Hoe kun je afvallen met Freeletics?

Freeletics is een online fitnessprogramma, waarmee je kunt afvallen, je lichaam kunt verbeteren en strakker kunt maken, en waarmee je sterker kunt worden. Je kunt het gebruiken om mee af te vallen, of als ondersteuning voor bij je andere sporten. Freeletics is voornamelijk krachttraining, maar je werkt ook uitgebreid aan je conditie.

Wat is Freeletics

Freeletics is een (Engelstalig) online fitnessprogramma waarmee je kunt afvallen, werken aan je conditie en krachttraining. Het is zo ontworpen dat je er helemaal niets voor nodig hebt. Alle oefeningen kun je zelf thuis of in het park doen, en je hebt er geen apparaten en accessoires bij nodig. Je hoeft dus niet een duur abonnement op een sportschool aan te schaffen, of allerlei gewichten, rekbanden, medicijnballen, of andere dingen te kopen voor je kunt beginnen.

De oefeningen zijn dus allemaal gebaseerd op je eigen kracht en lichaamsgewicht. Je doet squats, sit-ups, veel burpees, pull-ups, push-ups en nog veel meer. Een routine bestaat doorgaans uit drie of meer verschillende oefeningen, en dan een aantal series van herhalingen van elke oefening. Je kunt oefeningen doen van 5 minuten of een uur. Het is de bedoeling dat je vier of vijf dagen per week een routine volbrengt.

De website van Freeletics is volledig in het Engels, maar zelfs als je Engels niet heel goed is hoeft dit geen probleem te zijn. Bij alle oefeningen staan filmpjes, zodat je gewoon kunt zien wat je moet doen. Verder zijn veel fitnesstermen die wij in Nederland gebruiken ook al Engels, dus heel veel zul je best herkennen.

Voor wie is Freeletics

Freeletics is voor iedereen. Of je nou wilt afvallen, aan je conditie wilt werken, of je algehele fitheid wilt verbeteren. Bij Freeletics valt er voor iedereen wat te halen. Je kunt er dus terecht als je al jaren niets aan sport hebt gedaan, maar ook als je al vrij actief bent valt er veel winst te behalen met Freeletics. Wat het vooral zo toegankelijk maakt voor werkelijk iedereen is dat je geen speciale apparatuur nodig hebt. Je hebt dus geen enkel excuus meer om niet te beginnen.

Hoe het werkt

Als je je gratis aanmeldt op de website kun je direct kiezen uit een aantal verschillende work-outs. Je vindt dan de work-out met uitleg en het aantal herhalingen per oefening. Bij elke oefening staat een filmpje waarop wordt voorgedaan hoe het precies moet. Het is de bedoeling dat je elke dag een routine volbrengt. In het begin zal je er langer over doen voor je een work-out af hebt, maar hoe langer je het volhoudt, hoe beter en sneller je het kan, en hoe meer resultaat je zult zien. Je kunt ook de app voor je telefoon downloaden, zodat je niet altijd bij je computer in de buurt hoeft te zijn om de oefeningen te doen, maar ook lekker buiten aan de slag kunt.

Je kunt gewoon gratis lid worden van de website, en dan heb je toegang tot een aantal verschillende work-outs. Dit is vooral als beginner meer dan genoeg, en je kunt voldoende variëren met deze gratis work-outs dat je een volledig trainingsprogramma hebt. Maar als je meer wilt kun je je ook aanmelden voor een betaald lidmaatschap. In dat geval heb je toegang tot meer verschillende work-outs, en kun je persoonlijk advies krijgen van een coach.

Uiteraard moet je ook letten op wat je eet als je wilt afvallen. Dit kun je zelf doen door gezonder te eten, meer groente, en minder bewerkt voedsel. Als je dit erg moeilijk vindt kun je via de website ook betalen voor extra begeleiding en een dieetplan.
Dus nogmaals, je kunt dit volledig gratis doen, en je bent niet verplicht je aan te melden voor een betaald trainingsplan. Er is genoeg informatie en oefeningen zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Als je graag iets meer begeleiding wilt kun je wel lid worden, maar je kunt elk moment weer opzeggen als het je toch niet bevalt.

Freeletics in een groep

Als je op de website van Freeletics kijkt kun je een groep bij jou in de buurt vinden. Er zijn vooral veel groepen in Duitsland, maar je kunt ook gewoon zelf een groep beginnen. Vraag wat vrienden of vriendinnen om met je mee te doen. Of zoek via de site mensen bij jou uit de buurt om samen te gaan sporten.

Het sporten in een groep geeft extra motivatie en daardoor zul je het langer volhouden, en is het ook nog eens veel leuker. Als je geen groep bij jou in de buurt kunt vinden en je wilt niet zelf een groep opzetten, is er ook nog het forum van Freeletics. Ook hier kun je veel inspiratie en motivatie uit halen. Je kunt je hier ook aanmelden bij een groep, en zo kun je elkaar aanmoedigen en je eigen resultaten posten, zodat anderen jou kunnen aanmoedigen.
© 2014 - 2024 Mieka, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen: Krachttraining en cardiotraining combinerenAfvallen: Krachttraining en cardiotraining combinerenSteeds meer mensen willen graag wat kilo's kwijtraken. Wil jij ook afvallen? Dan zul je ook echt moeten bewegen. Dit is…
Afvallen door krachttraining: spieren als energievretersAfvallen door krachttraining: spieren als energievretersAls je wilt afvallen kun je door middel van conditietraining of cardiotraining veel calorieën verbranden. Door conditiet…
Afvallen als je ouder wordtAfvallen als je ouder wordtAls je ouder wordt heb je minder calorieën nodig. Daardoor wordt het moeilijker afvallen als je ouder bent. Gelukkig zij…
Wat zijn de beste workouts om af te vallen?Wat zijn de beste workouts om af te vallen?Met welke workouts kun je afvallen? Natuurlijk is iedere beweging goed, maar er zijn bepaalde workouts die beter kunnen…

Oefeningen voor een gespierde rugHet belang van het trainen van je rug wordt vaak onderschat. Een gespierde rug kan namelijk zorgen voor een strakke buik…
Oefeningen voor een gespierde borstOefeningen voor een gespierde borstEen gespierde en brede borst is bij veel mannen ver te zoeken. Er zijn vele manieren om de borst te trainen, maar er zij…
Bronnen en referenties
  • www.freeletics.com
Mieka (82 artikelen)
Gepubliceerd: 22-10-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.