InfoNu.nl > Sport > Balsport > Wat zijn de grote toernooien in het Tennis?

Wat zijn de grote toernooien in het Tennis?

Wat zijn de grote toernooien in het Tennis? In het tennis zijn er veel grote toernooien, de belangrijkste zijn de Grand Slam toernooien. Dit zijn belangrijke toernooien waar alle proffesionele tennis spelers aan mee willen doen. Lees hier alles over deze toernooien.

Wat zijn de grote toernooien in het Tennis?

Over de hele wereld worden elk jaar honderden tennistoernooien worden gehouden, maar er zijn maar vier grote toernooien in het tennis echt belangrijk voor de carrière van een professionele tennisser, gezamenlijk staan deze toernooien bekend als de Grand Slam. De Grand Slam toernooien trekken de meest getalenteerde tennissers uit de hele wereld aan. En ze beschikken over een snelle en vaak spannende competitie. Kunnen deelnemen aan een Grand Slam toernooi is een enorme eer, en het winnen van een toernooi kan een belangrijke impuls voor een tennis carrière zijn. Een atleet die erin slaagt om alle vier de Grand Slam titels in een jaar te winnen heeft dus het hoogst haalbare in het tennis behaald. Er zijn verschillende soorten spelers, mannen en vrouwen die zowel enkelspel als dubbelspel kunnen spelen.

De term Grand Slam

De term "Grand Slam" als een verwijzing naar deze vier grote toernooien wordt sinds 1933 gebruikt. De eerste die de term gebruikte was de sportcolumnist John Kieran. De vier Grand Slam-toernooien zijn: de Australian Open, de Franse Open, Wimbledon en de US Open. De toernooien zijn verspreid over het jaar, waardoor de tennissers veel tijd hebben om te herstellen en te trainen voor de toernooien.

De Australian Open

De Australian Open werd voor het eerst gehouden in 1905, in Melbourne, Australië. Het toernooi wordt traditioneel georganiseerd in januari, tijdens de piek van de zomer op het zuidelijk halfrond, en het toernooi is berucht om zijn enorme warmte. Het toernooi is zelfs voor de doorgewinterde tennissers een zware uitputtingsslag.

De Roland Garros of de Franse Open

De Franse Open werd opgericht als een nationaal toernooi in 1891 en werd internationaal in 1925. Het toernooi wordt gehouden in mei / juni in Parijs.

Wimbledon

In juni / juli, is het Engelse Wimbledon het strijdtoneel voor een van de grote toernooien voor The Championships, Wimbledon, dit toernooi wordt gehouden sinds 1877. En de winnaar van dit toernooi krijgt naast een zilveren beker ook nog eens een miljoen euro. Dus ook hier spelen alle toptennissers weer mee.

De US Open

De US Open is opgericht in 1881, en dit toernooi vindt plaats in New York in september. Dit is het vierde toernooi in de Grand Slam serie. Het afgelopen jaar was er op dit toernooi ruim 24 miljoen euro aan prijzengeld te winnen. Dit zorgt er voor dat werkelijk geen enkele top tennisser dit soort toernooien verstek laat gaan.

Tickets voor Grand Slam toernooien

Elk van de grote toernooien in het tennis heeft zijn eigen specifieke tradities. Tickets zijn over het algemeen heel erg moeilijk te verkrijgen, vooral als je op een bepaalde plaats wil zitten. Dit zorgt er voor dat de betere plaatsen voor dit soort toernooien vaak duizenden euro’s opbrengen. Ook zijn er veel bedrijven die deze tickets kopen als relatiegeschenk. Dit zorgt er natuurlijk voor dat er bij dit soort toernooien, naast een enorme hoeveelheid tennisfans ook erg veel zakenmensen en overige geïnteresseerde zitten. Hierdoor is de sfeer niet altijd uitbundig, maar wel erg goed. De meeste landen hebben dus nauwelijks tennis hooligans.
© 2010 - 2019 Bastiaan271, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Prijzengeld US Open 2019 - grand slams tennisPrijzengeld US Open 2019 - grand slams tennisIn het tennis valt een serieuze stuiver te verdienen. Tenminste, als je tot de (sub)top van de wereld behoort, want er i…
Andy Murray vs Novak Djokovic: head to headNovak Djokovic en Andy Murray werden tussen 2005 en 2010 overal aangekondigd als de nieuwe kroonprinsen van het tennis.…
Tennisduo Paul Haarhuis en Jacco EltinghNatuurlijk hebben Tom Okker en Richard Krajicek jarenlang in de top 10 van de tennisrankings gestaan. En ook Betty Stöve…
Tennis live op tv in het seizoen 2019Tennis live op tv in het seizoen 2019Tennis behoort wereldwijd tot de populairste sporten op tv. Ook in Nederland en België wordt er jaarlijks veel tennis li…
Kan Novak Djokovic de beste tennisser aller tijden worden?Kan Novak Djokovic de beste tennisser aller tijden worden?Vraag de gemiddelde tennisliefhebber wie de beste speler aller tijden is en negen van de tien keer krijg je als antwoord…

Reageer op het artikel "Wat zijn de grote toernooien in het Tennis?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Bastiaan271
Gepubliceerd: 08-02-2010
Rubriek: Sport
Subrubriek: Balsport
Schrijf mee!