCN
18-22Ruta del Sol 2021 (Andalusië) Eurosport en GCN
19St. Elooisprijs Ruddervoorde (Bel) Focus WTV
20-23 Dames: Ronde van Burgos (Spa) Livestream Eurosport en GCN
22Tour du Finestre (Fra) Livestream Eurosport en GCN
23Vuelta a MurciaLivestream GCN
24Tour Classic Alpes-MaritimesLivestream Eurosport en GCN
24Ronde van Limburg (Bel) Sporza
30 - 6 juniCritérium du Dauphiné (Fra) Sporza en Eurosport
Juni
5Dwars door het Hageland (Bel) Sporza
6Elfstedenronde Brugge (Bel) Sporza
6 - 13Ronde van Zwitserland (Zwi) EurosportNL, Proximus en GCN NL
8Mont Ventoux Dénivelé ChallengeLivestream L'Équipe
9 - 13Ronde van België - Baloise Belgium Tour (Bel) Sporza
6 -13 Ronde van Slovenië 2021Eurosport2 en GCN
10 - 13 Route d'Occitanie (Route du Sud)Livestream v.d. organisatie
11 - 13World Cup Mountainbike in LeogangZiggo Sport Totaal
15 - 17Adriatica Ionica (samenvattingen)Eurosport
16 NK tijdrijden 2021Podium Tv
16 BK tijdrijden 2021Sporza
16Afgelast: Halle-Ingooigem (Bel) Eurosport en Sporza
17Frans kampioenschap tijdrijdenLivestream Eurosport en GCN
19-20Spaanse kampioenschappen, wegrittenLivestream Eurosport en GCN
19-20Franse kampioenschappen, wegrittenLivestream Eurosport en GCN
19Nederlands Kampioenschap (NK) voor dames elite NOS
20Nederlands Kampioenschap (NK) voor heren elite (profs) NOS
20Belgisch Kampioenschap (BK)Sporza
24Ploegenpresentatie Tour de France Eurosport
26La Course by TdF (dames) NOS, Sporza, Eurosport
26 - 18 juliTour de France - Ronde van Frankrijk 2021 Sporza, NOS, Eurosport
Juli
2-11Giro Rosa (Giro voor dames) Livestream
18Afgelast: Volta Limburg Classic (Ned) Livestream GCN en Eurosport
22 - 24 Tour de Wallonie (Bel) Livestream Eurosport en GCN
24 Olympische herenwegrit Sporza, NOS, Eurosport
25 Olympische dameswegrit Sporza, NOS, Eurosport
26 Olympisch mountainbiken (heren) Sporza, NOS, Eurosport
27 Olympisch mountainbiken (dames) Sporza, NOS, Eurosport
28 Olympische tijdrit Sporza, NOS, Eurosport
29-31Tour de L'Ain (Fra) Livestream GCN en Eurosport
31Clasica San Sebastian 2021 (Spa) Sporza en Eurosport
31Heistse Pijl (Bel) Sporza
Augustus
2-8 Baanwielrennen Olympische Spelen Sporza, NOS, Eurosport
3-7 Ronde van Burgos (Spa) Ziggo Sport en Proximus
5 -8 Arctic Race of Norway (Noo)Livestream GCN en Eurosport
9 - 15Ronde van Polen 2021 Proximus, TVP en FloBikes
10-14Ronde van Denemarken Eurosport en GCN
14 aug-5 sepVuelta a España - Ronde van Spanje 2021 Eurosport, Sporza
14 - 15EK mountainbiken Livestream GCN en Eurosport
15GP Jef Scherens - Leuven Sporza
19-22 Tour of Norway-Ronde van NoorwegenLivestream Eurosport
20GP Marcel Kint Sporza
21-22 Slotweekend Tour de L'Avenir Livestream GCN en Eurosport
22Afgelast: Hamburg, EuroEyes Cyclassics (Dui) N.v.t.
22Afgelast: Schaal Sels Sporza en ATV
24-29 Simac Ladies Tour (Ned) Eurosport en GCN
25-29WK mountainbike Livestream GCN en Eurosport
26-29 Deutschland Tour (Dui) Eurosport en GCN
26 Druivenkoers (Bel) Livestream Sporza
28 Brussels Cycling Classic (Bel) Sporza
29 Bretagne Classic in Plouay (Fra) Eurosport en livestream GCN
30- 5 sep.Benelux Tour 2021 (ex-BinckBank Tour) Sporza en Eurosport
September
2-5Dames: Ceratizit Challenge by VueltaEurosport
5-12 Ronde van Groot-Brittannië (UK) Eurosport en livestream GCN
