10 minuten vetverbrandende trainingen

10 minuten vetverbrandende trainingen Geen tijd om te trainen? Iedereen heeft wel ergens op de dag 10 minuten over. Studies bewijzen dat verschillende periodes van tien minuten trainen per dag net zo heilzaam voor je gezondheid kunnen zijn, als een langere sessie. Het geeft een boost voor je metabolisme om meerdere malen door de dag heen te bewegen en het draagt bij tot meer vetverbranding. Deze 4 mini workouts kun je gemakkelijk in je dag inplannen en je methabolisme en energie optimaliseren. Als je de dag zittend doorbrengt achter je bureau, neem dan van elke 2 uur, tien minuten om op te staan. Als je toch staat kun je meteen in beweging komen en een kleine workout doen. Je keert daarna vernieuwd terug naar je bureau met meer mentale helderheid. Dit is een simpele manier om te blijven werken en er toch voor te zorgen dat je dichter bij het bereiken van je fitnessdoelen komt. Zo zall je dichter bij een lichaam komen, waar je trots op kunt zijn.

Mini vetverbrandende workouts

De 4 volgende 10 minuten workouts kunnen helpen vet te verbranden en geven je vooral veel plezier:

1. Traplopen voor fitness

Begin met twee keer de trap op en neer te lopen. Breng het tempo omhoog de trap op en loop op een gematigd tempo naar omlaag. De vijfde en zesde keer neem je gigantische stappen, door het plaatsen van je voet op elke andere traptreden. De zevende en achtste keer loop je krachtig en moet je de armen pompen. Dan twee minuten lang, doe je snelle stappen op en neer, op de onderste trede. Als laatste loop je langzaam op en neer. Indien nodig, kun je je vasthouden aan de reling bij het dalen.

2. Boks je fit

Sta in je kantoor, of waar dan ook, als je maar een paar meter de ruimte om je heen hebt. De eerste minuut, stap je van zij naar zij met je handen omhoog, als zogenaamde bescherming van je gezicht. De tweede minuut, maak je de zijstap een beetje dieper, zodat je bijna gehurkt in het midden bent. De volgende drie minuten, wiebel je als een bokser heen en weer op je voeten en herhaal je keer op keer boks-bewegingen met elke arm; cross punch, jab enz. Voor de zesde en zevende minuut maak je 16 trappen naar de voorzijde en 16 trappen naar de zijkant en 16 trappen naar de achterkant. Voor minuut acht en negen, verplaats je je gewicht van links naar rechts en schaduw boks je met behulp van een combinatie van stoten die goed voelen voor jou. De tiende minuut spreid je je benen en verschuif je je gewicht naar voor-en achter (met afwisselende benen om de paar seconden) terwijl je de armen los gooit.

3. Ga weer springen

Je kunt gebruik maken van een springtouw of doen alsof. Begin met standaard springen met de voeten bij elkaar, gedurende 1 minuut. Dan, voor de tweede minuut, spring je van het ene naar het andere been. Dan minuut drie, naar voor-en achter springen. Minuut vier, spring je op de hoeken van een denkbeeldig vierkant. Minuut vijf, hop je op de rechtervoet linksaf. Minuut zes, hop je op de linker voet rechtsaf. Minuut zeven hop op je de rechter voet voor 10 sprongen vervolgens de linker en blijf dit afwisselen. Minuut acht, ga je voor snelheid, spring zo snel als kunt. Minuut negen, spring je in spreidstand en uiteindelijk voor de tiende minuut, sping je laag met je voeten om en om.


4. Fanatiek wandelen

Start met wandelen en na een minuut of twee, versnel je totdat je de maximale snelheid hebt bereikt, breng dan langzaam het tempo weer naar beneden. Wanneer je klaar bent, herhaal je nog een keer het versnellen. Blijf spelen met je snelheid tot een totaal van tien minuten. Deze activiteit helpt je om in harmonie met je lichaam te komen en je goed te voelen.

Hou vol!

Het kan even duren voordat je een aantal van deze mini-trainingen voor de gehele 10 minuten kunt uitvoeren. Als je het voor maximaal 4 minuten, of zelfs maar een minuut kunt, doe het toch het helpt altijd. Zeker als je de moeite doet en het de volgende keer iets langer kunt volhouden, totdat je het kunt opbouwen tot 10 minuten een paar keer per dag. Je kunt er ook voor kiezen om zelfs alle 4 de routines in een keer te doen, voor variëteit. Of kies een routine die je meerdere keren herhaald.

Kies voor gezondheid

Lichaamsbeweging is een van de beste dingen die je kunt doen voor de gezondheid van het hart, als anti-veroudering, het stimuleren van het metabolisme en de vetverbranding. Maak een bewust plan voor verschillende korte momenten voor de oefeningen gedurende de dag. Deze korte 10-minuten trainingen kunnen bijdragen tot verbetering van de hartslag en dat is de grootste voorspeller van een goede gezondheid.
© 2010 - 2024 Fitness, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vetverbrandende cardio trainingVetverbrandende cardio trainingLopen, zwemmen, touwtje springen en fietsen, zijn enkele cardio trainingen om vet te verbranden. Ze zijn aanbevolen om v…
Buikvet kwijtraken door vetverbrandende oefeningenBuikvet kwijtraken door vetverbrandende oefeningenThuis vetverbrandende oefeningen doen om buikvet kwijt te raken. Je kunt snel resultaat bereiken door te zorgen voor ext…
Je kunt ook fit worden door 5 minuten mini-workoutsJe kunt ook fit worden door 5 minuten mini-workoutsLaten we eerlijk zijn, in drukke perioden is sporten waarschijnlijk een van de eerste dingen die sneuvelen. In plaats va…

Oefeningen voor een fit lichaamOefeningen voor een fit lichaamIedereen weet dat het voor jong en oud goed is om dagelijks te bewegen, bijvoorbeeld door oefeningen te doen en zo het l…
Kettlebell, dubbel trainingsresultaat in korte tijd?Kettlebell, dubbel trainingsresultaat in korte tijd?Het is grappig om te zien hoe fitnesstrends komen en gaan en hoe een eeuwenoud stuk gietijzer legioenen fitnessers kan i…
Fitness (18 artikelen)
Gepubliceerd: 06-02-2010
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.