Adidas de voetbalschoen met een brein

Adidas heeft een reclame gemaakt waarin je een bekende voetballer ziet. Namelijk de voetballer Lionel Messi. Deze bekende voetballer heeft voetbalschoenen aan die speciaal zijn. Dit artikel gaat over de nieuwe Adidas voetbalschoenen waarin je een chip kunt bevestigen. Deze chip registreert alles wat de voetbalspeler doet tijdens een wedstrijd.

De schoen met een brein

Zoals de titel al luidt: de voetbalschoen met een brein. Adidas heeft een nieuwe voetbalschoen ontwikkeld met een technologie van micoach. De voetbalschoen heeft de naam f50 adizero micoach gekregen. Adidas heeft iets nieuws aan deze voetbalschoen toegevoegd, je kunt in deze schoen een chip aanbrengen. Deze chip registreert alle activiteiten die een voetbalspeler uitvoert. De chip registreert de afstand, maar ook de bewegingen van de voetbalspeler. Deze voetbalschoen is de lichtste voetbalschoen op de huidige markt. De voetbalschoenen hebben een gewicht van maar 165 gram.

Er is al eerder een chip uitgevonden, maar niet voor de voetbalsport. Deze chip werd namelijk gebruikt op de atletiekbaan. Zo kunnen ze een sporter op afstanden registreren en ook kunnen ze het aantal getrokken sprintjes registreren. Een erg handige uitvinding, zo kom je elk detail van een sporter te weten. Erg handig voor de sporter is, dat je op deze manier jezelf kunt verbeteren op je eigen presentaties.

Adidas wilt met deze speciale voetbalschoenen het merk bekender maken op de markt. Adidas wilt bereiken dat hun schoenen de eerste keus wordt die de consument kiest. Alleen heeft Adidas ook enkele concurrenten, onder andere het bekende merk Nike. Adidas is eerder begonnen met het verkopen van voetbalschoenen dan het merk Nike. Dit is waarom Adidas hun merk bekender wilt maken. Ze willen het merk Nike verslaan.

Voetballers van bekende voetbalclubs, zoals Lionel Messi, Luuk de Jong, en David Villa, maken allemaal gebruik van deze voetbalschoenen.

Wat registreert deze schoen precies en wat zijn de kosten?

Deze chip is zo gemaakt dat hij heel veel kan registreren in één wedstrijd. Zo kun je bijvoorbeeld wedstrijden vergelijken en zien waarin je het beste presteert. Wanneer je de statistieken van de chip bekijkt, kun je de punten op een rijtje zetten voor verbetering van je prestaties.

Hier staan de punten gegeven die de chip registreert:
  • Gemiddelde snelheid (opgenomen per seconde)
  • Maximum snelheid (opgenomen om de 5 seconden)
  • Het aantal sprints
  • Afstand op niveau en tijd
  • Schotkracht
  • Totaal gespeelde tijd

Deze voetbalschoenen kun je kopen in de winkel voor 245. Om de beste prijs te kunnen vinden voor deze schoenen, kan je het beste op internet prijzen gaan vergelijken.

Hoe kan ik de prestaties bekijken?

De prestaties van jezelf kun je gemakkelijk op je eigen computer bekijken. Het geheugen op de chip slaat alle metingen op van je prestaties. De chip kan alles registreren voor maximaal 7 uur. Met deze chip kun je draadloos de prestaties op je tablet, pc of laptop overzetten.

Alle prestaties zijn meteen te zien op je tablet, pc of laptop. Dit is erg handig en makkelijk want je hebt geen USB-kabel nodig. Het is namelijk een losse USB die je gewoon kunt bevestigen. Zo kun je alles snel op een rijtje zetten om je prestaties te verbeteren.
© 2012 - 2024 Lisateamo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
WK Brazilië  de kleurige voetbalschoenWK Brazilië de kleurige voetbalschoenDe voetbalschoenen waarop tijdens het wereldkampioenschap 2014 in Brazilië wordt gevoetbald, vallen op. De voetbalschoen…
Nike Flywire technologieNike Flywire technologieNike is een fabrikant die altijd al vooruitstrevend is geweest in het toepassen van de nieuwste technologieën in de spor…
De geschiedenis van de sneakerDe geschiedenis van de sneakerDe sneaker is uit ons hedendaagse modebeeld bijna niet meer weg te denken. En er komen er steeds meer! Waar we tot enkel…
De zelfstrikkende schoen van Nike: Hyperadapt 1.0De zelfstrikkende schoen van Nike: Hyperadapt 1.0De zelfstrikkende schoen is een feit geworden: de 'Hyperadapt 1.0' van Nike. De sportschoen die zichzelf strikt op het m…

Bowling tactiekEen activiteit die vaak niet als sport wordt gezien, is de bowlingsport. Bowlen is al begonnen bij de Egyptenaren, en de…
Kaatsen in FrieslandKaatsen in FrieslandKaatsen is een populaire balsport in Friesland. Het kan samen met schaatsen en skûtsjesilen tot de Friese volkssporten w…
Lisateamo (19 artikelen)
Gepubliceerd: 11-10-2012
Rubriek: Sport
Subrubriek: Balsport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.