Push-ups voor mensen die geen push-up kunnen

Push-ups voor mensen die geen push-up kunnen De push-up kan best een lastige oefening zijn wanneer je niet goed getraind bent. Veel mensen besluiten daarom de push-up maar over te slaan. Zonde, want de oefening is heel erg goed voor je en mag eigenlijk niet in ontbreken in je trainingsschema. Hoe kun je de push-up toch leren, wanneer je er eigenlijk niet genoeg kracht voor hebt?

Wat is de push-up?

De push-up is een spierverstevigende oefening die je met je eigen lichaamsgewicht doet. Het is een oefening waarbij je je armen, schouders en rug flink kunt trainen. Het wordt gezien als een echte powermove, waarbij je meerdere spieren in één keer kunt trainen. De beweging mag eigenlijk niet ontbreken in een sportschema, omdat het zon krachtige oefening is. De push-up wordt ook wel opdrukken genoemd.

Vrouwen en push-ups

Vrouwen denken vaak dat ze beter geen push-ups kunnen doen. Ze zijn bang dat ze ontzettend gespierd worden en er mannelijk uit komen te zien. Hier hoef je absoluut niet bang voor te zijn. Om echt gespierd te zijn moet je meer doen dan alleen trainen, denk hierbij aan het nemen van anabolen. De push-up is zelfs voor de vrouw een belangrijke beweging om te maken, omdat je er juist het strakke lichaam door krijgt waar veel vrouwen van dromen.

Hoe voer je de oefening uit?

Begin in de plankpositie. Zet je armen wat breder dan je schouders en ga op je tenen staan. Zorg dat je rug goed recht is en trek je buik in. Zak nu naar beneden door je armen, en duw jezelf daarna weer omhoog. Houd constant je rug mooi recht voor een goede push-up.

Wat als je de push-up niet kan?

De push-up is geen gemakkelijke oefening en vergt vooral veel spierkracht in je bovenlichaam. Het is dus heel goed mogelijk dat je wat moeite hebt met het doen van deze oefening. Hoe kun je nou toch jezelf trainen om de push-up te leren? Dit is nog helemaal niet zo moeilijk. Belangrijk is vooral om rustig te beginnen en de juiste spieren goed te trainen. Er zijn enkele alternatieve oefeningen die je kunt doen als je de push-up nog niet voor elkaar krijgt.

Tegen de muur

In plaats van een push-up op de grond, kun je deze ook tegen de muur doen. Je hoeft dan niet je hele gewicht te tillen, zodat het gemakkelijker is om vol te houden. Wanneer je de push-up tegen de muur doet, is het belangrijk om wel voor wat tegengewicht te zorgen wanneer je jezelf weg duwt. Op deze manieren moeten je spieren nog steeds werken. Deze beweging is ideaal voor mensen die push-ups willen leren, omdat je er alvast wat kracht mee ontwikkelt. Het is een prima manier om te beginnen, zonder je spieren te overbelasten.

Op de knieën

Je kunt de push-up ook op je knieën doen. Je steunt dan op je knieën terwijl je de push-up doet. Let er goed op dat je het gewicht nog steeds gericht op je bovenlichaam houdt en dus niet volledig leunt op je knieën.

Cobra push-up

Een relatief makkelijke push-up om te doen, is de cobra push-up. Het grote voordeel bij deze beweging is dat je niet je hele lichaam moet optillen. Je gaat namelijk op je buik op de grond liggen en zet je handen net onder je borst. Til nu je bovenlichaam omhoog, terwijl je buik op de grond blijft liggen. Met deze oefening train je vooral je armen en kun je werken naar een volledige push-up.

Train al je spieren

Het is belangrijk om al je spieren goed te trainen wanneer je wilt leren om een push-up te doen. Ga geregeld naar de sportschool en train verschillende spiergroepen. Hoe sterker je wordt, hoe makkelijker het wordt om de push-up wel te kunnen.

Blijf de push-up oefenen

Wanneer je wilt leren om de push-up te kunnen, is het verstandig om te blijven oefenen. Probeer regelmatig de oefening uit en kijk hoe het je verloopt. Soms blijk je sterker te zijn dan je dacht en kun je de push-up al zonder dat je het wist!

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Trainen met je eigen lichaamsgewicht; Push-upDe push-up is een oefening waarbij vooral de borst en de triceps wordt getraind. Het is een oefening waarbij het eigen l…
Basisoefeningen, de Push-UpDe push up is een van de bekendste oefeningen voor een gespierd bovenlichaam. In dit artikel over deze" gouwe ouwe" legg…
Fitness: voordelen van opdrukken of push-upsFitness: voordelen van opdrukken of push-upsPompen of opdrukken zijn twee benamingen voor het uitvoeren van de fitnessoefening die push-up wordt genoemd. De push-up…
Compex en Abtronic, met spiersimulatie buikspieren trainenCompex en Abtronic, met spiersimulatie buikspieren trainenSpierstimulators zijn gemaakt om spieren te stimuleren zich sneller te ontwikkelen. Bekende spierstimulators zijn de Abt…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 29-06-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.