Sterke armen met de 30 day Push up challenge

De push up is een oefening die je kan helpen om vrijwel het hele lichaam in één keer te trainen. Het is echter geen gemakkelijke oefening en juist daarom kan de 30 day Push up challenge je helpen. Tijdens deze uitdaging doe je dertig dagen lang push ups en verbeter je je spiermassa. Waar moet je rekening mee houden tijdens de 30 day push up challenge? Kun je afvallen als je deze uitdaging doet?

Wat is een push up?

Een push up is een oefening die vooral is bedoeld voor je arm- en borstspieren. Tegelijkertijd train je er echter ook je buik, billen en schouders mee. Niet voor niks wordt de Push up ook vaak de koning van de fitnessoefeningen genoemd. Je kunt behoorlijk wat calorieën verbranden wanneer je push ups doet. Een push up wordt ook vaak opdrukken genoemd en je doet deze oefening met je eigen lichaamsgewicht. Er komen dus geen gewichten aan te pas. Mensen verwachten het niet: maar de push up is een geweldige oefening voor mensen die willen afvallen, omdat het een echte krachttraining is.

Hoe voer je push ups uit?

Bij het maken van een push up, begin je in de plankpositie en zet je je handen net iets breder dan je schouders. Je verlaagt nu je lichaam, waarbij je borst bijna de grond raakt. Houd daarbij de ellebogen goed langs je lichaam. Houd ook je rug goed recht, dat voorkomt blessures. Blijf even in de laagste positie en duw jezelf dan omhoog, om de oefening vervolgens te herhalen.

Te moeilijk?

Is de push up te moeilijk voor je? Dan kun je er ook voor kiezen om de oefening op je knieën te doen. Je houdt je knieën dan aan de grond. Hoe verder weg je handen van je knieën vandaan zijn, hoe zwaarder de oefening wordt. Het is mogelijk dat je ook nog moeite hebt met de push ups op de knieën. In dat geval kun je er zelfs voor kiezen om een wall push up te doen. Hierbij sta je rechtop tegen de muur en maak je dezelfde bewegingen als bij een push up. Zorg ervoor dat je de kracht hierbij echt uit je armen haalt en niet je benen gebruikt voor de wall push up.

Push ups en vrouwen

Veel vrouwen doen liever geen push ups, omdat ze bang zijn dat ze enorm breed worden. Krachttraining is echter niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen erg belangrijk. Door je spieren goed te trainen, zul je makkelijker en sneller gewicht kwijtraken. Ook is de kans vrij klein dat je extreem breed wordt.

Wat heb je nodig?

Om deze challenge te doen heb je eigenlijk niks nodig. Je kunt het gewoon op de vloer doen. Wel is een fitnessmatje aan te raden. Eventueel kun je ook push up bars gebruiken voor meer grip.

30 day push up challenge

Tijdens de 30 day push up challenge doe je elke dag een aantal push ups. Dit aantal verhoogd naarmate je verder komt in het schema. Je mag de push ups de hele dag uitvoeren en het hoeft dus niet in één sessie. Al is dat natuurlijk wel beter. Let er vooral op dat je de oefening goed uitvoert. Je kunt beter wat langer bezig zijn, dan dat je te snel gaat en de bewegingen verkeerd doet. Zorg ervoor dat je gedurende de hele challenge dezelfde variant doet. Begin je dus met de normale push up, dan doe je dit de hele 30 dagen lang. Kies je voor de wall push ups, dan houd je dit de hele challenge vol. Je kunt dan na de dertig dagen eventueel een moeilijkere variant doen en het schema opnieuw volgen.

Schema

Dit is het schema dat je moet volgen voor de 30 day push up challenge.

Dag Aantal Push ups Dag Aantal Push ups
1151627
2161728
3171829
4181930
5192031
6202132
72122Rust
8Rust2333
9232434
10242535
11252636
12262737
13272838
14282939
15Rust3040

Zorg voor meer uitdaging

Je kunt na de challenge altijd kiezen om het opnieuw te doen, maar nu met een andere variant. Er zijn talloze variaties mogelijk als het gaat om push ups. Zet bijvoorbeeld je armen wijder of juist veel smaller om weer complet andere spieren te trainen. Of klap telkens in je handen nadat je jezelf hebt opgerukt. Je kunt ook je voeten wat hoger plaatsen dan je handen, of juist andersom. Online kun je talloze variaties vinden en hiermee kun je jezelf blijven uitdagen.

Water

Vergeet niet om tijdens de challenge voldoende water te drinken. Drink iets als het te zwaar wordt en om het vocht dat je tijdens het zweten kwijtraakt weer aan te vullen. Nog beter is natuurlijk om gedurende de 30 dagen helemaal geen frisdranken te nemen, maar te kiezen voor water en thee zonder suiker.

Na de uitdaging

Na de 30 day push up challenge kun je een andere uitdaging doen, bijvoorbeeld de 30 day squat challenge of de 30 day day plank challenge. Je kunt ook de uitdaging herhalen, maar dan de oefening moeilijker maken. Zo kun je jezelf constant sterker maken.

Zie je resultaat na de 30 day push up challenge?

Het is zeker mogelijk om resultaat te zien na de 30 day push up challenge. Om dit het beste te meten, kun je op de eerste dag verschillende foto’s van jezelf maken in je ondergoed. Doe dit na 30 dagen opnieuw om te zien wat het resultaat is. Een beter resultaat krijg je overigens wel wanneer je ook goed eet en drinkt. Kies bij voorkeur niet voor suiker, zout en ongezonde vetten en eet gevarieerd. Ook kun je aanvullend nog cardio-oefeningen doen. Denk aan bijvoorbeeld hardlopen of fietsen. Met krachttraining, zoals push ups, verstek je je spieren en met cardio verbrand je overtollig vet. Vooral de combinatie van beiden is dus erg raadzaam wanneer je wilt afvallen.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Trainen met je eigen lichaamsgewicht; Push-upDe push-up is een oefening waarbij vooral de borst en de triceps wordt getraind. Het is een oefening waarbij het eigen l…
Push-ups voor mensen die geen push-up kunnenPush-ups voor mensen die geen push-up kunnenDe push-up kan best een lastige oefening zijn wanneer je niet goed getraind bent. Veel mensen besluiten daarom de push-u…
Basisoefeningen, de Push-UpDe push up is een van de bekendste oefeningen voor een gespierd bovenlichaam. In dit artikel over deze" gouwe ouwe" legg…
Borstspieren: train je borst met deze oefeningenBorstspieren: train je borst met deze oefeningenGoed ontwikkelde borstspieren zijn een fraai gezicht en de meerderheid van de sportschoolbezoekers zal hier tijdens zijn…

Hardlopen met spierpijn: hoe, wat en tipsJe hebt spierpijn en wil gaan hardlopen. Is het verstandig? Wanneer kan het wel en wanneer niet? Waarom heb ik spierpijn…
Mijn Ervaring: Innerfire Workshop met Wim Hof (The Iceman)recensieMijn Ervaring: Innerfire Workshop met Wim Hof (The Iceman)Vrijdagmiddag was het dan eindelijk zover. Ik zou Wim Hof, alias The Iceman, in het echt ontmoeten en van hem in levende…
Bronnen en referenties
  • Pinterest
  • http://www.builtlean.com/2011/03/02/push-up-variations-exercise/
  • http://www.womenshealthmag.nl/Fitness/De-perfecte-push-up
  • http://www.wikihow.com/Do-a-Wall-Push-Up
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.