InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbalsites op het internet

Voetbalsites op het internet

Voetbalsites op het internet Voetbal is en blijft onze volksport nummer 1. Zondagavond 11 juli 2010 zaten meer dan 10 miljoen Nederlanders te kijken naar de finale van het WK voetbal. En zoals altijd telt Nederland dan ineens ongeveer 16 miljoen bondscoaches en beterweters. Maar waar moet je op het internet zijn om te lezen en te discussiëren over voetbal?

Voetbalsites met forums en chatmoglijkheden

Er zijn op internet heel veel websites te vinden die over voetbal gaan en je de laatste nieuwtjes brengen. Ook zijn er verschillende sites met discussie forums en je als voetbal liefhebber naar harte lust kunt chatten met voor- en tegenstanders over allerlei onderwerpen.

Verplicht registreren

Vaak moet je je vanwege privacy en juridische redenen wel eerst aanmelden voordat je op artikelen kunt reageren. Hiertoe zijn de website beheerders verplicht omdat uit het verleden bleek dat er steeds meer misbruik van gemaakt werd en sommige gebruikers elkaar discrimineerden of voor andere strafbare feiten uitdaagden.

De meest bekende voetbalsites

De volgende twee websites zijn zowel de grootste als de bekendste wanneer het gaat over voetbal nieuws en chatten over voetbal. Dit zijn Voetbal International en Voetbalzone. Bij Voetbal International kan men het laatste nieuws lezen, maar kan men bijvoorbeeld niet chatten. En bij Voetbalzone kan men ook het laatste nieuws bekijken maar daarnaast ook, mits men een account heeft aangemaakt, reageren of chatten op veel van de door de site geplaatste artikelen.

Voetbal International

Voetbal International is een website die is voortgekomen uit het bekendste weekblad over voetbal van Nederland met dezelfde naam Voetbal International (VI). De website probeert vooral overzichtelijk te zijn en kwalitatief juiste artikelen te plaatsen. Het grote voordeel voor de website om aan bruikbare artikelen te komen is dat ze achter zich al een heel bedrijf hebben die ook al voetbal informatie verzameld voor het weekblad. Hierdoor hebben ze over het algemeen vaak ‘nieuwtjes’ die voortkomen uit één-op-één interviews met de voetballers, trainers of andere clubmensen. Ook hebben ze met het blad al een bepaald imago en status opgebouwd in Nederland wat mee werkt om aan informatie te komen.

Database

Een ander groot pluspunt van de website is dat het een zeer uitgebreide database online heeft staan van bijna alle belangrijke en grote competities in de wereld!! Hier kun je onder andere uitslagen, selecties en standen vinden. Zowel van het huidige jaargang als van het verleden. Dit is voor veel voetbal liefhebbers een must om door te surfen.

Voetbalzone

Voetbalzone is een website die de laatste 4 à 8 jaar sterk aan het groeien is. Het richt zich in tegenstelling tot Voetbal International meer op het chat gedeelte bij de geplaatste artikelen.

Reageren op artikelen

Je kunt je namelijk als bezoeker aanmelden voor een gratis account en dan heb je de mogelijkheid om te reageren op een artikel of op wat andere gebruikers te zeggen hebben over het artikel.

Voetbalzone plaatst per dag gemiddeld 75 artikelen. Elke Nederlandse en Europese voetbalclub komt wel een keer aanbod. Vervolgens ligt het vooral aan het onderwerp van het artikel hoeveel er op gereageerd wordt door de gebruikers. Als voorbeeld wordt er op artikelen van het Nederlandse elftal, Ajax, Feyenoord en PSV veel meer gereageerd dan een artikel over bijvoorbeeld Telstar, AGOVV, of een club uit de tweede divisie van Frankrijk.

Er zijn moderators die de reacties zo goed mogelijk screenen op bijvoorbeeld scheldwoorden, of discriminatie en dergelijke. Je account kan gesloten worden als je te vaak over de grens gaat. En op sommige artikelen kan niet gereageerd worden. Wat grappig is om te zien is dat er soms een welles – nietes discussie ontstaat tussen rivaliserende clubfans, bijvoorbeeld NEC en Vitesse. Als men dan begint over wie de beste selectie heeft dan raken ze er maar niet over uit gediscussieerd. Zo kun je er dus veel lezen over voetbal en vooral ook wat anderen ervan vinden. U kunt hier dus als voetbalkenner die graag mee discussieert over zijn of haar club goed terecht.
© 2010 - 2020 Javis, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Eredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataEredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataHet 64ste seizoen van de eredivisie start op vrijdag 2 augustus 2019 en eindigt op zondag 10 mei 2020. In 32 weken tijd…
Winnaars van de Rinus Michels Award (2004-2019)Winnaars van de Rinus Michels Award (2004-2019)Rinus Michels, de man die Nederland in 1988 Europees kampioen liet worden. Vanaf het seizoen 2003-2004 wordt er een Rinu…
Feijenoord hooligansFeyenoord is een voetbalclub uit Rotterdam met een grote en fanatieke aanhang. Zo zijn ze berucht na de ware veldslag in…
Voetbal 2020: Feyenoord-FC Emmen, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Feyenoord-FC Emmen, live op tv en livestreamOp zaterdag 1 februari 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-FC Emmen gespeeld. Dit duel vindt plaats in het stadion De Kuip…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Voetbalsites op het internet"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Javis
Laatste update: 31-12-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!