EK hockey 2021 voor heren en dames, live op tv en livestream

EK hockey 2021 voor heren en dames, live op tv en livestream Het Europees kampioenschap hockey voor mannen en vrouwen wordt in 2021 georganiseerd in Amsterdam (Nederland). Het EK hockey begint op vrijdag 4 juni. De slotdag van het evenement is zondag 13 juni. De wedstrijden worden gespeeld in het Wagener Stadion. Het EK hockey 2021 is in Nederland en België live op tv te volgen. Daarnaast is het EK hockey ook via een livestream te bekijken.

Geschiedenis

EK hockey voor heren

Het EK hockey voor heren werd in 1970 voor het eerst georganiseerd. Duitsland is veruit het succesvolste land uit de geschiedenis van het EK hockey. Het Duitse nationale team won dit kampioenschap maar liefst acht keer. Nederland is het één na succesvolste land. Oranje won zes keer de titel: in 1983, 1987, 2007, 2015, 2017 en 2019. Zeven keer werd Nederland tweede op dit toernooi. Zes van die zeven verloren finales speelde Nederland tegen Duitsland.

EK hockey voor dames

Het EK hockey voor vrouwen bestaat sinds 1984. Van de dertien edities die er van dit toernooi gespeeld zijn, won Nederland er maar liefst negen. De enige andere landen die het Europees kampioenschap dameshockey wonnen waren Duitsland (in 2007 en 2013), Engeland (1991 en 2015) en België (2019)

EK's

In het verleden was het de gewoonte dat de EK's eens in de vier jaar plaatsvonden. Door externe factoren, bijvoorbeeld verschuivingen in de mondiale hockeykalender, gebeurde het soms wel eens dat er 3 of 5 jaar tussen twee EK's zaten. Sinds 2003 is het echter de gewoonte dat de Europese kampioenschappen eens in de twee jaar worden georganiseerd. In het verleden werden EK's voor heren en dames vaak op twee verschillende locaties gespeeld. Sinds 2007 (in Manchester) is het de gewoonte dat de EK's hockey voor mannen en vrouwen in dezelfde stad worden gespeeld. Het EK wordt georganiseerd door de EHF (European Hockey Federation). Deze federatie wordt ook wel 'Eurohockey' genoemd. De internationale (Engelse) naam van het EK hockey is het 'EuroHockey Nations Championship'.

Nieuwe datum in 2021 vanwege het coronavirus

Oorspronkelijk zou dit evenement in augustus 2021 gehouden worden. De mondiale sportkalender heeft echter grote wijzigingen ondergaan als gevolg van het coronavirus. Zo staan de Olympische Spelen gepland in augustus 2021, terwijl die oorspronkelijk in augustus 2020 plaats zouden vinden. Daarom heeft men uiteindelijk besloten om dit EK al in juni 2021 te houden.

Programma EK hockey 2021 heren en dames: Nederland en België

Hoe zien de programma's van Nederland en België eruit op het EK hockey 2021? Zodra de speelschema's bekend worden, zullen hier de programma's van beide teams geplaatst worden. Ook worden hier t.z.t. de selectie voor dit EK gemeld.

EK hockey live op tv in Nederland

In 2021 is het EK hockey weer live op tv te zien in Nederland. Het wordt live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport. Zij zenden sowieso alle wedstrijden van de Nederlandse heren en dames live op tv uit. Zodra het uitzendschema van de live tv-uitzendingen van de NOS bekend is, wordt dat hier gemeld.

Live op tv in België: Eleven Sports en Sporza

Bij het EK hockey 2021 zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) in handen van zowel de publieke omroep Sporza (VRT) als de commerciële zender Eleven Sports. Bij Sporza zijn alle wedstrijden van de Belgische heren en dames op dit EK live op tv (en via een gratis livestream) te zien. Hieronder vindt u het uitzendschema.

Overige wedstrijden live bij Eleven Sports

Bij Eleven Sports zijn niet alleen de wedstrijden van België, maar ook alle andere wedstrijden van dit EK hockey live op tv te zien. Eleven Sports is echter niet een 'open net' dat standaard in elk tv-pakket zit. Men kan in België een abonnement op Eleven Sports nemen. Daarnaast is het echter ook mogelijk om de zenders van Eleven Sports te ontvangen indien men bijvoorbeeld een abonnement heeft op Telenet Play Sports, of op Proximus Sport.

Livestream EK hockey 2021

Livestream Nederland: NPO

De uitzendrechten van de online uitzendingen (per livestream) van dit EK hockey zijn in Nederland in handen van de NOS. Met zo'n livestream kan de wedstrijden live bekijken op een smartphone of computer. De NOS zendt sowieso alle wedstrijden van de Nederlandse heren en dames uit via een gratis livestream. Zodra hun uitzendschema bekend is, wordt het hier geplaatst. De gratis livestream van de NOS bevindt zich op de op wedstrijddagen op hun website. Ook kan men hun gratis livestream van dit Europese hockeykampioenschap via de NOS-app bekijken.

