Mitchell Burgzorg: Een rappende voetballer

Er zijn voetballers die naast hun voetbalcarrière dingen ernaast doen. Meestal blijft het bij een hobby voor deze voetballers. Voor Mitchell Burgzorg is voetbal zijn werk en het rappen een uit de hand gelopen hobby die er voor zorgt dat fans verwachten dat hij daadwerkelijk wat uitbrengt. Op de Nederlandse velden is de naam Mitchell Burgzorg, maar in de rapscene kennen de fans hem onder de artiestennaam Priester.

Mitchell Burgzorg: De voetballer

Mitchell Burgzorg is op 25 juli 1987 geboren in Zaandam. In Zaandam zet de jonge Mitchell Burgzorg zijn eerste stappen op het voetbalveld. Zijn voetballoopbaan begint bij Hellas Sport in Zaandam. Al op jonge leeftijd wordt hij ontdekt door het grote Ajax. Vervolgens doorloopt hij de jeugdopleiding van Ajax met spelers als Vurnon Anita, Gregory van der Wiel en Javier Martina. Dit gaat tot de A1 goed, totdat Mitchell Burgzorg tot de conclusie komt dat hij bij het tweede elftal van Ajax zou fungeren als derde rechtsback. Hierdoor zouden de kansen van Mitchell Burgzorg qua speeltijd aanzienlijk slinken. Hij besloot dus om te verkassen naar de toenmalige satellietclub en Eerste Divisie club HFC Haarlem. Het debuut van Mitchell Burgzorg in het betaalde voetbal was op 29 september 2006 in de wedstrijd AGOVV Apeldoorn - HFC Haarlem. Uiteindelijk speelt hij twee seizoenen voor HFC Haarlem in de Eerste Divisie totdat in de zomer van 2008 een transfer volgde naar N.E.C. dat speelt in de Eredivisie.

N.E.C.

In eerste instantie zou Mitchell Burgzorg beginnen bij het beloftenelftal van N.E.C., maar na een paar maanden kon hij aansluiten bij het eerste elftal van N.E.C. In de altijd zwaarbeladen derby tegen Vitesse op 25 januari 2009 maakte Mitchell Burgzorg zijn debuut voor N.E.C. in de Eredivisie. Hij viel in de wedstrijd in voor de geblesseerde Bas Sibum. In deze wedstrijd onderscheidde Mitchell Burgzorg zich vooral defensief positief. De rest van het seizoen 2008/2009 valt Mitchell Burgzorg nog een keer in tegen Heracles Almelo en krijgt hij een basisplaats in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. In het seizoen 2009/2010 zou de speeltijd van Mitchell Burgzorg in eerste instantie redelijk beperkt blijven, maar door de trainerswissel en de blessures in de selectie van N.E.C. speelt hij twintig wedstrijden. In de winter van 2010 zouden er gesprekken gevoerd worden over het verlengen van het contract van Mitchell Burgzorg, maar in mei 2010 kwam het bericht dat het contact van Mitchell Burgzorg niet verlengd zou worden.

Almere City FC

In de zomer van 2010 was het al duidelijk dat Mitchell Burgzorg een nieuwe club moest zoeken. De zoektocht naar een nieuwe club bracht hem onder andere bij de Griekse club Panserraikos en bij de Engelse club Barnet, maar dit resulteerde niet in een contract. Evenmin resulteerde het meetrainen met SC Cambuur en AGOVV Apeldoorn er niet in dat Mitchell Burgzorg een contract versierde. Uiteindelijk kreeg hij een contract bij de Eerstedivisionist Almere City FC voor anderhalf jaar. Hij maakte op 24 januari 2011 zijn debuut voor Almere City FC in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. In het halve seizoen 2010/2011 speelde hij dertien wedstrijden en scoorde hij vijf doelpunten. Almere City FC was gedegradeerd, maar doordat RBC Roosendaal failliet was verklaard, bleef Almere City FC toch in de Jupiler League.