8 - 12EK wielrennen 2021 NOS, Sporza, Eurosport
10Afgelast: GP de Québec (Can) n.v.t.
11 Veldrit: Ethias Rapencross Lokereno.a. VTM
12Afgelast: GP Montreal (Can) n.v.t.
12Antwerp Port Epic (Bel) Sporza
14-18Ronde van Luxemburg Livestream GCN en Eurosport
15 GP Wallonië (Bel) Livestream Eurosport en GCN
15 Giro del Toscana Eurosport en GCN
16-19Ronde van Slowakije Livestream GCN en Eurosport
16 Coppa Sabatini Eurosport EN GCN
17Koolskamp Koers - Kampioenschap van VlaanderenSporza en Eurosport
18 Veldrit: Ethias Cross Beringen o.a. VTM
18Primus Classic - GP Impanis van Petegem (Bel) Sporza
19-26WK wielrennen 2021 in Vlaanderen (Brugge en Leuven) Sporza, NOS, Eurosport
19Eschborn-Frankfurt Livestream GCN en Eurosport
19WK tijdrijden heren elite 2021 Sporza, NOS, Eurosport
20WK: tijdrit beloften Sporza, Eurosport
20WK tijdrijden dames Sporza, Eurosport
21GP DenainLivestream GCN en Eurosport
21WK: tijdrit junior-dames Sporza, Eurosport
21WK: tijdrit junioren Sporza, Eurosport
22WK Mixed Relay Sporza, NOS, Eurosport
23Omloop van het Houtland (Bel)Focus-WTV
24WK: wegrit junioren Sporza, Eurosport
24WK: wegrit beloften Sporza, Eurosport
25WK: wegrit junior-dames Sporza, Eurosport
25 Veldrit: Ethias Cross Bredene o.a. VTM
25WK wegrit dames Sporza, NOS, Eurosport
26Wegrit heren elite, WK 2021 Sporza, NOS, Eurosport
28- 3 okt. CRO Race (Ronde van Kroatië)Eurosport en GCN
28- 1 okt.Giro di Sicilia Eurosport en GCN
29Eurometropole Tour (Bel)Livestream GCN en Eurosport
30Werelduurrecordpoging Joss Lowden Livestream Eurosport en GCN
Oktober
2 Veldrit: Berencross Meulebeke O.a. VTM
2Dameswedstrijd Parijs-Roubaix (Fra) NOS, Sporza, Eurosport
2Ronde van Emilia RAI Sport
3Herenwedstrijd Parijs-Roubaix 2021 (Fra) NOS, Sporza, Eurosport
3 Cyclocross Gieten, Superprestige O.a. Telenet en RTV Drenthe
3Sparkassen Münsterland Giro Livestream Eurosport en GCN
3Gran Premio Bruno Beghelli (Ita)RAI Sport
4Coppa Bernocchi Eurosport
4-9 Women's TourEurosport en livestream GCN
5Tre Valli Varesine (Ita) RAI Sport
5Memorial Frank Vandenbroucke (Binche-Chimay-Binche) Eurosport en livestream Sporza
5-9 EK baanwielrennenEurosport en GCN
6Milaan-Turijn (Ita) Eurosport
7Gran Piemonte (Ita) Eurosport
9Ronde van Lombardije 2021 (Ita) Eurosport en VTM
9Tour de Vendée (Fra) Livestream Eurosport en GCN
10Parijs-Tours 2021 (Fra) Sporza en Eurosport
10 Veldrit: World Cup Waterloo O.a. Telenet en Eurosport
11Coppa Agostoni (Ita) Livestream Eurosport en GCN
13 Veldrit: World Cup Fayetville O.a. Telenet en Eurosport
13Giro del Veneto (Ita) Eurosport en GCN
14Presentatie parcours van de Tour de France 2022Eurosport
15Brits kampioenschap Livestream GCN en Eurosport
16 Ster van Zwolle (Ned) Eurosport, RTV Oost en Drenthe
16GP Plumelec - Morbihan (Fra) Eurosport2 en livestream GCN
17Veneto Classic (Ita) Livestream Eurosport en GCN
17 Veldrit: Jingle Cross Iowa City O.a. Telenet en Eurosport
17Brits kampioenschap Livestream GCN en Eurosport
20-24WK baanwielrennenEurosport
23Superprestige Cyclocross Ruddervoorde O.a. Telenet en EurosportNL
23Ronde van Drenthe dames O.a. RTV Drenthe en Eurosport2
24Veldrit: GP Zonhoven o.a. Telenet en EurosportNL
30 Afgelast: Zilvermeercross Telenet
31Vlaamse Druivencross OverijseO.a. Telenet en EurosportNL

