Wat kost paardrijles?

Wat kost paardrijles? Paardrijden is een populaire sport. Een dure sport ook, zo denken de meeste mensen. In werkelijkheid kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Als je geen eigen paard hebt, valt paardrijden qua kosten best mee. Wat kost een paardrijles? Welke rijkleding heb je nodig als je gaat paardrijden en wat kost paardrijkleding?

Paardrijden: rijkleding

De juiste rijkleding is noodzakelijk bij paardrijden. Deze moet veilig en praktisch zijn, maar ook prettig zitten. Als je meedoet aan wedstrijden, zul je ook wedstrijdkleding aan moeten schaffen. Welke kleding heb je nodig als je gaat paardrijden?
  • Rijlaarzen
  • Cap
  • Rijbroek of legging
  • Handschoenen

Eventueel komen daar nog extra kosten bij: een zweepje, een bodywarmer, een ruim zittende trui, een jasje etc.

Wat kost rijkleding voor paardrijden?

Rijlaarzen

Lederen rijlaarzen zijn geschikt voor de ervaren ruiter. Ze zien er chiquer uit en maken beter contact tussen het onderbeen en het paard. Beginners die niet zeker weten of ze door zullen gaan met paardrijden, kunnen beter kiezen voor een goedkoop alternatief, zoals rubberen rijlaarzen. Ook voor kinderen zijn rubberen rijlaarzen aan te raden, omdat zij nog in de groei zijn en het prijzig is om vaak van rijlaarzen te veranderen. De prijs van paardrijlaarzen varieert grofweg van € 30 tot € 300.

Paardrijbrooek

Een rijbroek is een basisproduct voor iedere ruiter. Ook deze zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar, met een prijsmarge van € 25 tot ruimt € 100.

Cap

Een cap is een noodzakelijk onderdeel van paardrijkleding, vanwege de veiligheid. Qua prijs vind je caps vanaf € 40. Dit loopt op tot zo’n € 100.

Gemiddelde kosten paardrijkleding

De gemiddelde kosten voor paardrijkleding bedragen € 125 per outfit. Als je alles nieuw aanschaft, ben je uiteraard duurder uit dan wanneer je tweedehands rijkleding koopt. Het is de moeite waard om op Marktplaats te kijken, tweedehands.nl, of misschien heeft de manege wel tweedehands spullen te koop.

Wat kost paardrijles?

Paardrijden staat bekend als een dure sport. Maar zolang je geen eigen paarden houdt en geen kosten hebt voor voer, stalling enzovoort, vallen de kosten mee. De gemiddelde plezierruiter is naar schatting ongeveer € 50 kwijt per maand. Paardrijles voor kinderen tot 12 jaar is voor bij de meeste maneges ongeveer € 10 per half uur. Boven de twaalf jaar loopt dit op tot € 12 tot € 15 per uur. Uiteraard maakt het ook verschil of je privéles neemt of groepsles.
© 2011 - 2024 Rebeccahoogers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Paardrijles geven aan kinderenPaardrijles geven aan kinderenPaardrijles wordt meeste gegeven op maneges. Er zijn vaak speciale groepen voor kinderen die willen beginnen met paardri…
Beginnen met paardrijden: Voor kinderen en volwassenenBeginnen met paardrijden: Voor kinderen en volwassenenEen meisje dat wil paardrijden is niet zo bijzonder, maar er zijn ook genoeg volwassenen die pas op latere leeftijd paar…
De stal van Penny's Shadow - filmset op AmelandDe stal van Penny's Shadow - filmset op AmelandAmeland was maandenlang in de ban van Penny's Shadow. De familiefilm van regisseur Steven de Jong werd in de zomer van 2…
Ponyspellen: evenwichtHier vind je leuke ponyspellen voor op ponykamp of in de paardrijles. Kinderen en dieren kunnen samen veel plezier belev…

Wat kost sport?Wat kost sport?Je kind wil graag op sport, maar wat kost sport eigenlijk? Naast contributie moet je sportkleding aanschaffen. Wat zijn…
Paardrijden: schoeisel, jodhpurs, chaps en gaithersPaardrijden: schoeisel, jodhpurs, chaps en gaithersOm op een prettige manier paard te kunnen rijden heb je passend en geschikt schoeisel nodig. Naast de bekende rijlaars,…
Bronnen en referenties
Rebeccahoogers (449 artikelen)
Gepubliceerd: 10-08-2011
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.