In het voetbalseizoen 2011/2012 draaide Mitchell Burgzorg persoonlijk een goed seizoen. Uiteindelijk wilde Willem II hem zelfs overnemen in de winterstop van Almere City FC, maar Willem II bood niet genoeg geld voor Mitchell Burgzorg. In het voetbalseizoen 2011/2012 werd bekend dat Almere City FC het contract van Mitchell Burgzorg niet zou gaan verlengen. Uiteindelijk werd bekend dat Mitchell Burgzorg een contract voor drie seizoenen had getekend bij de Bulgaarse kampioen en bekerwinnaar PFC Ludogorets Razgrad. Bij PFC Ludogorets Razgrad had hij onder meer de Bulgaarse beker en de Bulgaarse supercup gewonnen. Verder werd hij twee keer landskampioen met PFC Ludogorets Razgrad. In juni 2014 werd bekend dat Mitchell Burgzorg een contract tekende bij het Bulgaarse Slavia Sofia voor twee seizoenen. Eind 2014 werd bekend gemaakt dat Mitchell Burgzorg zijn contract bij Slavia Sofia had laten ontbinden omdat hij geen salaris meer kreeg. Hij zat een tijd zonder club. In juli 2015 ging hij weer meetrainen bij Almere City FC. In augustus 2015 werd bekend gemaakt dat Mitchell Burgzorg een contract had ondertekend voor een seizoen bij Almere City FC.

Statestieken

SeizoenClubWedstrijdenDoelpuntenCompetitie
2006/2007Haarlem150Eerste Divisie
2007/2008Haarlem232Eerste Divisie
2008/2009NEC30Eredivisie
2009/2010NEC200Eredivisie
2010/2011Almere City FC135Eerste Divisie
2011/2012Almere City FC242Eerste Divisie
2012/2013 PFC Ludogorets Razgrad122A-League
2013/2014 PFC Ludogorets Razgrad120A-League
2014/2015 Slavia Sofia151A-League
2015/2016 Almere City FC190Jupiler League

Rapper Priester

Veel liefhebbers van Nederlandse hip-hop muziek kennen Mitchell Burgzorg onder zijn artiestennaam Priester. Deze bijnaam heeft hij te danken aan zijn freestylekwaliteiten. Het rappen begon in de B1 bij Ajax waar hij met een paar medespelers elkaar door middel van rap ging dissen. In 2004 begon hij wat serieuzer met teksten te schrijven onder de naam Mecho. In 2005 duikt hij voor het eerst in de studio met zijn vrienden Nino en Don-G van de rapgroep LSD. In 2006 en 2007 is Priester te horen op de Transmigratie Mixtapes van Nino. In 2008 neemt zijn bekendheid in de rapscene door de 24 Uur Mixtape die hij met Nino van LSD heeft gemaakt. In 24 uur hebben ze samen acht nummers gemaakt in 24 uur die uiteindelijk op de mixtape zijn beland. De mixtape werd goed ontvangen door fans en de Nederlandse rapscene. Het nummer Uit het oog wordt een echte YouTube-hit met miljoenen views.

Black Label Music

In 2009 wordt Priester als een van de eerste artiesten getekend door Black Label Music. Black Label Music is de platenlabel van Nino van LSD. Black Label Music tekent ook Blexxx, Lucky Luq (broertje van Priester), Gibba en Singa. In 2009 kondigt hij ook aan dat hij bezig is met zijn eigen mixtape die Baas Boven Baas zal gaan heten. Priester en de leden van Black Label Music verschijnen bij BNN's 101 Barz. In 2010 verschijnt hij met rapper Keizer bij 101 Barz waarvoor hij later samen met Keizer een State Award krijgt voor beste 101 Barz. In oktober 2010 verschijnt de 24 uur Mixtape deel twee met alle leden van Black Label Music. De Baas Boven Baas Mixtape is een aantal keer uitgesteld en hierdoor wordt een releasedatum in 2010 niet gehaald. Op 3 februari 2011 verschijnt er een promo van Priester waarin hij zijn mixtape aankondigt, maar vooralsnog is er geen officiële datum geprikt voor het uitbrengen van de Mixtape. Wat wel bekend is dat rappers als Keizer, Darryl en Nino te horen zullen zijn op de mixtape. Inmiddels is het nummer Geen 1 van Priester uitgebracht net als het nummer Wat Is Er ft Darryl & Jayh.

