Rennen met Evy (2011)

Rennen met Evy (2011) Hardlopen wordt steeds populairder in Nederland. Om het goed vol te kunnen houden is het belangrijk om rustig en goed op te bouwen. Opbouwen kun je doen met de mp3's van Rennen met Evy! Rennen met Evy staat ook wel bekend als Start To Run. Je kunt die doen in groepsverband via de officiële Start To Run, maar ook met de mp3's van Evy. Evy coacht je in 10 weken naar de 5 km hardlopen.

Hoe zien de lessen er uit?

De lessen zijn opgebouwd met afwisselend lopen (hardlopen) en wandelen. Per week loop je drie keer en telkens hetzelfde loopschema. Na een week wordt het loopschema iets opgevoerd en zo gaat dit door tot week 10. In totaal zijn er dertig lessen die je loopt. Het begint heel rustig met één of twee minuten hardlopen en daarna één of twee2 minuten wandelen. Dit bouwt zich per week op en in week 5 ben je al in staat om vijf minuten achter elkaar te lopen.

Evy coacht je de training door. Ze laat je weten wanneer je moet lopen of wandelen en ze geeft hier en daar nog tips tussen door. Ze laat je zo nu en dan ook weten hoe lang je nog moet lopen, maar hier zit geen regelmaat in. De muziek die is uitgekozen helpt je bij het vinden van het goede tempo en is heerlijk om op te lopen. De muziek wordt ook aangepast aan het lopen of wandelen tijdens de training.

Overzicht lopen/wandelen per week

 • Week 1: 1/1 - 2/2 - 2/2 - 2/2 - 2/2 - 1/1
 • Week 2: 1/1 - 1/1 - 3/3 - 3/3 - 2/2 - 2/2
 • Week 3: 2/2 - 2/2 - 4/3 - 3/3 - 3/3
 • Week 4: 3/2 - 4/3 - 4/3 - 3/2 - 3/2
 • Week 5: 4/3 - 5/3 - 5/3 - 4/3
 • Week 6: 5/2 - 7/2 - 7/2 - 5/2
 • Week 7: 8/2 - 10/3 - 8/2
 • Week 8: 11/2 - 11/2 - 8/1
 • Week 9: 13/2 - 13/2 - 8/1
 • Week 10: 30 minuten en 1 of 2 wandelpauze naar eigen behoefte

Is het zwaar?

Voor een beginnende loper zonder al te veel conditie is de start vrij zwaar. Het vraagt doorzettingsvermogen en wilskracht om er mee door te gaan. Zorg er ook voor dat je een goed looptempo zoekt, dat maakt het voor jezelf een stuk gemakkelijker. Na een aantal weken merk je dat je conditie vooruit gegaan is. Denk je in het begin: drie minuten dat red ik al nooit?! Na een paar weken loop je dit fluitend en denk je bij jezelf: waar heb ik me druk om gemaakt. Als je doorzet merk je dat het na de eerste paar weken ineens een stuk gemakkelijker is.

Evy raadt je aan om drie keer in de week te lopen. Dat houdt in dat er meestal maar één rustdag tussen de lessen zit. Als je niet gewend bent om te lopen, is het verstandig om een extra rustdag in te lassen als je voelt dat het veel van je lichaam vergt. Hiermee voorkom je sneller dat je knieën of schenen overbelast raken.

Schoenen

Of je nou loopt met Evy of gewoon lekker zelf: koop goede schoenen! Bij een goede sportzaak kun je een loopanalyse laten maken en hiermee de schoenen kopen die bij jou passen. Goede hardloopschoenen zijn belangrijk om te voorkomen dat je vervelende blessures oploopt!
© 2013 - 2024 Iris1991, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rennen: waarom doen we het?Rennen: waarom doen we het?Rennen en hardlopen, wij mensen zijn ervoor gemaakt. Maar waarom doen we het? Wat is het verschil tussen rennen, hardlop…
Schema om te beginnen met hardlopenSchema om te beginnen met hardlopenBeginnen met hardlopen kan nog best lastig zijn. Hoe begin je en hoe bouw je voldoende conditie op? Het is helemaal niet…
10 redenen waarom hardlopen goed voor je is10 redenen waarom hardlopen goed voor je isHardlopen doe je omdat je wilt afvallen, om aan je algehele conditie te werken, of gewoon omdat je het leuk vindt. Maar…
Hardlopen met de hondHardlopen met de hondHardlopen met de hond is een goede manier om samen fit te worden. Honden vinden het van nature leuk om buiten te rennen.…
Voor het eerst wakeboardenWakeboarden is een watersport die in 1985 voor het eerst in Amerika werd ontdekt. Men staat bij het wakeboarden op een b…
Bronnen en referenties
 • www.rennenmetevy.nl
Iris1991 (5 artikelen)
Gepubliceerd: 10-07-2013
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.