Livestream via Go App (Nederland, maar ook rest van de EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar alle wedstrijden van het Nederlandse team op dit Europees kampioenschap hockey te kijken. Via die app kan men per livestream tv kijken. Zo kan men hierop dus ook per livestream de tv-uitzendingen van de EK hockey-wedstrijden bekijken. Deze dienst is bedoeld voor klanten van Ziggo. Zij kunnen met deze app in de hele EU per livestream gratis naar televisie kijken. Ook in enkele landen buiten de EU kan men via deze app per livestream tv kijken, waaronder Noorwegen, Liechtenstein en IJsland.

Livestream EK hockey via NPO Start

De live tv-uitzendingen van dit EK hockey zijn ook per livestream te bekijken op NPO Start. Dit is een gratis livestream. Deze livestream waarmee men online tv kan kijken is echter alleen in Nederland beschikbaar.

Livestream NLziet

Het is ook mogelijk om het EK hockey 2021 via een livestream op de NLziet-app te volgen. Via die app kan men namelijk per livestream de live tv-uitzendingen van de NOS op dit EK hockey bekijken. Dit is echter wel een dienst waarbij men een abonnement dient te hebben om hierop via een livestream naar tv te kunnen kijken.

iTV-app livestream

Klanten van interactieve tv bij KPN kunnen online tv kijken op de iTV-app. Met die app kan men dus ook per livestream naar de live tv-uitzendingen van de NOS en Sporza bij dit EK hockey kijken. De zenders waarop deze omroepen dit EK hockey live uitzenden, zitten immers in hun standaard tv-pakketten. De iTV-app is vooral bedoeld voor het bekijken van een livestream op een smartphone of tablet. Daarnaast biedt KPN aan haar klanten ook zo'n online tv-dienst aan op de site van Interactieve Tv. Die is vooral bedoeld voor mensen die op een desktop computer of laptop naar een livestream willen kijken.

Livestream EK hockey 2021 in België: Sporza (gratis)

Dit EK hockey is ook via een livestream van Sporza (VRT) online te volgen. Zij verschaffen een gratis livestream van alle wedstrijden van de Belgische teams (heren en dames) bij dit EK hockey. Hun gratis livestream is wel geo-restricted. Men mag hun gratis livestream van dit EK hockey alleen in België bekijken. Op wedstrijddagen is hun livestream van dit EK hockey 2021 te vinden in hun rubriek 'Nu Live'. Ook kan men hun gratis livestream van dit EK hockey bekijken via de Sporza App.

Livestream EK hockey in België: Eleven Sports

Eleven Sports zendt alle wedstrijden van dit EK hockey (heren en dames) online uit via een livestream. Hun livestream is beschikbaar voor abonnees van Eleven Sports.

Livestream EK hockey in België: Play Sports

Het is ook mogelijk om via een livestream van Telenet Play Sports naar dit EK hockey 2021 te kijken. Een aantal kanalen van Eleven Sports is namelijk ook per livestream te bekijken door abonnees van Telenet Play Sports. Die kunnen die livestream dan vinden op de site van Play Sports. Eveneens is het mogelijk om zo'n livestream te vinden op de Play Sports Go App. Wie geen abonnement heef op die app en toch een livestream van die app wil bekijken, kan een dagpas (of een weekendpas) bij en kopen.

Lees verder

© 2013 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Dit is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en Belg…
Hockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestreamHockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Er doen negen landen mee aan deze competitie, waaronder Nederland en België…
Wielrennen: Olympische tijdrit 2021 - live op tvWielrennen: Olympische tijdrit 2021 - live op tvBij de Olympische Spelen van Tokio (Japan) zouden op woensdag 29 juli 2020 de individuele tijdritten voor de heren en da…

EK hockey 1970-2017EK hockey 1970-2017Het Europees kampioenschap hockey voor mannen wordt georganiseerd sinds 1970. De eerste vrouweneditie kwam er in 1984 in…
Olympische kampioenen op het koningsnummer: de sprintOlympische kampioenen op het koningsnummer: de sprintEr zijn weinig takken van sporten, waar zoveel explosieve kracht aan te pas komt als de honderd meter sprint. In ongevee…
Bronnen en referenties
  • https://tvvisie.be/nieuws/belgie/12oktober2016/eleven-sports-network-verwerft-rechten-ek-en-euro-hockey-league_80323/
  • http://www.tvnieuws.tv/ek-hockey-2013-live-bij-rtl-7/
  • http://www.sportfieldlighting.com/aaa-lux-at-european-hockey-championship-2013/
  • https://www.televizier.nl/categorie/sport/oranjevrouwen-in-nos-sportzomer-2017.823424.lynkx
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Men%27s_EuroHockey_Nations_Championship
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Women%27s_EuroHockey_Nations_Championship

Reageer op het artikel "EK hockey 2021 voor heren en dames, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 12-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!