Nindo

In 2011 besloot Nino om Black Label Music te ontmantelen. Nino gunde Priester de stap naar een andere label. Uiteindelijk maakte Priester in 2012 de overstap naar Nindo. Nindo is het label die is opgericht door rapper Negativ waar tevens rapper Keizer ook bij is aangesloten.
© 2011 - 2024 Daddycortez99, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rappen leren, hoe?Rappen leren, hoe?Rappen leren. Rap is de afkorting van Rhythm And Poetry. Ritme en poëzie dus. Is het moeilijk om te leren rappen? Eigenl…
Rijkste rappersRijkste rappersDe succesvolle artiesten in de muziekindustrie kunnen een behoorlijke boterham verdienen. De vooral onder de jongeren po…
Antonio Vivaldi: leven, werk en muziekstijl van de componistAntonio Vivaldi: leven, werk en muziekstijl van de componistVele mensen zullen Antonio Lucio Vivaldi in één woord noemen met klassieke muziek. De rode priester zoals zijn bijnaam l…
Zevende sacrament: de PriesterwijdingZevende sacrament: de PriesterwijdingHet zevende en tevens laatste sacrament binnen de katholieke kerk is de Priesterwijding. Bij dit sacrament maakt een gee…

Gescheurde hamstring, helaas in top-3 van voetbalblessuresGescheurde hamstring, helaas in top-3 van voetbalblessuresDe hamstringblessure behoort waarschijnlijk wel tot de top drie van voetbalblessures. Waar ligt dat aan, en hoe zijn die…
Glasgow Rangers - Schotse voetbalclubGlasgow Rangers - Schotse voetbalclubGlasgow Rangers is een voetbalclub afkomstig uit Schotland. De originele naam van de voetbalclub is Rangers Football Clu…
Bronnen en referenties
  • http://www.almerecity.nl/ac-1/mitchell-burgzorg-tekent-bij-city
  • http://www.vi.nl/Nieuws-item/176408/Priester-Burgzorg-via-een-omweg-in-de-Eredivisie.htm
  • http://www.nijmegenleeft.nl/voetbal/nec-in-februari-met-burgzorg-om-tafel/
  • http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/148166/Burgzorg_houdt_conditie_op_peil_bij_Cambuur.html
  • http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/131999/Ook_Burgzorg_en_Radomski_weg_bij_NEC.html
  • http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/154650/Almere_City_versterkt_zich_met_Burgzorg.html
  • http://www.vi.nl/Nieuws-item/202145/Almere-City-FC-behoudt-plaats-in-de-Jupiler-League.htm
  • http://www.pp2g.com/interview/191/1
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/State_Awards#2010
  • http://nindonl.blogspot.com/2012/02/debuutplaat-keizer-na-de-zomer.html
  • http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/200931/Willem_II_brengt_bod_uit_op_Citys_Burgzorg.html
  • http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/201877/Willem_II_ziet_komst_Burgzorg_afketsen.html
  • http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/227705/Almere_City_laat_Burgzorg_gratis_vertrekken.html
  • http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/237777/Burgzorg_verkast_naar_Bulgaarse_CL_deelnemer.html
  • http://www.vi.nl/Spelers/Speler/Mitchell-Burgzorg.htm
Daddycortez99 (31 artikelen)
Laatste update: 21-08-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 15
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.