Voordelen van Sporten

Veel voordelen van sporten zijn heel bekend: een betere gezondheid, hulp bij afvallen. Maar sporten levert je ook extra energie. Voor wie moe is na een lange dag op kantoor kan een uurtje sporten de oplossing betekenen. Ook zijn er andere voordelen. En voor wie sporten vervelend vindt: ga op zoek naar de sport die bij jou past.

Vermoeidheid

Bijna iedereen kent het gevoel van thuiskomen na een drukke dag en neerploffen voor de tv met geen andere gedachte dan even relaxen en daarna naar bed gaan. Je voelt je bij wijze van spreken al moe wanneer je opstaat. In plaats van slaap heb je dan waarschijnlijk vooral behoefte aan beweging.

Voordelen van Sporten

Sporten levert een heleboel voordelen op, ook dingen waar je misschien niet zo snel aan denkt. Wanneer je sport voel je je daarna vooral actiever. Na een half uur of uurtje sporten en een douche heb je het gevoel de wereld weer aan te kunnen. Je kunt vaak zelfs weer helderder denken. Daarnaast is sport een manier om te ontstressen in onze drukke samenleving.

Uiteraard zijn er ook gezondheidsvoordelen. Je lichaam wordt sterker, bouwt meer weerstand op door te sporten. En je doet je hart een plezier; sporten verkleint de kans op hartaandoeningen. Ook wordt je evenwichtsgevoel meestal beter door sporten.

Afvallen is voor veel mensen een belangrijk doel bij het sporten en wanneer je opeens een kleiner maatje aankan is dat uiteraard zeer motiverend.

Daarnaast levert sport nog andere voordelen op. Het is een goede manier om sociale contacten op te doen en te versterken. Wanneer je bijvoorbeeld samen met iemand gaat hardlopen schept dat een band. En dat je door meer te sporten ook nog wat extra’s kan eten is ook mooi meegenomen. Je verbrandt meer calorieën, dus kan je ook meer eten.

Al deze zaken bij elkaar maken het zeer aantrekkelijk om te gaan sporten. En wanneer je dan daarna alsnog voor de tv ploft is dat met het prettige gevoel dat je goed voor je lichaam hebt gezorgd en de thee met het koekje ook echt verdiend hebt.

Wat te doen bij Verveling?

Veel mensen houden niet van sporten en dat is de reden dat ze er niet aan beginnen of al snel weer opgeven. Dat is erg jammer, gezien bovengenoemde voordelen. Lopen op een treadmill, fietsen op een hometrainer zijn prima manieren om aan je conditie te werken, maar voor veel mensen is het ook vooral erg saai. Dit ondanks het feit dat ze tv kijken of muziek luisteren. Sommige mensen hebben genoeg wilskracht om een vervelende klus vol te houden, vanwege het gewilde eindresultaat, maar heel veel mensen zullen al snel opgeven. Daarom is de beste oplossing wanneer je je verveelt bij het sporten om rond te kijken naar een manier van bewegen die je aanspreekt. En dat kan alles zijn: dansen, zwemmen, karate of wat dan ook. Wanneer je een sport beoefend die je leuk vindt, dan verveel je je niet en is het niet nog een ander vervelend klusje dat ook gedaan moet worden. In tegendeel dan wordt het iets waar je naar uitkijkt. Bedenk dus goed welke sporten of manieren van bewegen jou aanspreken, ben je iemand die graag in een team werkt of doe je dingen liever alleen. Neem een proefles bij een sport waarvan je denkt dat die bij jou past.
© 2012 - 2024 Sasati, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sport-bh tijdens het hardlopenSport-bh tijdens het hardlopenIedere vrouw die sport of hardloopt, kan niet zonder een goede sport-bh. Een goede sport-bh biedt voldoende steun en ond…
Vind binnen een jaar je favoriete sport!Vind binnen een jaar je favoriete sport!Wil je schaatsen? Wandklimmen? Paaldansen? Soms is het lastig in te schatten wat nu de sport is die bij jou past. Daarbi…
10 redenen om alleen te sportenSamen sporten is hartstikke gezellig, veilig en werkt voor sommigen ook motiverend. Samen sporten is ook een uitstekende…
Calorieverbruik sportDat sporten het calorieverbruik aanzienlijk verhoogt, is algemeen bekend. Maar hoeveel kcal verbrand je nu eigenlijk per…
Sasati (390 artikelen)
Laatste update: 29-02-2012
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.