Lees verder

© 2015 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
WK wielrennen: wegrit dames, live tv en livestreamWK wielrennen: wegrit dames, live tv en livestreamDe wegrit van de dames elite is één van de hoogtepunten van de wereldkampioenschappen wielrennen. De wegwedstrijd van de…
Wielrennen bij Sporza via een livestream bekijkenWielrennen bij Sporza via een livestream bekijkenDe Vlaamse publieke omroep zendt veel wielerwedstrijden live uit op tv. Dat geldt zowel voor wegwielerwedstrijden als vo…
BK wielrennen live op tv en livestreamBK wielrennen live op tv en livestreamDe Belgische Kampioenschappen wielrennen voor heren elite met contract (profs) en dames elite worden jaarlijks in de zom…
Veldrit Kortrijk: Caps Urban Cross, live op tv en livestreamVeldrit Kortrijk: Caps Urban Cross, live op tv en livestreamIn Kortrijk wordt jaarlijks de Caps Urban Cross verreden. Deze West-Vlaamse veldrit is een onderdeel van de H2O Trofee V…

Profdarter: Adrian LewisAdrian Lewis, een professioneel darter uit Engeland met de bijnaam 'The Jackpot' was pas de derde darter in de historie…
Profdarter: Raymond van BarneveldRaymond van Barneveld, in de wereld van darts vaak 'Barney' genoemd, was de eerste Nederlander die wereldkampioen darts…
Bronnen en referenties
  • http://www.velowire.com/UCIwielerkalender
  • http://www.wielerflits.nl/nieuws/112502/milaan-san-remo-en-ronde-van-lombardije-in-2016-op-zaterdag.html
  • http://sporza.be/cm/sporza/tv
  • http://homeofcycling.eurosport.com/
Reacties

Annick Pauwels, 23-02-2020
Mooi en duidelijke kalender. L1 en ard en Q2 welke zijn dat als zender? Reactie infoteur, 24-02-2020
Hartelijk dank voor uw reactie! L1 is de provinciale tv-zender van Nederlands-Limburg. Q2 is een commerciële Vlaamse zender. ARD is de Duitse publieke omroep.
Met vriendelijke groet, Fjodor

Patrick Alberts, 15-01-2020
O.a. Seven welke zender wordt hier mee bedoeld? Reactie infoteur, 15-01-2020
Dat is helaas de Australische zender Seven. In 2019 werd deze koers nog door Ziggo Sport live op tv uitgezonden, maar in 2020 is dat niet het geval. Voor zover bekend wordt deze koers in 2020 niet door een Nederlandse of Vlaamse omroep live op tv uitgezonden.

Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 19-10-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.